emalista.fi

Olemmeko siunauksen kanavia vai lammikoita?

Hengellisiä kirjoja sekä vihkosia luettavaksi.

Olemmeko siunauksen kanavia vai lammikoita?

ViestiKirjoittaja Maila » 20.01.2019 17:22

Olemmeko siunauksen kanavia vai lammikoita?

Uskovan elämän tarkoitus on se, että saamamme siunaukset virtaisivat meistä eteenpäin toistenkin elämään.

Lääkäri Luukas kirjoittaa: ”Teille ensiksi Jumala on herättänyt Poikansa ja lähettänyt hänet siunaamaan teitä, kun käännytte itsekukin pois pahuudestanne.” (Apt. 3:26) Siunaukset tulevat elämäämme monia eri teitä, sellaisiakin, joita meidän on vaikea ymmärtää, kun ne tulevat vaikeiden koettelemusten kautta. Toisinaan ne tulevat hiljaisina siunauksen sateina, kostuttaen kuivan sydämemme. Kaiken tarkoituksena on kuitenkin Jumalan rakkaus, jolla hän vetää meitä lähemmäksi itseään.

Rukoillessamme ajattelemme monesti ensikädessä itseämme ja omia tarpeitamme. Onhan meillä oikeus ja kehoituskin Sanan mukaan kaikessa saattaa pyyntömme rukouksella ja anomisella kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi. Kuitenkin jos ajattelemme vain itseämme, meistä tulee eräänlaisia lammikoita. Ne kyllä ottavat vastaan ihanat, lämpimät sateet taivaasta mutta eivät anna niiden virrata eteenpäin. Niiden vesi on seisovaa, likaista ja epäterveellistä. Virtaava vesi on raikasta ja virvoittavaa.

SIUNAUKSEN TARKOITUS

Jeesus ilmaisi siunauksen tarkoituksen. Hän sanoi samarialaiselle naiselle kaivolla: ”Jokainen, joka juo tätä vettä, sen tulee uudelleen jano, mutta joka juo minun antamaani vettä, ei enää koskaan ole janoissaan. Siitä vedestä, jota minä annan, tulee hänessä lähde, joka kumpuaa ikuisen elämän vettä.”

Tämän kaltaisia lähteitä maailma tarvitsisi tänään. Otamme vastaan ylhäältä ja annamme virrata eteenpäin. Siinä on uskovan elämän tarkoitus tässä ajassa.

MIKSI JUMALA SIUNASI AABRAHAMIA?

Jumala sanoi Aabrahamille: ”Minä teen sinusta suuren kansan, siunaan sinut ja teen sinun nimesi suureksi, ja sinä olet tuleva siunaukseksi. Sinussa tulevat siunatuiksi kaikki sukukunnat maan päällä.”

Tulihan toki Aabraham itsekin siunatuksi monella tavalla elämänsä aikana. Siunauksen pääasiallinen tarkoitus oli Jumalan suunnitelmien toteutuminen, että Aabrahamin kautta siunaus tulisi kaikkien sukukuntien osaksi.

MIKSI JEESUS LUPASI
PYHÄN HENGEN SIUNAUKSEN?

Jeesus opetti, että Pyhä Henki on opettaja, Puolustaja, Lohduttaja, Voima ja niin edelleen. Tämä on todella tärkeää jokaiselle opetuslapselle.Mutta ennen taivaaseen astumistaan, viimeisinä sanoinaan Jeesus ilmaisi, miksi hän halusi lähettää Pyhän Hengen siunauksen opetuslasten ylle.

”Kun Pyhä Henki tulee teihin, te saatte voiman ja tulette olemaan minun todistajiani sekä Jersalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka.” (Apt. 1:8) Meidät siis siunataan tällä voimallisella siunauksella, että elävä vesi meidän kauttamme virtaisi aina maan ääriin asti. Onko tämä motiivina, kun pyydämme siunausta elämämme ylle.

MIKSI JUMALA SIUNAA
MEITÄ TALOUDELLISESTI?

Helposti lankeamme siihen, että aina vain parannamme elintasoamme, suurennamme asuintilaamme ja hankimme muuta mukavaa. Tämäkö on Jumalan Tarkoitus, kun hän antaa meidän menestyä ulkonaisesti?

Paavali opettaa: ”Jumala on voimallinen antamaan teille ylenpalttisesti kaikkea armoa, että teillä kaikessa aina olisi kaikkea riittävästi, voidaksenne ylenpalttisesti tehdä kaikkinaista hyvää. Ja hän, joka antaa siemenen kylväjälle ja leivän ruuaksi, on antava teillekin ja enentävä kylvönne ja kasvattava vanhurskautenne hedelmät, niin että te kaikessa vaurastuen voitte vilpittömäti harjoittaa kaikkinaista anteliaisuutta, joka meidän kauttamme saa aikaan kiitosta Jumalalle.” (Kor.9 :8-11)

Opetus on hyvin selväpiirteinen ja kutsuu meitä sen toteuttamiseen. Kaiken motiivi tulee kuitenkin olla rakkaus Jeesukseen. Jumala hoitaa seurakunnankin talouden meidän kauttamme ja tahtoo siksi siunata omiansa, että voisimme tässäkin mielessä olla lähteitä.

SUURI HAASTE

Tämän aikakauden loppuhetkissä koko maailma on tuotu lähelle meitä. Sekä ympärillämme että kauempana on nälkäisiä ja janoisia ihmisiä. Ennen kaikkea muuta maailma tarvitsee Jumalan Sanaa, joka toisi toivon heidän kärsimyksiensä keskelle.

Jumalan Sanan opetusten toteuttaminen käytännössä on suuri haaste meille lopun ajan seurakunnalle. Niin oli Jeesuksen antama lähetyskäskykin apostoleille ja alkuseurakunnalle.

Meillä on rikas antaja, joka täyttää tarpeemme sitä mukaa kuin me annamme eteenpäin ja olemme valmiit siunauksen kanaviksi.

Jaakko Heinonen: Ristin Kansasta
Maila
 
Viestit: 286
Liittynyt: 16.01.2015 12:11

Paluu Kirjojen sanomaa, sekä vihkosia

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron