Ajantaso tietoa Israelista heinäkuu

Ajantaso tietoa Israelista heinäkuu

ViestiKirjoittaja Irene » 03.07.2019 09:48

  Kuva

Tuesday, July 02, 2019
TIISTAI 02.07.2019

TIISTAI 02.07.2019
01. Tämä tiistaipäivä on niitä repaleisia aikoja, jolloin on käytävä kuvauksissa, koska lekuri haluaa kurkistaa vatsanahan alle.

Ennen kuvausta täytyy juoda litran verran vettä, minkä johdosta tässä tuntee olevansa kuin pesusieni. Mutta aikansa kutakin, vaikka raportin laatiminen siitä kärsiikin. Tulokset ”serkkutytön” (arabihoitajan) havainnoista saadaan viikon päästä.

02. Mutta paljon uhkaavampaa ilmenee HalTurnerin raportissa Iranista, mikäli siihen voidaan luottaa.

”Jos USA hyökkää Iraniin, Israelin elinikä lyhenee tunnin mittaiseksi” sanoi Iranin parlamentin kansallisen turvallisuus- ja ulkopolitiikan komitean puheenjohtaja Mojtaba Zolnour maanantaina 27.06.2019, jona päivänä Iran ilmoitti rikkoneensa kansainvälistä JCPOA-sopimusta ja jatkavansa uraanin rikastamista yli sopimuksen määrittelemän rajan 300 kg.

Toisten raporttien mukaan Iran myös rikastaa uraania yli 3.6 %:n rajan saavuttaakseen 20 %:n rajan, josta on vain lyhyt hyppy yli 90 %:n tasoon, jonka tasoista ydinpommin rakentaminen edellyttää.

On syytä selvittää eräs kysymys. JCPOA-sopimus on edelleen voimassa, vaikka USA siitä erottautuikin Trumpin hallituksen havaittua, että se ei estä Irania rakentamasta ydinpommia 10 -15 vuoden kuluttua sopimusvuoden 2015 jälkeen, eikä siinä myöskään estetä Iranin ballististen ohjusten suunnittelua ja rakentamista, joilla se pystyy uhkaamaan sekä lähialueitten, että Euroopan ja jopa USA:n pääkaupunkeja.

USA haluaa korjata sopimuksen heikot kohdat, ja siksi vaatii Iranin neuvottelupöytään. Koska Iran vastustaa sitä, USA asetti aiemmat sanktiot uudelleen voimaan jopa lisäten niihin uusia.
Sopimuksen muut allekirjoittajamaat vastustavat sen uusimista. https://halturnerradioshow.com/index.ph ... tacks-iran,

03. Pääministeri Benyamin Netanyahu sanoo, ettei Israel tule sallimaan Iranin islamilaisen tasavallan rakentaa ydinaseita, Iranin ilmoitettua jatkaneensa uraani rikastamista JCPOA-sopimuksen asettaman 300 kg:n määrän jälkeen.

Netanyahu vaati maanantaina Eurooppaa asettamaan Iranin vastaiset automaattiset sanktiot sallitun määrän ja rikastusasteen ylittämisen vuoksi.

”Toistan, ettei Israel salli Iranin kehittävän ydinaseita” hän vakuutti. ”Tänä päivänä kehotan myös Euroopan valtioita seisomaan vahvoina vastuunsa takana. Te suostuitte toimimaan heti Iranin rikkoessa sopimusehtoja, ja suostuitte aktivoimaan mekanismin automaattisista sanktioista, jotka vahvistettiin YK:n turvallisuusneuvostossa” Netanyahu muistutti.

Eurooppalainen diplomaatti kertoi REUTERSILLE, että sopimukseen kuuluu mekanismi, jolla hoidetaan kaikkia poikkeamat siitä, ja että allekirjoittajien yhteiskomitean velvollisuutena on sopia jatkotoimista.
Uranin rikastaminen 3.6 %:n tasoon en ensimmäinen aste prosessissa, joka sallii Iranin rikastavan tarpeeksi uraania pommin rakentamiseksi.

Kaksi iranilaista lähdettä vahvistivat aiemmin maanantaina, että Teheran oli rikkonut sopimuksen asettaman määrän 300 kg. ”Kuten ilmoitimme sanoessamme askeleittemme jatkuvan, varastomme ylitti 300 kg” toinen iranilaisista lähteistä vahvisti.

Aiemmin maanantaina Israelin energiaministeri Yuval Steinitz sanoi Iranin käyttävän rikastetun uraanin varastojaan kiristääkseen muita Lähi-Idän maita ja vain kansainvälinen painostus voi pakottaa Iranin luopumaan siitä.

Perjantaina Viinissä pidettyjen keskustelujen jälkeen Iranin edustaja sanoi, että Euroopan maat lupasivat liian vähän kaupan elvyttämiseksi voidakseen suostutella Irania luopumaan sovitun rajan ylittämisestä, vastapistoksi presidentti Trumpin päätökselle viime vuonna erota sopimuksesta ja asettaa Iranille uusia sanktioita.

Kuuden osapuolen sopima JCPOA sopimus Iranin kanssa poisti useimmat Iranin vastaiset sanktiot ja vapautti samalla kansainvälisissä pankeissa jäädytetyt Iranin varat, arvoltaan satoja miljardeja USD. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 38,00.html,

04. YK:n pääsihteeri Antonio Guterrez ilmoitti maanantaina huolensa Iranin ilmoitettua rikkoneensa osan 2015 sovitusta JCPOA-sopimuksesta.

Guterrez kehotti Irania jatkamaan sopimuksen sille asettamia velvoitteitaan.
”Islamilaisen tasavallan suorittamat toimet eivät avusta säilyttämään sopimusta, eivätkä turvaamaan Iranin kansan kouriintuntuvia taloudellisia etuja. Tämä kysymys tulee käsitellä JCPOA-sopimuksen määrittämässä mekanismissa” hän selitti Reutersin välittämänä.

USA:n presidentti Donald Trumpin hallituksen (Valkoisen Talon) lehdistö-sihteeri sanoi: ”Iranin hallitus päätti tänään lisätä uranin rikastamista, millä Iran rikkoi ydinasesopimuksen asettaman määrän. On selvä, jo että ennen sopimuksen solmimista Iran rikkoi sen sääntöjä. Meidän tulee palauttaa pitkän tähtäyksen ydinaseen levittämisen valvonta”.

Trump esitti Iranin johdolle vakavan varoituksen: ”he leikkivät tulella”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265379,

05. OmegaShock.com omistaja/toimittaja John Little kyselee 13.06. julkaisemassaan artikkelissaan: Miksi ihmiset vihaavat juutalaisia?

Hän toteaa aluksi, että ihmiskunta usein vihaa heikkoja ja erilaisia, mistä inhimillinen historia on täynnä: painostus, kansanmurha ja orjuuttaminen.
”Tiedän heidän selittävän, etteivät he ole juutalaisia, vaan pelkästään sionismia vastaan” Little sanoo.

”Mutta sionismi on vain juutalaisten ilmaus heidän halustaan elää rauhassa ja turvallisesti omassa maassaan. Siten selitys, ettei anti-sionismi ole antisemitismiä on valhe.”

Little kertoo artikkelissaan, että kansainvälisen lain mukaan Israelin itsenäisyys ulottuu kaikkiin osiin Luvattua Maata.

”Israel sai maansa oikeutetusti ja laillisesti. Lisämaan he saivat puolustautuessaan myös kansainvälisen lain mukaan täysin laillisesti.”
Seuraavaksi Little esittää todisteita mielipiteistään.

Tri Jacques Gauthier on tunnustettu kansainvälisen lain asiantuntija. Hän sanoo suoraan, että Israelilla on kaikki oikeudet maahan, jota se valvoo. Siten anti-sionististen väitteet ovat kokonaisesti ja täysipainoisesti valheellisia.

Entä palestiinalaiset? Ovatko he väärin kohdeltuja, kuten jotkut väittävät?
Gauthier ottaa esimerkin rikollisista vankilassa.
”Kuten kaikki tuomitut rikolliset vankilassa, palestiinalaiset väittävät, että heidät on tuomittu epäoikeudenmukaisesti. Voi olla joitain kiinnostavia tarinoita, mutta älkäämme sotkeuduta niihin.”

”Muutamia erityistapauksia lukuun ottamatta rikolliset kuuluvat vankilaan. Sama koskee myös palestiinalaisia. Israelilla on oikeus hallita koko Israelin maata, mukaan lukien Gaza, Judea, Samaria ja Golanin kukkulat. Laki on täysin selvä ja se on verifioitu.”

”Olen henkilökohtainen todistaja tosiasiasta, etteivät israelilaiset kohtele palestiinalaisia väärin.”
Mutta eivätkö he joudu haavoitetuiksi ja jopa surmatuiksi?

”Kyllä, samalla tavoin kuin rikolliset ja heikkolahjaiset, jotka osallistuvat aseelliseen ryöstöön, haavoittuvat heidän uhriensa puolustautuessa. Kerta toisensa jälkeen olen nähnyt palestiinalaisten käyttäytyvän älykääpiön tavoin, tuhoten oman yhteisönsä, taloutensa ja tulevaisuutensa, koska he vihaavat Israelia enemmän kuin rakastavat lapsiaan, perheitään tai omaa elämäänsä.”

”Miksi siis juutalaisia vihataan? Voisiko sen aiheuttaa ihonväri? Little kysyy.
Mutta juutalaisia on kaiken värisiä: Valkoisia, ruskeita, oliivinvärisiä, ja jotkut jopa muistuttavat ItäAasialaisia. Ei tosiaankaan, mutta entä heidän ulkoasunsa?”

”Juutalaisia on kaiken muotoisia, ja kaiken kokoisia ja värisiä.
Vaaleatukkaisista, sinisilmäisistä viikingeistä Afrikan runsaisiin väreihin; ItäAasiaan, josta Kaipong-juutalaiset periytyvät; yksi legendaarinen Ming-dynastian kenraali oli juutalainen, mutta hyvin aasialainen.”

Ei löydy perustetta juutalaisvihaan heidän vaatetuksessaan eikä tuoksussaan, tai käyttäytymisessään.

Artikkelissa käsitellään kysymystä edelleen monelta näkökulmalta, mutta koska aikapula ahdistaa, esitän kirjoittajan laatiman yhteenvedon.
- Antisionismi on sama kuin antisemitismi.
- Juutalainen kansa on luotettavampi ja rehellisempi kuin toiset ei-kristityt tai jopa kristityt ihmisryhmät.
- Juutalaisten korkea moraali perustuu Raamattuun.
- Juutalaiset eivät halua integroitua tai kääntyä muihin ihmisryhmiin.
- Saatana haluaa tuhota juutalaisen kansan.
- Antisemitismi kiihottaa kaiken muotoisia ja – kokoisia sortajia.
- Sortajat keskuudessamme vihaavat aina heikkoja ja avuttomia.
- Juutalaiset keskuudessamme ovat kuin ”canary kultakaivoksessa”, jotka testaavat yhteisön terveyden suhtautumisellaan juutalaisiin.
https://twitter.com/omegashock1,
06. Syyria syyttää Israelia valtion terrorismista YK:n turvallisuusneuvostolle lähettämässään valituksessa väitettyihin asevarastoihin Damaskoksen ja Homsin läheisyydessä todeten: ”Jerusalemin vaaralliset ja vihamieliset toimet eivät olisi voineet olla mahdollisia ilman Washingtonin tukea”.

Times of Israelin julkaiseman artikkelin mukaan Syyria tuomitsee Israelin suorittamat ilmaiskut, joissa sai surmansa 15 ihmistä, heistä 6 siviiliä ja 9 ulkomaalaista. Uhriluku on sittemmin noussut 18:aan.

Syyrian ihmisoikeuksien tarkkailijajärjestö, jonka päämaja on Lontoossa, sanoi lausunnossaan, että ainakin 12 iranilaiseen kohteeseen iskettiin, 2 niistä lähellä Homsia ja 10 lähellä Damaskoa, mukaan lukien tukikohta, jossa sijaitsivat Iranin vallankumousarmeijan päämaja ja aseiden tutkimuskeskus.

Yksi sotilashenkilö oli syyrialainen, loput muita kansallisuuksia, kuten tarkkailijajärjestön johtaja Rami Abdel Rahman totesi.

”Israelin viranomaiset harjoittavat kasvavassa määrin valtion terrorismia” sanoi Syyrian valtion virallinen uutistoimisto SANA. ”Israelin viimeisin kauhea hyökkäys liittyy Israelin pyrkimyksiin viivyttää Syyrian kriisiä.”

”Maanantain vastaisen yön aikana Israel suoritti sarjan ilma- ja merivoimien hyökkäyksiä sotilaallisiin laitoksiin kaikkialla maassa” SANA jatkoi.

Israel ei ole tapansa mukaan kommentoinut syytöksiä osallisuudesta sarjaan kiivaimpiin iskuihin kuukausien aikana, jotka tehtiin vain viikko kolmikanta-keskusteluja Israelin, USA:n ja Venäjän edustajien välillä.

Israel on huolissaan Iranin levittäessä vaikutusvaltaansa, rakentaessa tukikohtiaan ja siirtäessä niihin nykyaikaista aseistustaan Syyrian eteläosassa lähelle Israelin pohjoisrajaa, joista se voisi iskeä Israelin Golanille.
https://www.timesofisrael.com/syria-acc ... s-strikes/,

07. Syyrian ilmaiskujen aikaan Kyproksen turkkilaisella tapahtui voimakas räjähdys, jonka syytä ja alkuperää puntaroitiin uutislähteissä.

HalTurner arvioi raportissaan, että räjähdyksen aiheutti Syyrian ilmatorjunnan pudottama F-35 hävittäjä, mutta uutista ei ole vahvistettu muissa lähteissä.
https://halturnerradioshow.com/index.ph ... bing-syria,
Toisten lähteiden mukaan se oli Syyrian ampuma S-200 ilmatorjuntaohjus, joka harhautui kohteestaan ja iski maahan.

08. UUTISAIHEITA ISRAELISTA

Siviilipukuinen poliisi ampui tappelunnujakkaan osallistuessaan yhtä Etiopian juutalaista siirtolaista, joka menehtyi haavoihinsa. Tämä aiheutti rajut mellakat eri puolilla maata Etiopian juutalaisten vaatiessa oikeuksiaan.
https://www.jpost.com/Israel-News/Polic ... ort-594355,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265403, ’

SiniValkoista puoluetta johtavan kenraalijuntan siviili Yair Lapid epäilee, että ”jotakin outoa on tapahtunut Netanyahulle, ja että jos hän saa jatkaa, Israel muotoutuu teokratiaksi, uskonnollisten johtamaksi maaksi”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265402,

Bulgarialaisen lentoyhtiön Electra Airways Boeing 737-400 menetti osan pyörästään noustuaan ilmaan Colognen lentokentältä Saksassa 152 matkustajaa mukanaan kohti Ben Gurionin lentokenttää. Kone jatkoi lentoaan ja Ben Gurion valmistui potentiaaliseen hätätilanteeseen. Kone laskeutui kuitenkin ilman vaikeuksia turvallisesti 16.00 aikaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265356,

Davidin kaupungin säätiön ulkomaanasioitten johtaja Zeev Orenstein toteaa, että äskettäin avattu ”Pilgrims Way”, Pyhiinvaeltajien tie, jota pitkin Shiloan lammikolla puhdistautuneet juutalaiset nousivat Temppeliin, tien löytyminen ei ole uskon asia, vaan historiallinen tosiasia, joka todistaa modernin aikamme luutalaisten liittymistä muinaisten juutalaisten historiaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265374,

PLO:n pääsihteeri Saeb Erekat, joka toimi PA/PLO:n rauhanneuvottelijana, ei pysty nielemään arkeologisten kaivausten paljastamia muinaisia juutalaisia kohteita, jotka liittyivät Temppeliin ja juutalaisten juhlien viettoon.

Erekat kutsui korkeiden ulkomaisten vieraiden todistamana avatun pyhiin-vaeltajien tien avaamista ”setlerien projektiksi, millä ei ole mitään tekemistä historian kanssa”, kuten hän sanaili AFP:n toimittajalle.

Pilgrims Way, jota käytettiin 2000 vuotta sitten, mutta joka oli hautautunut maa- ja rakennusjätteiden alle ja kaivettiin esiin ja avattiin juhlallisesti, kulkee Jerusalemin Silwan arabilähiön talojen alle päättyen muinaisen Shiiloan lammikon lähelle.

Erekat vähätteli löydön merkitystä todeten, ettei sillä ole mitään tekemistä uskonnonkaan kanssa, se on setlerien keksimä juoni puhuessaan AFP:n toimittajalle Ramallahissa. PA/PLO:n johdon historian tosiasioiden kieltäminen alkaa muistuttaa patologista mielenhäiriötä. Hän syytti samalla Friedmania ja Greenblattia osallisuudesta rasistisiin, kolonialistisiin intresseihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265378,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 16 -31, Tiberias 22 -38; Suolameri 25 -38; Eilat 24 -39 +C-astetta, aurinkoista, huomenna vähän viilenee.

USA:n presidentti Donald Trump Tweetasi PohjoisKorean presidentille Kim Jong Unille: Olen matkalla G-20 konferenssista EteläKoreasta Japaniin, jospa tapaisimme maitten välisellä demarkaatiolinjalla. Un oli valmis tapaamaan vanhaa kamuaan, ja niin he kättelivät hymyillen toisilleen aurinkoisesti. Un veti sitten Trumpin PK:n alueelle, jossa hän tepasteli 20 askelta todeten, että ensimmäinen USA:n presidentti teki pikavierailun PohjoisKoreaan. Hän kutsui Kim Jong Unin vierailulle Washingtoniin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265376,


Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 4010
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantaso tietoa Israelista heinäkuu

ViestiKirjoittaja Irene » 06.07.2019 09:29

Thursday, July 04, 2019
TORSTAI 04.07.2019
TORSTAI 04.07.2019
01. Uutisraportit eivät ole pystyneet antamaan selkeä selvitystä, mitä kuukauden ensimmäisenä päivänä tapahtui Alaskan edustalla ja mahdollisesti Barenskin merellä, vai oliko kysymys samasta venäläistä ja mahdollisesti amerikkalaista sukellusvenettä Alaskan edustalla USA:n aluevesillä kohdanneesta katastrofista.

Debkafile kertoo 03.07. päivätyssä artikkelissaan, että ainakin 14 Venäjän laivastoupseeria ja merimiehiä saivat surmansa tulipalossa huippusalaisessa venäläisessä AS-12 syvänveden sukellusveneessä maanantaina 01.07.

Muutamat heistä saivat Venäjän kunniamitalin ”Venäjän Federaation sankari”.
Mutta Kremlin tiedottaja Dmitri Peskov kieltäytyi antamasta suoraa vastausta kysymykseen, mitä oikein tapahtui sukellusvenettä kohdanneessa katastrofissa todeten, ettei informaatiota veneestä voida julkistaa, koska se on ”classified”, valtionsalaisuus kansallisen turvallisuuden takaamiseksi.

Venäjän puolustusministeri Sergei Shoigu paljasti vain, että veneen henkilöstöön kuului tärkeitä sotilasasiantuntijoita ja korkeasti erikoistuneita asiantuntijoita, jotka suorittivat tärkeää tutkimusta maan hydrosfääristä.

Kumpikaan ei maininnut sukellusveneen oikea nimeä. Debkafile:n sotilas- ja tiedustelulähteet kertoivat, että AS-12 toiminta on niin salaista, että virkailijat käyttävät siitä peitenimeä ”Loshark”, jolla on kaksoismerkitys.

70-luvulla Venäjän TV esitti animaation, joka perustui hevoseen, joka oli rakennettu pienistä palloista. Vaurioitunut sukellusvene on myös rakennettu suurista palloista, joiden ansiosta se kestää vedenpainetta paljon enemmän kuin normaali sukellusvene ja sukeltaa paljon syvemmälle.

Venäjän puolustusministeriön salaisin osasto, jonka toiminnasta tietävät vain harvat sisäpiirin jäsenet, kantaa myös peitenimeä ”Loshark”, mikä vain vahvistaa sukellusveneen salaisiksi luokiteltuja toimintoja.

Yhden olettamuksen mukaan alus suoritti testejä Venäjän salaisella vedenalaisella aseella, tai salaista operaatiota Amerikan huippusalaista kohdetta vastaan.
Aluksen tarkka sijainti ja tulipalon aiheuttaja – räjähdys tai hyökkäys - pysyvät ainakin toistaiseksi salaisina, ja voivat pysyä useita vuosia.

Venäjän presidentti Vladimir Putin peruutti tärkeän osallistumisensa voidakseen osallistua kiireesti kokoon kutsumansa Venäjän johdon neuvottelutilaisuuteen.
USA:n presidentti Donald Trump kutsui varapresidenttinsä Mike Pencen Valkoiseen Taloon tai pentagoniin kiireellisiin neuvotteluihin.
https://www.debka.com/the-mystery-of-th ... -disaster/,

02. Uutisraporttien mukaan sekä Venäjä että USA näyttävät pyrkivän selvittämään sukellusveneitä koskeneen tilanteen ilman dramatiikkaa, eikä kummankaan maan tiedotteissa mainita USA:n sukellusveneen upottamista Balkan torpedolla syntyneen tulitaistelun aikana, kuten eräs taho raportoi.

Jotakin tärkeää on kuitenkin tapahtumassa sekä USA:n että Venäjän korkeimman johdon käsitellessä asiaa. Tilanne näyttää syntyneen Alaskan edustalla USA:n vesialueella, ja oletetaan, että USA:n ydinsukellusvene oli lähetty karkottamaan sen vesialueelle tunkeutunut vieras sukellusvene.

Venäläinen alus vastasi USA:n aluksen ampumiin varoituslaukauksiin laukaisemalla Balkan torpedon USA:n alusta kohti upottaen sen. Oliko tilanne tämä, selvinnee myöhemmin, mutta tapaus halutaan pitää onnettomuutena.
https://beforeitsnews.com/v3/alternativ ... 90879.html,

Jeffery Pritchett tarkastelee sukellusveneasiaa ”Beforeitsnews” artikkelissaan todeten, että vaurioitunut venäläinen sukellusvene AS-12, peitenimeltä Loshark, on vakoilualus, joka kykenee kuuntelemaan vedenalaisten kaapelien sanomia.

Venäläisaluksessa syntyneessä tulipalossa tai räjähdyksessä sai surmansa 14 miehistön jäsentä – osa heitä korkeita upseereita ja eri alojen asiantuntijoita - kokonaisvahvuudesta 25. Sitä kuljetetaan ”emolaivan” alle kiinnittyneenä (sling towed) ja päästetään suorittamaan tutkimuksiaan syvällä meren sisällä.

Vaurioitunut sukellusvene hinattiin Venäjän lähimpään satamaan. Venäjän tiedotteessa väitetään veneen AS-12 olleen sen omalla vesialueella.

Amerikkalaisesta ydinsukellusveneestä ei sen sijaan ole annettu tietoja, ei sen mallista rekisterinumeroista, eikä myöskään sen miehistöstä.
https://beforeitsnews.com/v3/prophecy/2019/2506792.html,

03. BBC käsittelee myös Venäjän sukellusveneonnettomuutta todeten, että edellinen Venäjän laivastoa kohdannut onnettomuus tapahtui 19 vuotta sitten.

Elokuussa vuonna 2000 kaksi räjähdystä upottivat 17 000 tonnin ydinsukellusveneen ”Kursk” Barentsin merellä vieden mukanaan meren syvyyteen 118 merisotilasta ja merimiestä. Vladimir Putin oli silloinkin Venäjän presidenttinä. Hallitus toimi silloin hitaasti pelastustoimissaan.

Tuoreessa Venäjän ydinsukellusvenettä kohdanneessa onnettomuudessa sai surmansa 14 veneessä ollutta henkilöä myrkyllisten savukaasujen johdosta.
Haavoittuneet kiidätettiin sairaalaan, heistä osa kuoli matkan aikana.
Nyt Venäjän hallitus toimi ripeästi, tehden sen, mitä se pystyi tekemään.

Steve Rosenberg valittaa BBC:n julkaisemassa artikkelissaan, etteivät Venäjän viranomaiset kerro kaikkea tietämäänsä. ”Tietysti armeijan komentaja (Putin) tietää kaiken tapahtuneesta” sanoo tiedottaja Dmitry Peskov journalisteille.

”Mutta kaikkea ei tietenkään voida kertoa julkisuudessa. Tämä on täysin salaista informaatiota, joten on normaalia, ettei kaikkea kerrota. Kysymys on valtion salaisuudesta, ja koskee valtion turvallisuutta” Peskov sanoo.

Peskov ei ota kantaa kysymykseen, vahingoittuiko veneen ydinreaktori, mutta toisen lähteen mukaan ydinreaktori oli suljettu pois veneen patteriosastosta, jossa tulipalo syttyi, eikä siten mitään vaaraa ollut sen vahingoittumisesta.

BBC:n mukaan minisukellusvene AS_12 pystyy sukeltamaan 6 000 metrin syvyyteen (19 685 ft). Ne operoivat Venäjän armeijan Syvän Veden Tutkimuksen päädirektoraatin alaisina – Gugi – josta käytetään myös nimeä ”Vedenalainen Tiedustelupalvelu”.

Sotilaslähteisiin vedoten RBK uutislehti totesi, että GUGI:n päätehtävä on kuunnella vieraita vedenalaisia tietoliikennelinjoja, pelastaa syvän veden mielenkiintoisia asejärjestelmiä ja sotilaallisia laitteita sekä suojella Venäjän omia vedenalaisia tietoliikennekaapeleita.

Presidentti Putin lähetti puolustusministerinsä Sergei Shoigun armeijan pohjoisen haaran päämajaan St Petersburgiin, jossa sijaitsee sukellusveneiden tukikohta lähellä St Petersburgia alueellisen kuvernöörin Alexander Beglovin johdossa.

Surmansa saaneen 14 sukellusveneessä olleen uhrin nimet ja kuvat julkaistiin julisteissa tekstillä: ”Ikuinen kunniasankareille! Me muistamme teitä aina sydämessämme”.
https://www.bbc.com/news/world-europe-48858781,

04. Maailman pyöriessä omien kriisiensä ja ongelmiensa kimpussa Israelin sisäistä rauhaa jäytävät jo neljättä päivää kestäneet mielenosoitukset, jotka ovat paikoin kehittyneet väkivaltaisiksi.

Israelin Etiopiasta muuttaneiden juutalaisten mielenosoitukset alkoivat siitä, että vapaalla ollut poliisi sekaantui Haifassa tappelunnujakkaan. Hän joutui kivityksen kohteeksi ilmaistessaan olevansa poliisi, joka lopulta katsoi henkensä olevan vaarassa ja avasi tulen käsiaseellaan haavoittaen yhtä Etiopiasta muuttanutta juutalaista Salomon Tekahia (19) kuolettavasti.

Mielenosoittajat eivät ole käyttäneet aseita, vaan kokoontuvat suurin laumoin teille ja kaduille, etenkin vilkasliikenteisinä aikoina, estäen työpaikoilleen meneviä ja sieltä koteihinsa palaavia työntekijöitä jatkamaan matkaansa.

Valtaviin ruuhkiin joutuneet ihmiset autoilijat ja muut osoittavat harvinaista malttia, muutamien jopa osoittaessa myötätuntoa mielenosoittajille soittaen autojensa äänitorvea. Poliisi myös pyrkii sopeutumaan tilanteeseen.

Ynetnews-com artikkelin arvion mukaan tämä osoittanee monien tuntevan syyllisyyttä tavasta, millä hallitus on kohdellut Etiopian siirtolaisia.
Sangen monet heistä tuntevat olevansa toisen asteen kansalaisia, eivätkä rasistiset mielikuvat ja – huudot ole harvinaisia julkisuudessa. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 55,00.html,
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 88,00.html,

05. Yleisen turvallisuuden ministeri Gilad Erdan sanoo, ettei mielenosoitusten yhteydessä esiintynyttä väkivaltaa voida sietää ja antoi käskyn poliiseille hajottaa pahimmin järjestystä häirinneet kokoontumiset.

Poliisi ilmoittaa 111 poliisiupseerin haavoittuneen hajottaessaan mielenosoituksia, ja pidättäneensä 136 mielenosoittajaa.
Monet Etiopian juutalaiset sanovat, että 40 vuoden aikana järjestetyt hiljaiset mielenosoitukset eivät ole tuottaneet tulosta, ja siksi taktiikkaa on muutettava. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 27,00.html, http://www.israelnationalnews.com/Artic ... aspx/24108,

06. UUTISIA ISRAELISTA

Satoja palvojia kokoontui torstaina Länsimuurille kunnioittaakseen uuden kuukauden alkamista nimeltään Tammuz.
Heidän joukossaan oli tuore opetusministeri ja Jewish Home puolueen puheenjohtaja rabbi Rafi Peretz, joka kehotti läsnäolijoita kunnioittamaan paikan pyhyyttä. ”Muistakaamme, että me olemme uuden syntymisen sukupolvi, jolla on etuoikeus nähdä omin silmin Jumalan palaaminen Siioniin”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265498,

07. Valtion edustaja ilmoitti Korkeimmalle Oikeudelle, ettei se vastusta reformoidun rabbin (rabbah) johtavan sotilaallisia hautajaismenoja. Kuuleminen pidettiin asianajaja Uri Regevin v. 2017 esitykseen Hiddush yhteisön uskonnollista vapautta ja tasa-arvoa vastoin IDF:n käytäntöä selittäen, että reformisotilaita syrjitään sotilashautajaisten yhteydessä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265499,

08. Entinen tietoliikenneministeri Ayoub Kara sanoo, että hänen osallistumisensa Nationality lain hyväksymiseen asetti hänet kuolemanuhan alle.

09. ”Mielenosoittajat kokoontuivat taloni lähelle, heittivät kiviä talooni, he jopa löysivät kaksi aseistettua arabia lähellä taloani”, kuten Kara kertoi Yehuda Schlsingerille Israel HaYom lehdestä. Hän ilmoitti, ettei halua Israelin lähettilääksi Egyptiin, jota hänelle tarjottiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265494,

10. Rabbit vaativat, että Yhdistynyt Oikeisto tulee olla rabbin johdossa. Kysymys on tullut ajankohtaiseksi seurattaessa entisen oikeusministeri Ayelet Shakedin pyrkimyksiä löytää hänelle sopiva asema poliittisessa kentässä.

Shakedin poliittiset ansiot ja hänen antamansa kansansuosio tunnustetaan useissa puolueissa, mutta esim. Likudissa muutamat pelkäävät menettävänsä potentiaalisen edusajanpaikkansa, jos hänet liitetään ehdokaslistaan.

Tämän johdosta on nostettu esiin malli, jossa Shaked johtaisi viiden oikeistolaisen pienpuolueen muodostamaa ”teknistä liittoa”: Jewish Home; Tekuma National Union; Har Hamor ja muita ilman uskonnollista ilmettä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265496,

11. Juutalaisen Lain mukaan juutalaisen miehen tulee puhdistautua punaisen 3-vuotiaan naudan tuhkavedessä ennen nousuaan Temppelivuorelle. Nyt punaisia nautoja on löydetty jo 10, joten olisi aika alkaa toteuttaa Lakia. INN käsittelee asiaa otsikolla ”Kaksi iskua kallioon, ja olet ulkona”, kuten Moses koki, iskiessään sauvallaan kalliota kahdesti, kun hänen tuli vain puhua sille. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265488,

12. 20-vuotiaan Jerusalemin arabin Samir Obeidin saatua surmansa poliisin ampumasta laukauksesta - ammuttuaan ilotulitusrakettinsa suoraan poliisia kohti aivan käsituntumassa - sai aikaan väkivaltaiset mielenosoitukset, ei vain Isawiyan arabilähiössä, jossa hän asui, vaan läheisessä Silwanissa ja Shuafatin pakolaisleirissä, aloittaa JP pääkirjoituksensa otsikolla ”Pelasta Jerusalem”.

Isawiyan asukkaat valittavat tulleensa väärin kohdelluiksi, ja syyttävät, että tämän kaltainen poliisin toiminta on voimassa vain Jerusalemin itäosassa.
Poliisin ja arabiasukkaitten väliset yhteenotot ovat jatkuneet usean päivän ajan ilman, että ratkaisu olisi näköpiirissä.

Väkivaltaisuuksista otetuissa videokuvissa poliisi meni lähiöihin suurina joukkoina täydessä mellakka-asussa raskaine aseineen, ampuen kovilla, mikä herättää mielikuvan, että ne oli otettu Gazasta tai Libanonista.

”Isawian asukkaat valittavat aiheellisesti, että poliisi kohtelee heitä väärin”, arvioidaan pääkirjoituksessa, ja ”niitä sovelletaan vain Jerusalemin itäosissa”.

Vertailukohteena JP esittää tapaa, jolla poliisi suhtautui Etiopian juutalaisten mellakointiin, vastustaen poliisia, sulkien liikenteen ja sytyttäen autonrenkaita tuleen, jopa hyökäten poliisiasemalle.

Eikä polisi mennyt sinne panssarivaunuineen, mellakka-asuinen ja automaatti-aseineen, vaikka väkivaltaa esiintyi molemmissa. JP kysyy: Miksi Jerusalemin arabeja kohdellaan eritavalla?(Jerusalemin itäosan asukkaat eivät ole Israelin kansalaisia, vaikka useimmilla on Israelin sininen ID-kortti, ja vapaa liikkumis-oikeus maassa).

Israel vapautti Jerusalemin itäiset osat 1967 sodassa liittäen ne osaksi Israelia. Israelin valtion ja vapautettujen arabiasukkaitten välillä vallitsee luottamus-pula ja epäluuloisuus, mikä estää suhteiden parantumisen.

Lisäksi PA:n johtama kouluissa, laitoksissa ja mediassa harjoittama mieletön vihakampanja juutalaisia ja kaikkea juutalaisuutta vastaan on myrkyttänyt arabien mielen ja ohjannut heidät tuhoon vievälle polulle.

Tämä on vaikuttanut myös juutalaisten mieleen, jotka näkevät tilanteen toivottamana ja alkavat vaatia arabiasukkaitten poistamista maasta. Lisäksi heitä ei nähdä enää ihmisinä, vaan kylminä lukuina ja tilastoina. https://www.jpost.com/Opinion/Save-Jerusalem-594551,

Sunnuntaina on lääkäri heti aamusta, joten artikkeli voi siirtyä myöhemmäksi.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 16 -31; Tiberias 22 -37; Suolameri 24 -38; Eilat 24 -40 +C-astetta; aurinkoista tänään ja huomenna, lämpötilat lähes samat.

Strombolin tulivuori Italiassa purkautui väkivaltaisesti surmaten yhden turistin ja pakottaen muut pakenemaan, paremman puutteessa mereen.
Purkaus aiheutti useita paloja ympäristössä, joita palokunnat sammuttavat. http://strangesounds.org/2019/07/stromb ... cture.html,

Satelliiteista otetuissa videoissa näkyy havainnollisesti USA:n vilja-vyöhykkeen muuttuminen ruskeaksi, paljastaen samalla, miten tuhoisasti keväällä vallinnut kauhea sää on vaikuttanut viljan ja soijapavun kasvukauteen. https://www.dailymail.co.uk/sciencetech ... ather.html,
Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 4010
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantaso tietoa Israelista heinäkuu

ViestiKirjoittaja Irene » 09.07.2019 10:23

Sunday, July 07, 2019
SUNNUNTAI 07.07.2019
SUNNUNTAI 07.07.2019
01. Muinaiset Israelin alueen ”pahat pojat” Filistealaiset, joiden kanssa israelilaisilla oli jatkuvia kahnauksia, ja jotka ajoittain valvoivat juutalaisia heimoja Israelissa, tulivat Lähi-Itään Europasta 3000 vuotta sitten, kertovat filistealaisten luista saamiaan DNA-näytteitä tutkineet arkeologit.

Raamatun kertomuksista tutuksi tulleet legendaarinen taistelija Samson, jonka filistealainen nainen Delilah vietteli saaden hänet paljastamaan, mihin hänen yliluonnolliset voimansa perustuivat, oli filistealainen, kuten jättiläinen Goljat, jonka kuningas David surmasi kivilingolla ollessaan vielä poikanen.

Arkeologien v. 2016 esiin kaivamat geneettiset löydöt saatiin luurangoista, mukaan lukien vastasyntyneitä, jotka oli haudattu heidän talojensa alle, kuten arkeologit kertoivat Svience Advances lehden keskiviikkona julkaisemassa artikkelissaan.

”Tutkimuksemme osoittavat ensimmäistä kertaa, että filistealaiset muuttivat alueelle 12. vuosisadalla (BC) Kastorista”, sanoi Daniel Master, Leon Levi Expedition Ashkelonin rantakaupungista, josta filistealaisten ainoa hautausmaa löydettiin.

Arkeologi ja genetiikan tutkija Michal Feldman, joka työskenteli Max Planckin suorittamassa tutkimuksessa. sanoo, että filistealaisten esi-isät saapuivat Lähi-Itään EteläEuroopasta luultavimmin laivoilla. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 25,00.html,

02. Entinen Mossadin johtaja Sabtai Shavit totesi äskettäin antamassaan haastattelussa, että ”Likudin kannattajat ovat päättömiä typeryksiä, joilta puuttuu moraalinen selkäranka”.

Häntä seurasi uutisankkuri Rina Matzliach, joka kutsui ”Likudin äänestäjiä sokeaksi laumaksi, typerästi seuraten johtajaansa”.
Israelin vasemmistossa näyttää olevan kilpa siitä, kuka keksii mojovimman kuvauksen noista ”typeryksistä”.

Artikkelin kirjoittajan Ben.Dror Jeminin mukaan kunnia kuuluu entiselle Laborin talousministerille Avraham Shochatille, joka kutsui heitä ”laumaksi raivokkaita koiria”. Ja tämä kaikki tapahtuu aikana, jolloin pääministeri Netanyhau on heikoimmillaan ja yleinen ilmapiiri syyttää häntä epäonnistuneeksi, joka ei pystynyt muodostamaan uutta hallitusta.

Kansallinen velka uhkaa maan taloutta, mitä lisäävät ultraortodoksien vaatimukset, vaikka talouden nostaminen on ollut yksi hänen meriittejään.
Hamas jatkaa uhittelevia väkivaltaisa mielenosoituksiaan Gazan rajalla, eikä IP-terrorismillekaan ole löydetty sopivaa vastalääkettä.

Jemin muistuttaa, että vasemmiston tulisi olla varovainen, sillä mitä enemmän Likudin äänestäjiä vähätellään, sitä suuremmin joukoin he ryntäävät äänestämään Likudia; eikä arabien ja israelilaisten uhrilukujen väheneminen osoita Netenyahun taholta heikkoutta, tai äänestäjiä koiralaumaksi.

Suurimmat PA/PLO:m nuolijat ovat olleet vasemmistolaisia tai heidän aatteittensa kannattajia, Ehud Barakista lähtien. Siellä on osoitettu suurinta arabien, ja väkivallan palaamisen pelkoa. (Barack tekee paluuta politiikkaan perustamalla oman puolueen nimellä ”Israelin Demokratia”.)

https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 19,00.html,

03. Israelin sähköyhtiö sanoo, että se toimii korkeapaineella varmistaakseen sähkötoimitusten jatkumisen häiriöttä.

Suuret jellyfish (hyytelökala) parvet ovat tunkeutuneet Israelin rannikoille; niitä on nähty pitkin Välimeren rannikkoa, mikä osoittaa jellyfish-sesongin alkaneen.

Tuhannet hyytelökalat ovat tunkeutuneet voimalaitoksen merivedenotto- laitteisiin, mikä on ruokkinut pelkoja niiden aiheuttavan häiriöitä laitoksen toiminnassa.
Merivettä käytetään voimalaitoksen operointijärjestelmän viilentämiseksi.
Hyytelökalat eristetään niille tarkoitettuihin tankkeihin.

Vaaravyöhykkeissä ovat erilaiset infrastruktuurijärjestelmät pitkin rannikkoa, sekä Ashkelonin voimalaitos ja Haderan meriveden puhdistuslaitos.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 76,00.html,

04. ”Olet sitä, mitä syöt”, sanoo vanha hokema Suomessa. Tämä on herättänyt tutkijat nostamaan hälyttäviä uutisia, etteivät kaikki ihmisen sisäänsä ahmimat ruokatarpeet ole hyväksi hänen terveydelleen.

USA:n ja Israelin ravintoasiantuntijat pyrkivät tiedostamaan entistä tarkemmin, mitä he syövät, mistä se tulee, ja miten paljon me heitämme sitä roskiin.
Israelilaiset ja amerikkalaiset tuhlaavat kaikesta ruuastaan 30 – 40 %, minkä asiantuntijat ovat ottaneet yhdeksi keskeisitä huolistaan: Miten vähentää haaskausta, minkä vähentäminen vaikuttaa positiivisesti ympäristöön ja vähentää kasvihuonekaasuja.

”Kansan valistaminen on välttämätön tehdäkseen tavallisen suuren yleisön tietoiseksi ruuastaan, mitä he syövät”.

Israelissa koululapsia opetetaan terveellisiin, iloisiin syömistapoihin varhais-iällä kasvattamaan omia vihanneksiaan uudelleen herätetyissä koulu-puutarhoissa, ja oppimaan terveellisiä reseptejä vanhemmilta oppilailta vanhempiensa kanssa kotona.

Professori Emily Broad-Leob Havardin Yliopiston ruokalain ja – politiikan klinikalta Havardin Yliopistossa oli avainpuhuja luennoiden ruoka-järjestelmistä ja strategista Tel Avivin Yliopistossa toukokuussa.

”Tämä on alkua mahdollisuudesta jakaa tavoista, joissa USA ja Israel ovat saman-laisia ja eriävät toisistaan ruokajärjestelmissä” Boad-Leib sanoi.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 23,00.html,

05. Uskonnolliset naiset Lähi-Idässä pyrkivät selviytymään helteessä, unohtamatta soveliaisuutta (modesty).

Sekä muslimit että Juutalaiset uskovat naiset taistelevat saman ongelman parissa Israelin hellesäässä, miten säilyttää viileytensä traditioita noudattaen, toiset löytävät helpotusta ilmanvaihdosta, toiset taas hengellisyydestä.

Ihmiset yleensä pukeutuvat sään mukaan, ja ensimmäiset paljassääriset nuoret tytöt ilmaantuvat katukuvaan heti auringon alkaessa lämmittää.

Kuitenkin uskonnollisille nuorille ja naisille tämä ei ole sopiva optio, sillä traditio ja soveliaisuus määritelevät pukeutumistyylin, Lähi-Idässä, ja vielä enemmän PohjoisAfrikassa, jossa helteet nousevat sietokyvyn rajoille.

Ortodoksinaisille modistiin, tziut, kuuluvat hameet, jotka peittävät solisluun ja joissa on ¾ osan hihat yli kyynärpäiden. Vaimot peittävät lisäksi päänsä, joka liinalla tai peruukilla (sheitel).

Musliminaiset pitävät päässään pääliinaa (hijab), joka tunnetaan eri nimillä ja erilaisilla kuoseilla eri alueilla. Yleensä he peittävät koko ruumiinsa, kädet ja kasvot. Jotkut naiset pukevat täysimittaisen kaavun nimeltä jihab, Iranissa chador tai Afganistaissa burga, peittäen myös kasvot.

Ortodoksinaiset valittavat, että helle vaivaa suuresti, eikä pukua saa avata.

Ben Haim sanoo, että ”materiaali on avainasemassa. On todella suuri ero kangaslaaduilla, joissa tuntee viihtyvänsä helteessäkin. Käytän itse puuvillaa, koska se ei absorboi auringon kuumuutta.” https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 86,00.html,

06. ”Israelin ulkoministeriö on ajettu Netanyahun 10 vuotta kestäneen valta-kauden aikana sivuraiteelle ja unohdettu hyödyttömänä, kertoo Itamar Eichner artikkelissaan toteamuksella, että ”Mossadin johtaja Yossi Cohen on kaikessa hiljaisuudessa alkanut täyttää syntyneen tyhjyyden”, kuten diplomaatit sanovat.

Diplomaattilähteet valittavat kasvavaa hyödyttömyyttään ja erityisesti sen jälkeen, kun tiedustelujärjestö Mossad on ottanut Israelin ulkomaan politiikassa johtavan aseman, uskoen, että se tekee sen Netanyahun tukemana.

Mossadin johtaja Yossi Cohen lisäsi diplomaattipiirien epäluuloisuutta puheessaan Herzlian konferenssissa tällä viikolla, jossa hän totesi Mossadin muotoilleen Israelin turvallisuuspolitiikan hänen johtonsa alaisuudessa, tarkoituksenaan edistää rauhantilaa Lähi-Idässä.

”Mossadilla on rooli identifioida tilaisuudet rauhaan vahvistaakseen vaikutustaan tällä alueella” Cohen sanoi konferenssissa maanantaina. Diplomaattipiireille puhe ilmaisi ulkoministeriön tulevaisuuden:

”Cohen ilmoitti viimeisen naulan Israelin ulkoministeriön arkkuun. Cohen sanoi selvästi, kuka tulee johtamaan Israelin ulkopolitiikkaa alueella, ja että Mossad on ottanut sen roolin, eikä ulkoministeriö”.

Virkailijat myös yllättyivät Mossadin ilmoitettua ulkoministeriön toimiston avaamisesta Omanissa ponnistelujensa tuloksena UAE:ssa. He sanoivat vasta Herzlian konferenssissa kuulleensa Mossain suunnitelmasta. Cohen sanoi myös puheessaan Israelin Venäjä-suhteitten parantuneen Mossadin ansiosta.

Ulkoministeriön korkeat virkailijat pelkäävät Mossadin johtajan Cohenin toimivan yhdessä kansallisen turvallisuusneuvonantajan Meir Ben-Shabatin kanssa voidakseen laajentaa Mossadin osuutta ulkoministeriölle kuuluvissa kysymyksissä. He uskovat Netanyahun tukevan näitä pyrkimyksiä.

Ulkoministeriön alasajo alkoi Netanyhaun ottaessa haltuunsa ulkoministerin tehtävät samalla vähentäen sen budjetin rahoitusta. Mossad ei enää informoi toimistaan ulkoministeriötä.

Virkailijat paljastivat Israelin lähetystöille ja konsuleille ulkomailla lähetetyn ohjeen välttää konsulin vierailuja n. 400 ulkomailla pidätettyjen israelilaisten luona kaikkialla maailmassa.

Vaikuttaakseen tilanteen parantamiseen virkailijat ovat runsaan viikon aikana kieltäytyneet antamasta passeja New Yorkin ja Washingtonin konsulaateissa ja uhaten häiritä ulkomaisten vieraiden Israelin vierailuja, sekä järjestämään Israelin viranomaisten matkoja ulkomaille.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 64,00.html,

07. Nuoret Euroopan juutalaiset kokevat saavansa kaksi kertaa enemmän vainoa, kuin mitä heidän vanhempansa kokivat.

44 % vastasi tiedusteluun 16 -34- vuotiaista todeten joutuvansa toistuvan häirinnän kohteeksi, enimmäkseen E-mailien kautta, tekstiviestien ja sosiaalimedian sivuilla, kertoo EU:n kokoama tiedosto. Useimmat vainotuista syyttivät islamisteja vainoamisestaan.

EU:n agentuuri keskeisistä oikeuksista suorittaman tutkimuksen mukaan 44 % 16 -34-vuotiaaista nuorista juutalaisista kertovat kärsivänsä häirinnästä, yli puolet enemmän kuin yli 60-vuotiaat juutalaiset.
Yli 80 % sanoi antisemitismin nousseen internetissä viimeisen 5 vuoden aikana, ja 70 % tunsi vihamielisyyden kasvaneen julkisuudessa. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 64,00.html,

08. Eilatin hiekkarannat ovat olleet turismin suosiossa, mutta nyt lentokenttien uudelleen järjestelyn yhteydessä pääsyn vaikeutuminen voi aiheuttaa turistikatoa, ja paineita hotellien ja ravintoloiden hintakusseille, joita on jo ennestään väitetty ylihinnoitelluiksi.

Tel Avivin Sde Dov lentokentän sulkeminen uhkaa aiheuttaa turismille Eilatissa raskaan iskun. Eilat elää turismista. Kaupungin turismijärjestön manageri Liat Agassi sanoo: 70 % kaupungin työntekijöiden ansioista tulevat turismista, ja 80 % saa palkkansa suoraan sieltä.

Turistien määrä Eilatissa v. 2010 oli 2 276 100 henkilöä, hotellien käyttöaste
18 739,7 – 2 493 100, yliyön vierailijaa v. 2018 km. 19 004.7; rekisterin mukaan.
Turismiministeriö sanoo turisten määrän dramaattisesti lisääntyneen ministeriön turismilentojen tarjotessa uusia reittejä potentiaalisille turisteille Eilatiin; noin 68 USD/henkilö.

Eilatin liikennejärjestelyt kokivat merkittäviä muutoksia. Kaupungin keskustan lentokenttä, jota käytettiin pääasiassa paikalliseen liikenteeseen, ja kansainvälisen osan Ovda, IAF:n lentokentästä siirrettiin uuteen Ramon kansainväliselle lentokentälle, joka on 25 minuutin päässä Eilatista.

Agassi sanoo tämän vaikuttaneen 30 %:n vähennyksen vieraiden määrässä Ramonin lentokentän avautuessa. Ministeriö uskoo, että ajan myötä ihmiset tottuvat uusiin järjestelyihin, ja turismi elpyy ennalleen. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 24,00.html,

09. Likud ja SiniValkoinen keskustelevat edelleen yhteishallituksen muodostamisesta, mutta ilman Avigdor Libermanin (Libi) Israel Beitenua, jota pidetään nyt ”kuninkaan tekijänä”.

Likudin ja SiniValkoisen puolueiden virkailijat selkeyttävät, että jos syyskuun 17. päivän vaalien tulokset noudattelevat nykyisiä voimasuhteita, niiden yhtenäishallitus on todennäköisin vaihtoehto.

Liberman selitti aiemmin, että puolueen tehtävä on pakottaa Likud ja SiniValkoinen muodostamaan yhtenäisen hätätilahallituksen, joka on kansallinen ja liberaali. Libi sanoo sen edustavan kansan enemmistöä.

TV12 raportoi, että suurpuolueet estävät vaalien siirtyvän kolmannelle kierrokselle. Gallupien mukaan kumpikaan johtavista puolueista ei pysty muodostamaan toimintakykyistä hallitusta ilman toista. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265590,

10. Liikenneministeri ja poliittisen turvallisuusneuvoston jäsen ke. Bezalel Smotrich vieraili Shilon asukkaitten kutsumana sunnuntaina tarkastaakseen arabien rakentamista lähelle Amichain juutalaiskylää.

”Havaitsin raskaan arabien rakennustyön alkaneen perustaakseen uuden arabikaupungin, minkä rakentaminen on ehdottomasti kiellettyä Shilon alueelle – se tulisi estämään yhteyden Jordanin laaksoon” Smotrich sanoi. ”Me suhtaudumme leväperäisesti arabien rakentamiseen, ja sen tulee loppua”.

”Soitan pääministerille rakentamisen kieltämiseksi välittömästi toivoen, että tämä on alkuna de facto Israelin itsenäisyyden saattamiseksi voimaan Juudeassa ja Samariassa.” Shilon asukkaat kertoivat aiemmin informoineensa turvallisuusjoukkoja, jotka saapuivat paikalle todeten rakentamisen, mutta mitään ei ole tapahtunut sen jälkeen.

Binyamin alueen alueneuvoston johtaja Binyamin Gantz sanoi: ”Vuosien ajan olemme yrittäneet saada juutalaisasukkaita asettumaan Shilon alueelle, ja nyt PA:n arabit ovat perustaneet arabikaupungin, joka uhkaa regulation prosessia, jota valtio toteuttaa, eikä mitään ole tehty sen lopettamiseksi. Vaadin hallitusta välittömästi lopettamaan tämän uhkan ja jatkamaan Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen ohjailemista”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265617,

11. ”Israelin on julistettava kansallinen hätätila PLO:n laittoman rakentamisen lopettamiseksi Israelin täyden valvonnan alla olevilla C-alueilla” sanoi Gush Etzionin neuvoston johtaja uhkaavan tuntuisella Regavim kampanjasta PA:n lippujen asentamiseksi valtatie 60 varteen sen pituudelta Gush alueella ja muilla alueilla kautta Juudean ja Samarian.

”Regavim-järjestö suoritti voimallisen ja provosoivan kampanjan saadakseen kansan heräämään rehottavan laittoman rakentamisen vuoksi, jota PA/PLO suorittaa Juudean ja Samarian Israelin täyden valvonnan alaisilla C-alueilla.”

”Tarvitaan kiireellinen ja laaja IDF:n, poliisin, Shin Betin, siviilihallituksen ja puolustusministeriön suorittama hätäoperaatio lopettamaan PA/PLO:n suorittaman laajan laittoman rakentamisen C-alueille.”

”PA/PLO perustaa C-alueille maatalousfarmeja arabeille Euroopan tuella. Tämä on mielettömyyttä, joka koskee meitä kansallisella tasolla. Hallituksen ja muiden päättäjien täytyy ymmärtää, että lähestymme kohtaa, josta ei ole paluuta”.

Kansallismielinen Regavim-järjestö asetti PA/PLO:n lippuja valtatien no 60 varteen herättääkseen kansalaiset tajuamaan tilanteen kriittisyyden.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265614,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -32; Tiberias 25 -38; Suolameri 26 -40; Eilat 25 -41 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, lämpötilat lähes samat kuin tänään.
Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 4010
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantaso tietoa Israelista heinäkuu

ViestiKirjoittaja Irene » 10.07.2019 09:14

Tuesday, July 09, 2019
TIISTAI 09.07.2019
TIISTAI 09.07.2019
01. Israelin entinen pääministeri ja puolustusministeri, maan runsaimmilla ansiomitaleilla palkittu Ehud Barak yrittää päästä mukaan Israelin poliittiseen peliin usean vuoden poissaolon jälkeen.

Hän perusti uuden puolueen nimeltä ”Israel Democratic Party”, varsin kömpelö nimi puolueelle, kuten monet ovat moittineet.

Olisi luullut, että Barak olisi tietoinen Israelin politiikan armottomuudesta käsitellessään tärkeimpien vaaliehdokkaitten kelpoisuutta, eikä Ehud Barak näytä jäävän siitä millään muotoa osattomaksi.

Nykyinen pääministeri Benyamin Netanyahu latasi Tweet sivullaan sunnuntai-aamuna varsin näyttävän salvon kilpailijaansa Ehud Barakia kohti.
Bibin sivuunsa lainaamassa hepreankielisessä kuvaruutuotteessa raportoidaan biljonääri Jeffrey Epsteinin pidätyksestä, ja hänen siteistään Ehud Barakiin.

”Ja kuten arvata saattaa”, kirjoittaa Bibi, ”Israelin media on hiljaa”.
Barak oli Israelin pääministerinä 1999 -2001.

”Epäluotettavana” pidetty News1 raportoi, että yksi Epsteinin pääasiakkaista on Wexner Säätiön perustaja, joka myönsi Barakille 2.3 miljoonaa 2004 -2006 välisenä aikana, ja että Epstein oli ollut Wexner säätiön hallituksen jäsen sen ojentaessa hänelle 1 miljoona USD vuonna 2004.

Sen jälkeen Netanyahu sanoo sunnuntain Tweetissään Likudin toistuvasti väittäneen Barakin osallistuneen Epsteinin isännöimiin kutsuihin 2016.

Barak vastasi Bibin Tweetiin sunnuntaina viitaten Bibin itsensä kietoutuneen useisiin rikollisiin tapauksiin ja odottavan kuulemista ja korruptiosyytteitä kolmessa tapauksessa.

”Tunnen kipua kuullessani, että tuntemani henkilöt ovat joutuneet vaikeuksiin odottaen rikossyytteitä. Ensin Netanyhu, sitten Epstein”, Barak Tweettasi. ”Toivon molemmissa tapauksissa totuuden paljastuvan”.

103FM radion haastattelussa Barak kielsi osallistuneensa Epsteinin kutsuihin.
”Donald Trump ja Bill Clinton tunsivat myös Epsteinin” todeten, ”ettei hän ollut ainoa henkilö, joka oli ystävällisissä suhteissa tämän pohatan kanssa” lisäten: ”Minut esitteli Epsteinille Israelin entinen presidentti Shimon Peres.

Daily Beast raportoi Ebsteinin pidätyksestä uudelleen avatusta salaisesta sopimuksesta, jolla lopetettiin liittovaltion tutkimukset häntä kohtaan.

Oikeuden raportissa Floridassa v. 2008 tapauksessa, virkailijat kertovat ainakin 40 alaikäisen tytön tuomisesta Epsteinin Palm Beach kartanoon seksuaalista toimintaa varten, naisjärjestäjien etsiessä sopivia paikallisia tyttöjä ja lisäksi ItäEuroopasta ja muista maista.

Jotkut tytöt tuotiin Epsteinin koteihin New Yorkissa, New Mexikossa ja yksityisiin Caribianmeren saariin, kuten oikeudenpäätöskirjat kertovat.
Pidätys suoritettiin liittovaltion vetoomusistuimen toimesta, joka vaati 2000 sivuiset oikeudenpäätösdokumentit vapautettaviksi salailusta.
https://www.timesofisrael.com/epstein-c ... ade-barbs/,
https://www.thegatewaypundit.com/2019/0 ... y-epstein/,
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-48912797,

02. Israelin armeijan sotilaat löysivät uuden Gazasta Israelin puolelle kaivetun tunnelin asentaessaan maan sisään kehittämiään tunneliestoja eteläosassa maata.

IDF löysi niitä ainakin 15 vuoden 2014 operaation aikana, jonka tarkoituksena oli rakettitulen lopettamisen lisäksi löytää ja tuhota Hamasin kaivamat tunnelit.

Ei ole vielä selvää, onko maanantaina löydetty tunneli äskettäin kaivettu, vaiko jäänne edellisistä tunneleista, joita ei ollut vielä löydetty.
IDf sanoo aloittaneensa tutkimukset asiassa ja ilmoittaa tuloksista myöhemmin.

Eshkolin piirineuvosto on ollut yhteydessä IDF:n kanssa, mutta tunnelista ei ole vaaraa lähiseudun asukkaille.

Maanantaina löydetty hyökkäystunneli rajan ali Israeliin on järjestyksessä 18., jotka IDF on löytänyt ja poistaa käytöstä tai tuhoaa ne.

Maanalaisen teräsesteen asentaminen aloitettiin puolustusministeriön johtamana projektina. Hamas on käyttänyt tunneleita taistelijoittensa soluttamiseksi rajan ali, sekä maanalaisena aseitten ja räjähteiden kätköpaikkana.

Gazassa tunneleista on muodostettu tunneliverkosto, jotka aktivoidaan potentiaalisen sodan aikana hyökkäyksissä vihollista vastaan. Niiden tuloaukot on useimmiten piilotettuina julkisiin rakennuksiin: sairaaloihin, kouluihin, moskeijoihin, puistoihin jne. ja jopa yksityiskoteihin.

65 km:n pituisen tunneliesteen kaivaminen aloitettiin 2016, ja se valmistunee kuluvan vuoden loppuun mennessä. Se on kokonaan Israelin puolella rajaa; 50 metriä rajalinjasta lähimmillään, 300 metriä kauimmillaan.

Sadoittain kaivajia sekä Israelista että ulkomailta osallistuvat projektiin, pitäen yllään luodinkestävää liiviä ja kypärää, sotilaitten valvoessa turvallisuutta. Kaivaukset suoritetaan ns. liukumenetelmällä: kapea pystysuora kaivanto tehdään saksalaisella kaivauskoneella (hydromill).

Kaivanto täytetään teräsbetonilla, johon asennetaan sensorit, esteen toimiessa sekä fyysisenä että havaintoesteenä.

Kaivauksen ohella hydomill löytää aiemmin kaivetut tunnelit. Kaivurin ja tunnelin välinen tila täytetään bentoniitilla (absorbent clay), joka paisuu kostuessaan. Aine estää kaivausta romahtamasta, mutta myös tunnelin päälle pantuna se imeytyy nopeasti pystysuorasti tunneliin estäen sen käytön.

Gazan turvallisuusjärjestelyt tulevat maksamaan 3 miljardia NIS (877 miljoonaa USD), josta tunneliesteen osuus on 2.4 miljardia NIS (700 Milj. USD).

https://www.timesofisrael.com/idf-uncov ... hern-gaza/,

03. Hamasin terrorijärjestön julkaiseman vastineen mukaan - IDF:n äskettäin julkaisemaan raporttiin IDF:n kommandojoukkojen epäonnistuneesta ratsiasta Gazan kaistalle v. 2018 – ”miehittäjän tiedustelupalvelut epäonnistuivat täysin”.

Korkea IDF:n sotilastiedustelun johtajiston komentaja erosi virastaan ratsian vuoksi, hän oli toinen korkea-arvoinen upseeri, joka joutui eroamaan.

Yedioth Aharonit lehden mukaan prikaatinkenraali ”G” erosi tehtävistään saatuaan tiedon median kautta pari kuukautta sitten, että IDF:n komentaja kenraaliluutnantti Aviv Kochavi pyysi hänen edeltäjäänsä ottamaan hänen paikkansa voidakseen palauttaa eliittiyksikön maineen.

Hamas tuntee voitonriemua todeten epäonnistuneen operaation osoittavan, että ”Gazan maaperä on kielletty juutalaisilta”.

PA:n media viittasi siihen, että Israelin johtavat turvallisuusvirkailijat olivat mukana operaatiossa, mukaan lukien entinen IDF:n komentaja ja Shin Betin johtaja.
https://www.jpost.com/Israel-News/Hamas ... led-594995,

04. Lähes puolet Gazassa asuvista arabeista uskovat, että paras tapa lopettaa ”Gazan kaistan miehitys”, tapahtuu aseellisen konfliktin kautta, todetaan maanantaina julkaistussa Palestinian Center for Policy and Survey Research (PSR) suorittamassa tutkimuksessa.

Tutkimuksen mukaan 46.3 % gazalaisista ja kolmannes Länsirannan arabeista uskovat, että aseellinen taistelu on paras tapa lopettaa konflikti.

Tutkimuksessa kuitenkin todetaan, että 48.9 % heistä uskovat kahden valtion periaatteeseen, heistä 52.9 % on Gazasta ja 46,9 % Juudeasta ja Samariasta.

Tutkimuksen johtaja tri Khalil Shihaki suoritti kysellen Juudeassa ja Samariassa sekä Gazassa asuvia arabeja.
Hän totesi, että kahden valtion periaate on hieman suositumpi, kaikkiaan 55 %, jos molemmissa maissa huomioidaan samat oikeudet kansalaisille ja tehdään tarvittavat reformit rauhan hyväksi.
https://www.jpost.com/Middle-East/50-pe ... ion-594988,

05. Entisen oikeusministerin Ayelet Shakedin kohtalo alkaa huolestuttaa, hän etsii sopivaa jatkoa suosituille uudistuksille oikeuslaitoksessa oikeusministerinä ollessaan, mutta hän jatkaa tilanteensa haarukoimista, jossa aika alkaa lipua käsistä ja on vaara, että hän jää soittelemaan lehdellä.

Shakedin on tehtävä ratkaisunsa pian, ennen elokuun 1 päivää puolueiden Knessetin ehdokaslistan esittämistä keskusvaalikomitealle.

Sekä Uusi Oikeisto että Zehut eivät pystyneet ylittämään 3,25 %:n äänikynnystä; Jewish Home, National Union ja Otzma Yehudit saivat 5 paikkaa.
Bennettin ja Shakedin johtama Uusi Oikeisto oli tuntematon äänestäjille, mitä perustaja/johtajat eivät olleet huomioineet, ja jäi ilman edustajaa.

Pienet oikeistopuolueet ovat tietoisia, että jokaisella pienpuolueella on vaara pudota kyydistä kuin eno veneestä, mutta näiden puolueitten yhteinen rintama voisi saada jopa 19 edustajaa Knessetiin.

Esteiksi ovat nousseet epäluulot ja henkilökohtaiset kaunat johtajien välillä, mikä jarruttaa yhteisen rintaman perustamista.

Jewish Home lupaa antaa Shakedille kakkospaikan United Right listassa luvaten hänelle oikeusministeriön, ja lisäksi yhden, joko 7. tai 8. paikan listassa. Jewish Home ei halua Bennettiä, mikä jumiutti keskustelut.

Israel Beitenu johtaja Avigdor Liberman tarjosi Shakedille puolueensa johto-paikkaa, mutta se ei ole hänelle sopiva optio.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265714,

Netanyahu sanoo, ettei hän vastusta Shakedin tuomista Likudiin, mutta puolueen konkarijäsenet, niiden mukana Sara Netanyahu, vastustavat sitä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265717,

SiniValkoinen puolueen kiistaton upseerijuntan johtaja Benny Gantz liittää puolueensa strategian luojaksi Obaman vaalikampanjan johtajan Joel Benensonin, joka toimi myös Hillary Clintonin presidenttikampanjan neuvon-antajana ja strategian suunnittelijana.

Maarivlehti raportoi tiistaina, että Benny Gantz rekrytoi Joel Benensonin, 66, ”toimimaan puolueen neuvonantajana keskittyen saadun datamateriaalin analysoimiseen tuoreitten mielipidetiedustelujen pohjalta”.

SiniValkoisen sisällä huomioidaan, että vaalikampanja on erilainen Israelissa kuin Amerikassa, jonka vuoksi työ tulee tehdä täällä.
Benenson on työskennellyt lähempänä demokraatteja kuin republikaaneja. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265712,

06. SiniValkoisen kenraalijuntan jäsen Moshe Yaalon paljastaa, että juntan sisällä vain sen ainoa siviili Yair Lapid kannattaa pääministerin paikan vaihtoa.

Lapidin toiveen mukaan Benny Gantz toimisi 2.5 vuotta pääministerinä, ja seuraavat vuodet Yair Lapid. Lapidin suurin toive on päästä pääministeriksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265710,

07. Työ- ja terveysministeriöitten alaisuudessa toimivassa päivähoito-järjestelmässä on havaittu suuria puutteita ja ongelmia, jotka johtivat kriisiin.

Järjestöt, jotka pyrittivät valvottua ja rahoitettua päivähoito-järjestelmää, esittivät maanantaina muotoillun toimintamallin kriisin hoitamiseksi.

Päivähoitolaitoksissa työskentelevien palkat ja työolosuhteet olisivat samat kuin esikoulujärjestelmän opettajilla (6 350 NIS, eli 1779 USD), ja hoitaja/lapsi suhdetta lisätään rekrytoimalla lisätyöntekijän kuhunkin ryhmään.
Järjestelmä vaatisi 1 miljoonan NIS lisäyksen vuosibudjettiin.

Emunah-järjestön puheenjohtaja Liora Minka kertoi Maariv-lehdelle, että viimeisen vuosikymmenen aikana lastenpäivähoito on ajautunut kriisiin.

Toisaalta on kasvava puute tukijoista ja työntekijöitten liikkuvuudesta; toisaalta kohoava puute budjettivaroista, jotka kasvavat vuosittain ja pahentavat nykyistä kriisiä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265713,

08. Israelin johtava musiikkiyhtye Hatikva 6 rabbi Shmuel Eliyahun johdolla liittyivät terrorin vammauttamien lasten kesäleiriin, jonka oli organisoinut Onef-perhe.

Israelin johtava järjestö, joka tukee terrorin uhreja ja heidän perheitään, toi yhteiseen tapahtumaan yli kolmesataa nuorta Hermonin kenttäkouluun Snir Kibbutsiin, viikon kestävään leiriin.

Osanottajat, joiden ikä vaihtelee 8 -18, kokivat joukon aktiivisuutta, jotka huipentuivat Shabatin viettoon yhdessä sekä gala-konserttiin viimeisenä iltana.

Safedin rabbi Shmuel Eliyahu liittyi leiriläisiin kuullakseen heidän kertomuksiaan, jakaen heille inspiroivia sanoja ja mikä tärkeintä, juhlimaan Shabatin kokemista yhdessä heidän kansaan.

”Saatuani kutsun, suostuen ilman muuta. Minne menenkin, ihmiset haluavat minun siunaavan heitä”.
”Mutta täällä teidän kanssanne, haluan teidän siunaavan minua.
Kokemistanne kärsimyksistä huolimatta teidän tahdonvoimanne jatkuu Jumalan täydellisessä uskossa Jumalaan – mikä merkitsee, teillä on suurin voima siunata toisia.”

Kesäleisi loppui gala konsertilla Tel Hai aukiolla maanantai-iltana Hatikva6 esityksellä. Hatikva on yksi Israelin johtavista Reggae-yhtyeistä, joka esiintyi ilmaiseksi. Musiikki yhdisti koko leirin, mukaan lukien 80 valmistunutta, jotka ovat parhaillaan armeijassa tai suorittavat kansallista palveluaan ja palasivat osallistuakseen juhliin yhdessä valvojiensa kanssa.

Tunnepitoinen osa illasta sisälsi lasten esiintymispelkonsa voittamisen kertoakseen tarinansa, kaipauksensa rakkaistaan, sekä miten olla toisten kanssa heidän tavallaan, on auttanut heitä jatkamaan ja kokoamaan hajonneet palaset.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265716,

09. PA/PLO:n ulkoministeriö tuomitsi pääministeri Benyamin Netanyahun Tweet-sivullaan esittämänsä juutalaisen kansan kiinteän suhteen Israelin maahan.

Netanyahu viittasi arkeologien äskettäin julkaisemiseen tutkimukseen, jonka mukaan Gazassa asuneet filistealaiset tulivat Israelin rannikolle Euroopasta, eikä siten ole mitään yhteyttä filistealaisten ja aikamme PA/PLO:n arabien välillä.

”Palestiinalaisten yhteys Israelin maahan ei ole mitään verrattuna juutalaisen kansan 4 000 vuoden aikaisen yhteyden kanssa maahamme”.
”Ei ole mitään yhteyttä muinaisten filistealaisten ja aikamme palestiinalaisten välillä, joiden esi-isät tulivat Arabianniemimaalta maahan tuhansia vuosia myöhemmin.” Netanyhau Tweettasi sivuillaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265702,
Tässä meillä on toinen hyväkäs, joka ei tunne juutalaisten historiaa. https://www.jpost.com/Diaspora/Antisemi ... ory-594875,

10. Etiopiasta tulleiden juutalaisten äidit jatkavat mielensä osoittamista viitaten edelleen Haifassa siviilipoliisin luodista surmansa saaneeseen nuorukaiseen. Ballististen tutkimusten mukaan poliisin ampui luodin maahan, josta se kimposi nuorukaiseen surmaten hänet. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 66,00.html,

11. Arkeologit sanovat löytäneensä Raamatussa mainitun Filistealaisen Ziklagin kaupungin rauniot maan eteläosassa lähellä Kiryat Gatia, jonka kuningas antoi turvapaikan Davidille, joka pakeni kuningas Saulia. (JP. 09.07.2019)

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -31; Tiberias 28 -36; Suolameri 27 -39; Eilat 25 -40 +C-astetta aurinkoinen helteinen sää jatkuu tänään ja huomenna.


Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 4010
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantaso tietoa Israelista heinäkuu

ViestiKirjoittaja Irene » 12.07.2019 09:56

Thursday, July 11, 2019
TORSTAI 11.07.2019
TORSTAI 11.07.2019
01. Tämän vanhan savimaljan harsiminen käyttökuntoon edes siihen asti, kunnes Messias tulee ja asettaa kaiken kohdalleen, näyttää pahasti sotkevan normaalirutiinia, mikä tarkoittaa sitä, että artikkeli on myöhässä myös tänään.

02. Arviot Israelin syyskuun vaaleista näyttävät nekin sotkevan aiemmat kuviot, kuten ynet.news julkaisemassa Yuval Karnin kirjoittamassa artikkelissa todetaan.

”Syyskuun vaalit ovat vastoin odotuksia epäselvät”, kirjoittaa Yuval Karni.

”Netanyahun poliittisen tulevaisuuden ollessa vaakalaudalla piittaamattomat Likudin äänestäjät voivat ironisesti motivoitua kääntymään pääministerin arkkivihollisen Ehud Barakin puoleen, jonka paluu politiikkaan sekoittaa keskusta/vasemmiston” Karni kirjoittaa.

Vaalikampanjan, joka johti syyskuun pikavaaleihin, piti olla Bibin ja hänen Likud-puolueensa heiniä, mutta pari kuukautta ennen äänestystä uuden hallituksen muodostaja ja kokoonpano ovat jokaisen arvailujen varassa.

Parin viikon sisällä puolueitten vaaliehdokkaitten listat täytyy olla valmiit esitettäviksi keskusvaalikomitealle. Odotukset edellisten vaalien ehdokkaat tulisivat toistumaan uusissa vaaleissa, mutta puoluekenttä on kokemassa arvaamattomia muutoksia, mikä voi aiheuttaa uusien ehdokkaitten ja ohjelmien nousemisen kansan tietoisuuteen.

Oikeistosiipi on nyt hajaantunut, eikä vasemmiston kenttä ole sen selvempi.

Naftali Bennett ja Ayelet Shaked eivät onnistuneet läpäisemään edellisten vaalien äänikynnystä ”Uusi Oikeisto” puolueellaan, mutta ovat nyt kokoamassa rivinsä yhdistelemällä useita pieniä oikeistopuolueita, joista useilla yksinään olisi heikot mahdollisuudet edes ylittää äänestyskynnystä.

Kenraalijuntan ja yhden siviilin johtama SiniValkoinen puolue on kokemassa uusien haastajien nousemisen sen äänestäjien alueille.
Voisiko Amir Peretzin johtama Labour olla uhka heille? Tai Ehud Barakin perustama ”Israel Democratic Party” aiheuttaa äänestäjäkatoa?

Gallubit pyrkivät haarukoimaan tilannetta, mutta nekin ovat neuvottomia.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 26,00.html,

03. SiniValkoinen puolueen yksi johtajista entinen IDF:n komentaja ja ehdokas vaaleissa Gabi Ashkenazi analysoi tilannetta todeten, ettei poliittisen kentän ihmemies Netanyahu (Bibi) tällä kertaa pysty ylittämään hänen tielleen kasaantuneita esteitä, eikä korruptio- ja muista syytteistä heikentynyt Bibi kykene muodostamaan toimintakykyistä hallitusta.

Ashkenazi suosittelee omaa puoluettaan todeten, että se pystyy yhteistyöhön ultraortodoksien kanssa, jotka eivät automaattisesti tue Netanyahua ja Likudia. Bibin viimeinen hallitus oli äärioikeiston ja uskonnollisten muodostama hallituskoaliittio, hän selittää.

Ashkenazi sanoo puolueensa johdon käyvän keskustelua ultraortodoksien kanssa, eivätkä he siten ole välttämättä Bibin käytettävissä.
Hän myös vihjaa, että Likudin ja SiniValkoinen puolueiden ohjelmat yhtyvät 75 % kysymyksistä. Tämä antaa hyvät lähtökohdat yhteistyölle Likudin kanssa – ilman Netanyahua, jos hän joutuu syytettäväksi oikeudessa.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 10,00.html,

04. Israel Beitenu kansanedustaja Oded Forer syyttää SiniValkoinen puoluetta, että se on jo kiinni puolueen lopettamismyynnissä.

Hän haastoi maanantaina SiniValkoinen puolueen kilpailemaan Likudin kanssa ultraortodoksien äänistä.

”SiniValkoinen puoluekansa ahkeroi myydessään haredi-puolueille, ja kilpailua käydään Bibin johtaman Likudin ja Gantzin johtaman puolueen välillä, kumpi antaa eniten Yakov Litzmanin johtamalle UTJ- puolueelle ja Aryeh Derin johtamalle Shas-puolueelle”.

”Ääni Gantzille on siten ääni Litzmanille ja Derille; ääni Israel Beitenulle on ääni normaalille hallitukselle”, Forer tulkitsi tilannetta.

Avigdor Libermanin johtama Israel Beitenu on muotoutumassa uudelleen ”kuninkaan tekijäksi”, kuten monissa edellisissäkin hallituskuvioissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265776,

05. Walla news tekemän mielipidetiedustelun mukaan, joka julkaistiin tänään torstaina, Ayelet Shaked on suosituin ehdokas johtamaan oikeistolaisten pienpuolueiden muodostamaa yhdistelmää ”oikeistosiiven blokkia”.

Tiedustelun mukaan Shaked sai 31 % kannatuksen johtamaan sellaista oikeistolaista koostumusta; Naftali Bennettiä kannatti 16 % vastanneista;
Bezalel Smotrich sai 6 %; 25 % ei kannattanut ketään edellisistä.
Oikeistolaisiksi tunnustautuneitten parissa jako on vielä selvempi:
Ayelet Shaked 36 %, Bennett 21 %, Peretz 6 % ja Smotrich 7 %.
Gallupin mukaan puolueitten kannatus on nyt tämä:
Likud ja SiniValkoinen kumpikin 30 edustajaa; Joint List 11; Israel Beitenu 9; UTJ 8; Shas 7; Labour 6; United Right, New Right ja Mertz kukin 5 edustajaa, Israel Democratic Party 4 edustajaa. Oikeistopuolueiden muodosta blokki voi saada yhteensä jopa 19 edustajaa Knessetiin, kuten ennustetaan.

Right Wing /Haredi-puolue ilman Israel Beitenua saisi vain 55 edustajaa Knessetiin, joten Avigdor Liberman on tarpeen hallitusta muodostettaessa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265816,

06. Jos ei voidakaan puhua varsinaisesta vaalikuumeesta - helteestä kylläkin ennustusten uhatessa 34 asteen huippulämpöä tänään, paine syyskuun 17. päivän vaaleista alkaa tuntua puoluejohtajien puheissa, joihin kuuluvat kilpailijan saavutusten väheksyminen kuten myös vaalilupausten antaminen, joissa kilpaillaan siitä, kuka uskaltaa luvata enimmin.

Gantz totesi ”pääministeri Netanyahun keskittyvän FB-sivujensa hoitamiseen sen sijaan, että hän hoitaisi kansansa asioita”.

Gantz väittää Bibin antavan vääriä lupauksia hämätäkseen kansaa sen ongelmien ratkaisemisen sijasta, ratkaisten kriisin toisensa perästä.
”Mutta ei kriisejä ratkota sanoilla vaan teoilla. Vielä sitäkin parempi on, ettei muodosteta kriisejä ollenkaan.”

Gantz moitti myös runsaitten pienpuolueitten muodostamisesta, mikä vaikeuttaa suuria puolueita muodostamaan hallitusta maahan. ”Muutamat ihmiset edelleenkin keskittyvät blokkien kertomuksiin, jotka ovat vääriä ja suuresti virheellisiä. Pienpuolueet ovat niitä, jotka esittävät blogi-satuja pyrkimyksissään kalastella ääniä kansan edun asemesta.”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265799,

07. Pääministeri Netanyahu osallistui Samarian alueneuvoston 40-vuotisjuliin keskiviikkona Samariassa, pitämässään puheessa jossa hän totesi näin:

”Tämä on sitoumus – ei aikaan sidottu – ettei yhtään yhteisöä tuhota Israelin maassa minkään poliittisen suunnitelman yhteydessä, ei juutalaisten eikä arabien. Tosiasiassa nuo vuorenhuiput avustavat meitä puolustaman koko Israelin maata ja varmistamaan turvallisuuden ja tasapainon alueella”.

Bibi jatkoi todeten, että ”ilman Samariaa jokainen paikka olisi selvässä ja ainaisessa vaarassa”.
”Nämä ovat perusperiaatteita, tämä maa on meidän kotimaamme. Me jatkamme sen kehittämistä ja rakentamista. En salli missään poliittisessa suunnitelmassa karkotettavan yhtään yhteisöä tai asukasta. IDF jatkaa koko Länsirannan ja Jordanin laakson valvontaa. Työskentelen noitten periaatteiden tunnustamiseksi kansainvälisesti.”

Bibi kuitenkin pidättyi edellisissä vaalilupauksissa lupaamastaan Israelin itse-määräämisoikeuden ulottamisesta Juudeaan ja Samariaan.
Keskiviikon tilaisuuteen osallistui n. 6 000 ihmistä, mukaan lukien hallituksen ministereitä ja Knessetin jäseniä myös oppositiosta.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265795,

Tässä Bibin puheessa hämmästyttää se, miten hän suhtautuu arabien laittomaan rakentamiseen Juudean ja Samarian C-alueilla, joissa on n. 25 000 laitottomasti rakennettua arabitaloa, useat niistä EU:n varoilla ja tuella? Tästä on huippuesimerkki Khan Al-Ahmarin beduiinikylä Jerusalemin ja Maale Adumimin välissä, joka tehokkaasti estää näiden yhdistämisen. Bibi on useaan kertaan luvannut sen purkamista, mutta perääntynyt siitä.

Onkohan Netanyahu nähnyt NWO:n valon, vai mistä lienee kysymys?

08. Gazan kaistaa hallitseva terrorijärjestö Hamas järjesti yllättävän massiivisen harjoituksen simuloiden IDF:n eliittijoukkojen marraskuussa 2018 suorittamaa pahasti epäonnistunutta ratsiaa Gazan kaistalle, jossa sai surmansa joukon johtaja everstiluutnantti ja sen jäseniä haavoittui.

Hamasin ja Israelin välillä on Egyptin välityksellä neuvoteltu tulitauko, minkä johdosta jännittynyt tilanne osapuolten välillä on hieman laantunut.

Artikkelissa todetaan, että ”keskellä jännittynyttä tilannetta Israelin ja Hamasin välillä Hamas järjesti hyvin epätavallisen ”armeijansa” harjoitukset tiistai-iltana simuloiden IDF:n ratsiaa Gazaan”.

”Aseistautuneita armeijan henkilöitä tuli kaduille, ja myös lähelle Israelin rakentamaa turva-aitaa ennen kuin Hamasin sisäministeri ilmoitti sen liittyvän sotilasharjoituksiin.”

”Kaikki Gazan turvallisuusjärjestöt olivat äkillisessä hälytystilassa, yleisen reservin mobilisoiminen turvallisuusjärjestöihin, tiesulut, sekä kaikkien Hamasin rajan ylityspaikkojen ja satamien sulkeminen, mitkä olivat osa massiivista harjoitusta.”

”Harjoituksiin osallistuivat poliisit, tiedusteluyksiköt ja Izz ad-Di al-Qassam, Hamasin sotilaallinen siiven pataljoonat. Harjoitusten tarkoituksena oli hätä-tilaharjoitus simuloiden äkillistä turvallisuusuhkaa”, totesi sisäministeriön tiedottaja Iyad al-Bozm.
https://www.timesofisrael.com/hamas-con ... into-gaza/,

09. Pääministeri Netanyahu sanoo Israelin valmistautuvan yllätystilanteen varalle Gazasta, mutta uskoo tulitauon ja rauhantilan säilyvän.

Bibi vakuuttaa, ettei kysymys ole vaalipropagandasta, vaan siitä, että hän haluaa Gazan rajan pinnassa olevien juutalaisyhteisöjen tuntevan olonsa turvallisiksi.

Bibi myös vakuuttaa, ettei hän arkaile tehdä kaiken, mitä tilanne vaatii. Hän vakuuttaa ”mahdollisen kampanjan olevan sekä yllättävän että laajan”. https://www.timesofisrael.com/pm-says-p ... fers-calm/,

10. Israel lisää työlupien määrää Gazasta Israeliin, koska epävirallinen tulitauko näyttää pitävän. Työlupia on lisätty nykyisestä 3000 viiteen tuhanteen ja ikärajan alentuneen 30:stä 25:en.

Tämän vahvistaa Gazan Kauppakamarin johtaja Maher Tabaa, kertoen siitä myös Al-Quds Al-Arabi päivälehdelle viime viikonloppuna. https://www.timesofisrael.com/israel-sa ... ial-truce/.

11. Hamas valittaa IDF:n sotilaan ampuneen yhden sen upseereista, joka pyrki estämään kahta gazalaista nuorta ylittämästä turva-aitaa. https://www.timesofisrael.com/palestini ... za-border/,

12. Englantilaiset miehittivät tankkialuksen Gibraltarilla, sen ollessa kuljettamassa raakaöljyä Iranista Syyriaan vastoin Iranille asetettuja sanktioita.

Iran uhkasi vastata siihen samalla mitalla, ja viisi Irani pientä sotilasalusta yrittivät miehittää brittitankkeri Hormuzan salmella. Aluksista kehotettiin tankkeria muuttamaan suuntaansa ja pysähtymään Iranin merialueella.

USA:n lentokone kuvasi tilanteen, kertoi CNN.
Englannin Kuninkaallisen laivaston fregatti HMS Montros turvasi tankkeria ja se karkotti iranilaiset alukset, jotka luovuttivat suosiolla. https://www.jpost.com/Breaking-News/Ira ... ker-595288,

Iranin itsemurhataktiikkaa on vaikea ymmärtää, ellei tunne sen uskonnollista kaiken kattavaa otetta ihmisiin.

Shock Letter.com toimittaja John Little kertoo 80-luvulla julkaistusta artikkelista, jossa Ranskassa vielä silloin maanpaossa asuva Iranin tuleva diktaattori ja ylin kaitsija Ruholla Khomeini totesi:

”Me iranilaiset emme palvo Irania, me palvomme Allahia. Jos Allah haluaa, että Iran palaa islamin levittämiseksi maailmaan, Iran saa palaa.
Iran palakoon, että Allahin tahto tapahtuu.”

Iranin ylin kaitsija Ali Khameney sanoo nähneensä näyssä 12. imaamin, mahdin, jonka tuloa he kiihkeästi odottavat.
http://www.omegashock.com/2019/06/23/ir ... onfirm-it/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 20 -34; Tiberias 24 -40; Suolameri 27 -41; Eilat 27 -43 +C-astetta; aurinkoista, ei muutoksia lämpötiloissa.

PA/PLO jatkaa hyökkäyksiään tuulimyllyjä vastaan väittäen historian tosiasioita kuvitelluiksi, eikä Pyhiinvaeltajien tietä”, jonka arkeologit ovat avanneet, ole koskaan ollutkaan, koska ”ei ollut Temppeliäkään”. https://www.jpost.com/Opinion/You-cant- ... lem-595272, *

Israelilainen yhtiö näyttää todella keksineen pyörän uudelleen. He kehittivät autonrenkaita, jotka toimivat sekä moottorina, jousina, vetoakselina, sensoreina, jarruina, lämpöjärjestelminä että sähköä tuottavina renkaina, luoden matalan perustan. Katsokaa vaikka kuvista.
https://www.jpost.com/Israel-News/Israe ... ure-595083,


Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 4010
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantaso tietoa Israelista heinäkuu

ViestiKirjoittaja Irene » 16.07.2019 08:01

Sunday, July 14, 2019
SUNNUNTAI 14.07.2019
SUNNUNTAI 14.07.2019
01. IDF esitti anteeksipyynnön tulittaessaan erehdyksessä Hamasin operaattoria, mutta Hamas torjuu anteeksipyynnön todeten, että häneen kuolemansa kostetaan joka tapauksessa. IDF puolustautui sanoen, että se oli erehtynyt turva-aidan varteen menneen miehen henkilöllisyydestä, joka Hamasin selityksen mukaan yritti estää mielenosoittajia lähestymästä aitaa.

Koska Hamasin aktivisti oli aseistettu, sotilaat luulivat häntä terroristiksi.
IDF aloitti tutkimukset tapauksen johdosta.

Gazasta ammuttiin kaksi rakettia Israelin puolelle Eshkolin alueneuvoston alueelle, mutta ne eivät aiheuttaneet vahinkoa.

IDF vahvisti ohjustorjunta-kapasiteettiaan tuoden alueelle perjantaina useita Iron Dome IT-patteristoja vastauksena Hamasin uhkaukseen.

Perjantain viikoittaisiin mielenosoituksiin osallistui yli 6 000 mielenosoittajaa ”Paluumarssin” yhteydessä Gazan turva-aidalla.
Mielenosoittajat heittivät kiviä ja räjähdyspanoksia sotilaita kohti. He myös kuvasivat IDF:n jeeppiin heittämänsä Molotovin koktailin seuraukset.

Hamasin ja IDF:n välille Egyptin välittämä tulitauko oli tullut voimaan vähän aiemmin. Ennen sopimusta Gazasta ammutut ilmapallo-terroristit sytyttivät yli sata tulipaloa Israelin puolelle. Niiden määrä on kuitenkin pienentynyt 2019 alku-kuukausina verrattaessa samaan aikaan 2018.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 30,00.html,

02. Knessetin ulko- ja puolustuskomitean jäsenet saapuivat lähelle Gazan turva-aitaa tilaisuuteen, jossa paikallisille aluejohtajilla ja liikemiehillä oli tilaisuus kertoa omista kokemuksistaan elämästä jatkuvan uhan alaisina.

Paikalliset liikemiehet ja yhteisöjohtajat painottivat ongelmiaan, jotka ovat sekä taloudellisia että tunnepitoisia ilmaisuja, joita hallitus ei noteeraa.

Paikallinen ravintolanomistaja Nir Shochat kertoi komitean jäsenille. ”Me perustimme liiketoimemme, mutta nyt me tunnemme tulleemme petetyiksi, koska meille luvattiin talousapua, emmekä pysty maksamaan laskujamme. Olemme menettäneet motivaatiomme, sillä Israel on hylännyt meidät”.

Ashkelon Beach alueneuvoston johtaja Itamar Revivo kertoi komission jäsenille, etteivät hallituksen ministerit vastaa hänen puhelinsoittoihinsa. ”Minun 12-vutias tyttäreni kärsii PTSD kompleksista. Hän saa itkukohtauksia jokaisena yönä ilman näkyvää syytä”.

Toisen kaupungin pormestari sanoi, että hänen yhteisönsä perheet ovat huolestuneet tulleensa leimatuiksi, eivätkä edes yritä saada apua ongelmiinsa.

Sderotin pormestari Alon Davidi kertoi puolustusministeriön ja kotirintaman mukana olleille johtajille: ”Teillä ei ole suunnitelmaa antaa suojatiloja ja turvaa kaupunkini kasvavalle väestölle”. Hän ehdotti vuoden 2014 ”Protective Edge” tapaista kampanjaa menetetyn pelottelukyvyn palauttamiseksi rajalle.

”Lyhyet taistelukosketukset eivät tuota tulosta. Rakennan asuntoja tänne muuttaville ihmisille, mutta hallitus ei suojele meitä”.

Shaar HaNegev pormestari Ofir Libstein sanoi: Me olemme etulinja ja pyrimme laajentumaan ja kasvamaan, mutta elämme vaikeaa aikaa.”

Likudin jäsen Gideon Saar vaati vastauksia asukkaitten tarpeisiin: ”Hamas voimistuu jokaisen taistelun jälkeen. Komitean tulee käsitellä kysymystä seuraavan yhteenoton valmisteluista.”
Asukkaita ärsytti se, ettei pääministeri ollut itse saapunut paikalle.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 99,00.html,

03. USA:n presidentti Donald Trump keskusteli puhelimessa pääministeri Benyamin Netanyahun kanssa keskiviikkona, kertoi Valkoinen Talo. Keskustelun pääaiheena oli Iran. Trump uhkasi keskiviikkona lisätä Iranin vastaisia sanktioita rajoittaakseen sen ydinaktiivisuutta,

Raporttien mukaan Iran ylitti uraanin rikastamisessa 4.5 %:n rajan viime viikolla ja aikoo jatkaa siitä edelleen 20 %:n tasoon. Rikastustoiminta siitä 90 %:n tasoon, jota ydinpommi vaatii, tapahtuu paljon nopeammin.

Valkoisen Talon tiedottaja Judd Deere sanoi torstaina kahden johtajan keskustelleen yhteistoiminnasta USA:n ja Israelin välillä kansallisissa turvallisuusintresseissä, mukaan lukien Iranin kierot toimet alueella. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 65,00.html,

04. Palestiinan Auktoriteetti (PA) kutsui USA:n torstaina esittämiä syytteitä terroristeille maksettujen ”stipendien” lisäämisestä 11 prosentilla täysin vääriksi ja tekopyhiksi.

PA:n johto, joka painii suurissa talousvaikeuksissa, kiisti USA:n syytökset torstaina Israelin vankiloissa tuomioitaan kärsiville terroristeille tai heidän perheilleen maksettujen palkkojen nostamisesta todeten, että pääeste rauhasta Israelin kanssa on Palestiinan maan miehittäminen.

”PA lisäsi ”pay to murderers” (maksu murhaajille) 11 % samaan aikaan kun he laskevat hallituksen työntekijöitten ja poliisin palkkoja” Greenblatt Tweettasi sivullaan keskiviikkona. ”Enemmän vahinkoa palestiinalaisille ja rauhalle”.

PA:n talousministeriö tyrmäsi syytökset täysin väärinä ja tekopyhinä lisäten, että – kuten jokainen tietää – ”Israelin laittomat kolonialistiset setlementit, joita USA:n veronmaksajat rahoittavat, ovat suurin este rauhalle”.

PA:n taloustilasto ei osoita lisäystä osiossa ”avustus vangeille ja pidätetyille”. Kuukausimenot olivat 42 miljoonaa NIS joulukuussa 2018, vähennystä 38.4 miljoonasta NIS huhtikuusta 2019.

Menot nousivat maaliskuussa 2019 75 miljoonaan NIS, jonka ministeriön tiedottaja sanoi koostuvan eri maksuista ja bonuksista muslimien pyhän kuukauden Ramadan aikana.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 75,00.html,

05. Koulun uudistustöihin Ashdodissa osallistunut palestiinalaisen arabin uskotaan viekoitelleen 13-vuotiaan juutalaistytön yhteen asunnoista, joiden korjauksiin hän osallistui, ja raiskanneen hänet siellä.

Epäilty arabi, jonka oletetaan olevan iältään kolmekymppinen, asui silloin Ashdodissa, jossa koulu hänet palkkasi suorittamaan rakennuksen korjauksia.

Ashkelonin piirioikeus päätti jatkaa hänen pidättämistään keskiviikkoaamuun, ja antoi luvan asian julkistamiseen ilman syytettyä tai uhria koskevien yksityis-kohtien paljastamista. Syytteen teki poliisi maaliskuun lopulla.

Syytetty pakeni Ashdodista peläten asian tulemista julki, mutta poliisi etsi häntä PA:n valvomilta alueilta ja lopulta pidätti hänet.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 55,00.html,

06. Uusi Oikeisto puolueen johtajakaksikon Naftali Bennett ja Ayelet Shaked tulevaisuus on edelleen epäselvä, mutta aikaraja ehdokkaille syyskuun 17. päivän vaaleihin lähenee armotta.

Pääministeri Netanyahu lähetti Bennettille viestin kehottaen häntä pidättymään ehdokkuudestaan ensi vaaleissa, sillä hän haluaa nimittää Bennettin Israelin YK:n lähettilääksi, kuten Knessetin lähde kertoo.

Bennettin toimisto vastasi tähän: ”Uusi oikeisto tuo Naftali Bennettin johdolla viestin totuudesta, moraalista ja liberaalista oikeistosta sekä Israelin juutalaisuudesta ilman pakotusta. Me menemme vaaleihin kaikin voimin osoittaaksemme olevamme vahva ja voimallinen tekijä seuraavassa hallituksessa. Mikä tahansa muu tarjous ei ole ajankohtainen.”

Ayelet Shaked ei jäänyt odottamaan tarjouksia, vaan esitti Oikeistopuolueiden Unionille (URP) vaatimuksensa puolueen johtajasta ja varauksen 50 % puolueen listan vaaliehdokkaista hänen omista seuraajistaan.

Sunnuntaina käydyissä neuvotteluissa Shaked suostui pudottamaan yhden vaatimuksistaan, kuten lähde kertoo.
”Tarjoan URP:n jäsenille oppitunnin, miten työ tehdään, eikä pitää neuvotteluja vain median nähtäviksi”.
https://www.jpost.com/Breaking-News/Net ... -UN-595594,

07. Debkafile käsittelee artikkelissaan Irania, Syyriaa ja Hizbullahia.
Hizbullahin pääsihteeri Hassa Nasrallah vastasi Bibin äskeiseen varoitukseen, että IAF:n F-35 stealf hävittäjäkoneet ulottuvat kaikkialle Lähi-Idässä.

Hassan Nasrallah sanoi perjantaina 11.07. videoidussa puheessaan, että sen täsmäohjusten kantomatka ulottuu etelässä Israelin eteläkärkeen Eilatiin.
Raportissa vihjataan, että Nasrallah halusi tällä varoittaa sekä Israelia että Saudi Arabiaa alueista, jotka ovat sen ohjusten kantomatkan sisällä.

Nasrallah antoi vihjeen uhkasta Saudi Arabian siteistä USA:n tiedustelun tietoihin, joista DF raportoi, että Jemenin Houthi-kapinalliset ovat tulleet entistä haluttomammiksi Iranin toimittamien ohjusten ampumiseen saudien kaupunkeihin.
Hizbullah-johtajan varoitus voidaan ymmärtää siten, että hän oli valmis ottamaan vastuulleen Iranin johtaman Saudi Arabian vastaisen kampanjan Jemenistä tukikohtiinsa Syyriassa ja Irakissa.

Tämä muutos tulisi puremaan syvälle USA/Israel strategiaan länsiarabien ja Israelin puolustuslinjaan Iranin vastaisessa taistelussa, DF arvioi.
Kummatkin näistä osoittautuisivat voimattomaksi suojelemaan liittolaisiaan.

DF toteaa, että sekä Nasrallah että Bibi ovat kokeneita strategisteja, jotka antaessaan varoituksiaan, ovat tietoisia voimiensa rajoituksista, eivätkä halua kiristää vyötä vaarallisen tiukalle.

Nasrallah esitti puheessaan kartan Israelista, jossa näytetään hänen täsmäohjustensa ulottuvuus, mukaan lukien Ben Gurion lentokenttä, ja voima-asemat Välimeren rannikolla, ja miten ne tulisivat saattamaan Israelin tuhon partaalle. Tämän katsotaan tarkoittavan, että Israel voi vapaasti iskeä iranilaisiin ja Hizbullahin kohteisiin Syyriassa, mutta ettei Nasrallah eivätkä iranilaiset päätä Syyrian lopullisesta kohtalosta, eivät myöskään Bibin pommit.

Venäläiset ovat ääntä pitämättä 2 kuukauden ajan, kuten DF tiedustelu kertoo, rajoittaneet Iranin ja Hizbullahin operaatioiden rajoja Syyriassa. He karkottivat heidät Syyrian/Israelin raja-alueilta ja Qalamoun vuorilta Libanonin rajalla jättäen vain kapean käytävän Damaskos-Beirut valtatielle ja Zabadanin etuvartioasemalle.

Syyrian taistelujen ollessa hiipumassa Nasrallah katsoi oikeaksi vetää 2/3 joukoistaan pois Syyriasta takaisin Libanoniin.
Taistelujen ollessa huipussaan ja Assadin taistelevan hengestään, Hizbullahilla oli enimmillään 10 000 sotilasta Syyriassa.

Nasrallah varoo kritisoimasta Venäjää, kuten Israel Yhdysvaltoja, kummankin osapuolen pyrkiessä huomioimaan päätukijansa kansalliset intressit.
Venäjä karkotti iranilaiset lentotukikohdistaan, mutta antoi niille luvan palata suureen T-4 lentotukikohtaan, eikä Iran viivytellyt lähettäessään sinne suurten Segheh-2 stealth drone laivueensa, mutta IAF kävi tuhoamassa ne 01.07.

Hizbullah - eikä IDF- ole reklamoinut tätä iskua, mutta Nasrallahin epäselvä lausunto vihjaa, että sillä voi olla ilmatorjuntaohjuksia.
https://www.debka.com/netanyahu-warns-i ... es-at-t-4/,

08. Libanoniin sotaa pakoon mennet arabit alkavat hiljalleen palata koti-kunnilleen, vaikka monet heistä tuskin tuntevat taistelujen runtelemia alueita omikseen. Tuhansia on paennut ulkomaille, ja vain 10 000 ihmistä - kymmenesosa ennen sotaa asuneista, on palannut kotiseudulleen.

Qusayrin alue 10 km Libanonin rajalta on turvallisuusaluetta, jonne vain erityisluvan saaneet voivat mennä. Assadin hallitus haluaa antaa kuvan muutoksesta, ja sunnuntaina armeija ohjasi 1000 ihmistä kaupunkiin.
Kaupunki kuuluu alueeseen, jossa Hizbullahin vaikutus tuntuu selvemmin.

Monet kaupunkiin tulleet olivat enemmän uteliaita nähdäkseen omin silmin, voiko sinne palata pysyvästi. Jokunen kauppa oli auki, ja ihmiset juhlivat joka tapauksessa paluutaan kotikaupunkiinsa. 6.2 miljoonaa ihmistä on edelleen Syyrian sisäisessä pakolaisuudessa, mitä Assad pyrkii poistamaan. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 91,00.html,

09. Libanonissa Hadatin kristittyjä kielletään myymästä tai vuokraamasta kiinteistöjään muslimeille. Ostaja/vuokraaja ehdokkaita tutkitaan, eikä muslimeille myydä eikä vuokrata mistään hinnasta.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 06,00.html,

10. Abbasin neuvonantaja uskontoa koskevissa kysymyksissä, Mahmoud al-Habbash ylistää entistä Jerusalemin muhtia Haj Amin al-Husseinia, joka avoimesti jumaloi Hitleriä ja natseja ja Hitlerien avustamana suunnitteli keskitysleirejä Israeliin, kun natsiarmeija miehittäisi Israelin alueet.

Amin al-Husseinin pyynnöstä 5 000 juutalaisten lasta, jotka oli tarkoitus vapauttaa, lähetettiin kaasukammioihin. Siinä on PA/PLO:n idoli. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265928,

11. Leviathan luonnonkaasun porauslautan uusi taso on matkalla Israelin vesille. Se rakennettiin Texasissa viimeisen 26 kuukauden aikana. Se ylittää Atlantin valtameren ja saapuu Israeliin kesän lopulla.

Alusta on 102 m pitkä ja 80 m leveä, painoa on 38 000 tonnia, se asennetaan 10 km:n päähän rannikosta. Sen alapää ulottuu 86 metriä ja korkeutta sillä on 47 metriä. Korkeimmillaan sen huippu ulottuu 130 metriä meren pinnasta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265933,

12. Uudet hallituksen ministerit laukovat suustaan kaikenlaista, mitä ei ole harkittu loppuun asti. Opetusministeri rabbi Rafi Peretz totesi, että homojen käännytys-terapia toimii, mistä hänellä on omakohtaisia kokemuksia. Siitäkös se riemu alkoi, kaikenlaiset kuppikunnat hyökkäävät rabbipolon kimppuun.

Ilmeisesti suurin osa kansasta katsoo, etteivät LGBT kansalaiset tarvitse terapiaa, ovat ihan OK sillään, vaikka Tora sen kieltääkin kauhistuksena. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265930.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265914,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -30; Tiberias 23 -37; Suolameri 26 -38; Eilat 24 -39 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna; lämpötila nousee hieman.Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 4010
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantaso tietoa Israelista heinäkuu

ViestiKirjoittaja Irene » 17.07.2019 09:37

Tuesday, July 16, 2019
TIISTAI 16.07.2019
TIISTAI 16.07.2019
01. Opetusministeri, Oikeistopuolueiden Unionin johtaja rabbi Rafi Peretz aiheutti homoterapiaa koskevalla myönteisellä lausunnollaan Israelissa liikehdinnän, jolla voi olla vaikutusta syyskuun 17. päivän vaaleihin, mutta myös diplomatiaan.

Välittömänä seurauksena Luxenbourgin pääministeri Xavier Bettel peruutti osallistumisensa Israelin lähetystön jäähyväisillallisiin Luxenbourgista Brysseliin vastauksena rabbi Rafi Peretzin journalistille antamaan lausuntoon käännytyshoidosta samaa sukupuolta olevien vetovoimasta toisiinsa(SSA).

TV12 raportoi, että Xavier Betel, joka on naimisissa miehen kanssa, on Israelin suuri ystävä, ja vieraili Israelissa edellisenä vuonna. Hän selitti, että huolimatta lähettilään arvostuksestaan ja työstään lähettiläänä, hän ei voi osallistua Israelin lähettilään jäähyväistilaisuuteen, koska sen hallituksen yksi ministeri tukee SSA-käännytyksiä.

Pääministeri Xavier Bettelin jääminen pois tilaisuudesta, jossa hän oli kutsuttu kunniavieras, aiheutti suurta hämmennystä kutsuttujen parissa.
Rabbi Peretz aikoo tavata joukon SSA opettajia, ja opasti henkilökuntaansa järjestämään tapaamisen vakuuttaen, ettei tarkoitus ollut loukata ketään.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266011,
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 40,00.html,

02. Tunnettu historioitsija Yuval Harari ennustaa Alexander Maistrovoyn laatimassa artikkelissa että ”21.vuosisata voi merkitä holokaustia LGBT yhteisöille. Itse asiassa se on jo alkanut juuri lännen linnoituksessa”, hän toteaa.

Harari tunnetaan monien suosittujen ”Bestsellers” kirjoittajana ja häntä kunnioitetaan edistyksen guruna. Hänen mielestään ”pahin uhka LGBT yhteisöjä vastaan tulee valtioista, joissa he ovat saavuttaneet etsimänsä vapauden, mutta jotka muuttavat heidät syntipukeiksi. Eikä se ole uutta”.

”Silti on mielenkiintoista todeta, miten lännen eliitin lahjakkaimmat ja näkyvimmät edustajat toistavat sitä. Se todistaa, miten syvästi lannistuneita ja ulkona todellisuudesta nuo ihmiset ovat. Eivät edes sellaiset ilmeiset ja shokeeraavat tapaukset kuin Orlandon massamurhat, ole saaneet heitä näkemään maailmaa todellisena” Maistrovoi kirjoittaa.

”Google search (etsi) antaa useita esimerkkejä hyökkäyksistä homoja vastaan Puolassa, Unkarissa ja Venäjällä, jotka ilmaisevat vihan, mitä noiden maiden virkailijat tuntevat heitä kohtaan”.

”Ne muistuttavat Hararin tavoin Venäjän Gay propaganda laista, ja pelottavista otsikoista kuten: ”Unkari ja Puola homophobian pääkaupunkeja”, ”Victor Orbanin valistuksen vastainen kampanja ja nationalismi aiheuttavat homophobiaa Unkarissa”.

”Miten LGBT:n vastaiset hyökkäykset Puolassa vahvistivat maan LGBT-järjestöjä. Puolan populistit löysivät uuden vihollisen: Gay- kansan. Puolassa ei pitäisi olla homoja, eikä poikkeavia; Puolan kaupungit ovat LGBT-vapaita.”

”Puolassa ei ole viime vuosina julkistettu tilastoja hyökkäyksistä homoja vastaan. Unkarissa viimeisin vakava väkivalta ”Gay-Pride” marssiin osallistuneita vastaan tapahtui maaliskuussa 2008.”

Venäjällä European Yliopiston sosiologi St.Petersburgissa Aleksandr Kondakov paljasti tilaston (ilman Chechnyan muslimeja): ”Ennen 2013 oli keskimäärin 32 vihatapausta homoja vastaan, vuonne 2015 niitä oli jo 65” Kondakov sanoo.

Artikkelissa käydään läpi useissa Euroopan maissa todettuja hyökkäyksiä homoja vastaan. Erikoisuutena mainitaan: ”Maahanmuuttaja murhaa gay-miehen ja kietoo käärmeennahan hänen kaulaansa. Tätä voidaan pitää moni-kultturismin riemuvoittona”.
http://www.israelnationalnews.com/Artic ... aspx/24159,

03. Hamasin poliittisen toimiston jäsen Gazassa Fathi Hammad varoitti perjantaina: ”Jos Israel ei poista Gazan saartoaan viikon sisällä, palestiinalaiset kaikkialla maailmassa tulevat räjähtämään vihollistensa kasvoille.”

”He kuvittelevat, että me olemme järkiperäisiä ihmisiä. Well, emme ole sitä” Hammad sanoi ”March of the Return” yhteydessä Al-Aqsa TV:n julkaisemassa puheessaan perjantaina MEMRI:n kääntämänä.

Hammad uhkasi, että ”maailman 7 miljoonaa palestiinalaista ovat lämmenneet asialle ja valmistautuneet hyökkäykseen. Tarpeeksi on jo tehty lämmittelyä-, meidän tulee hyökätä maailman jokaista juutalaista vastaan maaplaneetalla, sekä lahdata ja surmata heidät” hän uhosi.

”Sanomme sionisti-vihollisellemme: Tasan viikko – seuraavaan perjantaihin
saakka. Jos se ei poista saartoa silloin, eikä toteuta sopimuksiaan Hamasin kanssa, meillä on useita metodeja ja keinoja liiveissämme, ja ne vain odottavat vihreää merkkivaloa räjähtääkseen voimalisesti vihollisen silmille”, Allahin tahdon mukaan.

Hammad totesi edelleen, että 70-vuoden ajan Israel on pyrkinyt vaihtamaan heidän geeninsä, mutta ilman tulosta. ”Geenimme eivät ole vaihtuneet; päin vastoin olemme edistynet entistä enemmän, ne ovat valmiit räjähtämään, ja se tulee olemaan maailmanlaajuinen”, Hammad ennusti. https://www.wnd.com/2019/07/israel-warn ... -on-earth/,

04. Terrorijärjestö Hamasin johto Gazassa pyrki maanantaina irrottautumaan sen korkean virkailijan Fathi Hammadin puheessaan perjantaina antamista kommenteista todeten: ”Hamas ei ole vastoin maailman juutalaisuutta, eikä myöskään juutalaista uskontoa vastaan.”

Hammadin esittämät teesit herättivät kiivasta kritiikkiä palestiinalaisten keskuudessa sekä territorioissa että ulkomailla, minkä johdosta Hamas katsoi välttämättömäksi selventää järjestön kantaa.

Ahmed Yosef, jolla on läheiset suhteet Hamasin poliittisen johtajan Ismail Haniyhen kanssa, julkisesti tuomitsi Hammadin kommentit. ”Veitsien ja pommi-vöiden kieli ei sovi valtiomiehelle. Ja puheet juutalaisten surmaamisesta tällaisin termein ovat vastoin uskontoa ja moraalia”.

YK:n lähettiläs Lähi-Itään Nickolay Mladenov tuomitsi puheen Twitter-sivullaan: ”Vaaralinen, vastuuton ja kiihottava lausunto. Kaikkien tulee selvästi tuomita se. Ei ole mitään mieltä tuollaisissa lausunnoissa. Ever! UN. Never again”. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 06,00.html,

05. PLO:n pääsihteeri, entinen PA/PLO:n rauhanneuvottelija Saeb Erekat tuomitsi maanantaina Fathi Hammadin vetoomukset surmata juutalaisia maailmalla.

”Palestiinan asian arvot sisältävät rakkauden vapauteen, oikeuteen ja tasa-arvoon. Hamas-johtajan mr. Fathi Hammadin vastuuttomat lausunnot juutalaisista eivät edusta yhtään niistä. Uskontoa ei saa käyttää poliittisiin tarkoituksiin” Erekat julisti.

”Nähdessäni lausunnon, oli vaikea suhtautua siihen. Minun täytyi sitten mennä Tweet-sivulleni, arabiaksi ja englanniksi, kutsuen sitä vastuuttomaksi.” Hän kertoi ToI:n haastattelijalle tunteneensa halua antaa ylen.

Erekat on aina osoittanut kunnioitusta juutalaisuutta kohtaan, kutsuen sitä ”yhdeksi Jumalan suurista uskonnoista”.
https://www.timesofisrael.com/erekat-sl ... ling-jews/.

06. Dave Hodges selvittää neljässä artikkeleissaan, joita hän on julkistanut viime viikon aikana, tärkeimmän syyn, miksi Kiina haluaa miehittää Amerikan sadoilla miljoonilla kiinalaisilla kolonialisteilla.

Hodges esittelee niissä Kiinan sotasuunnitelmia, joita ollaan toteuttamassa Yhdysvaltoja vastaan. Suuri osa informaatiosta on saatu Kiinan maailmalle vuotaneista dokumenteista, joihin sisältyvät Kiinan puolustusministerin kommentit Kiinan puolueen keskuskomitealle.

Tutkimustensa aikana Hodges kertoo havainneensa, että YK on siirtänyt taloudellisen sekä sosiaali-kulttuuri-opetusohjelmansa Kiinalle, ja lisäksi YK neuvottelee kiinalaisten kanssa ihmisoikeus-käsitteen uudelleen muokkaamista yksityisen vapauden suojaamisesta taloudellisen osallisuus-oikeuden ansaitsemiseen.(pedon ja sosiaalisen luottojärjestelmän merkki)

”Globaalisesti katsottuna USA täytyy tuhota, koska se on pahin este saatanallisesti inspiroidun NWO:n toteuttamiseksi. Toiseksi amerikkalaiset täytyy myös tuhota heidän taipumuksensa vuoksi uskoa yksilön vapauteen, ja heidän antautumiseensa puolustaa oikeuksiaan 300 miljoonalla aseella, joiden uskotaan olevan yksityisten käsissä”.

”Sekä Kiina että YK ovat ottaneet Amerikan ja amerikkalaiset täydellisen tuhoamisen kohteiksi”, Hodges kirjoittaa. Hän myös kirjoittaa, että yleinen usko USA:n vararikkotilasta ei pidä paikkaansa, sillä 400 amerikkalaisella on enemmän varoja kuin puolella kaikista amerikkalaisista.

Energiatutkimuksen instituutti, teollinen ryhmä, toteaa, että heidän laskelmiensa mukaan hallitus totea, että ”sen varallisuus on arvoltaan 128 triljoonaa USD, lähes 8 kertaa kansallinen velka. Näillä voidaan käydä kauppaa. Laajat luonnonvarat on luvattu kiinalaisille, ja he aloittavat omistus-oikeutensa toteuttamisen sen jälkeen, kun he ovat suorittaneet amerikkalaisten kansanmurhan”, kuten Wei Fenge kertoo julkisuuteen vuotaneessa dokumentissaan.
https://thecommonsenseshow.com/agenda-2 ... -colonists,

07. UUTISIA LYHYESTI

- Arkeologit löysivät neoliittisen ajan asutuksen, joka laajuudeltaan on yksi suurimmista maailmassa. Se löydettiin infrastruktuuritöiden yhteydessä lähellä Jerusalemia, Motsa risteyksen rakennustöiden yhteydessä http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266038,
- Rekan ja henkilöauton yhteen törmäyksessä saivat surmansa 28-vuotias Sophie Rostaksi ja hänen 2-kuukauden ikäinen poikansa Itai. Perheen isä taistelee hengestään Petah Tikvan Rabin lääkintäkeskuksessa.

Rekan kuljettaja on pidätetty, hän ei ollut huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alainen onnettomuuden sattuessa tiellä 7 lähellä Gederaa torstaina.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266037,
- Entinen Israelin pääministeri Yehud Barak tunnustaa, että hän tapasi lapsi-trafiikista syytetyn ja pidätetyn, New Yorkista kotoisin olevan rahoittajan Jeffrey Epsteinin useita kertoja, mutta ei tavannut lapsia, joita Epsteinin uskotaan käyttäneen hyväkseen lukuisissa asunnoissaan ja Karibianmerellä sijaitsevalla luxussaarellaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266040,
- Terrorijärjestö Hizbullah siirsi osan joukoistaan Syyrian puolelle Libanonin rajaa, kertoo Asharq Al-Awsat. Raportin mukaan joukoilla on mukanaan raskasta aseistusta, ja että sillä on useita tukikohtia rajan pinnassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266032,
- Rauha Lähi-Idässä on mahdoton, ennen kuin Iran ja muslimiveljeskunta on tuhottu, sanoo Ken Abramowitz, tunnettu aktiviti ja philantropisti. Hän määrittelee 10 haastetta Israelille, sen osallistuessa demokratioiden ja diktatuurien välisiin taisteluihin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266033,
- USA:n ulkoministeri Mike Pompeo toteaa USA:n asettamien Iranin vastaisten sanktioitten vaikuttavan vaistoin kielteisiä raportteja. Pompeo kutsuu tilannetta rohkaisevaksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266024
- EU:n ulkoministeri vähättelee Iranin suorittamia Uraanin rikastamisen määrän ja rikastusasteen ylityksiä merkityksettömiksi. USA ja Iran tunnustelevat maapohjaa keskustelujen aloittamiseksi.
https://www.debka.com/,
- USA ja Gulfmaiden turvallisuuslähteet raportoivat UAE:n omistaman MT RIAH öljytankkerin katoamisesta. Tankkeri katosi tutkan ja radioyhteyden ulkopuolelle viikonvaihteen aikana. Jotkut sanovat aluksen kärsineen mekaanisia ongelmia, ja IRGC komensi aluksen Iranin aluevesille ja sulkemaan radioyhteydet ulos. Viimeksi se nähtiin Qeshm saaren lähellä. https://www.debka.com/mivzak/missing-ua ... nian-port/,
- Presidentti Trump taistelee neljää demokraatista alahuoneen jäsentä vastaan sanoen heidän – muiden radikaalien demokraattien ohella – olevan Israelia ja Yhdysvaltoja vihaavia antisemitistejä, ja anti-amerikkalaisia kommunisteja. He kiistävät myös Pelosin oikeuden toimia kongressin alahuoneen puheenjohtajana.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/265994,
- Venäjä on toimittanut Turkille ainakin kaksi lastillista S-400 ilmatorjunta patteristoja huoltorekkoineen. Erdogan sanoo niiden olevan täysin käyttökunnossa huhtikuussa 2020, jos Allah niin haluaa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266027,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 21 -31; Tiberias 23 -37; Suolameri 29 -38; Eilat 29 -41 +c-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, rajusti lämpenevää.Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 4010
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantaso tietoa Israelista heinäkuu

ViestiKirjoittaja Irene » 20.07.2019 09:10

Thursday, July 18, 2019
TORSTAI 18.07.2019
TORSTAI 18.07.2019
01. Egyptistä Israeliin siirtynyt lämpöaalto nostatti lämpötilat useissa paikoissa yli 40 C-astetta, mitä pahensivat alhaiset kosteuspitoisuudet. Rannikkoalueilla kosteusasteet alenivat alle 40 %, sisämaassa ne laskivat alle 25 %, mitä ilmaston asiantuntijat pitävät harvinaisena keskikesän ilmastossa, mutta ”tarjosivat mitä parhaan pyykinpesuilman”.

Helteen mukana tulivat tulipalot keskiviikon iltapäivän aikana.
Laaja palo syttyi lähellä Moshav Aderetia Beit Shemeshin alueella.
Toinen massiivinen pensas- ja metsäpalo raivosi Barta´an arabikylässä Wadi Arassa. Näille alueille lähetettiin suuret määrät palokuntalaisia sekä sammutustöihin erikoistuneita lentokoneita.

Kaikkiaan pari sataa kotia jouduttiin evakuoimaan Wadi Aran yhteisöissä Barta´a, Arara ja Katzir, sekä Moshav Aderetissa ja Roglit, joiden asukkaita jouduttiin myös evakuoimaan.

Haifan alueella tulipalo roihusi vuoristossa Check Post risteyksen ja Neve Sha´anan välillä sekä läheisessä Nesherin kaupungissa.

Or Yehudan lähiön Ramat Pinkasissa Israelin keskiosissa syntyneet palot sytyttivät tuleen useita koteja. Lähiön sisäänkäynnin vierellä ja lähinnä lähestyvää tulirintamaa olleiden talojen asukkaat evakuoitiin ja liikenneyhteydet niihin suljettiin. Palo saatiin pian hallintaan ja sammumaan.

Erillisiä paloja syttyi Modi´inissa, Petah Tikvassa, Kfar Savassa ja Kfar Yonassa maan keskiosissa, sekä Ashdodissa maan eteläosassa lähellä Gazaa. Jerusalemin Malhan kanjonissa (supermarket) paloi 10 autoa, mutta palo saatiin hallintaan 45 minuutissa ennen sen leviämistä ympäristöön.

Terveysministeriö kehotti tiistaina etenkin korkeaan ikään päässeitä kansalaisia ja niitä, jotka kärsivät kroonisista sairauksista, välttämään tarpeetonta helteessä ja auringon valossa oloa ja fyysisiä rasituksia, sekä pyrkien pysymään ilmastoiduissa tiloissa ja juomaan runsaasti vettä.

Ilma oli tulipalojen johdosta pilvinen ja tuulet voimistuivat päivän aikana, mikä aiheutti seuraavan aamun sumuisen ja epäselvän ilman.
Lämpö alkoi heiketä iltapäivän kuluessa kosteuspitoisuuden noustessa. Varokeinona avoimen tulen sytyttäminen maastossa kiellettiin. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 68,00.html, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266099,

Korkein lämpötila mitattiin Israelissa Suolameren alueella muinaisen Sodoman alueella, jossa elohopea kipusi ennätysmäiseen lukuun 49.9 +C-astetta.
Korkein koskaan mitattu lämpötila mitattiin kesäkuussa 1942 Kibbutz Tirat Txvissa Jordan joen laaksossa: 54 +C-astetta (129 F-astetta).

Maastopalojen yhteydessä on aina ollut mukana mahdollisuus, että niitä sytytettiin tahallisesti. Varmaan sitä tutkitaan näissäkin tapauksissa.

https://www.timesofisrael.com/israel-ba ... ord-49-9c/,

02. Helteistä välittämättä poliittinen ilmapiiri alkaa vähitellen lämmetä sekin, vaikka syyskuun 17.päivän vaaleihin onkin vielä aikaa.

Arutz Shevan teettämän viimeisen gallupin suositusten mukaan, jossa mitattiin sekä puolueiden sisäisiä että niiden välisiä voimasuhteita,
Entinen oikeusministeri Ayelet Shaked on suosituin ehdokas johtamaan oikeistopuolueiden koaliittiota, jos sellainen saadaan aikaan.

Gallupin suoritti Dialog Instituutti prof. Camil Fuchsin johdolla.

Ayelet Shakedia suosittaa 45 % vastanneista, jotka edellisissä vaaleissa äänestivät United Right, New Right tai Zehut puolueita.

Entinen opetusministeri Naftali Bennett sai 19 % kannatuksen;
Liikenneministeri Bezalel sai 12 % kannatuksen;
United Right puheenjohtaja Rabbi Rafi Peretz sai vain 5 %:n kannatuksen.

10 % ei halunnut vastata; 7 % haluaa jonkun muun; 2 % ei äänestä.

Puolueiden välinen kannatus on tällä hetkellä:
Likud saa 31 edustajaa Knessetiin;
SiniValkoinen 28 edustajaa;
Joint Arabilista 11 paikkaa;
Israel Beitenu 8 paikkaa;
Labour 8 paikkaa;
Shas 8 paikkaa
UTJ 7 paikkaa, kuten myös Meretz;
Ehud Barakin perustama Israeli Demokcratic Party 4 paikkaa;
United Right ja New Right saisivat 4 paikkaa kumpikin;
Zehut puolue ei ylitä vaalikynnystä.

(Gallupissa ei tutkita mahdollisuutta oikeistopuolueitten yhtymistä vaaliliittoon, mutta toisissa gallupeissa sille luvataan jopa 12 paikkaa.)

Oikeistopuolueet saisivat ilman Libermanin Israel Beitenua 54 paikkaa,
kun vasemmistoblokki saisi 58 paikkaa Meretzin ja arabipuolueitten kanssa, joten kumpikaan ryhmittymä ei saisi yli 61 paikkaa, joka tarvitaan toimintakykyisen hallituksen muodostamiseksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266136,

03. Maailma on menossa entistäkin oudompaan ja sekavampaan suuntaan päätellen aamupäivän artikkeleista.

Japanista artikkeli kertoo tuntemattoman miehen hyökkäyksestä Animation produktion studiotiloihin Kyotossa kirkuen ”Te kuolette”, ja kaadettuaan jotain nestettä lattialle, sytytti studiotilat tuleen tänään torstaina, kuten hyökkäyksessä hengissä säilyneet kertoivat.

Syntyneessä infernossa oletetaan ainakin 20 ihmisen saaneen surmansa ja mahdollisesti tusinan verran jääneen loukkuun rakennukseen.
Useita ihmisiä haavoittui tulipalossa, jotkut heistä hengenvaarallisesti, kertoivat japanilaiset viranomaiset.

Yksi ihminen kuoli pian palon alkamisen jälkeen palovammoihin, sanoi palokunnan virkailija Satoshi Fujiwara. Pelastajat löysivät ainakin 20 ihmistä kuolleina ensimmäisessä ja toisessa kerroksessa, hän lisäsi. Rakennuksessa arvioidaan olleen noin 70 ihmistä hyökkäyksen alkaessa.

Tusinoittain ihmisiä uskotaan jääneen loukkuun kolmanteen kerrokseen. Hyökkäyksen tekijä haavoittui myös, ja hänet vietiin toisten haavoittuneiden kanssa sairaalaan.
Poliisi aloitti epäillyn miehen kuulustelut, häntä syytetään tuhopoltosta. Silminnäkijät kertovat, ettei mies kuulunut studion henkilökuntaan.

Japanin NHK kansallisen TV:n ottamissa videoissa harmaa savu nousee palavan rakennuksen ikkunoista, jotka särkyivät kuumuudessa.
Naispuolinen läsnäolija todistaa TBS TV:lle kuulleensa ihmisten huutoja, toisten huutaessa apua. ”Musta savu nousi ikkunoista, ja yksi mies pyrki raahautumaan ulos ikkunasta rakennuksen ylimmissä kerroksissa.”

Joitakin ihmisiä raahautui ulos palavasta talosta avojaloin ja pahoin palaneina.
Kyoyo Animation, tunnettu nimellä KyoAni, perustettiin 1981 animaatio- ja koomillisten kirjojen tuottajana; sen erityisesti yläkoulutytöille tarkoitettuja; menestysteoksia ovat ”Lucky Star”, ”K-On!” ja ”Haruhi Suzumiya”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 58,00.html,

04. WND kertoo julkaisemassaan artikkelissaan, että presidentti Trump on luoteeltaan taistelija, ja hän tarvitsee vastustajakseen taistelijan, joka on pelottavampi kuin hän itse on. Hän aloitti taistelun Washingtonin eliittejä vastaan, jonka hän voitti 2016 vaaleissa.

Trumpin viimeaikaiset sanalliset hyökkäykset Demokraattisen puolueen neljää, äärimmäistä, hajottavaa ja radikaalia jäsentä vastaan, joiden ympärille demokraatit kokoontuvat, ovat itse asiassa hyökkäyksiä Demokraattista puoluetta vastaan, sanoo Rush Limbaugh radiolähetyksessä keskiviikkona.

Hän selittää, että Trumpin päämääränä on paljastaa nämä neljä radikaalia ja sen kautta Demokraattinen puolue koko maailman nähtäväksi. Hän käyttää lausunnoissaan heitä loukkaavaa kieltä, pakottaen heidät tulemaan ulos kuorestaan reagoidakseen siihen.

Sitten he alkavat hyökätä alahuoneen puheenjohtajaa Pelosia vastaan, syyttäen häntä ja presidenttiehdokas Bideniä rasisteiksi, kuten kaikkia muitakin: Trump on rasisti, samoin kaikki muut, jotka ovat eri mieltä heidän kanssaan.

Limbough kutsuu Trumpin taktiikkaa nerokkaaksi. Näitä neljää radikaalia vasemmistonaista; Rashida Tlaib ja Ilhan Omar – molemmat muslimeja – sekä Alezandria Ocasio Cortez ja Ayanna Presley, presidentti Trump käyttää hyväkseen hajottaakseen demokraattisen puolueen, jonka julkisen imagon nämä neljä naista ovat tuhonneet Amerikan kansan silmissä.

Mitä tällä on tekemistä Israelin kanssa? Paljonkin, kuten seuraavat artikkelit selittävät.
https://www.wnd.com/2019/07/trump-wants ... han-he-is/,

05. Ilhan Omar esitti tiistaina kongressin alahuoneelle pro-BDS lakiesityksen, jossa vakuutetaan amerikkalaisten oikeutta protestoida; tämä samaan aikaan, kun Senaatissa keskustellaan anti-BDS lain hyväksymisestä.

Omarin lakiesityksen päämääränä on mitätöidä lakeja, jotka säädettiin Israelin vastaisen boikotoinnin poistamiseksi, vaikka esityksessä ei erikseen mainita Israelia.
Hänen esitystään kannattaa Rhasida Tlaib,(M-D) jonka perhe on palestiinalainen, sekä John Lewis Georgiasta, joka in tunnettu ihmisoikeuksien puolustaja.
https://www.timesofisrael.com/fresh-fro ... -in-house/,

06. USA:n Demokraattisen puolueen kaksi radikaalijäsentä Ilhan Omar ja Rashida Tlaib suunnittelevat propagandamatkaa Israeliin ja PA/PLO/HAMASIN valvomille alueille ensi kuussa.

Pääministeri Benyamin Netanyahu on joutunut visaisen kysymyksen eteen: Miten suhtautua USA:n demokraattisen puolueen kahden radikaalijäsenen vierailuun.

Omar kertoi Jewish Insider keskiviikkona, että hän ja Tlaib suunnittelevat matkaa Israeliin ja Länsirannalle lähiviikkojen aikana.
Pääministeri harkitsee ilmoittavansa heille, etteivät he ole tervetulleita Israeliin.

Syyksi hän voi ilmoittaa kongressin kahden radikaalijäsenen ilmeisen Israelin vastaisuuden, sekä heidän antamansa tuki Israelin vastaiselle liikkeelle.
https://www.timesofisrael.com/pm-to-dec ... el-report/,

USA:n demokraattien kannatus on Israelilla erittäin tärkeä, mutta nämä neljä radikaalia ovat ottaneet sen edustajat kongressin alahuoneessa panttivangeikseen uhaten radikalisoivansa koko puolueen.

”Demokraatit pyrkivät irrottautumaan neljästä edistyksellisestään, mutta nyt he ovat pakotetut syleilemään heitä” kirjoitti Tweet sivullaan maanantaina. ”Tämä merkitsee sitä, että he kannattavat sosialismia, Israelin ja USA:n vihaamista! Eikä se ole hyvä Demokraateille”.

”He puhuvat pahaa maastamme. He haluavat murskata perustuslain, eliminoida arvot, jotka rakensivat tämän mahtavan maan” Trump kirjoitti.

07. USA:n puolustusministeriö harkitsee Israelissa valmistetun HERO-120 miehittämättömän koneen hankkimista ”etäisammuksiksi” Amerikan erityisoperaatioille.

Inside Defense, puolustusosasto, hakee Kongressin lupaa 6.9 miljoonalle USD välittömäksi hankinnaksi määrittelemättömän määrän kanisteri-ammuttujen taktisten antistruktuuri/anti-armor loiter-ammusten hankkimiseksi, joita valmistaa UVision. (loiter: paikallan pysyvä, vetelehtijä).

HERO 120 pystyy kantamaan erilaisia taistelukärkiä, 1,3 kg -4.5 kg.
Se pystyy nousemaan 1500 jalan korkeuteen; se on varustettu GPS/INS navigaatiolla sekä sähkö-optisella/infrared tiedustelu ja ohjauspaketilla. https://www.jpost.com/Israel-News/US-De ... one-596083.

08. USA uhkaa poistaa Turkin F-35 ohjelmasta, vaikka se haavoitta strategisia yhteyksiä. Turkin presidentti Erdogan on ehdottomasti päättänyt jatkaa Venäjän toimittamien S-400 IT-ohjusten hankkimista ja asentamista taistelukuntoon. Kaksi ensimmäistä lähetystä ovat jo Turkissa.

Israel saa lähipäivinä kaksi uutta F-35 konetta 14 lisäksi. https://www.jpost.com/Breaking-News/US- ... ram-596016,

09. Iran miehitti ulkomaisen öljytankkerin, joka kuljetti 1 miljoona litraa raakaöljyä, sekä otti sen 12 miehistön jäsentä panttivangeiksi. Iranin armeija ei kertonut aluksen nimeä tai identiteettiä eikä sen omistajamaata. Aluksen kapasiteetti on 2 miljoonaa litraa.

IRGC ilmoitti, että he miehittivät aluksen iranilaisen Larak-saaren eteläpuolella Hormuzan salmella. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266158,


SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -32; Tiberias 24 -37; Suolameri 27 -41; Eilat 27 -43 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, vähän viilenevää.

Jouduin yllättävästi hammaslääkäriin, jonka vuoksi artikkeli on myöhässä.


Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 4010
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantaso tietoa Israelista heinäkuu

ViestiKirjoittaja Irene » 22.07.2019 09:04

Sunday, July 21, 2019
SUNNUNTAI 21.07.2019
SUNNUNTAI 21.07.2019
Tarkoitukseni on käydä läpi muutamia aikamme vaarallisimpia kohteita maailmalla, jotka kaikki ovat potentiaalisia kohteita laajemmalle konfliktille, ottamatta kantaa puolesta tai vastaan.
01. Palestiinalaisongelma. Kansa, joka kutsuu itseään palestiinalaiseksi, koostuu muinaisten kanaanilaisheimojen jäänteistä, joihin alueen yli kulkeneet valloittajat ovat jättäneet oman geeniperintönsä. Roomalaiset antoivat Juudeassa asuville juutalaisille pilkkanimen ”palestiinalainen” filistealainen mukaan halutessaan poistaa juutalaiset ja heidän nimensä alueelta.

Käytän tässä ”palestiinalaisista” nimitystä arabit, koska sitä he pääosin ovat; he puhuvat arabiaa ja heidän uskontonsa on islam.

Arabimuslimien miehitettyä Juudean he toivat alueelle Allahin palvelemisen, ja arabeja muutti sinne, kuten kaikkiin miehittämiinsä maihin.
Israelissa asuvat arabit ovat Israelin kansalaisia ja nauttivat samoja oikeuksia kuin muutkin kansalaiset, mutta ilman asevelvollisuutta. Heitä on 20 % Israelin väestömäärästä.

PA/PLO:n valvomilla alueilla asuu n. 1.3 miljoonaa arabia; Gazassa 1.8 miljoonaa, jota hallitsee terrorijärjestö Hamas vuodesta 2017 lähtien.
IDF valvoo tarkoin turvallisuutta Juudea ja Samarian C- alueella, jossa heillä on täysi turvallisuus- ja siviilihallinto; B-alueilla PA:lla on siviilihallinto, turvallisuudesta vastaa IDF. A-alueet ovat täysin PA/PLO:n valvonnassa.

Juudea ja Samaria ovat pysyneet suhteellisen rauhallisina toisesta intifadasta lähtien IDF:n valvonnan johdosta, vaikka Hamas pyrkii kaatamaan PA:n vallan.

Gazan kaista on YK:n toimesta julistettu kauppasaartoon, jolla pyritään varmistamaan, ettei sinne kuljeteta aseita ja ohjuksia tai niiden raaka-aineita.
Israel valvoo Gazan vastaista rajaansa ja Egypti omaansa.

Gazan arabit ovat kaivaneet lukuisia tunneleita maastaan sekä Egyptiin että Israeliin. Egypti on tuhonnut niitä sadoittain, Israel pitkästi toista kymmentä.
Gazan arabit ovat järjestäneet toistuvia mellakoita Israelin vastaisen turva-aidan varrella, ns. ”paluumarsseja”, kivittäen rajaa valvovia sotilaita ja poliiseja kivin ja kotitekoisin pommein.

Toiseksi he ovat aloittaneet ns. ilmapalloterrorismin, varustamalla palloryppäitä syttyvillä aineilla, polttaen tuhansia hehtaareita metsää ja pensaikkoa sekä maatilojen viljapeltoja ja hedelmätarhoja, ja jopa räjähteillä.
IDF ja Hamas ovat sopineet tulitauoista, jotka Hamas rikkoo toistamiseen.

Viime perjantaina turva-aidan varteen kokoontui 6 000 arabia pyrkien ylittämään turva-aidan. Sotilaat vastasivat siihen mellakantorjuntavälinein, mutta joutuivat käyttämään myös kovia patruunoita. Hamasin ilmoituksen mukaan sata Gazan arabia haavoittui, osa kovista luodeista.
IDF:n jeeppi kärsi vaurioita arabien ampumista luodeista.

PA/PLO:n arabeja asuu ns. pakolaisleireillä sekä Israelin että ympäröivien arabimaiden alueilla. PA:n väitteen mukaan heitä on yli 5 miljoonaa.
Kukaan ei osa sanoa, miten PA/PLO:n arabit käyttäytyvät, jos Israel joutuu suureen selkkaukseen esim. Iranin ja sen liittolaisten kanssa.

02. Israelin suurin uhka tulee pohjoisesta, Libanonin, Syyrian, Irakin ja Iranin taholta, joiden kanssa Israel on edelleen muodollisessa sotatilassa. Jordanian ja Egyptin kanssa Israelilla on rauhansopimus, joskin se on ”kylmä rauha”.

Iran tukee sekä Libanonissa toimivaa Hizbullahia että Hamasia ja Islamic Jihadia Gazassa, tarjoten niille sekä taloudellista että diplomaattista apua.

Iranin korkein johtaja Ali Khamenei ja hänen korkeimmat ministerinsä vakuuttavat Israelin tuhoamista ja sen poistamista Lähi-Idästä.

Iran pyrkii kaikin voimin samaan alueeltaan maayhteyden Välimeren rantaan Irakin ja Syyrian alueitten kautta. Toiseksi Iran pyrkii perustamaan tukikohtia Syyrian alueelle aivan Israelin pohjoisrajan tuntumaan valmistellessaan sotaa ja kommanjoukkojen lähettämistä Israelin Golanille.

Hizbullahilla lienee 150 000 rakettia ja ohjusta, osa niistä täsmäohjuksia, joilla se uhkaa Israelin ydintutkimuslaitosta Dimonassa, väittäen ohjuksillaan yltävänsä kaikkialle Israelissa, aina Eilatiin saakka.

Iran solmi 2015 maailman johtavien valtojen kanssa 5+1 sopimuksen, josta käytetään nimitystä JCPOA. Iran sitoutuu siinä keskeyttämään ydintutkimus-ohjelmansa 10 -15 vuoden ajaksi, mutta saa jatkaa ballististen ohjustensa kehittämistä ja rakentamista ilman valvontaa.

USA vetäytyi pois sopimuksesta vaatien siihen korjauksia ja täydennyksiä, etenkin sen ohjusten rakennusohjelmaan, sekä sen hegemoniaan pyrkivään toimintaan alueen muita valtioita vastaan.

Saadakseen Iranin talaisin neuvottelupöytään USA asetti uusia sanktioita Irania vastaan, ulottaen ne myös Iranin öljynvientiin, joka on elintärkeä sen budjetin onnistumiseksi. Iranin talous on vaikeuksissa ilman öljynvientiä.

Iran vastasi siihen uhaten estää öljynviennin Hormuzansalmen kautta, mihin sen uskotaan pystyvän. Iranin pyrkiessä kiertämään sanktioita Englanti pysäytti Gibraltarin kautta purjehtineen öljytankkerin ja pidättäen osan sen miehistön korkeinta johtoa.

Iran uhkasi vastata siihen samalla mitalla miehittäen UAE:n omistaman tankkerin, ja muutaman päivän jälkeen miehittäen Englannin lipun alla kulkevan ruotsalaisen tankkerin. Iran esitti läpinäkyvän syyn miehitykseen väittäen tankkerin kolaroineen iranilaisen tykkiveneen kanssa, eikä avustanut uppoavan aluksen miehistön pelastamisessa.

Iran raportoi pakottaneensa Stena Impero tankkerin satamaansa, kunnes yhteentörmäys iranilaisveneen kanssa on tutkittu.
Sekä USA että Englanti ovat esittäneet vakavia varoituksia Iranille, mutta pidättäytyneet uhkaamasta sodalla.

Hizbullahin sen sijaan raportoidaan valmistautuvan sotaan Israelia vastaan ja lähettänen kommando-yksiköitään rajan tuntumaan. IDF löysi ja tuhosi useita Libanonista Israeliin kaivettuja hyökkäystunneleita, joita Hizbullah suunnitteli käyttää lähettäessään miehiään miehittämään osan Israelin Golanista.

Hizbulahin virkailijat kertoivat perjantaina Daily Beast lehdelle, että sen joukkoja siirretään sekä Libanonin että Syyrian raja-aleille lähelle Israelia.
”Tällä kertaa me ammumme ensimmäiseksi”, uhkaa upseeri, joka johtaa 800 miehen sotilasyksikköä Syyriassa.

Hizbullah aloitti 2016 sodan yllätysiskulla IDF:n partiota vastaan. 34-päivän sodassa Hizbullah ampui tuhansia raketteja Israelin pohjoisosiin. Sota vaati 160 israelilaisen hengen, useimmat heistä sotilaita; sekä 1200 libanonilaisen kuoleman, useita satoja heistä Hizbullahin taistelijoita.

Hizbulahin johdossa on sodanhalu korkealla todeten, ettei tuleva konflikti ole lähellekään ennen sitä tapahtuneita. ”Jos yksikin ohjus osuu Iraniin, me katsomme sen Israelin ampumaksi” sanoo yksi upseeri. Toiset varoittavat muistamaan v. 2016 sodan aiheuttamia tuhoja Libanonissa.

IDF:n pohjoisen lohkon komentaja kenraalimajuri Amir Baram analysoi näin: ”Hizbullah rakentaa infrastruktuuria Libanonin ja Syyrian kyliin aivan rajan tuntumassa uhaten hyökkäyksillä Israelin Golanille. Salliessaan Hizbullahin rakentaa niitä Libanonin kansa tulee maksamaan kovan hinnan”.

”Hizbullahin uskollisuus kohdistuu Iranin korkeimmalle johtajalle, eikä Libanonin kansalaisille, jotka tulevat maksamaan kovan hinnan seuraavassa konfliktissa suostuessaan yhteistyöhön shia-muslimien kanssa”.

Iranin johto pitää ”Iranin öljyä kuljettaneen tankkerin pidättämistä Gibraltarilla taloudellisen sodan julistuksena, mikä oikeuttaa sen vastatoimiin”.

Iranin Guardian Councilin tiedottaja Abbas Ali Kadhodaei totesi puolivirallisen Fars uutistoimiston mukaan: ”Vastavuoroinen toiminta on hyvin tunnettu kansainvälisessä laissa. Iranin toimet vastata laittomaan sotaan ja öljytankkerin miehittämiseen tämän tapauksen yhteydessä perustuvat kansainvälisiin oikeuksiin”.
https://www.timesofisrael.com/as-sancti ... ls-border/,

03. Kiina pyrkii muodostamaan maailmanlaajuista vaikutusaluetta julistamallaan ”one belt, one road” (yksi alue, yksi tie) ohjelmallaan.
Kiinan johto ei myöskään välttämättä edes pyri peittelemään lopullista päämääräänsä, jolla se haluaa ulottaa vaikutusvaltansa maailmanlaajuiseksi.

Kiinan ongelmana on sen kansan kasvaminen – joka nyt lienee 1.3 miljardia- ja siksi se tarvitsee lisäaluetta. Kiinan johdon yksi-lapsi-periaate ei ole saavuttanut sille asetettuja tavoitteita, mikä pakottaa radikaaliin toimiin.

Se näkyy myös Kiinan yksipuolisissa toimissa EteläKiinan merellä, jonne se rakensi keinotekoisen saaren, aseistaen sen, ja laajentaen merialuettaan lähinaapuriensa vastaväitteistä huolimatta.

Vahvistaakseen asemaansa ja osoittaakseen voimaansa ”kiinalaisella järvellä” testien aikana ”Kiina ampui sarjan anti-alus keskimatkan ohjuksia 22 000 neliö-kilometrin Etelä Kiinan Meren alueelle kiistanalaisten Paracel ja Spratly saarten välisellä alueella”.

Kysymys ei ole pelkästään kiistanalaisesta alueesta, vaan testatuista lyhyen ja keskimatkan ohjuksista, jotka 1980-luvulta lähtien silloinen Neuvostotasavalta ja NATO pyrkivät kieltämään. Tällä oli tarkoitus estää salamasotaa tankeilla tai maajoukoilla, ja ilmasta maahan tehtävää hyökkäystä KeskiEuroopan kentillä.

Mutta lännen kova vastustus johtui siitä, että niitä oli paljon helpompi ampua ja ne olivat strategisesti hallitsemattomampia kuin tavalliset mannerten-väliset ohjukset. Siksi sekä Moskova että Washington suostuivat siihen. Kiina katsoo, etteivät eurooppalaisten keskenään tekemät sopimukset sido sitä.

Kiinan testaamien ohjusten joukossa uskotaan olleen myös DF-21D, pelottava ”emälaivan tappaja”.
”Tämä on ollut ensimmäinen tiedetty ”täyden lennon” kerta, kun tätä 1 500 kilometrin kantomatkan ohjusta DF-21D testattiin meren yllä.

Ohjus on erityisesti suunniteltu hyökkäyksiin lentokoneitten emolaivoja vastaan, ja niitä vastaan on lähes mahdoton puolustautua, sillä ne pudottautuvat ilmasta pystysuoraan kohteeseensa, ja niitä voidaan ohjata pysyvästä tukikohdasta.

Kiinan tekemät testiharjoitukset olivat vakava varoitus USA:lle ja sille, että sen sota-alukset ja emolaiva-ryhmät ovat haavoittuvia ylittäessään Etelä Kiinan meren, tai niille, jotka tulevat avustamaan liittolaisiaan kiistoissa Pekingin vaatimista merialueista.

Niillä haluttiin tehdä selväksi kaakkois- ja itä Aasian maille, ettei USA:n antama vakuutus väliin tulosta ole välttämättä pitävä. https://www.asiatimes.com/2019/07/artic ... china-sea/,

Kiinan Merenkulun turvallisuushallitus antoi ennen testejä varoituksen eri laivakuljetusyhtiöille pysymään poissa 22 000 neliökm:n alueelta.
Näitä vesiä vaativat sekä Philippiinit että Vietnam sekä lähellä kulkevat merenkulun kauppareitit, arvoltaan 5 triljoonaa USD joka vuosi. https://beforeitsnews.com/v3/war-and-co ... 71795.html,

04. Before its News raportin mukaan USA ilmoitti lähettävänsä 500 sotilasta Prince Sultan ilmatukikohtaan Saudi Arabiassa.

Tämä on kuitenkin vain etujoukko valmistelemaan potentiaalista massiivista joukkojen siirtoa tukikohtaan jännityksen nousun mukaan Persianlahdella.
Artikkelin laatija vähättelee USA:n päätelmiä, että koska tukikohta on syrjäisessä paikassa, Iranilla on vaikeuksia sen havaitsemiseksi.

Jännityksen alueella odotettiin jo laskeneen, mutta tilanne kärjistyi uudelleen. Iranin ulkoministeri Javad Zarif totesi torstaina YK:ssa ennen Iranin drone koneen alas ampumista sanoen pahaenteisesti:
”Elämme nyt hyvin vaarallisessa tilanteessa. USA on sysännyt itsensä ja koko maailman luultavasti kuilun partaalle”.

Artikkelissa spekuloidaan, että ”jos me sinne ajaudumme, sieltä ei ole paluuta”.
Michael Synder spekuloi edelleen ”End of the American Drean” artikkelissaan, mikä mahtaisi olla pahin mahdollinen seuraus.

Keskiverto kansalaista se tuskin hetkauttaa puoleen jos toiseenkaan, mutta se voi yllättää iskemällä suoraan kasvoihin.

”Iranilaiset ovat valmistelleet tätä konfliktia vuosikymmenien ajan, ja jos tilanne niin vaatii, he tulevat käyttämään kaikkia keinojaan. Voidaksemme voittaa heidät nopeasti, meidän tulee turvautua tavanomaisten aseitten asemesta epätavallisiin, ja sitä me emme haluaisi tehdä”.

Epäröinti tällaisissa tilanteissa voi soittautua kohtalokkaaksi koko Amerikan kansalle ja vapaalle länsimaailmalle. Iranilla voi olla toimivia ydinaseita.
https://beforeitsnews.com/v3/war-and-co ... 71795.html,

05. UUTISIA LYHYESTI

Rahatin beduiinikaupungin asukas terroristi Adel Abu Hadayeb pyrki valmistamaan pommin käyttääkseen sitä hyökkäyksessä hotelliin, jonka hän tunsi hyvin työskennellessään puutarhurina lähellä sitä.

Poliisi pidätti Abu Hadayebin kuulusteluja varten kesäkuussa yhdessä Shin Betin kanssa. Hän yritti myös rakentaa pommin lisäksi raketin, mitä varten hän hankki erilaisia materiaaleja.

Pidätettäessä Hadayebillä oli hallussaan 5 käsikranaattia, joita hän aikoi käyttää hyökkäyksessään hotellia tai muita siviilikohteita vastaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266260,

Fatah ja PFLP terroristit saatiin kiinni 11 käsipuhelimen salakuljetusyrityksestä Opher Vankilassa tuomioitaan kärsiville terroristeille.
Vankilan vartijat havaitsivat suuren salakuljetusoperaation.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266257,

Pakistanissa naispuolinen itsemurhaterroristi räjäytti pomminsa sairaalassa surmaten 9 ihmistä ja haavoittaen 30 muuta. https://www.jpost.com/Breaking-News/Fem ... tan-596339,

PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas vakuuttaa, että terroristien ja heidän perheittensä tukeminen jatkuu rahapulasta huolimatta. Hän vakuutti edelleen, ettei hän hyväksy Israelin osittain maksamia verotuloja, vaan vaatii ne kokonaisina tai ei mitään.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266248,

Ayelet Shaked ilmoittaa tänä iltana tulevaisuutensa. Hän saa johtaa New Right puoluetta, mutta erimielisyyttä on Bennettin kanssa, miten hoitaa vaalit. Ongelmana on rabbien vaatimus, ettei nainen voi johtaa uskonnollista puoluetta, mikä vaikeuttaa oikeistopuolueitten suunnittelemaa teknistä liittoa
https://www.jpost.com/Breaking-News/Naf ... ain-596348,

British Airways ja Lufthansa peruuttivat kaikki lentonsa Kairoon 7 päivän ajaksi peläten tilanteen voivan kehittyä entistä vaarallisemmaksi.
https://www.jpost.com/Middle-East/Briti ... iro-596322,

Brittialuksen kapteeni kehotti öljytankkerin kapteenia panemaan jäitä hattuun ja odottamaan hänen aluksensa HMS Montrose höyrytessä täyttä vauhtia apuun, mutta hän myöhästyi Iranin kommandojen laskeuduttua helikopterista ruotsalaislaivan Stena Imperon kannelle ja ottaessa laivan komentoonsa.
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... ealed.html,

Afrikkalaiset apinanuoret osoittavat perinteisen järjestyksen mies- ja nais-mieltymysten suhteen: Tyttö apinat hoitivat nukkeja, mutta poika-apinat olivat kiinnostuneita, miten leikkiauton rengas kuljettaa autoa.
https://www.dailymail.co.uk/sciencetech ... ntary.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 30 -18; Tiberias 24 -37; Suolameri 26 -38; Eilat 26 -39 +C-astetta, aurinkoista, huomenna hieman lämpenevää.


Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 4010
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantaso tietoa Israelista heinäkuu

ViestiKirjoittaja Irene » 24.07.2019 10:22

Tuesday, July 23, 2019
TIISTAI 23.07.2019

TIISTAI 23.07.2019

Tämä uskollinen savimalja osoittaa selviä hajoamisen merkkejä milloin mistäkin. Tänään otettiin sydänfilmi lekurille, joka on kiinnostunut näkemään, miten hänen asetustensa muutokset ovat toimineet. Se tapahtunee huomenna. Ilmeisen tärkeitä tähän haurastuneen maljan pysymiseksi koossa edes Messiaan tuloon asti, mutta nämä käynnit sekoittavat pahoin artikkelien toimittamiseen laatimani päivärutiinin.

01. Israelin yleisvaali lähestyvät vääjäämättömästi, ja puolueilla, jotka aikovat osallistua syyskuun 17.päivän vaaleihin, valuu aika käsistä ilmoittaakseen vaalin valvojille puolueittensa ehdokaslistat.

Mielenkiinnolla on seurattu – median välityksellä ja lisäämällä suolalla – Uusi Oikeisto (New Right) puolueen johtajakaksikon Ayelet Shakedin ja Naftali Bennettin pyrkimyksiä muodostaa mahdollisimman laaja oikeistoon kuuluvien pienpuolueitten blokki Likudin oikealle laidalle.

Suoritettujen gallupien mukaan Shaked (Almond) on suosituin henkilö johtamaan sellaista liittoa, selvällä erolla kilpailijoihinsa, joista Bennett on kakkosena, mikä on katkera pala nieltäväksi ortodoksijuutalaisille, joiden mielestä naista ei tule valita johtavaan asemaan.

Sitä voitaneen perustella vaikkapa Mooseksen 1. kirjan kertomukseen syntiinlankeemuksesta, jossa Herra Jumala sanoi Evalle:

”Minä teen suuriksi raskautesi vaivat; kivulla pitää sinun synnyttämän lapsia, mutta mieheen on sinun halusi oleva, ja hän on sinua vallitseva.” (1.Ms 3:16)


02. Yleisökommenttien perusteella arvioiden kansa ei anna Bennettille anteeksi sitä, että erosi perustamastaan aiemmasta Jewish Home puolueesta ja hajotti sen. Hän saanee New Right puolueen vaalilistassa kakkospaikan.

Tuore gallup lupaa Yhtyneelle Oikeistolle jopa 13 edustajaa Knessetiin, jos New Right johtoon äskettäin valittu Ayelet Shaked sitä johtaa.
Saman gallupin mukaan Likud saa 30 edustajaa; SiniValkoinen 29 edustajaa. Ne saivat viimeisissä vaaleissa 09.04.2019 kumpikin 35 edustajaa.

Libermanin Israel Beitenulle luvataan 9 edustajaa (nyt 5).
Shas menettää 1 edustajan saaden 7 (8), UTJ saa 8 edustajaa.

Rabbi Rafi Peretzin johtama United Right Party saa 5 (5); Shakedin johtamalle New Right puolueelle luvataan 6 (0) edustajaa.

Ehud Barakin perustama ja johtama Israeli Democratic Party saa 6 (0) edustajaa. Barakin imago on ryvettynyt pahoin Epsteinin jutun yhteydessä.

Gallupissa selvisi, että jos New Right ja United Right puolueet menevät vaaleihin yhteisellä listalla, Likudin edustajamäärä putoaa 28:an.

Tästä riippumatta uskonnollisten ja oikeistopuolueitten blokki saa 65 edustajaa Knessetiin, jolla se voisi hallita maata.

SiniValkoisen puolueen, Meretzin ja arabien jointlistan muodostama blokki saisi ilman Israel Beitenua 55 edustajaa.

Israel Beitenu-puolueen johtaja Avigdor Liberman kuitenkin ilmoittaa, ettei hän halua avustaa Netanyhaun kapeaa oikeistopuolueitten muodostamaa hallitusta, vaan suosittaa Yhteistoimintahallitusta Likudin ja SiniValkoisen kesken, mutta ilman haredipuolueita ja uskonnollisten sionisti-ryhmittymiä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266281,


03. Riippumaton analyytikko ja konsultti Ariel Natan Pasko tutkii ja analysoi Arutz Shevan julkaisemassa artikkelissaan Israelin poliittista kenttää ja sen muodostamia hallituksia, joiden epäröivää politiikkaa hän pitää vastuussa nykyiseen sekavaan tilanteeseen sekä Gazassa että Juudeassa ja Samariassa.

”Useiden vuosien aikana poliittisen johdon epäröinnin seurauksena ”Palestiinasta” on tullut ”Hamastan”, ja raketit ovat sataneet israelilaisten päälle säännöllisesti”.

”Sosiaaliongelmat ovat kasvaneet Israelissa, kuten myös perhearvojen taantuminen, jotka imitoivat sitä, mitä tapahtuu liberaalissa lännessä. Vaalit ovat tulossa, eikä kellään ehdokkaista näytä olevan aavistustakaan sitä, mitä pitäisi tehdä” Pasko valittaa.

”Nähdessään ongelman, Har HaMor Yeshivan johtaja rabbi Tzwi Lau perusti äskettäin uuden poliittisen puolueen ”NOAM”, joka perustuu iskulauseeseen ”L´Hiyot Am Normali”, miten olla normaali kansa, taistella perhearvojen puolesta ja LGBT:n painostusta vastaan yhteiskunnassa.”

”Epäonneksi vain äänestäminen sitä puoluetta merkitsee äänten haaskaamista, ja oikeistopuolueitten blokin heikentämistä.”

Pasko kertoo Jewish Home puolueen johtajasta rabbi Ravi Peretzistä, joka politiikan noviisina kertoi kokemuksistaan seksuaalisen poikkeavuuden käännytysterapiasta antaen kuvan, että se näyttää toimivan.

Hän sai välittömästi päälleen syytösten ryöpyn, johon liittyivät vasemmistoliberaali media, poliitikot ja LGBT-tyhmät vaatien hänen erottamistaan opetus-ministerin tehtävistään.

Lukuisat toiset rabbit, kuten Chaim Druckman, Shmuel Eliyahu, tukivat Peretziä, kuten myös perheryhmät kuten ”Brochrim the B´Mishpacha” (Valiten Perheen).

Rabbi Eliyahu vaatii kansaa tukemaan normaalia, tervettä järkeä ja perheitä, jotka muodostuvat isästä ja äidistä (ja heidän lapsistaan).
”Jos haluavat asua normaalissa valtiossa, jossa järkevä mielipide on sallittu, sinun tulee vahvistaa opetusministerin kättä” hän kirjoittaa virallisella FB:n sivullaan.

”Jos haluat asua vapauden ja veljeyden maassa väkivallan ja syrjinnän asemesta, kirjoita opetusministeriä tukevia julkaisuja”.

Pasko sanoutuu kuitenkin irti Eliyahun määritelmästä ”normaali kansa”, sillä juutalaisen kansan tehtävä ei ole olla ”normaali kansa”, vaan ”Am Kodesh”
”pyhä kansa”.

”Jos te nyt kuulette Minun ääntäni ja pidätte Minun liittoni, niin te olette Minun omaisuuteni ennen kaikkia muita kansoja. Ja te olette Minulle pappis-valtakunta ja pyhä kansa. Sano nämä sanat israelilaisille”. (2Ms.19: 5 -6)

Muutaman päivän kuluttua Peretz peruutti lausuntonsa. Kirjeessään Tel Avivin koulujen johtajille hän kirjoitti: ”Tiedän käännytysterapian laittomaksi ja vakavaksi, ja ymmärrän että se on väkivaltainen hoitomuoto, joka ei vastaa inhimillistä psyykeä, ja voi aiheuttaa potilaalle enemmän kärsimystä kuin vapautusta.”

(Peretzin perääntyminen ilman taistelua ei lupaa hyvää puoluejohtajasta. Hän osoittautui tällä pelkuriksi, joka on altis vaikutukselle eikä estä painostusta. Lisäksi internetissä esiintyy lukuisia kirjoituksia, joissa ihmiset kertovat vapautuneensa homo- tai lesbo-sidonnaisuudestaan).

Aiheeseen tarttui myös perustamansa Israelin demokratiapuolueen ehdokas Ehud Barak, joka hyökkäsi Netanyahua vastaan ottaen esikuvakseen Yhdysvaltain presidentti Trumpin vastaisia iskulauseita todeten:

”Netanyahu nimitti tietoisesti valtaan messiaanisen kahanistin, rasistin, joka haluaa, kuten Bibin opetusministeri teki selväksi, halachan mukaisen messiaanisen valtion, jossa naisia ei hyväksytä johtajiksi, LGBT-ryhmiä syrjitään, arabeja diskriminoidaan ja palestiinalaiset tulevat olemaan valtion apartheidin uhreja Juudeassa ja Samariassa”.

”Missä ilmoitus puuttuu, siinä kansa käy kurittomaksi, mutta ne, jotka noudattavat Toraa (ja sen näkyä), tulevat iloitsemaan”. (SNL 19:18, englantilaisen käännöksen mukaan.)

Pasko opettaa, että todellinen juutalainen johtajisto tarkoittaa aina asettumista Jumalan puolelle, Toran ja Mitvotin (hyvien töiden) puolelle, ja juutalaisen kansan puolelle, vaikka ”se ei aina ymmärräkään, vaan haluaa hyökätä sinua vastaan”.

Pasko ottaa esimerkin pappi Pinchasin, joka ainoana juutalaisena nousi Moabin kuninkaan Balakin palkkaaman Balaamin kiroamaan Egyptistä Luvattuun Maahansa kulkevan kansan, mutta koska hän ei voinut sitä tehdä, vaan siunasi heidät. Balaam antoi Balakille ohjeen:

”Koska Israelin Jumala hylkää seksuaalisen moraalittomuuden, lähetä moabilaisia naisia tanssimaan juutalaisten leiriin voidakseen saada juutalaiset miehet (ja naiset myös) osallistumaan orgioihin.”

Balaam selitti Balakille, että ”seksuaalinen irstailu ja aviorikokset tuovat Jumalan vihan juutalaisten ylle”. Midianilaisia naisia, myös yläluokkaan kuuluvia, lähetettiin viettelemään juutalaisten johtajia.

Kertomus päättyy siihen, että pappi Pinchas (Aronin pojanpoika) otti keihään, meni Simeonin leiriin midianilaisen naisen tuoneen juutalaisjohtajan telttaan ja keihästi sillä heidät molemmat. Siten hän lopetti Jumalan vihan, joka oli jo surmannut 24 000 juutalaista.(4Ms.25: 1 -18).

Sen sijaan, että kansa olisi antanut hänelle tunnustusta, se syytti häntä pyhän kansan jäsenten surmaamisesta. ”Tämän Aronin pojanpoika, joka oli lihottanut vasikoita epäjumalille uhrattaviksi, uskalsi (had the chutzpah) surmata prinssin Israelissa”. (Rashi)

Jumala hyväksyi Pinchasin teon hänen kiivaillessaan Jumalan lakien rikkomista vastaan, ja teki hänen kanssaan ”Rauhan liiton”; ikuisen pappeuden liiton hänen ja hänen jälkeläistensä kanssa. 4Ms.25:10 -13) http://www.israelnationalnews.com/Artic ... aspx/24192,

04. UUTISIA LYHYESTI

SiniValkoisten johtaja Benny Gantz muuttaa strategiaansa eikä enää hyökkää suoraan Netanyahua vastaan. Tällä hän halua varmistaa, ettei ovi potentiaalisesta hallitusliitosta Likudin kanssa sulkeudu lopullisesti.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266357,

Meretz yrittää houkutella Labour-puolueen kansanedustajia liittymään Meretziin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266360,

Jerusalemin poliisi on sitoutunut siinä määrin Temppelivuoren päivärutiinia valvovan islamsäätiön normeihin, että se seuraa silmä kovana, ettei vaan kukaan ei-muslimi rukoile edes pääkopassaan Israelin Jumalaa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266359,

Iranin ylin kaitsija Ali Khamenei sanoo: USA:n rauhantiimin laatiman rauhan-suunnitelman tarkoituksena on tuhota palestiinalainen identiteetti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266351,

EU vaatii Israelia lopettamaan laittomasti aivan turvallisuusaidan varteen rakennettujen asuntokerrostalojen purkaminen Jerusalemissa. Israelin turvallisuus-järjestöjen mukaan kriisitilanteissa niiden ikkunoista voidaan tulittaa suoraan Israelin puolelle turva-aitaa. Rakennukset ovat PA:n valvonnan alla, mutta PA antoi niille luvan sopimatta Israelin kanssa.
Korkein oikeus antoi 10 (12) talon purkamiseksi, joka on nyt työn alla. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266318,

Turkin ulkoministeri sanoo maansa vastaavan, jos USA asettaa sille sanktioita.
Ulkoministeri Mevlut Cavusoglu sanoi TGRT:n haastattelussa, ettei Turkki hyväksy USA:n uhkaamia sanktioita, ja tulee vastaamaan niihin samalla mitalla. USA poisti Turkin oikeuden osallistua F-35 koneitten opetusohjelmaan siksi, että se osti Venäjältä S-400 ilmatorjuntajärjestelmän, jonka kaksi ensimmäistä kuljetusta on jo toimitettu Turkkiin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266350,

Blokikirjoittaja Mohammad Saud Saudi Arabiasta matkusti Israeliin osallistuakseen ulkominiteriön järjestämään konferenssiin, johon on kutsuttu osallistujia useista arabimaista, joihin kaikkiin sillä ei ole diplomaattisia suhteita.

Hän halusi käydä Al-Aqsa moskeijassa Temppelivuorella, mutta mentyään sinne arabit alkoivat heitellä häntä muovituoleilla ja kivillä kehottaen häntä ”menemään synagogaan, koska on liittoutunut vihollisen kanssa”. Knesset ja Yad Vashem ovat myös Tel Avivin ohella delegaation vierailuohjelmassa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266338,

IAF lähetti hävittäjäkoneen tarkastamaan epäilyttävää kohdetta Golanin kukkuloilla. Koneen pilotti laukaisi ohjuksen, joka putosi Syyrian puolelle ottamatta ensin selvää, mikä kohde oli. Häntä syytetään holtittomuudesta ja poistetaan vahvuudesta joksikin aikaa tutkimusten ajaksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266336,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -32; Tiberias 24 -38; Suolameri 27 -39; Eilat 25 -41 +C-astetta.
Aurinkoista, ei muutoksia.

Myös torstain raportti myöhästyy tämän hetken tietojen valossa, koska on alistuttava hammaslääkärin poran alle.


Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 4010
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Seuraava

Paluu Uutisia Israelista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron