Ajantasotietoa Israelista Huhtikuu

Re: Ajantasotietoa Israelista Huhtikuu

ViestiKirjoittaja Irene » 26.04.2019 07:32

Thursday, April 25, 2019
Torstai 25.04.2019
TORSTAI 25.04.2019
01. Tänään on juutalaisen pessah-ajan viimeisen juhlapäivän aatto, jonka vuoksi pyrin laatimaan päivän raportin tiivistetyssä muodossa.

02. Pew-mielipidetiedustelu Amerikassa havaitsi, että amerikkalaisten valtaosa, (64 %), suhtautuu myönteisesti Israeliin, mutta ei sen hallitusta (41 %), lisäksi Israelin kannatus on suurempi republikaanien kuin demokraattien keskuudessa. PA:n kannatus (46 %) on negatiivinen. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 64,00.html,

03. Trumpin nimittämä Lähi-Idän lähettiläs Jason Greenblatt paljastaa, ettei ”Deal of the Century” sisällä PA/PLO:n ja Jordanian välistä federaatiota. Suunnitelma paljastettaneen kesäkuussa. Hän myös kutsuu vääriksi tietoja, joiden mukaan Egyptin valvomasta Siinaista liitettäisiin osia Gazaan, jota Hamas hallitsee. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 15,00.html,

04. Pessah-aikana kymmenet tuhannet juutalaiset tungeksivat suosittuihin loman-viettopaikkoihin, ja erityisesti niihin, jotka on tarkoitettu lapsille ja perheille. Pääsisäisajan edullinen sää suosi myös vierailuja luonnonläheisissä paikoissa. Myös Israelin museo tarjosi ilmaisia käyntejä tiloissaan loma-ajan kunniaksi. Jerusalemin vanhaosa ja etenkin Davidin museo olivat suosittuja. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 29,00.html,

05. IDF:n insinööriosasto aloitti eilen arabiterroristin Omar Abu Lailan talon tuhoamisen Zawiyan arabikylässä korkeimman oikeuden päätöksellä.
Abu Laila ampui kuoliaaksi Arielin risteyksessä viime maaliskuussa kersantti Gal Keidanin ja rabbi Achiad Ettingerin.
Turvallisuusjoukot surmasivat hänet kolmen päivän tiiviin ihmisjahdin päätteeksi laukaustenvaihdossa hänen kieltäydyttyään antautumasta vapaaehtoisesti.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 66,00.html,

06. Ministeri Tzahi Hanegby torjuu USA:n demokraattien presidenttiehdokkaan Berniew Sandersin syytökset, että Natanyahun hallitus olisi rasistinen päätellen sitä, miten se kohtelee PA/PLO:n arabeja. Hanegby painotti, että Israelin hallitus on demokraattisesti valittu, ja ettei Israel puutu Amerikan vaaleihin. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 94,00.html,

07. Arabiliitto päätti Kairossa pitämässään kokouksessa pelastaa PA/PLO:n romahtamisen partaalla olevan talouden luvaten toimittaa sille 100 miljoonaa USD kuukaudessa. Hätäkokoukseen kutsuttu islamin arabimaiden kattojärjestö Arabiliitto suostui PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin rukouksiin lapioida sen reiälliseen pussiin dollareita saamatta mitään todisteita, että sinne sullottuja varoja käytetään kansan parhaaksi.
Arabiliitto totesi samalla, ettei se hyväksy mitään rauhansopimusta Israelin kanssa, jossa ei huomioida kansainvälisiä päätöksiä koskien PA/PLO:n arabeja, joita myös Arabiliitto kannattaa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 31,00.html,

08. Trumpin nimittämän rauhantiimin johtaja ja hänen vävypoikansa Jared Kushner vakuutti taas kerran, että Israelin Knessetinvaalit, uuden hallituksen muodostaminen sekä muslimien ramadan-paastokuukausi pakottivat ”Deal of the Century”n julkistamisen siirron kesäkuun puolivälin tienoille.

Hän sanoi, että useat aiemmat yritykset soveltaa kahden valtion periaatetta ovat epäonnistuneet, ja siksi tiimi aloitti suunnitelmansa rakentamisen uudelta pohjalta. ”Arabien rauhanaloite 2002 oli hyvä yritys ja rauha olisi voitu saavuttaa jo vuosia sitten, mutta se ei kelvannut. Siksi teemme jotain uutta”. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 24,00.html,

09. Netanyahu lupaa, että Golanille rakennettavalle uudelle kaupungille annetaan nimi Donald Trumpin mukaan.
”Muutamia viikkoja sitten sain presidentti Trumpin virallisen tunnustuksen Golanin kukkuloiden liittämiseksi Israeliin ikuisiksi ajoiksi. On tarpeen osoittaa kiitollisuutemme nimittämällä uusi kaupunki hänen mukaansa”.
Hän vakuutti hallituksensa hyväksyvän esityksen ensi tilassa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 86,00.html,

10. Pohjoisissa osissa Israelia ja Hermonilla oli satanut 25 sm lunta, jota useiden israelilaisten pääministeriä myöten oli päästävä hämmästelemään. Tämä huhtikuu on ollut yksi kylmimmistä viimeisen30 vuoden aikana.
Uudet säätiedot lupaavat kuitenkin ilman lämpenemistä jo tästä päivästä lähtien.
Gennessaretin järvi, joka on kärsinyt vuosia kestäneestä kuivuudesta, on alkanut hiljalleen elpyä sen vedenpinnan noustessa useita metrejä. Ihmisiä tungeksi myös Gennessaretin rannoille, mikä sai valvojat muistuttamaan siisteydestä rannoilla. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 69,00.html, https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... um=organic,

11. Sri Lankan poliisi sanoo pidättäneensä 18 uutta ihmistä pääsiäissunnuntain pommi-iskuihin osallisuudesta viittä kirkkoa ja kahta hotellia vastaan tehtyihin terrori-iskuihin. ISIS julkaisi kuvan seitsemästä kasvonsa peittäneestä miehestä, joiden sen AMAC-uutistoimisto vakuuttaa suorittaneen pommi-iskut. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 17,00.html,

Surmansa saaneiden lukumäärä on nyt 359, ja haavoittuneiden määrä oli alun perin 500 ihmistä, mutta lienee pienempi nyt. Artikkeleissa on pyritty yhdistämään nämä iskut Uudessa Seelannissa kahteen moskeijaan tehtyihin valkoisen supremasistin tekemiin iskuihin, joissa sai surman 50 muslimia, mutta todennäköisemmin ne liittyvät Euroopassa yleistyneeseen trendiin kirkkoja ja kristillisiä kohteita vastaan suuresti lisääntyneisiin hyökkäyksiin.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 38,00.html,

12. Notre Damen palaminen askarruttaa edelleen, kuka sen sytytti, vai oliko se vahingossa syttynyt? Israelin TV-juontaja Avri Gilad aiheutti melkoisen myrskyn vesilasissa vakuuttaessaan, että todellinen rikos lakaistiin maton alle Ranskan viranomaisten toimesta, ettei muslimeja ärsytettäisi. Hän totesi myös, että Ranskassa on häpäisty ja turmeltu 875 kirkkoa, joista Notre Dame on yksi, mitä ei uskalleta tunnustaa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 29,00.html,

13. PA/PLO:n turvallisuusjärjestö raportoi paljastaneensa Hamasin asettaman solun PA/PLO:n sisäisessä järjestelmässä raportoiden valvojilleen Gazassa. Agentit pidätettiin ja heitä kuulustellaan, mikä ei liene helläkätisimpiä maailmassa.

Operaation olivat toteuttaneet Hamasin johtajat Gazassa sekä sen ulkomailla toimiva johtajisto, kertoivat korkeat PA:n virkailijat ynetnews toimistolle ja sen sisarlehdelle Yedioth Aharonit. Hamasin agentit paljastettiin 2 kuukautta sitten. Asiasta informoitiin PA/PLO:n johtoa ja aloitettiin salaiset tutkimukset selvittääkseen, miten laajalle vakoilu oli edennyt ja miten paljon se aiheutti vahinkoa PA/PLO:n järjestelmälle.

PA/PLO:n turvallisuusjärjestöt toimivat yhteistyössä Shin Betin ja IDF:n kanssa turvallisuuskysymyksissä Juudean ja Samarian alueilla. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 56,00.html,

14. USA lupaa 10 miljoonaa USD tiedoista, joilla Libanonissa toimivan terrorijärjestön Hizbullahin rahaliikenne saadaan paljastettua. Palkkio maksetaan henkilölle, joka kertoo Hizbullahin lahjoittajien nimet, pankkitiedot, asiakaskuitit tai maakauppojen maksusuoritukset.

Vuodesta 1984 lähtien USA:n ulkoministeriön ”rewards for justice” ohjelma on maksanut 150 miljoonaa yli sadalla henkilölle, joiden antamien tietojen perusteella on pystytty estämään terrori-iskuja.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 02,00.html.

15. Alaikäinen arabinuori pidätettiin IDF:n sotilaitten toimesta hänen osallistuessaan sotilaitten kivittämiseen Tekoassa maanantaina. Kuulusteltaessa hänen kätensä sidottiin, silmät peitettiin ja jalkoihin asennettiin kahleet. Arabinuori yritti karata, mutta sotilaat ampuivat häntä jalkoihin saadakseen hänet pysähtymään.

Nuori vietiin sairaalaan, jossa hän kertoi tapahtumasta AP:n toimittajalle vakuuttaen, että hän vain sattui seisomaan kivittäjien lähellä osallistumatta kivittämiseen. Videokuva tapahtumasta on levinnyt maailman mediaan.
IDF aloitti tapauksen tutkimukset.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 07,00.html,

16. USA:n odotetaan ilmoittavan maanantaina, että Iranin raakaöljyä ostavat joutuvat sanktioitten alaisiksi. Mukana ovat suuret Iranin öljyä käyttävät maat kuten Kiina, Intia ja monet muut etenkin kauko-idän maat. USA:n tarkoituksena on sulkea öljyhanat Iranista viimeistä tippaa myöten saadakseen solmittua sen kanssa uuden ydinasesopimuksen.

Iran uhkaa sulkea Hormuzan salmet, jos USA toteuttaa uhkauksensa. Salmien kautta kulkee 35 % maailman käyttämästä raakaöljystä. Iran uhkailee muita Persianlahden arabimaita sanoen niiden säilymisen hengissä riippuvan Iranin hyvästä tahdosta.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 16,00.html,

17. Mahmoud Abbas syyttää, että USA:n presidentti ja Bibi pilkkaavat heitä toimittamalla rahaa Hamasille, ja että Trump vakuutti tukevansa kahden valtion periaatetta 67-rajoilla ennen lähetystönsä muuttoa Jerusalemiin. Nyt kuitenkin tuo fraasi kahdesta valtiosta on pudotettu pois terminologista, mikä osoittaa USA:n farisealaisuuden ja PA:n arabien pilkkaamisen, Abbas syyttää.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 12,00.html, https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 13,00.html,

18. Jerusalemista Ramallahiin johtavan valtatien Qalandian tarkastusaseman väitettiin olevan liian pieni hoitamaan kasvavaa liikennettä. Sen hoitamiseksi Israel rakensi toisen terminaalin, jonka kautta kulkevat joutuvat esittämään biometrisen kulkuluvan. Tämän uskotaan nopeuttavan liikenteen sujumista, kuten myös PLO:n virkailija myöntää.
https://www.timesofisrael.com/israel-op ... -crossing/,

19. Likud ja Kulanu-puolueet ovat tutkineet mahdollisuutta yhdistyä yhdeksi puolueeksi. Sitä koskevia neuvotteluja käydään julkisuuden ulkopuolella. Netanyahun täytyy saada jotain konkreettista näyttöä toimivan hallituksen muodostamiseksi, mutta uskonnolliset puolueet Shas ja UTJ ovat hankalia. https://www.timesofisrael.com/amid-rumo ... ion-talks/,

20. IDF joutuu pakkolunastamaan arabien omistamaa maata voidakseen rakentaa Hebronin kaupungin ohitustien Hebronista Etzion-blogiin. Ohitustie on katsottu välttämättömäksi terrori-iskujen vähentämiseksi ja liikenteen sujumiseksi. NGO-järjestöt kuten Peace Now vastustavat hanketta. https://www.jpost.com/Israel-News/IDF-t ... oad-587823,

21. USA:n lakifirma hakee Iranilta ja Syyrialta 360 miljoonan USD korvausta Henkin perheen jäsenten murhaamisesta 2015. Ajaessaan Juudeassa ja Samariassa Henkin perheen isä ja äiti kuolivat ohi ajavasta autosta ammuttuihin luoteihin heidän kolmen lapsensa istuessa takaistuimilla, mutta säilyivät hengissä. Henkin perhe on USA:n kansalainen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262292,
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 11 -24; Tiberias16 -31; Suolameri 19 -32; Eilat 19 -34 +c-astetta, puolipilvistä tänään ja huomenna, vähän lämpenevää.
Gatestone Instituutin julkaisemassa artikkelissa ja siihen liittyvässä kartassa osoitetaan, miten EU aiheuttaa tasapainottomutta ja terrorismia Lähi-Idässä rahoittamalla arabien maan kähmintää Israelin täydessä valvonnassa olevilla C-alueilla.
https://www.google.co.il/url?sa=t&rct=j ... v7Q2XMmUGG,
Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3588
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantasotietoa Israelista Huhtikuu

ViestiKirjoittaja Irene » 29.04.2019 07:15

Sunday, April 28, 2019
SUNNUNTAI 28.04.2019
SUNNUNTAI 28.04.2019
01. Pyrkiessäni ymmärtämään taas kerran maailman tämän hetkistä tilannetta tajusin, miten pieni rääpäle Israel todellakin on verrattuna sitä ympäröivään suunnattomaan arabimereen ja sen asukkaitten määrään.

Israel on pieni maarääpäle, vain hiekkaranta valtavan, Allahia palvovan 360 miljoonan arabimeren rannikolla vähäisine 7.7 miljoonan asukkaineen, josta siitäkin 2 miljoonaa arabia myös palvovat Allahia. Lisäksi Israelin keskeisiin osiin suunnitellaan vihamielistä 1.3 miljoonan arabimuslimin valtiota.

Mitä mahdollisuuksia tällä maapalalla olisi säilyä hengissä maailmassa leviävän tendenssin keskellä, jossa juutalaiskristillinen kulttuuri on maailmanlaajuisesti joutunut massiivisen rintamahyökkäyksen kohteeksi?
Ja mikä pahinta, tämän kulttuurin puolustajat ovat joutuneet siinä määrin herpaannuksen kouriin, että jopa hyökkääjää kuvaavien termien käyttö sellaisinaan on monissa avainmaissa julistettu ehdottomaan käyttökieltoon.

Tämä maailmanlaajuinen trendi on yhä laajemmin voittamassa mediavälineet kuten myös korkeimmat opintolaitokset yliopistoja myöten kannattamaan ja tukemaan tätä länsimaille vieraan ja tuhoisan uskonnon leviämistä.

Juutalaiskristillinen kulttuuri perustui Sinain vuorella annettuun Toraan, opetuksen käskyineen ja kieltoineen, mutta myös pelastussanomaan.
Aikamme sekavassa pyörittelyssä Sinailla annettu ohjaus on torjuttu, ja sen tilalle ovat nousseet tieteen ja tekniikan ylistys ja palvonta.

Viime kädessä siinä on kysymys kapinasta Jumalaa ja Hänen antamiaan käskyjä vastaan. Jumalan vastustaja Saatana ei pysty tuottamaan elämää, ja siksi pyrkii kiertämään tämän suuren viisautensa avulla käyttäen hyväkseen geenimani-pulaatiota sekä tieteen ja teknologian tuotteita.

Cernin kansainvälinen suuri atominsärkijän keskeisin päämäärä on ns. jumala-partikkelin (Higgs Boson) löytäminen, jonka uskotaan pystyvän tuottamaan massaa, mutta jonka toiset sanovat avaavan tien tuntemattomille ulottuvuuksille, ja josta tunnetut fyysikot ovat varoittaneet sen voivan tuhota koko tuntemamme maailman. https://www.livescience.com/47737-steph ... msday.html.

Aikamme monikultturismille on tyypillistä se, että Cernin Great Hadron Collider rakennusten eteen on pystytetty intialaisen shia-jumalattaren patsas.
Albert Einstein sanoi kerran: ”En tiedä, mitä aseita kolmannessa suursodassa käytetään, mutta 4. maailmansota käydään kepein ja kivin”.

Ilmestyskirjassa kerrotaan:
”Syntyi sota taivaassa, Mikael ja hänen enkelinsotiva lohikäärmettä vastaan, ja lohikäärme ja hänen enkelinsä sotivat, mutta eivät voittaneet, eikä heillä enää ollut sijaa taivaassa.
Ja suuri lohikäärme, se vanha käärme, jota perkeleeksi ja saatanaksi kutsutaan, koko maanpiirin villitsijä, heitettiin maan päälle, ja hänen enkelinsä heitettiin hänen kanssansa.” (ILm 12:7 -9)

Aikamme tilanteita seuratessa ei ole vaikea tajuta, että tämä taistelu taivaasta on nyt siirtynyt maan päälle. ”Saatana pitää kovaa vihaa, koska se tietää, että sillä on enää vähän aikaa” sanotaan Sanassa. (Ilm 12:12)

Jeesus sanoi opetuslapsilleen:
”Minä näin saatanan lankeavan taivaasta niin kuin salaman. Katso, Minä olen antanut teille vallan tallata käärmeitä ja skorpioneja ja kaikkea vihollisen voimaa, eikä mikään ole vahingoittava teitä”. (Lk.10:18 -19)

Missä ovat ne Jesuksen opetuslapset, jotka uskovat tämän Mestarin Sanan ja ovat sen omaksuneet toimiakseen sen mukaisesti?
Olemme uskonsodassa vihollista vastaan, kuten Paavali toteaa:

”Sillä meillä ei ole taistelu liha ja verta vastaan, vaan hallituksia vastaan, tässä pimeydessä hallitsevia maailman valtiaita vastaan, pahuuden henkiolentoja vastaan taivaan avaruuksissa.” Siksi meidän tulee varustautua sen mukaisesti.
(Ef.6:12 -17)

02. The New York Times (NYT) julkaisi viikonvaihteen lehdessään antisemittiisen piirretyn kuvan (cartoon), joka on herättänyt vastalauseiden tulvan maailman sosiaalisessa mediassa (some).

Piirroksessa kuvataan USA:n presidentti Donald Trump, joka talutushihnasta pitäen seuraa pitkävartalollista koiraa, jolla on Netanyahun kasvot. Trump pitää päässään mustaa kalottia, ja Netayahun hahmolla on Davidin tähti kaulus.

Lehden selityksestä huolimatta, että piirros oli päästetty julkisuuteen harkinnan puutteen vuoksi, ja se vedettiin pois liikenteestä lauantaina, julkaisu herätti syvää paheksuntaa sekä USA:n kongressin että juutalaisjärjestöjen taholta.

USA:n Saksan lähettiläs Richard Grenell kutsui piirrosta hävettäväksi, Amerikan juutalaiskomitea kutsui sitä ”paljaaksi antisemitismiksi ilman selityksiä”.

Kongressin jäsen Dan Crenshow sanoi: ”Vaikka tarkoittamatonkin, vasemmisto on normalisoinut antisemitismin USA:n Israelin politiikan kritiikin peittoon”. Toiset kongressin jäsenet twiittasivat shokkinsa: ”Ehdottomasti iljettävä ja mauton antisemiittinen esitys” kuten Lee Zeldin sanoi. https://www.jpost.com/Diaspora/Antisemi ... oon-588044, https://www.timesofisrael.com/likud-min ... u-cartoon/,
Pilapiirros on poistettu myös useimmista Israelin mediaverkostoista.

03. Israelin maatalousministeriö kielsi kalastamisen Välimerestä toukokuun 30. päivään, jotta kalakanta saisi aikaa kasvamiseen.

Kielto koskee kaikkia kalastusmuotoja paitsi verkkojen pudottamista meren pohjaan sekä onkikalastusta rannoilta.
Kielto koskien kalastustroolareita jatkuu kesäkuun alusta elokuun alkuun voidakseen estää nuorten kalojen kalastamisen.

Luonto- ja puistohallituksen merialueyksikön tarkoituksena on lisätä informaatiota sen aktiivisuudesta ja tulee myös lisäämään tarkastajien määrää.

On selvää, etteivät annetut määräykset tyydytä kalastajia, jotka aikovat valittaa päätöksestä oikeuteen.
https://www.jpost.com/Israel-News/Go-fi ... nth-588045,

04. Hadassan sairaalan henkilökunta ja potilaat jouduttiin evakuoimaan sairaalassa syttyneen tulipalon vuoksi, joka levisi kaikkialle toiseen kerrokseen.

kertoi saaneensa hälytyksen tulipalosta Ein Karem sairaalassa lauantaina.
Kaikki saatiin sairaalasta ulos ilman vahinkoa, eivätkä sairaalan tilat ja laitteet kärsineet sanottavia vaurioita.

Jerusalemin palokunnan komentaja Moshe Suisa kommentoi pahimman säikähdyksen mentyä ohi, että aamulla alkaneella tulipalolla oli kaikki edellytykset kehittyä suuria uhreja vaativaksi tilanteeksi ja aiheuttaa suurta vahinkoa sairaalan rakennuksille.

Hän muistutti mieliin, ettei ole syytä väheksyä tällaisia tilanteita huomioiden joittenkin potilaitten liikkumisvaikeudet eivätkä pysty suojaamaan itseään, mikä koskee sairaaloiden ohella muitakin julkisia rakennuksia.
https://www.jpost.com/Israel-News/Fire- ... ing-587997,

05. Gazan Hamasin korkea-arvoiset terroristit antoivat Juudeassa ja Samariassa asuville kaadereilleen käskyn tehdä itsemurhaisku ja valmistautua autopommi-hyökkäykseen Maaleh Adumimissa.

Shin Bet ja IDF löysivät Juudeassa ja Samariassa terroristiaktivistin, jonka Hamasin terrorijohtajat olivat evästäneet suorittamaan näyttäviä hyökkäyksiä ennen Israelin 9.päivän Knessetin vaaleja.

Terrorisuunnitelman paljastumisen yhteydessä turvallisuusjoukot pidättivät A-Zayyim arabikylästä 23-vuotiaan Yihya Abu Dian 31. maaliskuuta. Hän tunnusti kuuluvansa Hamasin terrorijärjestöön.

Shin Betin suorittamissa kuulusteluissa Abu Dia tunnusti olleensa yhteydessä korkean Hamasin aktivistin kanssa Gazassa. Hän piti yhteyttä valvojansa kanssa internetin välityksellä. Hänet rekrytoitiin sotilaallisiin operaatioihin ja palvelemaan itsemurhahyökkääjänä.

Valvoja Gazassa kehotti häntä hankkimaan auton sekä vuokraamaan varasto-tilan, jossa autopommi voitaisiin asentaa autoon. Hänen tuli myös seurata liikennettä Maale Adumimissa löytääkseen hyökkäykselle sopivimman paikan, jossa olisi runsaasti busseja, siviilejä ja sotilaita.

Abu Dia sai myös ohjeet suorittaa isku nopeasti. Häntä kehotettiin valmistamaan viimeinen testamenttinsa varustettuna Hamasin sotilaallisen siiven tunnuksilla.
Abu Dia hankki tripodin voidakseen filmata hyökkäystä edeltävät toimensa pitäen päässään Hamasin sotilaallista otsanauhaa.

Shin Bet kertoo, että tämä oli yksi useista Hamasin suunnittelemista iskuista, jotka useimmiten on pystytty paljastamaan ja estämään ajoissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262351,

06. Mossad hakee palvelukseensa cyber- ja haitek-asiantuntijoita useille aloille.
Mossad lupaa kouluttaa valitut voidakseen liittää heidät organisaation operatiiviseen cyber-osastoonsa.

Yedoth Ahronot kiinnittää huomionsa siihen, että järjestö hakee asiantuntijoita edellistä useampaan tehtävään, tällä kertaa viisi ja lisäksi Haitek tehtäviin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262343,

07. San Diegon Chabad of Poway synagogaa vastaan lauantaina tehdyssä hyökkäyksessä sai surmansa yksi nainen ja kolme muuta haavoittuivat.
Powyin synagoga on 20 mailia pohjoiseen San Diegosta.

Surmansa saanut nainen oli 60-vuotias Lori Gilbert Kaye. Hänet ja 3 muuta vietiin Palomar lääkintäkeskukseen saamaan hoitoa.
Hyökkääjä otettiin kiinni.

Daily Beast raportoi, että haavoittuneiden joukossa oli kaksi lasta.
Powayn pormestari Steve Vaus kertoi CNN:lle, että seurakunnan jäsenet saivat pidäteltyä murhaajaa estäen useammat uhrit.

Pormestari Vaus kertoi, että hyökkäyksen seurakuntaan teki henkilö, jolla oli viha sydämessään. ”Se oli viharikos, joka ei tule kestämään. Seurakunta tulee pysymään yhdessä”. Hän kertoi MSNBC:lle. Murhaajan kuulustelut aloitettiin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262329, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262344,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262336,

08. EU-maiden rabbien Konferenssi kehottaa Yhdysvaltoja seuraamaan Uuden Seelannin esimerkkiä ja kieltämään siviileiltä automaattiaseet.

Juutalaisyhteisöt ovat shokissa seuratessaan juutalaisia yhteisöjä ja heidän synagogejaan ja instituutioitaan vastaan tehtyjen hyökkäysten noususta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262346,

09. Ainakin 192 maata tulevat osallistumaan Dubai Exp 2020 innovaationäyttelyyn., Israel oli kutusuttujen joukossa.

”Olemme kutsuneet kaikkia maailman maita ilman poikkeuksia” sanoivat Dubain järjestäjät lisäten, että tilaisuus on todella kansainvälinen.
Israelin ulkoministeriö vahvisti saaneensa kutsun, ja sanoi, että he ovat innoissaan voidakseen osallistua kansainväliseen innovaatiotilaisuuteen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262328,

10. Sri Lankan turvallisuusjoukot tekivät ratsian rakennukseen, jossa ISIS jäsenet piileskelevät. Ratsia ei sujunut aivan nuottien mukaan, sillä syntyneen kiivaan tulituksen aikana 15 ihmistä saivat surmansa, heidän joukossaan 6 lasta.

Lähes viikko massamurhan jälkeen, jossa kuoli 253 ihmistä, julkistetussa videossa näytetään turvallisuuskameran kuvaa, jossa terroristi sytyttää pomminsa ruokailun aikana.
http://www.israelnationalnews.com/News/ ... spx/455620,

11. Silmäillessäni kaikkia noita murhia, ryöstöjä, raiskauksia ja hyökkäyksiä juutalaisten ja kristittyjen yhteisöjä ja heidän omistamiaan laitoksia vastaan, on korkea aika alkaa tutkia omaa eloaan ja tekemään siitä oikeat johtopäätökset.

Jeremia profeetta välitti näitä juutalaisia koskevia varoituksia tuhansia vuosia sitten, joitten ajankohtaisuus on ilmiselvä:

”Sen tähden, katso päivät tulevat, sanoo Herra, jolloin ei enää sanota: ”Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti meidät Egyptin maasta”; vaan sanotaan: ”Niin totta kuin Herra elää, joka johdatti israelilaiset pohjoisesta maasta ja kaikista muista maista, joihin Hän oli heidät karkottanut”.

”Katso, Minä käsken tulemaan monta kalastajaa, sanoo Herra, ja ne heitä kalastavat, ja sen jälkeen Minä käsken tulemaan monta metsästäjää, ja ne heitä metsästävät, kaikilta vuorilta ja kaikilta kukkuloilta ja kallioiden rotkoista. Sillä Minun silmäni tarkkaavat kaikkia heidän teitänsä, eikä heidän rikoksensa ole kätketty Minun silmiltäni”. (Jer16:14 -17)
https://www.jpost.com/International/No- ... ger-588016, http://endoftheamericandream.com/archiv ... king-to-it,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 13 -26; Tiberias 16 -32; Suolameri 21 -33; Eilat 21 -35 +C-astetta, aurinkoista, joskin pilviverhon suojaama; huomenna vähän lämpenevää, aurinkoista, maanantaista alkaen puolipilvistä.

USA vahvistaa merivoimiaan sekä Persianlahdelle että Välimerellä lähettäen kumpaankin kohteeseen lentokoneitten emälaivan saattueineen. Iran sanoo tarkoin seuraavansa ja vakoilevansa alusten liikkeitä Persianlahdella. https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... -Gulf.html,

Paavi Franciscus I uhmaa avoimesti presidentti Trumpin tahtoa avustamalla henkilökohtaisesti kuutta laitonta siirtolaiskaravaania Meksikossa, päämääränään siirtyä USA:n puolelle.
https://www.nowtheendbegins.com/the-kin ... in-mexico/.

Miljoonittain puita kuolee USA:ssa ja Euroopassa kovakuoriais-epidemian vuoksi, mitä kiihdyttivät kuivuus ja ilman lämpeneminen, mikä avaa mahdollisuudet metsäpaoille.
http://www.thebigwobble.org/2019/04/tre ... w.html?m=1, http://www.cheniere.org/clouds/index.html,

USA lahjoittaa 500 000 USD Nahum-profeetan hautakammion entistämiseen Irakissa, joka kärsi pahoin ISIS-joukkojen käsissä. https://www.timesofisrael.com/us-to-don ... m-in-iraq/,


Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3588
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantasotietoa Israelista Huhtikuu

ViestiKirjoittaja Irene » 01.05.2019 08:31

Tuesday, April 30, 2019
TIISTAINA 30.04.2019
TIISTAI 30.04.2019
Olen pyrkinyt liittämään uutisraportteihin taustatietoja, joita useilla lukijoistani ei ole edellytyksiä tarkistaa linkkien englanninkielisistä teksteistä. Jos tämä häiritsee muita lukijoitani, pyydän hyppäämään ja – kuten Luther sanoi – ”nostamaan hattua” ja siirtymään seuraavaan kappaleeseen.
01. Tänään 30.04.2019 21. Knessetin 120 jäsentä vannovat virkavalansa juhlallisessa tilaisuudessa. 49 heistä ovat ensikertalaisia.

Knessetin jäsenet ja heidän omaisensa saapuvat Knessetiin 08.00 aamulla. Knessetin palkkaamat henkilöt valmistavat tiloja juhlallista vastaanottoa varten, joka tällä kertaa on näyttävämpi kuin koskaan.

He siirtyvät Knessetin tiloihin punaista mattoa myöten, ja heille annetaan kullekin Keskusvaalikomitean valmistaman virallisen Knessetin jäsenen valtakirja, sekä kukkanen takkinsa rintapieleen.

Heitä valokuvataan erikseen valtakirjansa kanssa ja yhdessä toisten jäsenten kanssa. Myöhemmin kansanedustajat omaisineen kutsutaan Chagall-olohuoneeseen, jossa heille tarjoillaan virvokkeita ja välipalaa.

Siirtyessään tilasta toiseen heillä n mahdollisuus tutkia valokuvanäyttelyä ”Knessetin 70 vuotta”, joka on myös BenGurionin terminaalissa, mutta joka asetettiin Knessetiin erityisesti valanvannomis-tilaisuuden kunniaksi.

Presidentti Reuven Rivlinin saapuessa 15 00 Knessetiin juhlallista avaamis-seremoniaa varten, ensimmäistä kertaa hänen kunniakseen on järjestetty kunniakaarti.
Juhlallisuudet jatkuvat pitkin päivää maljannostamissineen, ja nykyisen Knessetin puhemies Yuli Edelstein lukee istuntosalissa jokaisen Knessetin jäsenen nimet kunkin jäsenen noustessa seisomaan vakuuttaen uskollisuuttaan.

Ensimmäinen äänestys suoritetaan 21. Knessetin puheenjohtajan valinnasta, mihin ennakkoarvioiden mukaan valitaan sen nykyinen haltija Yuli Edelstein. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262454,

02. Blue and White (Sinivalkoinen) puolueen johtajakaksikko Gantz ja Ashkenazi sekä Laborpuolueen johtaja Gabbay eivät osallistuneet maanantaina järjestettyyn Knessetin avaamisseremioiden ja työskentelyn valmistelutilaisuuteen, mikä herätti pientä ihmettelyä myös kyseisten puolueitten sisällä.

Blue and Whiten jäsen ke. Yoaz Hendel tunnusti: ” En ole tietoinen, miksi he eivät ole läsnä, mutta ymmärtääkseni puolueiden johtajat eivät yleensä osallistu sellaisiin tilaisuuksiin. Uskon heidän suorittavan parlamentaarikon työnsä parhaalla mahdollisella tavalla. Katson itseni kansan palvelijaksi”.

Maanantaina kansanedustajille annettiin istuntojärjestys Knessetin istunto-salissa, missä tarvittiin pientä sovittelua:

Shasin edustaja Michael Malkieli pyysi istuimensa siirtoa pois naisen vierestä.
Labourin veteraaniedustaja Shelly Yachimovich sai Knessetin lakikomitean erityisluvan jäädä pois ulkomaanlomansa vuoksi. Hän vannoo valansa erikseen.

Maanantain valmistelutilaisuudessa Yuli Edelstein totesi: ”Edellisessä Knessetissä tehtiin 5977 lakiesitystä, joista 4 % hyväksyttiin laiksi, ja 77 % eivät edenneet valmistelua pitemmälle. Esittäkää uusia lakeja, mutta varmistakaa, että niillä on mahdollisuus tulla hyväksytyksi.”
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 68,00.html,
https://www.timesofisrael.com/knesset-n ... he-public/,
https://www.jpost.com/Israel-News/Polit ... day-588240,

03. Näyttää siltä, ettei New York Timesin Trumpista ja Bibistä julkaisema pilakuva ollut vahinko, sillä tämä lehti NYT julkaisi lauantaina uuden Israel-vastaisen pilakuvan kansainvälisessä julkaisussaan.

Edellinen Trumpia ja Bibiä koskeva pilakuva julkaistiin torstaina, minkä NYT veti poisjakelusta lauantaina ja myöhemmin sunnuntaina pyysi anteeksi julkaisuaan.

Lauantaina julkaistussa uudessa pilakuvassa näytetään Bibi (Netanyahu) puettuna kauhtanaan ja- kuten näyttää – sokeana pitäen toisessa kädessään Davidin tähdellä varustettua laattaa, ja toisessa kameraa pyrkien ottamaan selfien itsestään.

Israelia kannattava yhteisö tuomitsi toisen pilakuvan suoralta kädeltä.
Anti-Defamation League (ADL) Jonathan Greenblatt repi NYT:n puolustuksen hajalle: ”Tämä on tunteeton, sopimaton ja hyökkäävä. Se osoittaa taas kerran, että NYT:n on syytä opettaa henkilöstölleen, mitä antisemitismi tarkoittaa. Vaadimme välittömiä toimia.”

Monet muut medialähteet ja poliittiset johtajat tuomitsivat samoin pilakuvan.
Israel News Agency: ”NYT:n vielä pyydellessä anteeksi edellistä pilakuvaansa, se jo julkaisi uuden kansainvälisessä julkaisussaan. NYT levittää vihaa, väkivaltaa ja terrorismia kansainvälistä juutalaisyhteisöä vastaan”.

Myös lukuisat yksityishenkilöt ovat ilmaisseet inhonsa ja vastalauseensa NYT:n aloittamaa vihakampanjaa Israelia vastaan.

Edellinen pilakuva Trumpista ja häntä ohjaavasta koirasta muistuttaa natsipropagandan julkaisemaa pilakuvaa vuodelta 1940, jossa mustapukuinen juutalainen ohjaa kädestä brittipääministeriä Winston Churchilliä.

NYT pyrki aluksi vähättelemään ensimmäistä pilakuvan julkaisua, mutta esitti anteeksipyynnön myöhemmin syyttäen siitä yhtä toimittajaa ja lupasi hoitaa sopivan seurantamenetelmän järjestämiseksi.
https://www.breitbart.com/the-media/201 ... newspaper/,

04. Presidentti Donald Trump on joutunut hillittömien hyökkäysten kohteeksi USA:n kongressin edustajainhuoneen taholta, joitten on mahdotonta hyväksyä Trumpin politiikkaa ja uskoa, että he todella hävisivät 2016 vaalit.

Trumpin pyynnöt varojen myöntämiseksi muurin rakentamiseksi USA:n ja Meksikon väliselle rajalle, jolla estettäisiin hallitsematon laiton maahanmuutto, on hylätty edustajainhuoneessa suoralta kädeltä.

USA:n äänestäjät näyttävät kuitenkin ymmärtävän Demokraattisen puolueen kaksinaamaisuuden ja tukevat Trumpin haluamaa muuria etelärajalleen. Pentagon tarjoutui rakentamaan osan muurista.

Washington Post julkaisi teettämänsä mielipidetiedustelun, jonka mukaan USA:n keskilännen epävarmat äänestäjät (swing-voters) tukevat Trumpin siirtolais-politiikkaa.

Keskilännen sitoutumattomista äänestäjistä 40 % sanoo luultavasti äänestävänsä Trumpia v. 2020 vaaleissa, 36 % sanoo ehkä vastustavansa; 22 % sanoo, ettei siirtolaisuus ole heille merkittävä tekijä.

Lähes 2/3 GOP:n kannattajista (63%) sanoo kannattavansa Trumpin siirtolaisuus-politiikkaa, vain 16 % vastustaa sitä. https://www.breitbart.com/politics/2019 ... -policies/.

05. USA:n Demokraattisen puolueen presidenttiehdokkaaksi pyrkivä Obaman varapresidentti Joe Biden pyrkii nyt nostamaan osakkeitaan muistelemalla menneitä ratkaisujaan voidakseen vain todeta joutuneensa heikoille jäille, mikä näin jäiden lähtöaikaan on petollista.

Obama kehottaa entistä varapresidenttiään luopumaan toiveistaan.
Biden, jota pyritään kutsumaan ”Amerikan Joeksi”, pyrkii kosiskelemaan potentiaalisia äänestäjiään pyytämällä anteeksi Anita Hilliltä, ettei hän tehnyt enempää auttaakseen Hillin todistaessa Clarence Thomasia vastaan korkeimman oikeuden nimitysasiassa.

Biden sanoi The View haastattelussa perjantaina, että hän uskoo Hillin joutuneen seksuaalisen häirinnän kohteeksi Thomasin taholta.
Senaattori Arlen Specter kirjoittaa muistelmissaan, että Joe Biden sanoi hänelle Anita Hillin valehdelleen, minkä Biden tunnusti Specterin 2000 muistelmien mukaan. Nyt Biden yrittää kirjoittaa historiaa uudelleen.
https://www.wnd.com/2019/04/senator-bid ... g=politics,

06. FOX News Channel toimittajaSteve Hilton raportoi, että Peter Schweizerin tutkimusten mukaan Joe Bidenin perheyhtiön liikesuhteet Kiinan hallituksen kanssa nousivat miljardeihin USD, minkä johdosta hän on helppo saalis musta-maalaukselle ja kiristykselle, eikä siten ole sopiva USA:n presidentiksi.

Hunter Biden, Joe Bidenin toinen poika, varmisti 1 miljardin USD rahoituksen Kiinan Pankilta, joka on yksi Kiinan hallituksen käsivarsista.
Rahoitus koskee yksityistä yhtiötä, joka Hunter Biden perusti yhdessä Christopher Heinzin kanssa, joka on entisen ulkoministeri John Kerryn ottopoika.
Yhtiötä kutsutaan nimellä Bohai-Harvest RST (BHR).

Hilton sanoo, että Joe Biden on ehdottomasti korruptoitunut sisäpiirin jäsen, kieltäen vasemmiston ja partisaanidemokraattien väitteet, että Joe Biden olisi työtätekevän kansan mies. Hilton kutsuu Bideniä osaksi Trumpin kuuluttamaa suon perkaamista.
Hän antoi Joe Bidenille nimen ”Kiinan Joe”. https://www.breitbart.com/politics/2019 ... f-dollars/,

07. Pääministeri Benyamin Netanyhaun vaalipuheisiin kuului lupaus, ettei hänen hallituskautenaan evakuoida yhtään juutalaista yhteisöä, eikä tuhota yhtään juutalaista kotia.

INN raportoi aamun uutisissaan: Juudean ja Samarian siviilihallitus tuhosivat tiistaina juutalaisten rakentamat rakennukset Maoz Estherin lähiössä lähellä Kochav HaShachar yhteisöä Binyamin alueella.

Tusinoittain rajapoliiseja kuljetettiin lähiöön poistaakseen ”kapinalliset, joita oli tullut paikalle estääkseen rakennusten tuhoamisen”.

Rajapoliisit pidättivät 30 nuorta, joiden asioita hoitaa Honenu järjestön lakimies.

Maoz Estherin lähiö on toistamiseen tuhottu siviilihallinnon toimesta vuodesta 2007 lähtien. Lähiö rakennettiin Esther Galian muistoksi, jonka terroristit ampuivat kuoliaaksi hänen ollessaan matkalla kotiinsa Kochav HaShachariin.
Asukkaat rakentavat poliisin hajottamat rakennukset yhä uudelleen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262464,

08. Ranskan Israelin lähettiläs Helene Le Gal kutsuttiin maanantaina antamaan selityksen Ranskan eroavan USA:n lähettilään Gerard Araudin kutsuttua Israelia apartheid-valtioksi.

Le Gal, joka tapasi Rodica Radian-Gordonin, sai tuntuvia pyyhkeitä Araudin The Atlantic-makasiinille antaman haastattelun vuoksi, jossa tämä kritisoi USA:n presidentti Donald Trumpin rauhantiimin laatimaa ”Deal of the Century” todeten samalla, että ”voimakkaampi osapuoli asettaa siinä omat vaateensa heikommalle”.

”Se on Jared Kushnerin rauhansuunnitelman perusta”, lisäten: ”Se on esitys, joka on hyvin lähellä sitä, mitä Israel haluaa” Araud sanoi.

Hän selitti, että ”se tekee PA/PLO:n asukkaat kodittomiksi, ja että se tulee olemaan virallisesti apartheid-valtio. Itse asiassa he ovat jo sitä.”

Israelin viranomaisia on kielletty tapaamasta Araudia, joka matkustaa Israeliin lähipäivien aikana.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262469,

09. Kansainvälinen jälleenmyynti-yhtiö Amazon on tunkeutumassa Israeliin, useiden vuosien spekulaatioiden jälkeen.

Tiistaina useat israelilaiset yhtiöt raportoivat, että Amazon on ottanut yhteyttä heihin tarjoten niiden tuotteiden myymistä Amazon.com websivun kautta israelilaisille kuluttajille.

Ensimmäisen askeleena pidetään kuljetuksen tarjoamista, kuten tapahtui Australiassa, Intiassa ja nyt Amazon Turkissa. Seuraava askel on varasto-rakennusten ja kuljetuskeskusten perustaminen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262468,

10. Lontoon kosher-ruuan levittämistoiminta nimitetään Chicagossa viime vuonna surmatun kosher valvojan Eliyahu Moscowitzin mukaan, sanoo hänen veljensä rabbi Yossi Mocowitz Jewish Chronicle haastattelussa.

Kyseinen liiketoiminta operoi Chabad House liikerakennuksen kautta Wimledonissa, Lontoon eteläosassa.

Uudelleen avattu liikerakennus korvaa aiemman Chabadin pääkeskuksessa Wimbledonissa toimineen rakennuksen.
Yossi Moscowitz sanoi, että uusissa tiloissa avataan pieni kahvila, josta ihmiset voivat noutaa haluamansa, oleilla siellä ja nauttia kahvia, ja leivonnaisia.

Eliahu Moscowitz, supermarketin kosher ylivalvoja, ammuttiin kuoliaaksi Chicagossa Simchat Torah juhlien aikana tilanteessa, jota poliisi kutsuu murha-aalloksi (killing spree), Hänet murhattiin pian sen jälkeen, kun 36 tuntia aiemmin samassa East Rogers-Puiston lähiössä 73-vuotias Douglas Watts ammuttiin päähän hänet ulkoiluttaessaan koiraansa lähiössä.

Poliisi ja yhteisöryhmät ovat tarjonneet 150 000 USD palkkion tiedoista, joiden perusteella murhaaja saadaan kiinni.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262463,

11. Rabbi Yisroel Godstein sanoi, että Poway Chabad ei voi kustantaa aseistettua vartijaa, mutta jos se olisi voitu tehdä – tai hallitus olisi avustanut sellaisen hankkimiseksi – murhaava lauantai-isku olisi ehkä voitu välttää.

Yhteisön turvallisuuspalvelun (CSS) johtaja Jason Friedman sanoo, että ”turvallisuus-vartijan hankkiminen on ensiaskel turvallisuudelle, mutta jos yhteisösi ei ole perillä turvallisuusprosessista, et saa sitä, mistä maksat”.

Friedman sanoo, että yhteisön turvallisuuden rakentaminen on aloitettava kouluttamalla yhteisön vapaaehtoisia jäseniä havaitsemaan epäilyttävää käyttäytymistä, ja asettamalla heitä yhteisön tilojen sisäänkäynteihin tarkkailemaan potentiaalisia hyökkääjiä, sekä aktivoimalla jäseniä tiedostamaan ympäristönsä. Tämä ei vaadi suuria investointeja. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262462,

12. Israelin poliisi ja rajapoliisit yhdessä IDF:n sotilaitten kanssa tekivät ratsian Beit Ur At-Tahta arabikylään Samariassa. He löysivät aseitten valmistustehtaan, takavarikoiden sorvipenkin sekä pidättivät 8 etsittyä ja epäiltyä asukasta.

Heidän uskotaan osallistuneen ns. ”yksinäisen suden” operaatioihin siviilejä ja turvallisuusjoukkoja vastaan. Pidätetyt vietiin kuulusteluihin.
Ratsian aikana takavarikoitiin laittomia aseita Kafr Thulth arabikylässä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262465,

13. Gazasta ammuttu raketti menetti suuntavaistonsa ja putosi mereen.
IDF päätti pienentää Gazan asukkaitten kalastusoikeuksien aluetta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262461,

14. Toukokuun toisena päivänä Krakowassa pidettävää ”March of the Living” marssia johtajat 8 USA:n hallituksen virkailijaa. Tilaisuus pidetään muistona Auschwitz-Birkenau keskitysleirien uhrien muistoksi vuosittain.

Tilaisuuteen tulee osallistumaan opiskelijoita ympäri maailman, mukaan lukien
6 000 USA:sta yksistään.
Tämä on osa kampanjaa, jolla vastustetaan maailmalla leviävää antisemitismiä ja Israel-vastaisuutta informoimalla kansalaisia, mihin viha johtaa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262473,

15. ISIS johtaja Abu Bakr al-Bagdadi on ollut piilossa jossain luolassa, eikä häntä ole näkynyt viiteen vuoteen. Useasti hänet julistettiin kuolleeksi tai haavoittuneeksi.
Maailman eniten etsityksi mieheksi kutsuttu ISIS johtaja, jolla on 25 miljoonan USD hintalappu selässään, julkisti maanantaina videon, jossa hän tunnustaa ISIS:n tappion, mutta että ”islamin taistelu ristiretkeläisiä vastaan on pitkä”.

Hän sanoi haastattelussa taistelun jatkuvan antaen tunnustusta Sri Lankan hyökkääjille, kehottaen oikea-uskovia uskomaan kalifaattiin ja sen johtajaan.. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 24,00.html,

16. Israel valmistautuu hetkeen, jolloin PA/PLO lopulta romahtaa. Jordania ja Egypti ilmoittivat välittävänsä kiistassa, jossa Israel pidättää maksamasta PA/PLO:n terroristien omaisille maksamia ”sipendejä”, eikä PA/PLO suostui ottamaan vastaan sitä, mitä jää jäljelle Israelin keräämistä vero-ym-pidätyksistä Israelissa työskentelevien arabien palkoista.
https://www.timesofisrael.com/jordan-eg ... -standoff/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 12 -26; Tiberias 15 -32; Suolameri 20 -33; Eilat 20 -36 +C-astetta, puolipilvistä tänään ja huomenna, lämpenevää.

Yli 2 miljoonaa valmiiksi maksettua luottokorttia, yhteiseltä arvoltaan yli 1,6 miljardia USD, annettiin siirtolaisille kansainvälisten hallitusten järjestöjen ja organisaatioiden toimesta, sanoo unkarilainen virkailija. Mastercard korttien maksajina ovat EU ja YK, sanotaan INFOWARS tiedotteessa marraskuussa 2018.
https://europe.infowars.com/over-two-mi ... -official/,Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3588
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantasotietoa Israelista Huhtikuu

ViestiKirjoittaja Irene » 03.05.2019 07:14

Thursday, May 02, 2019
TORSTAI 02.05.2019
TORSTAI 02.05.2019
01. Israelissa liikenne pysähtyy tänään torstaina 02.05. klo 10.00 parin minuutin ajaksi, ja sireenit soivat kaikkialla maassa holokaust-päivän muiston kunniaksi.

Saksan natsit surmasivat toisen maailmansodan aikana n. 6 miljoonaa juutalaista.
Sirenin äänen jälkeen holokaustin muistotilaisuudet alkavat kouluissa, julkisissa instituutioissa ja armeijan tukikohdissa.

Yad VaShem holokaust-museon järjestämä vuosittainen seppeltenlasku-seremonia Warsovan ghetton vastarinnan alkamisen muiston kunniaksi alkaa sireenien vaikerruksen jälkeen.
Knessetissä luetaan kaikkien menehtyneitten nimet.

Puolan Auschwitz-Birkenau tuhoamisleireissä alkavat ”March of the Living” (hengissä säilyneitten marssi) marssit tänään 13.00 iltapäivällä.

Muistopäivän viralliset seremoniat päättyvät seremonioihin kibbutz Lohamei Hagenotissa (ghettotaistelijat) ja kibbutz Yad Mordechaissa, joka sai nimensä Warsovan gheton vastarintataistelijoitten ja heidän johtajansa Mordechai Anielewiczin mukaan.

Kansallisen juhla- ja surupäivän juhlallisuudet alkoivat keskiviikko-iltana auringon-laskun aikaan eripuolilla maata surumielisien lauluineen, kynttilän sytyttämisseremonioineen ja muistoineen hengissä säilyneitten omaisten ja jälkeläisten toimesta.

TV-kanavat ja radio-ohjelmat lopettivat normaalin lähetyksenä keskittyen sen sijaan muistotilaisuuksien seuraamisen esittämiseen eri puolilta maata.
Valtion virallisessa Yad VaShem museon tilaisuudessa esitettiin kuuden Holokaustissa selvinneen soihdun sytyttämisseremonia.

Puhuessaan virallisessa seremoniassa pääministeri Benyamin Netanyahu vakuutti, ettei ”Israelin valtio tule enää ojentamaan kaulaansa uhkausten ja hävityksen murhamiesten edessä”. Hän kritisoi Iranin hallitusta ja maailmalla suuresti nousevaa antisemitismiä, joka - hänen nähdäkseen - usein puetaan kritiikin vaippaan Israelista, juutalaisten ja juutalaisvaltion suurimpana vaarana tänään.

Useat tilaisuudessa esiintyneet puhujat viittasivat tähän ilmiöön maailmalla. Tunteja ennen tilaisuutta Tel Avivin Yliopisto julkisti tilaston, jonka mukaan
vuosien 2018 -2019 aikana antisemiittiset tapahtumat ovat lisääntyneet lähes kaikissa ilmenemismuodoissaan sekä julkisella että yksityisellä sektorilla.

Monet diasporassa (hajaannuksessa) asuvat juutalaiset tuntevat lisääntyvää turvattomuutta, ja ovat alkaneet kysellä paikkaansa yhteisössä, kuten TA:n Yliopiston tutkimuksessa todetaan.

Tutkimuksen ”kruununa” mainitaan Pittsburghin Tree of Life (Elämänpuu) synagogaan tehty aseellinen hyökkäys, jossa surmattiin 11 palvojaa lokakuun 27.päivänä, mikä nosti juutalaisuuteen kohdistuneitten hyökkäysten määrää
13 % vuonna 2018.

Toinen, Anti-Defamation Leagen tällä viikolla julkistaman tutkimuksen mukaan antisemiittisten ilmiöiden lukumäärä osoitti laskua, mutta samaan aikaan väki-valtaiset hyökkäykset juutalaisia vastaan nousivat.
https://www.timesofisrael.com/israel-to ... t-victims/,

02. Puolalainen aktivisti Slawomir Dul, joka sanoo työskentelevänsä järjestössä ”Vapauta Puola Amerikan juutalaisten miehityksestä”, esitteli tiistaina ylpeänä pystyttämäänsä hirsipuutelinettä, johon hän oli ”hirttänyt” entistä Puolan juutalaista kommunistipoliitikkoa Jakub Bermania esittävän nuken Krakovan pääpoliisiaseman edustalle.

Pääpoliisiasema on rakennettu paikalle, jossa sijaitsi Lodz ghetto, kertoo Gazeta Wyborcza. ”Minä tein sen, minä hirtin juutalaisen” Dul huuteli ylpeänä.

Poliisi seurasi tilannetta sivusta, eikä tehnyt elettäkään hirsipuun poistamiseksi, mutta raivostuneet ohikulkijat poistivat sen, sanotaan Gazettan raportissa.

Lopulta poliisi kehotti Slawomir Dulia poistumaan alueelta, koska se aiheutti yleistä rauhattomuutta. Dul poistui alueelta vastustelematta.

Huhtikuun 26.päivänä Puolan eteläosan kaupungin asukkaat näyttelivät perinteisen tuomion antamisen Judas Iskariotille, joka ilmiantoi Jesuksen juutalaisten johtajille, fariseuksille ja kirjanoppineille, ohjaten heidät ja heidän kiihottamansa keihäin ja miekoin aseistetun roskajoukon öljymäelle puutarhaan, jossa Jeesus usein levähti opetuslapsineen, pidättäen Hänet.

Kaupungin asukkaat olivat tehneet Judas Iskariota esittävän ihmisen kokoisen nuken juutalaisen stereotyyppinä pidetyllä koukkunenällä ja ohimokiharoilla varustettuna.

Tapaus herätti siinä määrin kansainvälistä tuomiota, mukaan lukien Israelin taholta, että näytös peruutettiin.
Artikkelin kommenteissa todetaan, että Berman oli yleisen turvallisuus-ministeriön, puolalaisen Gestapon, johtaja. Hän hallitsi Puolaa yhdessä Boleslaw Bierutin ja Hilary Mincin (toisen juutalaisen) kanssa

Toisessa kommentissa todetaan, ettei Puolassa ole lakia vihapuhetta, yleistä kiihotusta, yleisen rauhan rikkomista, sotarikoksia tai murhaan kiihottamista vastaan.
https://www.timesofisrael.com/effigy-of ... dz-ghetto/,

03. 8-vuoden ikäinen Noya Dahan muistelee tilannetta, joka syntyi kalifornialaisessa Powayn synagogassa, hyökkäystä seuraavana päivänä.

”Olin peloissani, todella peloissani” hän kertoo rukoustensa jälkeen liityttyään toisten lasten joukkoon leikkimään. ”En nähnyt isääni, luulin hänen kuolleen”.

”Näin rabbin huutavan kovalla äänellä ja juoksevan kohti miestä, joka ampui. Sitten luoti osui häneen ja näin, että hänen sormensa oli katkennut. Olin kauhuissani”.

Rabbi Yisroel Goldstein menetti sormen vasemmasta kädestään, ja kirurgit pelastivat leikkauksella hänen oikean kätensä haavoittuneen sormen.
”Sitten tuli uusi luoti, hän hyppäsi ja luoti kulki hänen alitseen haavoittaen hieman jalkaani ohi mennessään” Noya muistelee.

Noyan setä Almog Peretz sieppasi Noyan ja toiset lapset mukaansa ohjaten heidät ulos synagogasta veren valuessa Noyan jalan haavasta. Seurakunta pitää Almogia sankarina ohjatessaan lapset turvaan, vaikka oli itsekin haavoittunut.
”Ohjatessani lapsia ulos mies oli takanani, ja tulitti minua” Almog sanoi.

Terroristilla oli vielä 50 patruunaa aseessaan lopetettuaan ampumisensa.
https://www.timesofisrael.com/family-sc ... g-rampage/,

04. Israelin ja Hamasin välille Egyptin välityksellä neuvotellun tulitaukosopimuksen syntyminen näyttää varsin epätodennäköiseltä Gazasta sunnuntaina ammutun raketin valossa, mihin IAF vastasi iskemällä sotilaskohteisiin Gazassa.

Ben Yishai kertoo ynetnews.com julkaisemassa artikkelissaan. että Israelin sotilaslähteiden mukaan merkit osoittavat Palestiinan Islamic Jihadin lisäävän jännitystä Israelin ja Gazan kaistan välille.

Jihad pyrki asentamaan suuren räjähdyspanoksen turva-aidan varteen Israelin sotilaspartioitten käyttämän tien varteen, sekä ampuen sunnuntai-iltana pitkänkantaman raketin kohti Israelin satamaa. Raketti putosi rannikolle.

Nämä toiminnot Jihad on suorittanut ilman Gazaa hallitsevan Hamasin lupaa ja tietoa, ilmeisenä tarkoituksenaan häiritä Hamasjohtajan Yuhya Sinwarin ponnisteluja pitkänajan tulitaukosopimuksen valmistelemiseksi.

Sopimus, jota YK tukee ja jossa Qatar lupaa osallistua sen kustannuksiin, tulisi huomattavasti lisäämään Gazan arabien työpaikkoja sekä helpottamaan monin tavoin asukkaitten jokapäiväistä elämää, kuten myös Hamasin taloutta.

Hyvän tahdon eleenä IDF laajensi Gazan asukkaitten kalastusoikeuksia Väli-merellä, mutta veti ne pois sunnuntaina ammutun raketin vuoksi.
Islamic Jihad saa ohjeensa Iranin IRGC:n (Vallankumouskaartin) johdolta, vaikka Jihad kuuluu sunni-muslimeihin.
Islamic Jihadin johtaja Ziad Nahala haluaa pitää johtamansa järjestön Israelia vastaan käytävän jatkuvan sodan kärkijoukossa.

Jihadin motiivi on kaksitahoinen: Toisaalta se haluaa häiritä Hamasin tulitauko-neuvotteluja, ja toisaalta se uhkaa häiritä Israelin itsenäisyysjuhlallisuuksia, sekä ensi kuussa pidettäviä EUROVIISU-kilpailuja Tel Avivissa. Israel pitää Hamasia vastuussa kaikesta Gazasta tulevaan väkivaltaan, mutta muutos on tulossa.

Maanantaina IDF nimesi ensimmäistä kertaa Jihadin Gazan kaupungin sotilas-komentajan Baha Abu Atan henkilökohtaisesti vastaavan sunnuntain raketista. Tämä on pahaenteinen varoitus Atalle, että hänen toimiaan seurataan. Jos se katsotaan aiheelliseksi, hänet voidaan eliminoida Drone-iskulla. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 51,00.html,

05. USA:n presidentti Donald Trump harkitse Muslimiveljeskunnan määrittämiseksi terrorijärjestöksi.

Egyptin presidentti el-Sisi, joka oli äskettäin vierailulla Yhdysvalloissa tavaten presidentti Trumpin, selvitti varmaan hänelle Veljeskunnan taustoja.
El-Sisi taistelee sitä vastaan Egyptissä, jossa se on julistettu laittomaksi, kuten myös UAE:ssa ja Saudi Arabiassa, mutta ei Turkissa.

Muslimiveljeskunta julistettiin laittomaksi Egyptissä joulukuussa 2013, useita kuukausia sen jälkeen, kun armeija el-Sisin johdolla kaatoi Muslimiveljeskunnan jäsenen presidentti Mohammed Morsin johtaman hallituksen.

Muslimiveljeskunnan julistaminen terrorijärjestöksi tuli ajankohtaiseksi sen jälkeen, kun Trump määritteli Iranin IRGC:n terrorijärjestöksi. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että henkilö, jolla on yhteyksiä MV:n kanssa, voidaan vangita.

Iranin ulkoministeri Mohammed Javad Zarif vastasi tähän myrkyllisesti todeten, ettei USA:lla ole mitään oikeutta syyttää toisia terroristeiksi, koska se itse tukee Israelia, joka Iranin mielestä on suurin terroristi alueella, kuten hän sanoi Dohan konferenssin aikana Qatarissa Reutersin raportin mukaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262573,

06. USA:n kongressissa esitettiin lakia, joka estää USA:n rahoittavan armeijoita, jotka pidättävät alaikäisiä lapsia; Israelin puolustusarmeija IDF niiden mukana.

Esityksen laiksi teki Betty McCollum (D-MN), joka aivan ilmeisestä farisealaisuudesta huolimatta voidaan nähdä puhtaana antisemiittisenä ja Israelin vastaisena hyökkäyksenä.

Kongressin alahuoneen enemmistöjohtaja Nancy Pelosi (D) antoi äskettäin lausunnon, jossa hän vakuuttaa, ”ettei USA:n Demokraattisessa puolueessa ole pienintäkään antisemitismin tahraa”.

Kuten INN:n artikkelin laatija Barouch Lavy toteaa, todellisuudessa juuri päinvastainen on raaka totuus. Useisiin DP:n kanssa toimiviin, jotka pyrkivät sovittelemaan antisemitismin kanssa, ei voida luottaa Israelin suojelijoina. He eivät halua toteuttaa ”vapaus ja oikeus kaikille”, mukaan lukien juutalaiset.

”Vain pahiten jälkeenjääneet, valitettavasti heidän joukossaan osa juutalaisista, eivät pysty näkemään alahuoneen puheenjohtaja räikeän vastuuttomuuden.
Viimeisten kuukausien aikana antisemitismi ole vain luikertanut demokraattiseen puolueeseen, vaan on lisääntyvässä määrin tullut ikäväksi siteeksi Amerikan antisemitismin ja hallituksen välille, mistä Pelosin antisemitismin vähätteleminen on tullut yhä enemmän ilmeiseksi”.

Artikkelissa todetaan, että kuvaavin esimerkki antisemitismin ja USA:n hallituksen välisestä siteestä oli presidentti Obaman Kairossa pitämä puhe, jossa ensimmäistä kauttaan aloitteleva presidentti pyrki moraalisesti syyttämään Israelia ja sen juutalaisia kansalaisia useilla perättömillä syytöksillä: ”Israel on vastuussa päivittäisestä miehitetyn kansan häpäisemisestä; Israel kieltää miehittämiensä ei-juutalaisten arabien lailliset pyrkimykset arvokkuuteen ja kehitykseen”.

Toisen presidenttikautensa lopussa Obama kieltäytyi käyttämästä veto-oikeuttaan estääkseen UNSC:n päätöksen, joka kieltää juutalaisten siviilien muuttamisen alueille, joita Jordania oli miehittänyt 1948 lähtien, vaikka ne aiemman UNSC:n päätöksen mukaan kuuluvat Israelille luvattuun kotimaahan.
http://www.israelnationalnews.com/Artic ... aspx/23799,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262585,

07. Lähi-Itään tekemänsä tutustumismatkansa päätteeksi senaattori Mitt Romney (R-UT) antoi lausunnon, jossa hän toteaa, ettei hän näe Israelin ja PA/PLO:n arabien välisen konfliktin ratkaisemiseksi mitään muuta vaihtoehtoa, kuin kahden valtio periaatteen toteuttaminen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262574,
Oli Israelin ja juutalaisten onni, ettei Romneystä tullut USA:n presidentti.

NYT antaa kurinpalautusta toimittajalle, joka valtuutti julkaisemaan kaksi anti-semiittistä pilapiirrosta, jotka herättivät kansainvälisiä vastalauseita. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262570, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262577, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262568,

Pittsburgin rabbi sanoo, että paras vastaus antisemitismille on liittyä juutalaisuuteen. Rabbi tri Danny Schiff, suuremman Bittsburgin juutalaisen federaation perustaja ja oppinut toteaa: ”Muutamat sanovat, että antisemitismi on nousussa, mutta ehkäpä se ei koskaan mennytkään pois. Tosiasiassa se on uudelleen nousemassa esiin. Jotkut sanovat, että Pittsburg menee historiaan kaupunkina, jossa juutalaisia surmattiin koska he olivat juutalaisia”.

”Mutta totuus on monimukaisempi. On totta, että antisemitismi on nousussa. Mutta totta on myös se, että on toisia, jotka haluavat syleillä meitä, tukea meitä ja avustaa meitä rakentamaan. Jos haluamme todella taistella antisemitismiä vastaan, valitkaamme tukijamme ja tehdään työtä yhdessä. Emme me ole yksin”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262554,

Shasin ke. Michael Malkieli sanoi, ”etteivät uskonnolliset puolueet Shas ja UTJ liity hallitukseen, joka ei toteuta meidän arvojamme”. Libermanille hän antaa vinkin: ”Avigdor Libermanin tulisi huomioida vaalien tulokset, jotka vahvistivat meitä”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262552,

Korkea islamin johtaja tri Mohammad Abdulkarim Al-Issa, muslimien maailman liigan pääsihteeri, liittyy Amerikan Juutalaiskomitean johtajaan David Harrisiin Auschwitzin vapauttamisen 75. vuosipäivänä tammikuussa.

Al-Issa ja Harris allekirjoittivat yhteisen muistion tiistaina. Dokumentti tulee kodifioimaan kahden globaalin instituutin muslimien ja juutalaisten välisen ymmärryksen edistämiseksi ja työskentelemään yhdessä rasismia ja ääriaineksia vastaan kaikissa niiden muodoissaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262548,

Presidentti Reuven Rivlin kehoti vaalien voittajapuolueita Likud ja SiniValkoinen, käyttäytymään voittajien arvon mukaisesti ja puhdistautumaan vaaliajan liasta. Rivlin haluaa yhteistoimintahallitusta.

Netanyahu ennakoi, ettei hän ehkä saa ajoissa valmiiksi hallitustaan, mikä antaa mahdollisuuden, että Rivlin antaa kapulan Gantzille.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 23,00.html,

Heprealaisen Yliopiston tutkijat ovat kehittäneet embryon kantasolun ihmisen ihosolusta, ilman munasolua ja spermaa.
Tutkijat ovat innoissaan saavutuksestaan ja ennustavat sen tuottavan useita edistysaskeleita ihmisen alkion alkuaiheissa havaittujen virheiden korjaamisesi.
”Tilauslapsi” ei ole kaukana.
https://www.timesofisrael.com/hebrew-un ... kin-cells/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 14 -30; Tiberias 19 -34; Suolameri 24 -38; Eilat 22 -39 +C-astetta. Puolipilvistä tänään ja huomenna, lämpötilassa ennustetaan suurta romahdusta, Jerusalemissa 08 -21 +C-astetta perjantaiksi.Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3588
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantasotietoa Israelista Huhtikuu

ViestiKirjoittaja Irene » 06.05.2019 07:00

Sunday, May 05, 2019
SUNNUNTAI 05.05.2019
SUNNUNTAI 05.05.2019
01. Gazan terrorijärjestöt, ennen muita Hamas ja Palestinian Islamic Jihad (PIJ), ovat aloittaneet julistamattoman sodan Israelia vastaan.

Lauantain aikana raportoitiin 300 raketti-iskua Gazasta Israelin siviilikohteita vastaan, ja sunnuntaiaamuna raportoidaan 180 raketin ampumisesta yön aikana Israelin puolelle. Iron Dome eliminoi toista sataa rakettia. Sunnuntaiaamun raportin mukaan rakettien määrä on ylittänyt 400.

Aiemmin raportoitiin kolmen israelilaisen haavoittuneen iskuissa, tänä aamuna kerrotaan, että 58-vuotias Moshe Aggadi, 4-lapsen isä Ashkelonin kaupungista, sai surmansa raketin tuhottua hänen talonsa. Hän haavoittui raketin sirpaleista rintaan ja vatsaan, ja menehtyi haavoihinsa sairaalassa.

IDF on iskenyt 200 terroristikohteeseen Gazan kaistalla valiten ne yleensä siten, että siviiliuhrien määrä jää minimaaliseksi. IDF iski myös useisiin merialuksiin, jotka kuuluivat terrorijärjestöille Gazan rannikoilla. Yön aikana IAF iski 60 kohteeseen eri puolilla Gazan kaistaa.

Ashkelonin pormestari Tomer Glam saapui raketin iskukohteeseen todeten: ”tämä on vaikea aika Ashkelonin asukkaille. Me kaikki suremme, olemme murtuneita ja murskattuja tragediasta, joka kohtasi yhtä vanhinta ja tunnetuinta perhettä Ashkelonissa”.

Pormestari lupasi kaupungin tarjoavan surevalle perheelle kaikkea avustusta, jota se tarvitsee, toivottaen haavoittuneille pikaista paranemista. Ashkelonin lisäksi rakettien kohteina Hof Ashkelon, Ofakim, Kiryat Gat ja Sderot.

Aiemmin lauantaiaamuna varoitussireenit soivat BeerShevassa. Iron Dome eliminoi muutamia lähestyviä raketteja, mutta 2 pääsi iskemään kaupunkiin. Yksi raketeista iski kouluun sytyttäen sen tuleen.

Toinen raketti iski asuntotaloon, mutta se ei aiheuttanut ihmisvahinkoja.
Lisäksi 2 ihmistä haavoittui raketista, joka iski Negevissä sijaitsevaan Laqiyan beduiinikaupunkiin.

Kuusi ihmistä vietiin BeerShevan Sorokan lääkintäkeskukseen; toiset heistä olivat shokissa, toiset haavoittuneet juostessaan suojatilaan.
Hamasin lähteen mukaan IAF:n iskuissa sai surmansa 6 Gazan arabia.

BeerSheba, Ashkelon, Ashdod, KIryat Malachi ja Yavne määräsivät yleiset pommisuojansa avatuiksi, ja Kotirintama määräsi kaikki Gazaan rajoittuvien yhteisöjen, kuten myös maan keskiosissa, joilla ei ole kunnollisia yleisiä pommisuojia, pitämään koulut ja työpaikat suljettuina sunnuntaina. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262678,

02. Gazan lähettyvillä asuvien juutalaisyhteisöjen asukkaat pelkäävät, että konfliktista voi tulla pitkäikäinen, eikä rauhaa ole näköpiirissä.

Miksi Hamas ja PJI päättivät iskeä raketeillaan juuri nyt? Tätä kysymystä ovat monet spekuloineet, eikä tyydyttävää selitystä ole saatavilla.

Kairossa jatkuvat tulitaukoneuvottelut ovat tietenkin yksi syy yrittää vääntää Israelin kättä myönnytysten saamiseksi; toinen on se, että Israel elää vaalien jälkeistä palautumisaikaa, jossa uuden hallituksen muodostaminen ja osuuksien sopiminen ovat ensi sijalla, mutta vaativat oman aikansa.

Kolmantena on tietenkin euroviisujen lähestyminen, joiden onnistuminen edellyttää rauhaa rajoilla, eivätkä rakettien jyskeet sopine viisujen tausta-musiikiksi – niin erikoiselta se tuntuisikin. IDF raportoi iskeneensä arabiryhmään Gazan pohjoisosassa. PIJ raportoi kahden ”taistelijansa” saaneen surmansa.

SiniValkoinen puolueen johtava puheenjohtaja Benny Ganrz kävi aamuvarhain tutustumassa tilanteeseen Gazan rajalla, ja antaa lausuntonsa sen jälkeen.

Opposition johtajaksi oletettu Gantz, entinen IDF:n yleisesikunnan komentaja, lupasi esittää vaihtoehtoisen ratkaisun, jonka hän toivoo hallituksen omaksuvan, sekä esitti tukensa ja osanottonsa Etelän asukkaille.

Aiemmin Gantz kehotti Israelin hallitusta ottamaan ”kovan linjan ja vastaamaan rakettituleen voimalla ilman kompromisseja palauttaakseen pelottelukyvyn, joka on edellisen vuoden aikana rapautunut katastrofaalisesti”.

IDF päätti siirtää 7. panssaroidun prikaatinsa Gazan raja-alueelle odottaessaan, että taistelut Israelin ja terrorijärjestöjen välillä jatkuvat lähipäivien aikana.

IDF:n tiedottaja Manelis kiistää arabiankielisen tiedottajan lausunnon, että arabiäiti olisi saanut lapsensa kanssa surmansa IAF:n ilmaiskussa todeten, että he saivat surmansa Gazasta ammutun raketin pudottua Gazan siviilialueelle. https://www.timesofisrael.com/liveblog_ ... za-border/,

03. Ammuttuaan yli 450 rakettia Gazasta Israelin siviilikohteisiin, Islamic Jihad uhkaa käyttää pitkän kantaman ohjuksiaan hyökkäyksissään israelilaisia kaupunkeja vastaan. Muutama viikko sitten Gazasta ammuttu raketti putosi Tel Avivin pohjoispuolelle tuhoten asuntorakennuksen, joten uhkauksella on pohjaa.

Nykyisen konfliktin yhtenä syynä arvioidaan olleen perjantaina tapahtuneen tilanteen, jossa Gazan sala-ampuja haavoitti IDF:n upseeria ja naissotilasta, mihin IDF vastasi iskulla Gazaan.

Gazan terrorijärjestöjen yhteinen operaatiojohto ilmoitti lauantaiyönä toimivansa kilpenä Gazan kansalle ja maalle, todeten seuraavansa ”sionistisen vihollisen” toimia luvaten lopettaa sen aloittaman hyökkäyksen (vaikka tuskinpa se kaipaa syytä hyökkäyksiinsä) jonka se itse aloitti.
https://www.timesofisrael.com/liveblog_ ... za-border/, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262690,

04. Liikenneministeri Yisrael Katz, josta tullee seuraava ulkoministeri, totesi, että tusinoittain kohteita on tuhottu Gazassa, hyökkäystunneleita on myös tuhottu, olemme keskellä tätä taistelua; eikä ole saatu oppositiolta aitoa vaihtoehtoa.

Hän kiisti väitteet, ettei hallituksella ole kestävää turvallisuuspolitiikkaa. ”Ihmiset puhuvat ulkona kaikenlaista, mutta seinien sisällä käsitellään, miten toimia voimallisesti kuitenkaan aloittamatta varsinaista sotaa”.

Hän sanoi, ”ettei Abbasilla ole mitään mahdollisuutta palata Gazaan, ja vaatimukset lähettää parhaita sotilaitamme Gazan miehittämiseksi, jotta Abbas voi ottaa siellä vallan, on moraaliton ajatus. Vastuulla täytyy olla rajansa.
Ei Abbas eikä Egypti voi ratkoa meidän ongelmiamme”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262687,

05. Ulkomaat ovat antaneet omat tuomionsa Israelin puolustustoimista.

USA:n entinen YK:n lähettiläs Nikki Haley kritisoi lauantaina kansainvälistä yhteisöä siitä, että se pysyy hiljaa Israelin jouduttua hyökkäyksen kohteeksi.

”Jos olisi kysymys mistä muusta valtiosta tahansa, kansainvälinen yhteisö nostaisi suuren metakan. Ei mikään valtio voi istua paikoillaan jouduttuaan hyökkäyksen kohteeksi. Miksi Israelin pitäisi? Kaksinaísmoraali!”

USA:n erityislähettiläs Lähi-Idässä ja edustaja kansainvälisissä neuvotteluissa, Jason Greenblatt tuomitsi Hamasin ja Islamic Jihadin hyökkäykset Israeliin.

”Hamas ja PIJ ovat aloittaneet uudet valitettavat terrorismin toimet summittaisesti ampumalla sadoittain raketteja Israelin siviilikohteisiin. USA seisoo lujana tukien Israelin oikeutta itsepuolustukseen ja pyydämme kansainvälistä yhteisöä tekemään samoin.” hän twiittasi.

Toisessa tweetissään hän totesi: ”Hamasin ja PJI:n turvautuessa terrorismiin, ne estävät maailmaa avustamasta Hamasin arabeja Gazassa vahingoittaen siten palestiinalaisten asiaa”.

USA:n ulkoministeri julkisti oman terrorijärjestöjä tuomitsevan lausuntonsa ”niiden hyökkäysten vuoksi viattomia siviilejä ja heidän yhteisöjään vastaan vaatien niiden lopettamista välittömästi”.

Brasilian presidentti Jair Bolsonaro ilmaisi solidaarisuutensa Israelia kohtaan tweetissään lauantaina.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262683,

06. Turkin ulkoministeri Mevlut Cavusoglu tuomitsi lauantaina voimakkain sanoin IAF:n pommitettua Gazassa rakennusta, jossa toimii Turkin valtion uutistoimisto Anadolu Gazassa.

”Me tuomitsemme Israelin voimakkain mahdollisin termein sen kohdistaessa ilmaiskunsa rakennukseen, jossa toimii Anadolu-järjestö Gazassa” tweettasi Turkin presidentin johtava tiedotuspäällikkö Fahrettin Altun.

Anadolu raportoi rakennuksen romahtaneen ilmaiskun jälkeen. Toimiston henkilökunta oli evakuoitu hetkeä ennen iskua, eikä kukaan haavoittunut.

YK:n nimittämä Lähi-Idän rauhanprosessin erityiskoordinaattori Nickolay Mladenov valitti vihollisuuksien eskaloitumista.

”Olen syvästi huolestunut taas yhden vaarallisen eskaloitumisen johdosta Gazassa ja ihmishenkien menetyksestä. YK toimii Egyptin ja kaikkien kansojen kanssa tilanteen rauhoittamiseksi. Pyydän kaikkia osapuolia välittömästi vähentämään jännitystä ja nopeasti palaamaan edellisten kuukausien aikaiseen yhteisymmärrykseen.”

YK:n ja monien muiden maiden huolena on, että eskaloitunut tilanne tulisi romuttamaan kaiken, mitä on saatu aikaan, ja syventämään Gazassa asuvien huononevia olosuhteita.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262676,

07. KE motti Yogev (United Right) sanoi Knessetin ulko- ja puolustuskomitean istunnossa:

”Sydämemme on vammautuneitten etelän asukkaitten luona ja toivomme heille nopeaa paranemista haavoistaan. Hamasin ja Jihadin rakettien massa-hyökkäykset oikeuttavat Israelin puolustamaan kansalaisiaan haavoittaen samalla Hamasin, Islamic Jihadin johtajia, ja kaikkea infrastruktuuria josta olemme tietoisia.”

”Ainoa tapa nostaa pelottelukykyämme rauhan saavuttamiseksi, on iskeä niiden johtajiin. Ne, jotka luottavat Palestiinan Auktoriteettiin, joka kouluttaa lapsensa Israelin tuhoamiseen, tai kannustavat uusiin myönnytyksiin, jatkavat vastuutonta ja järjetöntä Oslon sopimusten veristä polkua.”

”Pitkän tähtäyksen poliittinen ratkaisu sisältää evakuoimisen yhteydessä tehdyn erehdyksen korjaamista, Gazan uudelleenmiehittämisen, ja Gazan läheisyydessä asuvien asukkaitten turvallisuuden tunnon kasvattamisen”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262675,

08. Islamic Jihad julkisti lauantaina uuden videon, jossa näytetään terroristien lataavan raketteja lukaisualustalle ja asentavan niihin räjähdyspanoksia. Heti sen jälkeen näytetään Dimonan ydintutkimusreaktorin rakennuksia, Ben Gurionin terminaalia, Haifan öljynjalostuslaitoksia sekä sanat: Tulirengas kääntyy ympäri.

PIJ uhkasi aiemmin Israelissa järjestettäviä Euroviisikilpailuja. ”Israel ei ole Eurooppa”, järjestö kirjoitti aiemmassa videossaan, näytettyään ensin El-Al matkustajakoneen saapumisen Israeliin.
Videossa näytettiin myös Euroviisun ensimmäisen semifinaalin päivämäärä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262667,

09. Palestiinalaisryhmittymät Gazassa uhkasivat perjantaina kostaa kahden Hamasin jäsenen saatua surmansa IAF:n ilmaiskussa.

”Israelin harjoittaman brutaalin aggression vuoksi kansaamme kohtaan yhtyneet palestiinalaiset vastarintaryhmät kehottavat kaikkia sotilaallisia ryhmiä lisäämään valmiuttaan antaaksemme vastauksen vihollisen rikoksiin” lausunnossa todetaan.

Aiemmin Hamas ilmoitti kahden ”taistelijansa” menetyksen IAF:n ilmaiskussa, joka oli seurausta viikoittaisen perjantain mielenosoituksissa yhteydessä sattunut tilanne, jossa Hamas avasi tulen sotilaita kohti haavoittaen IDF:n upseeria ja nais-sotilasta. Kolmas Hamasin arabi sai surmansa mielenosituksissa IDF:n luodista.

”Israel kantaa täyden vastuun tilanteen vaarallisesta eskaloitumisesta. Arabeilla on oikeus puolustaa itseään ja tulee jatkamaan kunnes piiritys loppuu”, sanotaan suurin piirtein Hamasin tiedotteessa.

Hamasi tiedottaja sanoi: ”Israelin hyökkäys rauhallisia mielenosoittajia vastaan ja sen kahden jäsenen murha ilmaisevat sen barbarismin ja väkivaltaisen luoteen viattomia protestoijia vastaan. Tämä ei tule estämään PA/HAMAS:n arabien jatkamista vastarintaansa, kunnes sen tavoitteet on saavutettu”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262658.

Israelin näkemyksen mukaan Iran antoi määräyksen Hamasille ja Jihadille.

10. Hebronissa asuna PA:n arabi, jolla on kiinteät suhteet Trumpin hallitukseen, perusti oman Reform and Development-puolueensa (Uudistus ja Kehityspuolue).

Puolueen perustaja on 45-vuotias Ashraf Jabari, joka kuuluu merkittävään Jabari-klaaniin Hebronissa. Hän on ammatiltaan liikemies, ja haluaa puolueensa edistävän taloudellista hyvinvointia kansansa parissa.

PA:N virkailijat hylkäävät hänen teesinsä, koska hän potkii PA/PLO:n aisojen yli. He syyttävät Fabarin työskentelevän USA:n hallituksen hyväksi, ja erityisesti kannattavan USA:n presidentin nimittämän tiimin laatiman ”Deal of the Century ” edistämistä, jonka Mahmoud Abbas hylkäsi tietämättä siitä mitään, ja kieltäen virkailijoitaan pitämästä suhteita USA:n hallituksen edustajiin.

”Kolme päivää sitten julkistin useiden muiden kanssa uuden puolueen, joka tarjoaa palestiinalaisille toivoa.” hän sanoi JP:n toimittajalle. ”Emme tarjoa itseämme kenenkään vaihtoehdoksi. Keskitymme vain talouteen ja varmistamme kansallemme paremman tulevaisuuden.”

Jabari toimi aiemmin PA:n turvallisuusjoukoissa. Hän sanoo puolueensa kannattavan yhden valtion ratkaisua, koska kahden valtion periaate ei ole enää toteuttamiskelpoinen. ”Me asumme joka tapauksessa Israelin sotilashallinnon alla. Jopa PA on vain itsehallinnon edustaja, eikä valtio, jossa Israel valvoo kaikkea. Jopa ID-korttimme on kirjoitettu arabiaksi ja hepreaksi, ja lisäksi Israel valvoo kaikkia rajojamme”.

Jabari sanoo palestiinalaisten haluavan elää Israelin hallinnon alla, saaden samat oikeudet, kuin Israelin hallinnon alla elävät jerusalemilaiset. Ehkä olisi ollut hyvä, että kahden valtion periaate olisi toteutunut 67-rajoilla, mutta ei yksikään Israelin pääministeri uskaltaisi hyväksyä sellaista ratkaisua.
(lukuun ottamatta Olmertia ja Barakia, jotka tarjosivat PA:lle enemmän kuin sen pinta-ala edellyttää, mutta sekään ei kelvannut Abbasille).

Hän sanoo huhuille C-alueitten liittämisestä Israeliin, että se ei jättäisi PA:lle mitään, ja siksi hän kannattaa yhtä valtiota. ”Haluamme lopettaa väkivallan ja verenvuodatuksen, lopettaa kansamme kärsimykset. Väkivalta on toivottoman ase, joka on menettänyt tulevaisuuden ja toivon.” Hän uskoo Palestiinan kansan enemmistön ajattelevan hänen tavallaan, vaikka salaa Abbasin pelossa.

Viime helmikuussa Jabari osallistui Israel/Palestiina talouskonferenssiin Jerusalemissa, jossa hän ystävystyi USA:n Israelin lähettilään David Friedmanin kanssa siinä määrin, että Friedman sanoi olevansa ylpeä voidessaan kutsua Jabaria ystäväkseen. Olisikohan tässä uuden toivon välähdys? https://www.jpost.com/Middle-East/Pales ... rty-588679,

11. Israelin väkiluku ylittää yhdeksän miljoonan kansalaisen määrän, 9 009 000, asukasta, josta juutalaisten osuus on 74 %, arabien 21 %.
https://www.jpost.com/Israel-News/Israe ... ion-588658,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -28; Tiberias 19 -34; Suolameri 24 -34, Eilat 24-37 +C-astetta, puolipilvistä tänään ja huomenna, lämpötila nousee: 13 -31 astetta Jrslmissa.

Heinäsirkkaparvet (locust) pimentävät taivaan Najranissa, Saudi Arabiassa, vain viikkoja sen jälkeen, kun ne tuhosivat Irania ja Kuwaitia. Niitä kerääntyy katujen varsille suurina kasoina, syötyään ensin kaiken vihannan lähettyvillään.
http://strangesounds.org/2019/05/saudi- ... y2019.html,

Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3588
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantasotietoa Israelista Huhtikuu

ViestiKirjoittaja Irene » 08.05.2019 11:58

Tuesday, May 07, 2019
TIISTAI 07.05.2019
TIISTAI 07.04.2019
01. Kairossa Egyptin valvonnassa sovittu tulitaukosopimus tuli voimaan maanantain aamuyöntunteina. Israel ei ole julkistanut sen sisältöä, mutta ilmeisesti Qatarin lupaus 480 miljoonan USD avustus/laina palestiinalaisille painoi vaa´assa - unohtamatta IAF:n suorittamaa Gazan kaistan massiivista pommitusta.

Israelin suurin huoli oli runsaan viikon päästä alkavat Euroviisi-kilpailut Tel Avisissa. Kilpailutiimit ovat ja maassa suorittaen taustakuvauksia.
https://www.timesofisrael.com/an-escala ... -for-long/,

02. Israel toimii Euroviisujen isäntänä Netta Barzilain voitettua edelliset kisat ohjelmallaan nimeltä ”Toy”. Tämän vuoden kilpailujen järjestäjäksi valittiin Tel Aviv potentiaalisten kaupunkien tarjousten perusteella.

Ensimmäinen semifinaali pidetään 14.05., toinen 18.05. Euroviisu-tapahtumien yhteydessä myydään kaikenlaista rekvisiittaa asuista lippuidin ja reppuihin, joista saaduilla tuloilla pyritään osittain kattamaan suuria menoja.

Israelin edelliset voittavat ovat: 1978 Izhar Cohen ja Alphabeta ”A-Ba-Ni-Bi”; 1979 Milk and Honey ”Hallejuja”; 1998 Dana International ”Diva; 2018 Netta Barzilai kappaleella ”Toy”.
https://www.timesofisrael.com/countdown ... lebration/,

03. Hamas ilmoitti kokeilleensa uutta taktiikkaa ohittaakseen Iron Dome torjunta-ohjusten aiheuttaman vallin ampumalla rakettikimppuja Israeliin. Kokonaisuutena se ei toiminut, vaikka muutama raketti pääsi sen läpi iskien kaupunkeihin.
Iron Dome torjunta onnistui 86 %:esti.

Hamas ampui 698 rakettia Israeliin, joista Iron Dome eliminoi 240;
Israelilaisia sai surmansa 4, haavoittuneita oli 234;
IDf teki kaikkiaan 350 iskua eri puolille Gazaa;
Gazan arabeja kuoli 30, haavoittuneita oli 154.

Hamasin aseellisen siiven Izz al-Din al-Qassam prikaatin tiedottaja Abu Obeida kehui saavutuksia some:ssa: ”Allahin avulla Qassam prikaati onnistui ohittamaan ns. ”Iron Domen” uuden taktiikan ansiosta ampumalla useita raketteja samalla kertaa. Tulituksen keskittämisen ja rakettien suuren tuhovoiman ansiosta onnistuimme aiheuttamaan viholliselle suurta menetystä ja tuhoa.” https://www.timesofisrael.com/hamas-boa ... -it-didnt/,

04. Jos Gazan terrorijärjestöillä oli aikomuksena estää tai ainakin häiritä Euroviisu kilpailuja, se taisi epäonnistua surkeasti, ja suurilla omilla menetyksillä.
Gazan asukkaille aiheutettu tuho ja kärsimykset eivät kuulu terroristien huolen-aiheisiin. Siksi he torjuvat YK:n ja Qatarin edulliset tarjoukset Gazan kaistan jälleenrakentamiseksi ulkoisella rahoituksella.

Euroviisukilpailujen järjestäjät vakuuttavat, ettei rakettituli pysty estämään musiikkiesitysten järjestämistä. Onneksi terroristit eivät ampuneet pitkän kantomatkan rakettejaan, joilla ne pystyvät häiritsemään Ben Gurionin lento-kentän kansainvälistä liikennettä, vaikka sen uhkasi sitä videollaan.

Ei tiedetä, millä Israel uhkasi Hamasia & co, mutta ehkä siihen kuului uhkaus Gazan kaistan miehittämisestä ja Hamasin hallinnon lopettamisestä.
Euroviisu-kilpailut kestävät viiden päivän ajan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262805,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262693,

05. ”Vain pitkäaikaisella maaoperaatiolla pystytään palauttamaan pitkäainainen rauhantila” sanoo Sderotin pormestari Alon Davidi Israelin hallitusten valitsemasta taktiikasta, jota se on harjoittanut kolmen sodan ja toistuvien häirintätoimien aikana Gazan terroristien taholta. Hän opastaa hallitusta:
”Älä vain reagoi hyökkäyksiin, vaan toimi laatimasi ohjelman mukaan”.

On syytä muistaa, että Kairon sopimus on tulitauko, jonka Hamas voi rikkoa koska vain tahtonsa mukaan, kuten se on tehnyt aikaisemmissa vastaavissa sopimuksissa. Davidi sanoo, että lyhyen tähtäyksen tulitauot sopivat
vastustajalle, joka kokee asemansa heikoksi, voidakseen koota joukkonsa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262802, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262787,

06. Likudin ministeri Bibin hallituksessa Yoav Galant kritisoi Gideon Saarin lausuntoa, jossa hän katsoo ”suostumisen tulitaukoon ennen aikaiseksi saavuttamatta mitään merkittäviä etuja”.

”Gideon Saarin huomautukset ovat sopimattomia. Vastustan pääministerin ja hänen johtamansa hallituksen kritisoimista” Galant sanoi. ”Pääministeri toimii hienovaraisesti ja vastuullisesti. Hänen tärkein huolensa on Israelin turvallisuus”.

Galant kritisoi myös SiniValkoinen puolueen johtajaa Benny Gantzia tämän vaatiessa IDF:n pelotteluvoiman palauttamista. ”Gantzin lausunto on epäasiallinen ja kuuluu sopimattomaan politikointiin”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262799,

07. Debkafile kertoo artikkelissaan, että yksi Islamic Jihadin Ashkelonia kohti ammutuista raketeista oli Iranin valmistama Badr3, jota aiemmin ovat käyttäneet Houthti kapinalliset Jemenin sodassa. Sen räjähdekärki painaa 250 kg, ja sen kantomatka on 150 km. (Aiempi malli painoi 40 kg)

Iran toimitti raketin Jihadille Gazaan luultavasti osina ja koottiin siellä, arvioi DF. Sen tuhovoimaa lisää se, että se räjähtää 20 m kohteensa yläpuolella levittäen 1400 sirpalettaan laajalle alalle, joten siltä suojautuminen heittäytymällä maahan ei estä joutumasta sirpaleitten haavoittamaksi.
https://www.debka.com/irans-badr-3-miss ... offensive/,

08. Pääministeri Netanyahun läheinen uskottu Amidror sanoo, että 2 päivää kestäneen laukaustenvaihdon Israelin ja Gazan terrorijärjestöjen välillä alkoi Iranin antamasta kehotuksesta ampua salaa IDF:n partioita Gazan rajalla samaan aikaan, kuin Kairon tulitaukoneuvottelut olivat lähellä ratkaisua.

Jihadin sala-ampujat haavoittivat kahta IDF:n sotilasta, mihin IDF vastasi iskemällä Hamasin sotilaskohteisiin Gazassa, mikä johti 2 päivää kestäviin taisteluihin.
Jihad ensin kielsi osuutensa sotilaitten tulitukseen, mutta sitten myöntäen sen. Tämä aloitti hyödyttömän tulituksen osapuolten välillä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262785. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262792, https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conf ... ion-588796,

09. Teini-ikäiset arabinuoret ampuivat sytyttämiään ilotulitusraketteja juutalaisia koululapsia kohti Maaleh HaZeitim lähiössä Jerusalemin vanhassa kaupungissa.

Arabinuoret tulittivat juutalaislapsia vain muutaman metrin päästä tiistaina. Juutalaislapset onnistuivat pakenemaan paikalta ilman vahinkoja.

Turvallisuusvartijoiden lähestyessä arabinuoret ampuivat rakettejaan myös heitä kohti ennen pakenemistaan.
Juutalaislapset olivat nousemassa busseihin arabien tullessa paikalle. Lapset kertoivat, että arabit olivat 14 -15-vuotiaita ja ampuivat suoraan kohti. Poliisi tuli paikalle 10 minuutin kuluttua, minkä jälkeen lapset nousivat bussiinsa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262792,

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres sanoi sunnuntaina julkaisemassa lausunnossaan tuomitsevansa mitä voimakkaimmin termein rakettien ampumisen Gazasta Israeliin, kohdistaen ne erityisesti siviilien asuntokeskuksiin.

Guterres kehotti osapuolia hillitsemään toimiaan äärimmilleen, lopettamaan
hyökkäyksensä, ja palaamaan aiempaan yhteisymmärrykseensä tulitauosta.
Hamas tuomitsi hänen lausuntonsa Israelin suosimisesta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262797,

10. IDF julkisti sunnuntai-iltana ottamansa videon, jossa sen lähettämä drone, miehittämätön pienkone, eliminoi ulkomaisten lahjoittajien varojen muiluttamista Gazaan johtaneen Hamasin virkailijan.

Videossa näytetään Hamed Ahmed Abed Khoudari hetkeä ennen ohjuksen ampumista hänen autoonsa, surmaten hänet ja haavoittaen kolmea muuta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262720,

11. Kristityistä näyttää kehittyvän uusin uhanalainen ihmislaji maailmassa. Kristittyjä vastaan hyökätään kaikkialla, Kauko Idästä Eurooppaan, Afrikkaan ja Amerikkaan. Heidän kirkkojaan ja rukoustilojaan poltetaan, heidän edustamaansa kulttuuria vastaan hyökätään, ja heidän pyhiä kirjojaan asetetaan kiellettyjen listoille.

Tämä kaikki tapahtuu kirkon hengellisten ja yhteiskuntien maallisten johtajien suosiollisella avustuksella myönnytysten merkeissä: ”Tuhotkaa vain pyhät rakennuksemme ja kirjamme, ryöstäkää ja raadelkaa vain, raiskatkaa neitsyemme ja nuorukaisemme, sehän on kielletty kotimaassanne, eikä teitä voida palauttaa sinne, koska teidät poloisethan voitaisiin teloittaa siellä”.
https://www.skywatchtv.com/videos/five- ... off-heads/,

Persecution.org raportoi, että radikaali hindupuolue esittää vaaliohjelmassaan, että kaikki kristityt ja muslimit tulee sterilisoida. Asiaa käsittelevässä artikkelissa ironisoidaan, että heidän tulisi antaa YK:n suositteleman Planned Parenthoodin hoitaa asia puolestaan, koska he feministien kanssa palvovat samaa epäjumalaa.
https://www.online-ministries.org/war-o ... d-muslims/,
https://www.skywatchtv.com/videos/five- ... off-heads/,

12. Zakir Naik on Intian hengenvaarallisin mutta myös suosituin muslimisaarnaaja sekä Intiassa että maailmassa, kertoo Jihad Watch. Hän kiertää ympäri maailmaa keskustellen uskon asioista ei-muslimien kanssa. Hänen islamin uskoon käännyttämänsä henkilöt sanovat, että siihen vaikutti hänen loistava esiintymisensä noissa keskusteluissa, mikä vakuutti heidät islamin totuudesta.

Nyt on kuitenkin tullut esiin, että hänen järjestämiensä massakääntymisten yhteydessä käytetään rahaa ihmisten suostuttelemiseksi alistumaan islamille.
Mumbain poliisin tutkimuksissa paljastui, että hänen voittoa tuottamaton Islamin Tutkimussäätiö oli laittomasti käännyttänyt 800 ihmistä maksaen heille varoista, joita hän sai ulkomailta. Nyt häntä syytetään 28 miljoonan USD rahanpesusta.

53-vuotias Naik pitää myös radikaalia islamia suosittelevaa ohjelmaa Peace TV:ssä, jossa häntä seuraa 200 miljoonaa katsojaa maailmanlaajuisesti. (Intiassa se on kielletty)
https://www.jihadwatch.org/2019/05/jiha ... laundering,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 09 -21; Tiberias 16 -28; Suolameri 18 -31; Eilat 18 -33 +C-astetta, tänään ja huomenna puolipilvistä, sen jälkeen aurinkoista. Vähän viilenevää.

Papua Uusi Guineassa tapahtui 7.2 R-asteen maanjäristys.
Myös Yellowstone tärähtelee uusien maanpinnan liikkeiden vuoksi.
https://watchers.news/2019/05/06/papua- ... ay-6-2019/,Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3588
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantasotietoa Israelista Huhtikuu

ViestiKirjoittaja Irene » 10.05.2019 06:51

Tuesday, May 07, 2019
TIISTAI 07.05.2019
TIISTAI 07.04.2019
01. Kairossa Egyptin valvonnassa sovittu tulitaukosopimus tuli voimaan maanantain aamuyöntunteina. Israel ei ole julkistanut sen sisältöä, mutta ilmeisesti Qatarin lupaus 480 miljoonan USD avustus/laina palestiinalaisille painoi vaa´assa - unohtamatta IAF:n suorittamaa Gazan kaistan massiivista pommitusta.

Israelin suurin huoli oli runsaan viikon päästä alkavat Euroviisi-kilpailut Tel Avisissa. Kilpailutiimit ovat ja maassa suorittaen taustakuvauksia.
https://www.timesofisrael.com/an-escala ... -for-long/,

02. Israel toimii Euroviisujen isäntänä Netta Barzilain voitettua edelliset kisat ohjelmallaan nimeltä ”Toy”. Tämän vuoden kilpailujen järjestäjäksi valittiin Tel Aviv potentiaalisten kaupunkien tarjousten perusteella.

Ensimmäinen semifinaali pidetään 14.05., toinen 18.05. Euroviisu-tapahtumien yhteydessä myydään kaikenlaista rekvisiittaa asuista lippuidin ja reppuihin, joista saaduilla tuloilla pyritään osittain kattamaan suuria menoja.

Israelin edelliset voittavat ovat: 1978 Izhar Cohen ja Alphabeta ”A-Ba-Ni-Bi”; 1979 Milk and Honey ”Hallejuja”; 1998 Dana International ”Diva; 2018 Netta Barzilai kappaleella ”Toy”.
https://www.timesofisrael.com/countdown ... lebration/,

03. Hamas ilmoitti kokeilleensa uutta taktiikkaa ohittaakseen Iron Dome torjunta-ohjusten aiheuttaman vallin ampumalla rakettikimppuja Israeliin. Kokonaisuutena se ei toiminut, vaikka muutama raketti pääsi sen läpi iskien kaupunkeihin.
Iron Dome torjunta onnistui 86 %:esti.

Hamas ampui 698 rakettia Israeliin, joista Iron Dome eliminoi 240;
Israelilaisia sai surmansa 4, haavoittuneita oli 234;
IDf teki kaikkiaan 350 iskua eri puolille Gazaa;
Gazan arabeja kuoli 30, haavoittuneita oli 154.

Hamasin aseellisen siiven Izz al-Din al-Qassam prikaatin tiedottaja Abu Obeida kehui saavutuksia some:ssa: ”Allahin avulla Qassam prikaati onnistui ohittamaan ns. ”Iron Domen” uuden taktiikan ansiosta ampumalla useita raketteja samalla kertaa. Tulituksen keskittämisen ja rakettien suuren tuhovoiman ansiosta onnistuimme aiheuttamaan viholliselle suurta menetystä ja tuhoa.” https://www.timesofisrael.com/hamas-boa ... -it-didnt/,

04. Jos Gazan terrorijärjestöillä oli aikomuksena estää tai ainakin häiritä Euroviisu kilpailuja, se taisi epäonnistua surkeasti, ja suurilla omilla menetyksillä.
Gazan asukkaille aiheutettu tuho ja kärsimykset eivät kuulu terroristien huolen-aiheisiin. Siksi he torjuvat YK:n ja Qatarin edulliset tarjoukset Gazan kaistan jälleenrakentamiseksi ulkoisella rahoituksella.

Euroviisukilpailujen järjestäjät vakuuttavat, ettei rakettituli pysty estämään musiikkiesitysten järjestämistä. Onneksi terroristit eivät ampuneet pitkän kantomatkan rakettejaan, joilla ne pystyvät häiritsemään Ben Gurionin lento-kentän kansainvälistä liikennettä, vaikka sen uhkasi sitä videollaan.

Ei tiedetä, millä Israel uhkasi Hamasia & co, mutta ehkä siihen kuului uhkaus Gazan kaistan miehittämisestä ja Hamasin hallinnon lopettamisestä.
Euroviisu-kilpailut kestävät viiden päivän ajan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262805,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262693,

05. ”Vain pitkäaikaisella maaoperaatiolla pystytään palauttamaan pitkäainainen rauhantila” sanoo Sderotin pormestari Alon Davidi Israelin hallitusten valitsemasta taktiikasta, jota se on harjoittanut kolmen sodan ja toistuvien häirintätoimien aikana Gazan terroristien taholta. Hän opastaa hallitusta:
”Älä vain reagoi hyökkäyksiin, vaan toimi laatimasi ohjelman mukaan”.

On syytä muistaa, että Kairon sopimus on tulitauko, jonka Hamas voi rikkoa koska vain tahtonsa mukaan, kuten se on tehnyt aikaisemmissa vastaavissa sopimuksissa. Davidi sanoo, että lyhyen tähtäyksen tulitauot sopivat
vastustajalle, joka kokee asemansa heikoksi, voidakseen koota joukkonsa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262802, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262787,

06. Likudin ministeri Bibin hallituksessa Yoav Galant kritisoi Gideon Saarin lausuntoa, jossa hän katsoo ”suostumisen tulitaukoon ennen aikaiseksi saavuttamatta mitään merkittäviä etuja”.

”Gideon Saarin huomautukset ovat sopimattomia. Vastustan pääministerin ja hänen johtamansa hallituksen kritisoimista” Galant sanoi. ”Pääministeri toimii hienovaraisesti ja vastuullisesti. Hänen tärkein huolensa on Israelin turvallisuus”.

Galant kritisoi myös SiniValkoinen puolueen johtajaa Benny Gantzia tämän vaatiessa IDF:n pelotteluvoiman palauttamista. ”Gantzin lausunto on epäasiallinen ja kuuluu sopimattomaan politikointiin”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262799,

07. Debkafile kertoo artikkelissaan, että yksi Islamic Jihadin Ashkelonia kohti ammutuista raketeista oli Iranin valmistama Badr3, jota aiemmin ovat käyttäneet Houthti kapinalliset Jemenin sodassa. Sen räjähdekärki painaa 250 kg, ja sen kantomatka on 150 km. (Aiempi malli painoi 40 kg)

Iran toimitti raketin Jihadille Gazaan luultavasti osina ja koottiin siellä, arvioi DF. Sen tuhovoimaa lisää se, että se räjähtää 20 m kohteensa yläpuolella levittäen 1400 sirpalettaan laajalle alalle, joten siltä suojautuminen heittäytymällä maahan ei estä joutumasta sirpaleitten haavoittamaksi.
https://www.debka.com/irans-badr-3-miss ... offensive/,

08. Pääministeri Netanyahun läheinen uskottu Amidror sanoo, että 2 päivää kestäneen laukaustenvaihdon Israelin ja Gazan terrorijärjestöjen välillä alkoi Iranin antamasta kehotuksesta ampua salaa IDF:n partioita Gazan rajalla samaan aikaan, kuin Kairon tulitaukoneuvottelut olivat lähellä ratkaisua.

Jihadin sala-ampujat haavoittivat kahta IDF:n sotilasta, mihin IDF vastasi iskemällä Hamasin sotilaskohteisiin Gazassa, mikä johti 2 päivää kestäviin taisteluihin.
Jihad ensin kielsi osuutensa sotilaitten tulitukseen, mutta sitten myöntäen sen. Tämä aloitti hyödyttömän tulituksen osapuolten välillä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262785. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262792, https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conf ... ion-588796,

09. Teini-ikäiset arabinuoret ampuivat sytyttämiään ilotulitusraketteja juutalaisia koululapsia kohti Maaleh HaZeitim lähiössä Jerusalemin vanhassa kaupungissa.

Arabinuoret tulittivat juutalaislapsia vain muutaman metrin päästä tiistaina. Juutalaislapset onnistuivat pakenemaan paikalta ilman vahinkoja.

Turvallisuusvartijoiden lähestyessä arabinuoret ampuivat rakettejaan myös heitä kohti ennen pakenemistaan.
Juutalaislapset olivat nousemassa busseihin arabien tullessa paikalle. Lapset kertoivat, että arabit olivat 14 -15-vuotiaita ja ampuivat suoraan kohti. Poliisi tuli paikalle 10 minuutin kuluttua, minkä jälkeen lapset nousivat bussiinsa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262792,

YK:n pääsihteeri Antonio Guterres sanoi sunnuntaina julkaisemassa lausunnossaan tuomitsevansa mitä voimakkaimmin termein rakettien ampumisen Gazasta Israeliin, kohdistaen ne erityisesti siviilien asuntokeskuksiin.

Guterres kehotti osapuolia hillitsemään toimiaan äärimmilleen, lopettamaan
hyökkäyksensä, ja palaamaan aiempaan yhteisymmärrykseensä tulitauosta.
Hamas tuomitsi hänen lausuntonsa Israelin suosimisesta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262797,

10. IDF julkisti sunnuntai-iltana ottamansa videon, jossa sen lähettämä drone, miehittämätön pienkone, eliminoi ulkomaisten lahjoittajien varojen muiluttamista Gazaan johtaneen Hamasin virkailijan.

Videossa näytetään Hamed Ahmed Abed Khoudari hetkeä ennen ohjuksen ampumista hänen autoonsa, surmaten hänet ja haavoittaen kolmea muuta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262720,

11. Kristityistä näyttää kehittyvän uusin uhanalainen ihmislaji maailmassa. Kristittyjä vastaan hyökätään kaikkialla, Kauko Idästä Eurooppaan, Afrikkaan ja Amerikkaan. Heidän kirkkojaan ja rukoustilojaan poltetaan, heidän edustamaansa kulttuuria vastaan hyökätään, ja heidän pyhiä kirjojaan asetetaan kiellettyjen listoille.

Tämä kaikki tapahtuu kirkon hengellisten ja yhteiskuntien maallisten johtajien suosiollisella avustuksella myönnytysten merkeissä: ”Tuhotkaa vain pyhät rakennuksemme ja kirjamme, ryöstäkää ja raadelkaa vain, raiskatkaa neitsyemme ja nuorukaisemme, sehän on kielletty kotimaassanne, eikä teitä voida palauttaa sinne, koska teidät poloisethan voitaisiin teloittaa siellä”.
https://www.skywatchtv.com/videos/five- ... off-heads/,

Persecution.org raportoi, että radikaali hindupuolue esittää vaaliohjelmassaan, että kaikki kristityt ja muslimit tulee sterilisoida. Asiaa käsittelevässä artikkelissa ironisoidaan, että heidän tulisi antaa YK:n suositteleman Planned Parenthoodin hoitaa asia puolestaan, koska he feministien kanssa palvovat samaa epäjumalaa.
https://www.online-ministries.org/war-o ... d-muslims/,
https://www.skywatchtv.com/videos/five- ... off-heads/,

12. Zakir Naik on Intian hengenvaarallisin mutta myös suosituin muslimisaarnaaja sekä Intiassa että maailmassa, kertoo Jihad Watch. Hän kiertää ympäri maailmaa keskustellen uskon asioista ei-muslimien kanssa. Hänen islamin uskoon käännyttämänsä henkilöt sanovat, että siihen vaikutti hänen loistava esiintymisensä noissa keskusteluissa, mikä vakuutti heidät islamin totuudesta.

Nyt on kuitenkin tullut esiin, että hänen järjestämiensä massakääntymisten yhteydessä käytetään rahaa ihmisten suostuttelemiseksi alistumaan islamille.
Mumbain poliisin tutkimuksissa paljastui, että hänen voittoa tuottamaton Islamin Tutkimussäätiö oli laittomasti käännyttänyt 800 ihmistä maksaen heille varoista, joita hän sai ulkomailta. Nyt häntä syytetään 28 miljoonan USD rahanpesusta.

53-vuotias Naik pitää myös radikaalia islamia suosittelevaa ohjelmaa Peace TV:ssä, jossa häntä seuraa 200 miljoonaa katsojaa maailmanlaajuisesti. (Intiassa se on kielletty)
https://www.jihadwatch.org/2019/05/jiha ... laundering,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 09 -21; Tiberias 16 -28; Suolameri 18 -31; Eilat 18 -33 +C-astetta, tänään ja huomenna puolipilvistä, sen jälkeen aurinkoista. Vähän viilenevää.

Papua Uusi Guineassa tapahtui 7.2 R-asteen maanjäristys.
Myös Yellowstone tärähtelee uusien maanpinnan liikkeiden vuoksi.
https://watchers.news/2019/05/06/papua- ... ay-6-2019/,


Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3588
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantasotietoa Israelista Huhtikuu

ViestiKirjoittaja Irene » 11.05.2019 07:30

Friday, May 10, 2019
TORSTAI 10.05.2019
TORSTAI 09.05.2019
01. Tänään 09.05. on Israelin itsenäisyyspäivä – eilen oli kaatuneitten muistopäivä – ja vaikka itsenäisyyttä ei varsinaisesti juhlita uskonnollisin menoin, sitä kuitenkin kunnioitetaan vapauttamalla kansalaiset kaikesta työn teosta, ja siksi minunkin täytyy alistua yleiseen näkemykseen ja pidättyä laatimasta artikkeliani.
Toinen aihe on kuitenkin läheisempi, eli saamme rakkaita vieraita Suomesta, minkä johdosta katson olevani vapautettu velvollisuudesta, jota en yleensä koe velvollisuutena.

Pyrin kuitenkin vähän luistelemaan tiukkapipoisuudesta ja kirjoitan jotain jo tänään voidakseni jatkaa sitä huomenna.

Katselimme eilen Tuntematonta Sotilasta, mikä nostatti minulle mielikuvan: Me olemme kuin suomalainen vartiosotilas asemavaiheen aikana tarkastellen vihollisen liikkeitä peililaitteen avulla pyrkien muistamaan, ettei päätä saa nostaa suojaesteen yli, tai joutuu vihollisen tarkka-ampujan iskukohteeksi.
Paras pitää vain matalaa profiilia.

02. Seurasin hetken aikaa John B Wellsin ohjelmaa ”Daily Dose of Straight Talk, jossa ohjelman laatija kävi läpi USA:n päivänpolttavia kuulumisia konekiväärivauhtia – tai ehkä se muistutti venäläistä Emma pikakivääriä, jota louskuttaa luotejaan rauhalliseen tahtiin, vaikka sitä hiekassa pyöritettäisiin.

Wellsin ohjelmassa todettiin useita asioita, joista joitain sain selville. Hän puhui Karavaaneista, joilla hän ilmeisesti tarkoitti laittomasti maahan tunkeilijoita, joiden määrä vai kasvaa välittämättä Trumpin uhkaamista muureista, joita osaksi on pystytetty jopa Pentagonin avustuksella. Hän puhui keskitysleireistä, joita USA:han on rakennettu sadoittain, pakkopaidoilla ja giljotiineilla varustettuina.

Wells puhui syvästä etelästä, jonka pyrkimyksenä on kaataa Trumpin hallitus ja ennen kaikkea, estää hänen uudelleen valintansa 2020.
Hän puhui myös poliisin saamasta uudesta vallasta, jolla se pystyy kontrolloi-maan kansalaisia käyttäen taseaseitaan ja pian myös ajatusten lukijoitaankin, joilla se pystyy pidättämään epäilemiään pelkän kuvitelmansa perusteella.

Poliisin uusiin valtuuksiin kuuluvat epäilemänsä henkilön pysäyttäminen keskellä liikennettä ja hänen tutkimisensa alastomana kaivellen kaikkia ruumiin onkaloita - etenkin naisilla - väittäen etsivänsä huumeita. USA on siis poliisivalta.

He saavat myös tunkeutua asuntoihin – jopa väärään osoitteeseenkin – joutumatta vastuuseen, koska ”jokainen on varmasti syyllistynyt johonkin”.
Kansan valvominen kasvaa uusien laitteiden, kuten dronet, ansiosta, sekä kasvojen tunnistaminen suuren kansanjoukon keskeltä. Isoveli valvoo kaikkea.

Wells kertoi Trumpin pakottaneen Kiinan myymään osan Long Beachin satamasta tai kentästä saadakseen tukikohdan B-52 raskaille pommittajilleen Iranin varalta.
Hän kertoi myös uutisesta, että Atlantin Valtameren pohjalaatta osoittaa hajoamisen merkkejä, joka voi kuivattaa koko meren. https://beforeitsnews.com/v3/,

Siinähän sitä olikin jo alkupaloiksi, mutta odotapas vain kun pääsen itse asiaan.

03. ”Before its News” julkaisemassa artikkelissa esitetään tosiasioina väitteitä, jonka mukaan Israelin juutalaisten enemmistö eivät ole välttämättä juutalaisia, vaan heitä tulisi kutsua Esaun jälkeläisiksi, eli Edomalaisiksi. Esau oli Isakin saaman kaksoispojan Jacobin veli.

Jeesuksen maanpäällisenä aikana Israelin maassa oli kolme Rooman vallan alla olevaa puoli-itsenäistä valtiota: Judea, Galilea, sekä Dekapolis ja Perea Jordanjoen itäpuolella. Edomilaisten valtio Idumea sijaitsi Juudean eteläpuolella, kuten kartta osoittaa. Judean ja Idumean välinen Raja kulki jossain Gazan ja Beersheban tienoilla.

Kun juutalaiset karkotettiin maastaan, edomilaiset valtasivat heidän maitaan ja siirtyivät heidän asuinpaikkoihinsa alkaen kutsua itseään juutalaisiksi. He liittoituivat roomalaisten kanssa, ja Judean valtiota hallitsivat edomilaiset.
He kutsuivat itseään ”valituksi kansaksi”, mutta heidän alitsijansa oli Lucifer.

Artikkelin mukaan Jeesuksen ajan fariseukset ja kansan vanhimmat olivat Esaun jälkeläisiä, eivätkä kuuluneet puhdasveriseen juutalaiseen kansaan. Tämä selittäisi
Jeesuksen lausumat kovasanaiset tuomiot aikansa fariseuksille ja kirjanoppineille. Israelin kuningas Herodes Suuri oli edomilaisen käännynnäisen poika. https://beforeitsnews.com/v3/religion/2019/2546470.html,

Jatkan edelliseen 10.05. selailemalla tämän päivän uutisraportteja.

04. HalTurner raportoi saamiinsa tiedustelutietoihin perustuen, että Iranin korkein johto on siirtänyt Iranin presidentti Hassan Rouhanin tarkkailijan asemaan ja nostanut vallankumousarmeijan IRGC:n hänen tilalleen ainakin koskien viiden maan kanssa solmittua JCPOA-sopimusta, jonka se katsoo epäonnistuneen.

Rouhani saa pitää nykyisen virkansa presidenttinä, mutta hänen valtaoikeuksiaan on pienennetty. Ensimmäisiä seurauksia siitä on raportti, jonka mukaan IRGC voi nyt valtuuttaa ulkomaiset edustajansa (proxies) hyökkäämään vastustajia vastaan.

Raportin mukaan Iranin hallitus on valtuuttanut edustajiaan iskemään vihollisen henkilökuntaa ja laitteita vastaan alueella, kuten 3 USA:n virkailijaa vahvistaa.
USA on toistamiseen tarkentanut Iranille, että Iranin edustajien hyökkäykset USA:n alueella toimivia sotilaita, tukikohtia tai niitä sen liittolaisia kohtaan, ovat hyökkäys Iranin taholta Yhdysvaltoja vastaan.

Varoituksista huolimatta Iran siirtää keskimatkan ballistisia ohjuksiaan aluksillaan asemiin, joista se voi iskeä USA:n ja sen liittolaisten asemia vastaan. Washington ja Lontoo ovat nyt molemmin puolin Atlantia ”kriisin hallintamuodossa” sotilasjohtajien vakuutettua, että Iran valmistelee vakavia toimia.

Valmisteluja tehdään siltä varalta, että Iranin johto päättää toimia vastuuttomasti, mihin USA liittolaisineen joutuvat vastaamaan. Iran jatkaa uhkaavia liikkeitään. Liittolaisten harkinnassa on ennalta ehkäisevien iskujen suorittaminen Iranin jatkaessa armeijan yksiköittensä siirtämistä hyökkäyksiä edeltäviin asemiin.

Iran aseistaa nopeasti edustajiaan ja ohjaa niiden liikkeitä. Tämä voi tarkoittaa hyökkäysten valmistelua monella rintamalla, mukaan lukien Houthit Jemenissä, Hizbullah Libanonissa ja Syyriassa, sekä Hamas ja Jihad Irakissa ja Gazassa, joista käsin ne voivat iskeä suoraan USA:n ja sen liittolaisten asemia vastaan.
https://halturnerradioshow.com/index.ph ... al-command,

05. PohjoisKorea suoritti yllättävän ohjuskokeen tuntemattomasta paikasta, mikä lähetti shokkiaallot USA:n, Japanin ja EteläKorean sotilaalliseen johtajistoon.

Ohjuskokeen suorittaminen ilman ennakkovaroitusta katsotaan suureksi provokaatioksi, mikä aiheuttaa uuden geopoliittisen kriisin Yhdysvalloille.
Tiedustelutietojen mukaan PohjoisKorea ampui useita KN-15 (Pukkuksong)-2 ohjuksia, jotka ovat keskimatkan, potentiaalisella ydinkärjellä varustettuja, Sino-ri ohjusten operatiivisesta tukikohdasta Nodongissa.

Sino-ri tukikohta ei ole PohjoisKorean länsimaille ilmoitettujen luettelossa, eikä ilmeisesti myöskään sisälly USA:n ja PohjoisKorean välisiin ydinaseista luopumis-neuvotteluihin. KN-15-2 ohjuksen kantomatka on 520 km, ja se ammuttiin itään. Miksi PK ampui ohjuksen juuri nyt USA:n ja PohjoisKorean neuvotellessa presidentti Trumpin ja presidentti Kim Jong Unin tapaamisesta lähiaikoina? https://halturnerradioshow.com/index.ph ... rovocation,

06. USA:n hallituksen oikeusministeriö ilmoitti torstaina miehittäneensä PohjoisKorean rahtilaivan, joka rikkoi kansainvälisiä sanktioita. Tapauksesta ilmoitettiin pian sen jälkeen, kun PohjoisKorea ampui yllättäen useita keskimatkan ballistisia ohjuksia mereen aiemmin torstaina, vaikka näillä ei liene yhteyksiä toisiinsa.

USA:n ilmoitus aluksen kansainvälisen sanktion rikkomisesta voi aiheuttaa maitten välisten suhteitten kärjistymisen.
Oikeusministeriön ilmoituksen mukaan alus ”Wise Honest”, PK:n toiseksi suurin rahtialus, kuljetti hiiltä Kiinaan ja Venäjälle ja muihin maihin vastoin kv.sanktioita, ja sen paluulastissa kotimaahan oli raskasta koneistoa, jota voidaan käyttää ydin-ohjelman toteuttamisessa.

Alus ohjattiin USA:n aluevesille rannikkovartijoitten ja sheriffien valvonnassa. ”Tämä rahtialus on toistaiseksi vapautettu palveluksesta” sanotaan USA apulais-oikeuskanslerin John Demersin lausunnossa. UNSC:n päätöksellä v. 2017 poistettiin PK:n oikeudet kuljettaa hiiltä.

”Wise Honest” pidätettiin Indonesiassa vuosi sitten Makassar salmessa, jossa suoritetussa tarkastuksessa todettiin, ettei aluksella ollut päteviä dokumentteja. Sen omistajaksi paljastui PK:n laivayhtiö, jonka omistaa PK:n armeija.

USA:n oikeuskansleri Geoffrey Berman kertoi journalisteille, että aluksen maksut suoritettiin USA:n pankkien kautta USA:n lakien vastaisesti. PK yritti peittää aluksen kotipaikan väärentämällä sen dokumentteja, ja kääntämällä pois sen signaali-järjestelmän, etteivät muut laivat saisi selville sen paikkaa ja reittiä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262963,

07. Presidentti Donald Trump sanoo, ettei hän voi laskea pois mahdollisuutta, että USA:n ja Iranin välisten jännitteitten nousu nykyiselle korkealle tasolle voisi johtaa sotilaalliseen vihollisuuteen.

Hamasin sotilaallisen siiven izza din al-Qassam al-Quds prikaatin tiedottaja Abu Hamza sanoi keskiviikkona, että palestiinalaiset vastarintajärjestöt voisivat jatkaa taisteluja siitä, mihin ne jäivät äskeisten 2 päivää kestäneitten taistelujen jälkeen, jos osoittautuu, ettei ”vihollinen” toteuta Kairon tulitaukosopimuksen määräyksiä.

Hän sanoi ”vastarintajärjestöjen” seuraavan tarkoin ”vihollisen” toimintaa ja pitävänsä sormensa liipaisimella. Hän myös paljasti, että välittömästi tulitauon tultua voimaan sotilaalliset tuotantoyksiköt aloittivat rakettivarastojen täydentämisen.

Abu Hamza sanoi ”vihollisen” halunneen rauhantilan rauhantilaa vastaan, mutta väitti rakettien ja panssariohjusten pakottaneen ”vihollisen” hyväksymään vastarinnan asettamat ehdot tulitauolle. Hän antoi tunnustusta vastarinnan uhollisille toimille sekä yhteistoiminnasta eri ryhmittymien välillä.

Islamic Jihadin johtaja Ziad al-Nakhala ennusti, että ”sota voi puhjeta tulevan kesän aikana”, koska ”ulkomaat haluavat riisua vastarinnan aseista, ja se voi alkaa tuntien aikana”, uhaten suoraan Tel Avivia, mutta myös Jerusalem on sen tähtäimessä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262902,

08. PA:n hallituksen pääministeri Mohammad Shtayyeh kehottaa maailmanpankkia puuttumaan Israelin hallituksen päätökseen vähentää PA:n terroristeille tai heidän omaisilleen maksaman määrän pidättämistään vero-ym. tuloista, ns.”pay for Slay”, jotka se normaalisti tilittää sellaisenaan PA.n tilille.

Shtayyeh valitti rahahuolistaan WB:n Länsirannan ja Gazan johtajalle Kanthan Shankarille torstaina tämän vieraillessa Ramallahissa. Hän pyysi WB:ta koordinoimaan maksujensa etuisuusjärjestelmää voidakseen edistää Länsirannan talouden kehitystä ja kehittää työmahdollisuuksia. Shankar lupasi WB:n toimivan PA:n asettaman kiireellisyysjärjestelmän puitteissa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262957,

09. Presidentti Trump sanoo, ettei Israelia voida käsitellä samojen mittapuiden mukaan kuin rauhallisia lähiöitä USA:ssa, sillä Israelia uhataan päivittäin tuholla, mikä täytyy huomioida tuomitessa Israelin toimia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262948,

10. Hizbullah, joka on oudolla tavalla edustettuna Libanonin parlamentissa ja hallituksessa, ja jota toiselta puolelta pidetään yhtenä maailman suurimmista terrorijärjestöistä, kutsuu Yhdysvaltoja tyrannivaltioksi. Sen vihan nostivat pintaan USA:n asettamat uudet sanktiot Irania vastaan, mikä koskettaa Hizbullahia siinä, että Iran maksaa suuren osan sen menoista.

Hizbullah sai liittolaisineen yli puolet jäsenistä Libanonin 128 jäsenen parlamenttiin toukokuussa 2018. Saad Haririn hallitukseen Hizbullah sai 3 ministeriä. USA vaatii, Haririn hallituksen ministereitä valvomaan, ettei Hizbullah saa tukea julkisista varoista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262953,

11. IDF laajentaa Gazan asukkaitten kalastusoikeuden Välimerellä 12 merimailiin Kairon tulitaukosopimuksen mukaisesti.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262947,

12. PA:n olympiakomitean puheenjohtaja ja urheilutoimen johtaja Jibril Rajoub painostaa espanjalaista Atletico Madridia luopumaan pelaamisesta Jerusalemissa. Rajoub itse on hoidettavana israelilaisessa Ichilov sairaalassa, jonne hänet kiidätettiin keskiviikkona hätätapauksena.
PA kieltäytyy maksamasta sairasmaksuja israelilaisissa sairaaloissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/262952,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 09 -27; Tiberias 13 -27; Suolameri 18 -30; Eilat 17 -31 +C-astetta. Aurinkoista tänään ja huomenna, lämpenevää.
Lähettänyt Gavriel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3588
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantasotietoa Israelista Huhtikuu

ViestiKirjoittaja Irene » 14.05.2019 07:26

Sunday, May 12, 2019
SUNNUNTAI 12.05.2019
SUNNUNTAI 12.05.2019
01. HalTurner raportoi radioshoussaan, että USA:n hallitus on antanut Pentagonille käskyn viimeistellä suunnitelmia laajan Yhdysvaltain joukko-osaston siirtämiseksi Persianlahden alueelle.

Raportin mukaan joukkojen suuruus olisi 100 000 ja niille tarvittavat varusteet. Edellisen kerran näin suuren joukkojen keskittäminen tapahtui 1991 operaation Desert Storm Irakin sodan aikana.
USA:n lentotukialus Abraham Lincoln ohitti onnistuneesti Suezin kanavan matkalla Persialahdelle.

Raportissa kerrotaan, että Venäjä on siirtänyt pitkän matkan strategisia pommittajiaan maan eteläosiin, ja on moninkertaistanut varusteluverkoston huoltaakseen, aseistaakseen ja korjatakseen koneet toiminnan aikana.

HalTurner kertoo edelleen, että Venäjä on viimeisen 72 tunnin aikana toistanut harjoitusiskujaan USA:n tukikohtia vastaan Alaskassa saadakseen selville USA:n ilmapuolustuksen koodit potentiaaliselle hyökkäykselle USA:n mantereelle. Venäjä ei ole ilmoittanut, miten se tulee toimimaan, jos USA iskee Iraniin.

Venäjän ulkoministeri Sergei Lavrovin kerrotaan todenneen USA:n ulkoministeri Mike Pompeolle: ”Venäjä on valmis Harmageddoniin. Oletteko te?”
Selkäpiitä karmivaa leikkiä maailman rauhan kustannuksella, jos e on totta.

Venäjä on vuosikymmenien ajan valmistautunut suureen katastrofiin rakentamalla maanalaisia tiloja Moskovaan suurille kansanjoukoille, ja on pitänyt huolta armeijan aseistuksen ajanmukaistamisesta; sen määrästä ja laadusta.
Venäjä piti äskettäin 40 miljoonan asukkaan harjoituksen ydinsodan varalta, jossa kansalaisia kehotettiin siirtymään lähimpään suojatilaan.

Venäjä uudisti noita suojatilojaan varustamalla ne ilmanvaihdolla, valaistuksella, vesi- ja viemärilaitteilla sekä varastoinut niihin runsaasti elintarvikkeita.
Rapotin mukaan Lavrov ei laskenut leikkiä, vaan varoitti Yhdysvaltoja.

Raportin mukaan USA:n siviilipuolustus on laiminlyönyt kansan suojaamisen ja varustamisen murskaavan sodan varalta luottaen siihen, ettei kukaan uskalla hyökätä Amerikan mantereelle.
Ei maanalaisia suojatiloja, ei elintärkeän infrastruktuurin suojaamista EMP:n varalta, joka voisi lamauttaa kaikki sähköllä toimivat laitteet hammasharjoista autoihin, vesi- ja viemärilaitoksiin ja kaikkiin kuljetus- ja tietoliikenne- verkostoihin, saattaen maan avuttomana vihollisen armoille.

Sosiaaliset verkostot ovat vuosien ajan kehottaneet kansalaisia varustautumaan tuollaisten olosuhteitten varalta, mutta kuinka moni sen on tehnyt tai tekee? Keskiverto amerikkalainen varautuu 30 -60 päivän kriisiin, mutta EMP-iskun kohdatessa maata kriisi voi kestää kuukausia tai vuosia.
https://halturnerradioshow.com/index.ph ... deployment,

02. Maailmalla on levitetty valheellista myyttiä islamista rauhanomaisena uskontona. Presidentti George Bush oli tämän oppisuunnan uskollinen kannattaja toteuttaen sitä TV-lausunnoissaan. Totuus on kuitenkin aivan toista.

Egyptissä syntynyt, mutta Saksaan muuttanut poliittinen tiedemies ja kirjailija Hamed Abdel –Samad sanoo, että tarvitsee vain tutustua islamin pyhään kirjaan Koraniin ja islamin perustajaan Muhammediin nähdäkseen totuuden.

”ISIS seuraa tarkoin Muhammedin ja hänen seuraajiensa toimintaa” Abdel-Samad sanoi Itävallan ServusTV:n kanavalla. ”He kehittivät maailmanvalloitus-idean käyttäen aseita ja kansojen alistamista.”

”En olisi koskaan syntynyt Egyptissä, elleivät he olisi alistaneet Egyptin empiren, antaen esikuvan, jota ISIS seuraa. Sama kuvio toistui Marokossa, Iranissa, ja itse asiassa kaikkialla, minne islam on levittäytynyt. Islam on miehityksen historia. ”

Abdel-Samadin puheen käänsi ja raportoi MEMRI. (Middle East Media Research Insitute)

Abdel-Samad käsitteli puheessaan väitettä, että islamfobia on terrorismin syy.
Hän sanoo monien liittyneen ISIS:iin kaikista muslimimaista, ja ensimmäinen ryhmä tuli Saudi Arabiasta, eikä siellä esiinny islamfobiaa; toinen ryhmä tuli Tunisian keskiluokan parista, eikä sielläkään ole paljon islamfobiaa.

”Ei ole yhtään muslimimaata, jossa ei olisi terrorismia ja nousevaa radikalismia. Väitteestä, että suurin ja ainoa syy (terrorismiin) johtui siitä, että nämä nuoret ihmiset kokivat islamfobiaa kotimaassaan, ei ole tie ongelman selvittämiseksi”.

Abdel-Samad sanoo, että ongelman selvittämiseksi väkivaltaiseen jihadiin rohkaisevaa opetusta moskeijoissa tulee pitää aisoissa. Hän sanoo useiden ISIS-joukoissa palvelleiden palanneen koimaihinsa Euroopassa.

”Ja sitten me havahdumme saatuamme viestin, että yksi heistä ajoi rekkansa ihmisjoukkoon. Sellaiset väkivaltaiset rikolliset täytyisi asettaa kansainvälisen oikeuden eteen, ja yhteiskunnan tulee langettaa heille ankarat rangaistukset.”

Abdel-Samad varoittaa, että väkivalta on osa islamin kulttuuria, joka pohjautuu sen perustajaan.

”Kritisoin miestä, joka kuoli 1400 vuotta sitten. Hänellä oli 13 vaimoa ja hän kävi 80 sotaa 8 viimeisen elinvuotensa aikana. Miksi ei aikaansa seuraava 21.-luvun henkilö voisi kritisoida häntä?”
https://www.wnd.com/2019/05/islam-is-vi ... pert-says/,

03. FBI paljasti USA:ssa ”kotitekoisen” terrorin harjoitusleirin Alabamassa, lisäten samalla, että kotimaisen terrorismin uhka esiintyy jokaisella alueella USA:ssa.

Leirin löytäjä toteaa, että ensi silmäyksellä se näytti hyljätyltä kaatopaikalta, mutta tämä maapala Macon Countyssa Alabamassa, johon FBI hankki tutkinta- luvan, muistuttaa kiireellä tehtyä armeijanmallista esterataa, joka kuuluu ryhmälle terroristeja, joita johtaa Siraj Wahhaj, joka omistaa leirin maan pitkän soratien varrella, mutta vain muutama mailia Tuskegeen keskustasta.

Maaomaisuus, samantapainen kuin New Mexikossa, johon terroristiryhmä on nyt yhdistetty, jossa Federatiivin syyttäjät sanovat, Wahhaj ja neljä muuta epäiltyä harjoittivat lapsia suorittamaan tappavia terrori-iskuja Amerikan maaperällä. https://www.wnd.com/2019/05/fbi-uncover ... at_orig=us,

04. Iranin armeijan kenraali Amir Ali Hajizadeh, joka johtaa IRGC:n vallankumous-armeijan ratsuväkiyksikköä, esiintyi julkisesti Iranin TV:ssä kertoen iltauutisten katselijoille, että Iran valmistautuu iskemään USA:n tukikohtia vastaan Qatarissa, UAE:ssa ja Afganistanissa.

Kenraali Hajizadeh korosti, että Al-Dhafran tukikohta on vain 300 km:n Iranista ja että Iranin ohjukset yltävät noihin tukikohtiin.
Artikkeliin liittyvä kartta osoittaa USA:n sotilastukikohtien ympäröivän Irania: Turkista, Kuwaitista, Bahrainista, Qatarista, UAE:sta, Omanista, Pakistanista, Afganistanista ja vähän ulompana Kirgystanista.

Iran siirtää tankkejaan, joukkojen kuljetusajoneuvojaan ja raskasta aseistustaan Abadaniin lähelle Kuwaitin ja Iranin välisiä rajoja.
Jos Iran pystyy siirtämään aseistustaan Basrahin sillan kautta, ne voivat hyökätä USA:n tukikohtia vastaan tuntien kuluessa.

On syytä toivoa ja rukoilla, etteivät tämän raportin potentiaaliset näkymät tule koskaan toteutumaan. On syytä muistaa, että Hormuzan salmen kautta kulkee n. 35 % länsimaiden tarvitsemasta raakaöljystä, minkä Iran pystyy sulkemaan.
https://halturnerradioshow.com/index.ph ... fghanistan,

05. Israel avasi sunnuntaina Israelista Gazaan johtavat rajaterminaalit ja ulotti kalastusoikeuden 12 meripeninkulmaan osana Kairon tulitaukosopimusta huolimatta perjantain väkivaltaisista mielenosoituksista turva-aidan varrella, jossa yksi Gazan arabi sai surmansa ja 30 haavoittui.

”Erez ja Kerem Shalom rajanylityspaikat avataan sunnuntaina normaalien operointituntien mukaisesti” sanotaan COGAT:n, Israelin puolustusministeriön nimittämän elimen lausunnossa lauantai-iltana.

Erez-terminaali palvelee pääasiassa siviililiikennettä; Kerem Shalom puolestaan tavaraliikennettä. Molemmat terminaalit suljettiin väkivallan noustua ja pidettiin suljettuina kaatuneitten muistopäivänä ja itsenäisyyspäivänä.

Gazan arabit ovat järjestäneet yli vuoden ajan mielenosoituksia eri paikoissa pitkin turva-aitaa, niihin osallistuu tuhansittain pääasiassa nuoria, mukana lapsia ja naisiakin, kivittäen sotilaita ja poliiseja kivin ja pommein, sekä polttaen autonrenkaita ja pyrkien tunkeutumaan Israelin puolelle.

Sotilaat seuraavat tilannetta ja puuttuvat siihen vasta, kun tilanne niin vaatii.
Sotilaat käyttävät kyynelkaasua ja kumiluoteja, harvoin kovia luoteja, pyrkien osumaan ruumiin alaosiin, jalkoihin.
Hamas kuljettaa mielenosoittajia aidan tuntumaan eri paikoista Gazan kaistaa, ja kuten väitetään maksaa osanotosta, sekä haavoista ja kuolleista. https://www.timesofisrael.com/israel-to ... ceasefire/,

06. USA:n presidentti Trumpin nimittämä Lähi-Idän rauhanlähettiläs Jason Greenblatt sanoi Fox News haastattelussa, joka julkaistiin lauantaina, että ”PA/PLO:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin päätös torjua USA:n laatiman rauhan-suunnitelman haavoittaa tavallista palestiinalaista”.

Greenblatt kehottaa Ramallahia ”lopettamaan kulkunsa torjunnan tietä, koska se on hyvin turhauttavaa tavalliselle palestiinalaiselle”.

”Tapaan heitä lähes päivittäin, ja näin he kertovat minulle. He sanovat ymmärtävänsä, että suunnitelmaan voi sisältyä jotain, jota he eivät voi hyväksyä, mutta heidän johtajansa sanovat, etteivät he halua edes katsoa sitä. Tunnen syvää myötätuntoa palestiinalaisiin heidän tuntemansa ristiriidan vuoksi.”

Greenblatt sanoo kuitenkin olevansa toivorikas palestiinalaisten vuoksi, että heille järjestyy tilaisuus tutustua suunnitelmaan.

PA/PLO:n johto katkaisi suhteensa Trumpin hallituksen kanssa sanoen, ettei USA voi enää toimia rauhanvälittäjänä Israelin ja arabien välillä sen jälkeen, kun Trump tunnusti määrittelemättömän osan Jerusalemia Israelin pääkaupungiksi joulukuussa 2017 ja virallisesti muutti USA:n lähetystön toukokuussa 2018 Jerusalemiin siirtäen samalla USA:n konsulaatin arabiasiat lähetystöön, mikä myös vihoitti PA/PLO:n johtoa.

Greenblatt vakuutti, ”ettei USA:n rauhantiimin laatima sopimusluonnos millään tavoin vaaranna Israelin turvallisuutta, vaikka se huomioi arabien vaatimuksia”.

Hän sanoo, että ”suunnitelma on sekä taloudellinen että poliittinen. Se on esitys, jolla on vielä pitkä matka lopulliseen sopimukseen, josta osapuolten tulee sopia”.
Suunnitelma julkaistaneen kesäkuun puolivälin, shavuot juhlien, jälkeen.

Greenblatt kritisoi YK:n turvallisuusneuvostoa sanoen sen toistelevan aiempien rauhansuunnitelmien väsyttäviä kohtia pystymättä näkemään tietä eteenpäin. https://www.timesofisrael.com/trump-env ... estinians/,

07. PA/PLO:n arabit kritisoivat uutta vihkosta, joka ylistää Mahmoud Abbasia, ja joka on tarkoitus liittää PA:n koulujen opetusmateriaaliin.

PA:n opetusministeri sanoo projektin tarkoituksen olevan voimistaa kansallista identiteettiä, mutta SOME:n käyttäjät ja akateemikot sanovat sitä henkilökultiksi.

PA:n uutistoimiston WAFA:n mukaan vihkosen laativat Al-Birehin yläasteen opiskelijat. Abbas oli järjestänyt opiskelijoille ja heidän opettajalleen vastaanoton Ramallahissa. Opettaja vakuutti vihkosen vahvistavan opiskelijoitten kansallista identiteettiä kouluista yliopistoihin ja asuntoloihin. https://www.timesofisrael.com/palestini ... a-schools/,

08. Äärivasemmiston NGO-järjestö Breaking the Silence levittää propagandaviestejä Eurovision kilpailuja seuraaville turisteille tarjoten heille osallistumista heidän opastamiinsa retkiin Hebroniin.

Äärivasemmistolainen järjestö pyrkii käyttämään hyväkseen Eurovisio-kilpailuja kehittäen provokaatioita Israelin valtiota ja sen hallitusta vastaan.

Osana sitä ovat järjestön jäsenten asentamat suuren mainokset, joissa turisteja kehotetaan osallistumaan heidän retkiinsä Hebroniin.

”Me uskallamme unelmoida vapaudesta – jopa miehityksestä – velvollisuutemme israelilaisina ja entisinä sotilaina on näyttää, miten me kutsumme Eurovision laulukilpailujen merkkihenkilöitä juhlimaan illalla ja avaamaan heidän silmänsä päivällä” sanotaan sen FB:n sivulla.

”Eurovision laulukilpailujen iskulause on Dare to Dream (uskalla unelmoida) ja tunti Tel Avivista palestiinalaiset miljoonat sotilasmiehityksen alla, unelmoivat vapautta miehityksestä. Tämän viestin me asennamme tänä aamuna Ayaloniin, kutsuen turistien miljoonia tulemaan tänne nähdäkseen Eurovision”.

Sisäisen turvallisuudenministeri Gilad Erdan vastasi tähän: ”Tässä on ohjeeni. Patriarkkojen kaupungin pioneeriasukkaitten kiihotuksen asemesta viekää turistit tutustumaan Hamasin hallituksen ihmisoikeuksien räikeään rikkomiseen Gazassa, tai antakaa heille vaikutelma Palestiinan hallituksesta, joka rahoittaa terroristeja ja ylistää kauhistuttavia murhaajien”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/263015,

09. Breaking the Silence ja B´Tzelem johtajat osallistuvat EteläAfrikassa Israelin vastaiseen konferenssiin, jossa häväistään Israelia sitä vastaan tehtyjen hyökkäysten jatkuessa maan eteläosassa. Lähes 700 rakettia 24 tunnin sisällä ammuttiin Gazasta Israelin, surmaten 4 ja haavoittaen 138 Israelin kansalaista.

Konferenssin oli järjestänyt Jewish Democratic Iniative (JDI), EteläAfrikassa toimiva juutalaisten järjestö, jonka tarkoituksena on luoda kansainvälistä painostusta Israelia vastaan.
Israelilaiset osanottajat vertasivat Israelia EteläAfrikan apartheid hallitukseen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/263008,

10. Lähes puolet Golanin havinaisista korppikotkista on tuhottu myrkyttämällä, sanoo Luonto- ja Puistohallinto.

Kahdeksan 20 kymmenestä griffon korppikotkasta löydettiin kuolleina. Viranomaiset pitävät tätä kuolettavana iskuna näiden saalistajalintujen kannalle.

Yksi kettu ja pari shakaalia löydettiin kuolleina sekä kaksi muuta kotkaa sairaina; ne otettiin kiinni ja vietiin eläinklinikalle hoidettaviksi.
Korppikotkien lukumäärä oli v. 1998 130 yksilöä, mutta se on romahtanut ihmisten tuhoisien toimien johdosta.

Viranomaiset pitävät myrkytyksiä vakavina rikkomuksina ja pyrkivät saamaan syylliset vastaamaan teoistaan oikeudessa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/263009,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 14 -28; Tiberias 17 -33; Suolameri 22 -36; Eilat 22 -36 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, lämpenevää.

Vaarallisia tarttuvia tauteja kantavia maahanmuuttajia pyrkii Yhdysvaltoihin Meksikon rajan kautta. Monet niistä ovat tauteja, joihin amerikkalaisilla ei ole immuniteettia; ne hävitettiin aikoinaan. Media mielellään ei raportoi niistä.
https://thecommonsenseshow.com/conspira ... rd-numbers,

Omituiset raesateet runtelevat autoja ja rakennuksia Lousianisssa, Leningradissa, Montereyssa Meksikossa, Puolassa ja jopa Milanissa Italiassa.
http://strangesounds.org/2019/05/hailst ... pensa.html,

Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3588
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantasotietoa Israelista Huhtikuu

ViestiKirjoittaja Irene » 15.05.2019 06:50

Tuesday, May 14, 2019
TIISTAI 14.05.2019
TIISTAI 14.05.2019
01. Maailmantilanteen kiihtyessä ja vastakohtaisuuksien hallitusten välillä kasvavat myös ns. väärät tai vääristellyt uutiset, minkä johdosta kaikkeen uutistarjontaan on syytä suhtautua varauksellisesti, vaikka niiden julkaisijat olisivatkin luotettavia ja joiden uutisointiin on totuttu uskomaan.

Tämä väärän informaation tarjonta oli erityisesti rajua USA:n presidentinvaalien aikana, minkä jäljet tuntuvat vieläkin USA:n politiikassa.

02. Tuore esimerkki tästä on JP:n julkaisema artikkeli, jossa kerrotaan Iranin aloittamasta väärän informaation levittämiskampanjasta, jonka kohteena on Israel.
JP:n paljastama Iranin aloittama vääräninformaation kampanjan, joka kohdistui israelilaisiin, jatkuu edelleen aktiivisena, ilmenee Toronton Yliopiston Citizen Club (jokamiehen klubi) tiistaina julkistamasta raportista.

Citizen Club - joka tutkii digitaalista turvallisuutta, ihmisoikeuksia ja globaalia politiikkaa – seurasi Iranin kampanjaa, jota he kutsuvat nimellä ”Endless Mayfly” (Loputon päivänkorento) vuoden ajan tehden tarkkoja analyyseja operaatiosta päätyen sen alkuunpanijaan Iranissa.

Citizen Club sanoo päätelmänsä, että kampanja on yhteydessä Iraniin, perustuvan kampanjan yleisiin kehyksiin, käytettyihin kertomuksiin ja indikaattoreihin, joita esiintyy muissa raporteissa.

Endless Mayfly - verkosto, joka oli tehty olemattomista sosiaalisen median tileistä, jotka levittivät vääriä uutisraportteja, korostaakseen Saudi Arabiala, USA:lla ja Israelille kriittisiä kertomuksia – on edelleen aktiivinen. Tämä siitä huolimatta, että sen toiminta on paljastettu luotettavissa uutislähteissä, mukaan lujien JP, useiden vuosien aikana.
https://www.jpost.com/Middle-East/Irani ... lis-589633,

03. Washingtonissa asuvaan saudioppineeseen Al-Ahmediin otettiin yhteyttä Twtter tilin kautta nimeltä Moa A.Rahman, joka vakuutti olevansa kriittinen saudihallitukselle.

Jerusalem Postin reporttereihin otettiin yhteyttä Bina Melamedin Twitterttilin kautta, väittäen olevansa ihmisoikeusaktivisti ja freelancejournalisti, antaen linkin websivuun – sanoen toimivansa tieteen ja kansainvälisten asiain Belfer keskuksessa Harwardin Yliopistossa – raportoi, että entinen johtaja Tamir Pardo syytti Yisrael Beitenun johtajaa Avigdor Libermania Venäjän vakoilijaksi kirjeessään Belfer Keskukselle. Raportti osoittautui täysin tekaistuksi.
Päältä katsoen raportti näytti aidolta grafiikasta ja kirjaimista päätellen, mutta tarkempi tutkimus paljasti - epätyydyttävä kirjoitustyyli, kielioppivirheet ja belfercenter.net väärä URL belfercenter.org asemesta – sen vääräksi. https://www.jpost.com/Middle-East/Irani ... lis-589633,

04. USA:n Israelin lähetystön avaamisen vuosipäivä Jerusalemissa – joka sattuu samaan aikaan Euroviisu-kilpailujen viikon kestävien kilpailupäivien kanssa – lähetystön Jerusalemin henkilökunta antoi maanantaina vakavan varoituksen Amerikan kansalaisille Israelissa osoittamaan varovaisuutta ja välttämään matkustamista alueille, jotka olivat Hamasin viimeisen rakettitulituksen tärkeimpinä kohteina.

”Terrorijärjestöt voivat valita vuosipäivän - joka on samaan aikaan kuin Euroviisujen laulukilpailut pidetään Tel Avivissa, sekä arabimuslimien vuosittainen Nagba-päivä (Israelin itsenäisyyspäivä 15.05.) - väkivaltaisen protestin tai hyökkäyksen antamiseksi” sanotaan lähetystön virallisella sivulla.

Israel avasi sunnuntaina virallisesti Eurovisio-viikon Tel Avivissa tuhansien poliisien, MDA:n para-lääkintämiesten ja valvojien pyrkiessä varmistamaan juhlien sujumisen Eurovisio-kylässä - ja 300 000 turistin turvallisuuden, joiden odotetaan osallistuvan tilaisuuksiin - täysin hyväksyttävästi ja ilman välikohtauksia.

Hyökkäyksiä turvallisuutta vastaan voi tapahtua kaukana Gazasta – ja koska vain, kuten tapahtui toukokuun 3. -5. päivien välisenä aikana Israelin eteläosaan, mukaan lukien Ashdodin, Ashkelonin, ja BeerSheban kaupungit, sekä maaliskuun 14. ja 25. päivinä tehdyt raketti-iskut Israelin keskiosiin.

Gazan arabit ampuivat edellisen viikonvaihteen aikana syttyneissä rajanyli-taisteluissa yli 700 rakettia Israelin siviilikohteisiin surmaten neljä israelilaista ja haavoittaen 234. Nämä kuolonuhrit olivat ensimmäiset rakettien aiheuttamat vuoden 2014 kesäsodan (Operation Protective Edge) jälkeen.

IAF vastasi niihin massiivisilla sotilaallisten kohteitten pommituksilla eri puolille Gazaa surmaten 25 Gazan arabia, heistä useimmat Hamasin aktivisteja.

”Koska hyökkäykset turvallisuutta vastaan – mukaan lukien raketti-iskut – usein tapahtuvat ilman varoitusta, USA:n kansalaisia kehotetaan pysyttelemään tarkkaavaisina ja tekemään voitavansa nostaakseen turvallisuusvalppauttaan” sanotaan USA:n lähetystön tiedotteessa. ”Kranaatti- tai rakettitulen aikana punainen hälytyssireeni voidaan aktivoida. Pidä niitä todellisina; noudata paikallisten viranomaisten antamia ohjeita, ja etsi suojaa välittömästi”.

”USA:n henkilökuntaa ja heidän perheitään voidaan estää matkustamasta alueille, jonne raketteja ammuttiin, tai jossa sireenit varoittivat ja pommisuojia avattiin”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 67,00.html,

05. Nimeltä mainitsematon Hamasin virkailija sanoi Libanonilaisen Al-Akhbar uutislehden haastattelussa, että ”terrorijärjestö lähetti neuvottelijoiden kautta viestin (jossa se väittää), ettei Israel ole vieläkään toteuttanut kaikkia Kairon tulitaukosopimuksen ehtoja, joita se vaati (tulitauko)sopimuksessa”.

Virkailija totesi, että Gazan avustusten salliminen rajan yli Gazaan on vain yksi sopimusehdoista, joihin Israel sitoutui, ja että järjestö teki vaatimuksia koskien Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsiviä vankeja.
Hän antoi varoituksen, että ellei Israel kunnioita vastuutaan, taistelut voivat uusiutua koska vain.

Virkailija totesi tyydytyksellä Qatarin antamien varojen salliminen Gazaan sillä ne avustavat rauhantilan jatkumisessa. Hän sanoi edelleen, että neuvotteluosapuolet vakuuttivat hänen järjestölleen, että Israel tulee toteuttamaan velvoitteensa ja tulee pian panemaan alulle toisia projekteja, kuten infrastruktuuri- ja sähköistys-töitä Gazan kaistalla.

Israel suostui nostamaan Välimeren kalastusoikeuden 10:sta 12 meripenin-kulmaan. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 61,00.html,

06. Kansainvälinen popdiiva, supertähti Madonna totesi tiistaina, ettei hän ole poliitikko, eikä anna poliitikkojen sanella, missä ja milloin hän voi esiintyä.
”En koskaan lopeta esittämästä musiikkia, poliittisesta agendasta riippumatta”.

Hän puolustautui tiistaina häntä vastaan BDS:n ja muiden esittämiä vaatimuksia vastaan todeten, ”että hän aina puolustaa inhimillisiä oikeuksia ja toivoo uutta polkua rauhan saavuttamiseksi.”

Madonnan suunnitelmissa on esiintyä lauantaina Euroviisukilpailujen loppu-kilpailujen aikana Tel Avivissa. Tapahtumapaikka sai monet Israelin vastaiset, PA/HAMAS mieliset aktivistit vaatimaan yhtiöitä, esiintyjiä ja hallituksia boikotoimaan tilaisuuksia ja irrottautumaan Israelista.

Valtavan suosion saaneet vuosittaisen Euroviisukilpailut saavat muusikkoja 40 maasta ja niitä seuraavat viikon aikana 189 miljoonaa katsojaa 50 Euroopan maasta.

Euroviisukilpailujen järjestäjät olivat hämillään, miten suhtautua Madonnan päätökseen osallistua loppukilpailupäivän ohjelmaan omalla esiintymisellään todeten, ettei Madonna ole kutsuttu.

”Sydäntäni särkee joka kerran kuullessani viattomien ihmisten menettävän henkensä tällä alueella, ja väkivallasta, jota harjoitetaan ihmisten poliittisten päämäärien saavuttamiseksi, jotka hyötyvät tästä ikivanhasta konfliktista. Toivon ja rukoilen, että pian pääsemme vapautumaan tästä kauheasta tuhon kierteestä ja löydetään uusi tie rauhaan” 60-vuotias Madonna totesi.

Madossa esittää Tel Avivissa lauantaina 2 laulua, pian julkistetusta albumista ”Madame X ”. Hän vieraili Israelissa 2009 ja 2012, hän noudattaa mystistä juutalaista muotoa nimeltään Kabbalah. Hänen ”Ray of Light” säätiönsä tukee useita palestiinalaisia projekteja, joihin kuuluvat mm.:

Gazan opettajien palkkojen maksut UNRWA:n kautta, sekä mikrolainat naisfarmareille Palestine Fair Trade Association kautta. Hän myös tukee amerikkalaista Peace Now järjestöä, joka toivoo diplomaattista ratkaisua PA/Israel välille. Israelin Peace Now on äärivasemmistolainen, jota vaaditaan lopetettavaksi.
Israel aloitti kampanjan BDS:n esittämiä boikottivaatimuksia vastaan. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 11,00.html, https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 61,00.html,

07. UUTISOTSIKOITA

Yk:N Lähi-Idän lähettiläs Nicolay Mladenoc varoittaa, että tilaisuus saavuttaa pysyvä rauhantila menee pian umpeen, ja että sodan vaara on välitön. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 98,00.html,

PA/PLO:n veteraani neuvottelija Hanan Ashrawi sanoi, että häneen visa-anomuksensa Yhdysvaltoihin kiellettiin ensimmäistä kertaa, luultavasti siksi, että hän kritisoi Trumpin hallitusta ja vihaa Israelia. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 01,00.html,

Tuhansittain turisteja valuu Israeliin ja Tel Avivin kaduille voidakseen seurata Euroviisu-kilpailuja. Linkissä on ohjeita turisteille viihtyäkseen Juutalaisvaltiossa. https://www.calcalistech.com/ctech/arti ... 77,00.html,

Netanyahu pyrkii runnomaan uutta hallitustaan, mutta aika alkoi loppua, ja siksi hän pyysi ja sai presidentiltä lain sallimat 2 viikon jatkoajan 29.05. saakka. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 65,00.html,

PA:n pääministeri Mohammed Shtayyeh syyttää Israelia PA/PLO:n talouden tuhoamisesta. Hän pyysi Maailmanpankkia monitoroimaan Israelin kokoamia vero-ym. saatavia ja kehittämään tehokkaan mekanismin voidakseen seurata Israelin tekemiä vähennyksiä terroristien Pay for Slay maksujen mukaisesti. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 49,00.html,

Qatarin lähettiläs saapui Gazaan mukanaan valtionsa lupaamat miljoonat USD. Mohammad al-Emadi vie Gazaan laukussaan 30 miljoonaa USD. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 71,00.html.

Saudi Arabia sanoo kahden öljytankkerinsa kärsineen vaurioita sabotaasista odottaessaan UAE:n rannikon edustalla, Toinen niistä oli matkalla viedäkseen öljyä Yhdysvaltoihin, sanoi saudiministeri Khalid al-Falih. USA antoi uuden varoituksen uusista iskuista Fujairahin satamakaupungissa. Iran ja Libanon olivat vähän aiemmin julkaisseet vääriä uutisia räjähdyksistä Fujairahin edustalla. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 52,00.html,
Uutiskuvissa tankkereista yhdessä on iso reikä vesirajan tuntumassa, joten jollain se on saatu aikaan, ehkä magneettimiinalla, kuten HalTurner otaksuu. .
https://halturnerradioshow.com/index.ph ... 10-of-them.

USA:n ulkoministeri Mike Pompeo on matkalla Sochiin tavatakseen siellä Putinin ja Lavrovin. HalTurner arvioi, että nyt vasta tosiongelmat alkavat.
https://halturnerradioshow.com/index.ph ... avrov-meet,

Temppelivuoren aktivistit ovat raivoissaan Jerusalemin poliisin päätöksestä sulkea Vuori kokonaan juutalaisilta Jerusalem-päivänä ja Ramadanin viimeisenä päivänä. Poliisin mukaan kielto on voimassa useiden päivien ajan. Poliisi viittaa yleiseen turvallisuuteen sekä yleiseen järjestykseen. Valitus menee korkeimpaan oikeuteen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/263100,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -33; Tiberias 21 -40; Suolameri 26 -39; Eilat 23 -39 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna. Hieman viilenevää.

Iran uhkaa hyökätä Israeliin, jos USA käyttää emälaivojensa koneita hyökkäyksissä Iranin kohteita vastaan. Iran kutsuu Pompeon toimia psykologiseksi sodaksi.
USA siirtää USS Lincolnin Persianlahdelle, mitä Iran pitää vakavana uhkana. https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... ttack.html,Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 3588
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

EdellinenSeuraava

Paluu Uutisia Israelista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa