Ajantaso tietoa Israelista Elokuu

Ajantaso tietoa Israelista Elokuu

ViestiKirjoittaja Irene » 05.08.2019 07:25

  Kuva

Thursday, August 01, 2019
TORSTAI 01.08.2019


TORSTAI 01.08.2019
01. Hamasin taistelijoitten asuun pukeutunut terroristi soluttautui keskiviikkona Gazan turva-aidan läpi Israelin puolelle avaten tulen IDF:n sotilaspartiota kohti haavoittaen kahta sotilasta ja yhtä upseeria. Upseerin vammat ovat keskinkertaisia, sotilaitten lieviä.

Sotilaspartio oli havainnut Gazan arabin lähestyvän turva-aitaa, mutta antoivat jostain syystä hänen jatkaa matkaansa aidan läpi Israelin puolelle.

Päästyään turva-aidan läpi arabi avasi kiväärillään tulen partion sotilaita kohti, jotka paikallistettuaan hänet vastasivat tuleen lopulta eliminoiden hänet, mikä tarkoittaan hänen surmaamistaan.
Arabilla oli aseinaan myös käsikranaatteja, mutta hän ei käyttänyt niitä.

Useita lähialueen teitä jouduttiin sulkemaan tapauksen johdosta ja sotilaita lähetettiin vahvistamaan lähellä olevia juutalaisasutuksia.

Haavoittuneet lähetettiin sairaalaan hoidattamaan vammojaan, ja heidän omaisilleen ilmoitettiin tapauksesta.
Gazan arabin uskotaan toimineen oma-aloitteisesti ja yksin.

IDF päätti vain päivää aiemmin laajat harjoitukset eteläisessä komennus-kunnassa parantaakseen sotilaallista valmiuttaan Gazassa toimivia terrori-järjestöjä vastaan.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266786, https://www.debka.com/gaza-flareup-3-is ... filtrator/,

02. IDF valmistautuu mahdollisuuteen, että tilanne etelässä kehittyy merkittävästi vaarallisemmaksi.

Yleisesikuntapäällikkö kenraalimajuri Aviv Kochavi antoi omat ohjeensa ottaessaan johtavan aseman armeijassa, joiden keskeinen huoli on valmiuden nostaminen sotilaalliseen konfliktiin Gazan kaistalla.

Valmiusprosessiin kaikkien yleisesikunnan osat sisältyvät Eteläisen Komennus-kunnan johdolla. Prosessi keskittyy yleisesikunnan tavoitteiden laajuuden nostamiseen; tiedustelun vahvistaminen; kenttäyksiköitten liittäminen ajan tasalla olevaan tiedusteluun, alueellinen organisaatio, harjoitus ja laajakantoinen huoltoponnistelu.

Lisääntyvän valmiuden prosessi toteutettiin useilla tasoilla. Ensimmäinen oli taistelukosketus; 2019 ensimmäisellä puoliskolla taistelukosketuksen täydellinen proseduuri toteutettiin Eteläisen Komennuskunnan ja Yleisesikunnan toimesta kaikkine kenttäyksiköineen taistella Gazan kaistalla.

Lisäksi – osana valmiuskampanjaan – tiedusteluosasto lisäsi Eteläisen komennuskunnan kanssa yhteistyönä sotilaallisten kohteitten määrää, samalla rakentaen kampanjalle soveltuvia tulituskohteita. 2019 alkupuoliskolla suoritettiin 30 sellaista harjoitusta.

Lisäksi ”Coiled Spring” kurssissa harjoitettiin upseereita komppanian komentajista ylöspäin käyttämään virtuaalitodellisuuden simulaatiota, jossa kuviteltiin taisteluolosuhteet Gazan kaistalla, painottaen vihollisen valmiutta.

Pari viikkoa sitten suoritettiin laaja harjoitus, jossa tutkittiin komentajien tehokkuutta taisteluolosuhteissa. Kahdeksan divisioonan komentajaa, sadoittain reservin henkilöitä, ilmavoimat ja merivoimat Ashdodista osallistuivat harjoituksiin.

Viime kuukausina on tehty keskitettyjä ponnisteluja siviilien ja armeijan yhteydestä Gazan kaistan raja-alueella, jota johtavat Gazan divisioonan insinöörijoukot. Näitä ponnisteluja on tehty tiedolla, että siirtyminen rutiinista hätä-tilanteeseen alueella voi tapahtua hyvin nopeasti ja yllättäen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266765,

03. Israelin sotilassuunnitelma potentiaalista tulevaa konfliktia Gazan kaistalla tähtää koviin iskuihin terrorijärjestö Hamasia vastaan, mutta pyrkimättä alistamaan sitä kokonaan, jättäen sen valta-asemaan Gazassa, kertoivat sotilasvirkailijat hepreankielisille median edustajille keskiviikkona laajan harjoitustapahtuman päätöstilaisuudessa.

Harjoitus oli suurin Israelin Puolustusvoimien Gaza divisioonan suorittama operaatio Protective Edge kesäsodan jälkeen v. 2014.

Harjoituksessa joukot menivät Ashkelonin kaduille keskiyöllä simuloidakseen Gazan kaupunkiympäristöä.
Toisissa näkymissä kuviteltiin terroristien mahdollisia yrityksiä miehittää Ashkelon ja muita asuntokohteita mereltä käsin; uhrien ja haavoittuneiden evakuoiminen helikoptereilla, sekä lähiön miehittäminen Gazassa.

Nelipäiväinen harjoitus testasi IDF:n uuden komentajan Aviv Kochavin laatiman suunnitelman, se suoritettiin tammikuussa.

”Hyvin kokonaisvaltainen ja vakava prosessi toteutettiin täällä, ja saamani vaikutelma on se, että valmiuden taso mahdolliseen taisteluun Gazan kaistalla on hyvin, hyvin korkea” Kochavi totesi.

”Suunnitelmana on erilaistaa armeijan osastojen sotilastoimet antaakseen hallitukselle enemmän optioita ja liikkumavaraa, sekä rajoittaa taistelujen puitteita ja kestoa. Siinä on huomioitu kaksi asetta, joita Hamasilla ei ollut käytettävissään 5 vuotta sitten: drones, jotka voivat kuljettaa pommeja ja kerätä informaatiota, sekä lyhyen kantaman kranaatteja ja raketteja, joilla on mahdollisuus kuljettaa satoja kiloja räjähteitä kukin”.

”Toinen muutos on välineiden ja teknologioitten sarja, joilla vastataan Hamasin rakentamiin puolustustunneleihin Gazassa, joihin piiloutuneet Hamasin taistelijat voivat järjestää ikäviä yllätyksiä sotilaille maaoperaation aikana.”

”Israel nopeuttaa maanalaisen tunnelien estomuurin rakentamista, ja sen on oletettu valmistuvan kokonaan touko-kesäkuussa 2020.”

”Oman haasteensa IDF:lle muodostavat rajavyöhykkeellä toimivat ns. estävät joukot, jotka ovat aseistettuja, mutta jotka pyrkivät estämään mielenosoittajia lähestymästä turva-aitaa, jossa he voivat joutua ammutuiksi. Sotilaita kehotetaan varovaisuuteen liipaisinta vetäessään, ettei tule vahinkoja.”

Ilmapalloterrorismi ja mielenosoittajien hetkellinen tunkeutuminen Israelin puolelle ovat ”harmaata terrorismia”, ja sotilaita kehotetaan harkinnan käyttämiseen, koska armeijan tarkoitus on suojella omia siviilejään.”

Eräs havainto on vielä mahdollinen: Everstiluutnantti Gideon Elistem, Gaza-divisioonan apulaiskomentaja sanoo, että ”Hamasin taistelijat voivat ampua pst-ohjuksia Gazasta suoraan Sderotin tornitaloihin”.

Elistem sanoo armeijan kehittäneen ”suunnitelman tuon uhkan poistamiseksi. IDF on kouluttanut siviilejä yhteistyössä paikallisten neuvostojen kanssa evakuoimaan asukkaita kodeistaan”.
”Meillä on selkeä ja organisoitu suunnitelma Sderotin kaupungin asukkaitten suojelemiseksi maavoimien kanssa” Elistem vakuuttaa. https://www.timesofisrael.com/in-future ... topple-it/,

Israelin vaarallisin vihollinen sijaitsee kuitenkin maan pohjoisrajan takana, mikä IDF:n tulisi muistaa kaikissa suunnitelmissaan.

04. Puolustusministeriön pari kuukautta sitten erotettu Juudean ja Samarian rakentamisen avustaja/neuvonantaja Kobi Eliraz varoittaa hallitusta Israelin kyvyttömyydestä toteuttaa auktoriteettiaan strategisissa osissa Juudeaa ja Samariaa, joiden sekä siviili- että turvallisuuskysymyksiä se hallitsee.

Eliraz valittaa vauhtia, jolla PA:n arabien harjoittama laiton rakentaminen etenee viimeisen vuosikymmenen aikana ilman, että Israelin valtio olisi puuttunut siihen C-alueilla, joka on 60 % Juudean ja Samarian alueista, ja joita Israel täysin hallitsee – tai ainakin sen tulisi hallita niitä.

Juudean ja Samarian alueet määriteltiin 1994 Oslon sopimuksella, joka on moneen kertaan julistettu kuolleeksi; viimeksi Abbas, joka PLO:n puheen-johtajan ominaisuudessa mitätöi kaikki Israelin kanssa solmitut sopimukset.

Perustaen puolustusministeriön rekisteriin Eliraz sanoi keskiviikkona, että juutalaisasukkaitten määrä Juudean ja Samarian alueilla on n. 450 000 ilman Jerusalemia, mutta he hallitsevat vain 9 % C-alueesta.

PA:n arabit ovat onnistuneet samalla C-alueella saamaan valvontaansa 30 % maasta, josta suuri osa määritellään maatalous- tai laidunmaaksi.
Eliraz toteaa, että Israelin pidättyessä antamasta rakennuslupia PA:n arabeille C-alueille kolmen vuosikymmenen aikana on johtanut tilanteeseen, jossa ”kaiken ollessa kiellettyä, kaikki tulee de facto sallituksi”.

Eliraz ennustaa, että Israelin hallituksen salliessa laittomuuden jatkumisen PA:n arabien miehittäessä ulkomaisen rahan tuella C-aluetta, Israelilla ei ole enää tarpeeksi maata liitettäväksi valtioonsa, jos se niin päättää.

Oslon sopimuksen puitteissa tarkoitus oli, että Israel luovuttaa jossain vaiheessa suurimman osan myös C-alueista PA/PLO:n valvontaan.
Eliraz toteaa vahvana omana mielipiteenään, että niin kauan kuin Israel valvoo 60 % Juudeasta ja Samariasta, sen tulee ulottaa lainsäädäntönsä niihin.

Eliraz sanoo PA/PLO:n laatineen yksilöidyn suunnitelman EU:n avustuksella, jossa PA:n arabeja ohkaistaan rakentaman C-alueille, koska Israel ei kuitenkaan tule estämään sitä.
https://www.timesofisrael.com/israel-be ... l-laments/,
https://www.jpost.com/Israel-News/Yoram ... hed-597385
Netanyahu teetti useita vuosia sitten tutkimuksen KO:n entisellä tuomarilla Edmond Levillä, joka toteaa tutkimuksessaan, että Juudea ja Samaria ovat kv. lain mukaan Israelin aluetta, eikä siten ole mitään laillisia esteitä juutalaisten rakentamiselle niiden alueilla. Netanyahu kuitenkin piilotti raportin pöytä-laatikkoonsa, eikä koskaan julkistanut sitä.

05. YK:n 1948 perustaman palestiinalaispakolaisten avustamiseksi perustaman järjestön UNRWA:n räjähtäessä kuin mätäpaise katsojien kasvoihin, on herättänyt ja herättää edelleen ristiriitaisia tuntemuksia.

Tämä järjestö, jonka peruskirja antaa sille ”ikuisen elämän ilman synnintuntoa ja joka kasvaa omalla painollaan”, on todella avustanutkin kymmeniä tuhansia nuoria koulutuksen alkuun, mutta on jättänyt heidät korkeasti koulutettuina kuin ilmaan ilman omaa valtiota tai mahdollisuutta edetä asuntomaansa hierarkiassa, sekä ruokkinut lukemattomia köyhiä pakolaisia päivästä toiseen.

Näistä hyvistä ja lämpöisistä tosiasioista huolimatta järjestön korkean johdon parissa vallinneet väärinkäytökset tuntuvat sitäkin kauheammilta.

”Paljastukset hillittömästä väärinkäytöstä UNRWA:n käytävillä eivät olisi voineet häväistä arvostetumpaa yhteisöä.” (humanrightsvoices.org)

Sivupyörteenä tämä YK:n järjestö asetti palestiinalaiset omaan rikolliseen kategoriaansa, joka sallii heidän pysyä ”pakolaisina” sukupolvien ajaksi sen sijaan, että se avustaisi heitä asettumaan uuteen asuntomaahansa, mutta myös avustamaan terroristeja. Se tekee sitä teknisesti, antaen Fatahin, Hamasin ja Islamic Jihadin varastoida aseita kouluihinsa, ja ideologisesti, revisionististen oppikirjojensa kautta ja muilla keinoilla opettaen lapsia vihaamaan ja pyrkiä tappamaan juutalaisia (ja myös kristittyjä).

Viime päivien tapahtumat eivät tapahtuneet pakolaisleirien surkeissa oloissa, vaan ne tapahtuivat järjestön korkeiden johtajien hyvin ilmastoiduissa toimisto- ja hotellihuoneissa eri maissa.

Al Jazzeera ja SAFP kertovat skandaalista tulenaroissa raporteissaan, jotka lähetettiin YK:n pääsihteerille Antonio Guterresille. Niissä syytetään UNRWA:n pääkomissaaria Pierre Krahenbuhlia ja toisia järjestön virkailijoita ”seksuaalisista rikoksista, nepotismista, kostonhimosta, diskriminoinnista ja muista vallan väärinkäytöksistä henkilökohtaisen edun tavoittelemiseksi, laillisten erimielisten painostamisesta ja muilla tavoin saavuttaakseen henkilökohtaiset tavoitteensa. http://www.humanrightsvoices.org/site/articles/?a=11025,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 19 -32; Tiberias 24 -38; Suolameri 27 -39; Eilat 28 -42 +C-astetta, aurinkoineen sää jatkuu tänään ja huomenna, vähän viilenevää.


Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 4010
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantaso tietoa Israelista Elokuu

ViestiKirjoittaja Irene » 05.08.2019 07:26

Sunday, August 04, 2019
SUNNUNTAI 04.08.2019
SUNNUNTAI 04.08.2019
01. Olen aiemminkin maininnut, että maailma on muuttumassa entistä vaarallisemmaksi paikaksi asua. Mutta eipä meillä ole toista maailmaa, jonne muuttaa, tai jos jotain planeettoja onkin löydetty, ne ovat turvallisten valovuosien päässä, eikä sinne voitane päästää kuin harvat ja valitut ja niistäkin vain DNA näytteet tulevien sukupolvien päästä.

Nasa sanoo löytäneensä asuttavan planeetan, mutta se on 31 valovuoden päässä.
https://www.timesofisrael.com/nasa-disc ... e-planets/,

Siispä jatkakaamme taivaltamme nykyisen maakamaran pinnalla, mutta varoen entistä tarkemmin selustaamme, ja ennen kaikkea pyrkien selvittämään asiamme Taivallisen Isän kanssa ollaksemme aina valmiit, tuli mitä tuli.

02. ”Tämä on valkoisten lasten viimeinen sukupolvi” sanoi Texasissa El Pasossa ainakin 20 ihmistä murhannut ja 26 muuta haavoittanut murhaaja 19 minuuttia ennen sapatin alkamista online julkaisemassaan julistuksessa, joka poistettiin myöhemmin online mediasta.

Massamurhasta epäilty on 21-vuotias valkoinen mies Allenista, jona sanotaan ”ajaneen 1000 km kodistaan Mexikon rajakaupunkiin murhatakseen ihmisiä, joiden hän sanoo uhkaavan elintapaamme”.

Online julistuksessa todetaan, miten ”laaja espanjalainen väestö Tezasissa tulee muodostamaan Demokraattisen tukikohdan, ja että maahanmuutto ja ensimmäisen sukupolven amerikkalaiset syyllistyvät kulttuurien sekoittamiseen”.

Tulituksessa sai surmansa 3 Meksikon kansalaista, kertoi Meksikon presidentti Andres Obrator CNN:n raportin mukaan. Texasin kuvernööri sanoi, että tulitus oli murhaavimpia Texasin historiassa.

Huhtikuussa Poway synagogassa valkoinen mies surmasi naisen ja haavoitti kolmea muuta, heidän joukossaan synagogan rabbi. Tämä murhaaja julkaisi online 8chan sivulla julistuksen, jossa hän syytti ”Amerikan juutalaisia eurooppalaisen rodun kansanmurhan suunnittelusta”. Hänen käyttämänsä online sosiaalinen media muistutti El Pason murhaajan käyttämää mediaa.


8chan online media muodostettiin 2013, se on suuresti suosittu ja lupaa käyttäjilleen vapaan, ystävällisen ohjelman. Käytännössä se on liitetty viesteihin, joissa kerrotaan massatulituksesta, rotuvihasta ja lapsi-pornografiasta.
https://www.jpost.com/American-Politics ... ies-597582,

Allenista kotoisin oleva 21-uotias Patrick Crusius käytti Walmartissa El Pason massamurhassaan ”AR-tapaista” kivääriä ja hänellä oli päässään sotilaskypärä. HalTurner raportin mukaan poliisi on pidättänyt murhaajan.
https://halturnerradioshow.com/index.ph ... hot-so-far,

ElPason massamurha tapahtui Walmartin marketissa lähellä Cielo Vista supermarkettia, muutaman mailin päässä USA:n Meksikon rajasta.
Murhasta epäilty Patrick Crusius oli pukeutunut tummaan T-paitaan ja oli suojannut korvansa kuulokkeilla, hänen aseensa oli rynnäkkökiväärin tapainen.

Presidentti Trump tuomitsi massamurhan pelkuruuden osoituksena. ”Vakuutan olevani jokaisen tukena tässä maassa tuomiten tänään tapahtuneen vihateon. Ei ole olemassa mitään syitä tai verukkeita, jotka koskaan oikeuttavat surmaamaan viattomia ihmisiä” hän kirjoitti Twitter-sivullaan.

Massamurhan uhrien nimiä ei ole vielä julkistettu, mutta heidän joukossaan on 3 Meksikon kansalaista, sanoi Meksikon presidentti Manuel Lopez Obrador. El Pason poliisipäällikkö sanoi, että uhrien joukossa oli monen-ikäisiä. Epäilty ei vastustellut pidättäessä, eikä yhtään laukausta ammuttu.
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-49221936, https://beforeitsnews.com/v3/global-unr ... 21785.html,

03. Muutamia tunteja El Pason massamurhan jälkeen raportit kertovat tulituksesta Oregonin alueella Daytonissa, Ohiossa, ja että poliisi on paikalla pyrkien saamaan tilanteen hallintaansa. FBI:n agentteja saapui myös paikalle.

Raportin mukaan useita ihmisiä on haavoittunut, ja heitä on kuljetettu useisiin sairaaloihin paikallisen median mukaan. Paikalle saapui useita ambulansseja.

Poliisi pyytää paikalla olijoita todistamaan näkemänsä.
Sosiaalisessa mediassa julkaistu footage (video-ote) näyttää ihmisten ryntäävän pakoon kymmenien laukausten seuraamana.

Tulitus tapahtui luultavasti Ned Peppers Bar ulkopuolella E 5. kadulla. Ihmisiä kehotettiin poistumaan välittömästi alueelta ja välttämään Oregonin aluetta.
FBI:n agenttien saapuminen paikalle osoittaa, että tapaus koskee federatiivia.
https://www.bbc.com/news/world-us-canada-49224816,

04. Tilanne on jännittynyt vaarallisesti Pakistanin ja Intian välillä Kashmirin alueella. Intian sanotaan tuoneen alueelle 80 000 sotilasta ja Pakistan on asettanut armeijansa ja ilmavoimansa hälytystilaan, kertoo HalTurner show.

Intia siirsi Jammun alueelle Kashmirissa 10 000 puolisotilaallista miestä siellä olevien 40 000 sotilaan lisäksi. Nyt 28 000 sotilasta siirretään entisten lisäksi. Intian ilmavoimat operoivat Jammun alueilla kuten normaalisti. Mirage 2000 koneet toimivat myös alueen lentotukikohdista käsin.

Komento sotilaitten siirtämiseksi Kashmiriin annettiin nykyisen turvallisuus- tilanteen johdosta. Viimeiset tiedustelutiedot varoittavat terroriuhasta erityis-kohteisiin vuosittaisen Hindujen pyhiinvaelluskauden aikana.

45-päivän vuosittaisen pyhiinvaelluskauden aikana satoja tuhansia intialaisia pyhiinvaeltajia tungeksii pyhitettyyn vuorenluolaan, nimeltä Amarnath pyhättö.

Pyhästä ajankohdasta huolimatta Intian turvallisuusjärjestöt kehottavat turisteja lopettamaan pyhiinvaelluksensa välittömästi terroriuhan johdosta.
Armeija sanoo löytäneensä ja purkaneensa useita IED-tienvarsipommeja pyhiin-vaeltajien käyttämän tien varrelta.

Myös Pakistanin armeijan asettama miina löydettiin, jota esiteltiin medialle. ”Tämän johdosta Pakistanin armeija on suoraan vastuussa terrorismista Kashmirissa,” sanoo Intian armeijan tiedottaja. https://halturnerradioshow.com/index.ph ... e-on-alert,

BBC lisää edelliseen kertoen tuhansien ihmisten pakenevan, heidän mukanaan turisteja ja hindu-pyhiinvaeltajia, jotka olivat matkalla Amarnath luolalle.
Viranomaiset varoittavat terroriuhasta pyhiinvaeltajia vastaan. ”Pakistanin tukemat militantit suunnittelevat iskuja vuosittaista pyhiinvaellustapahtumaa vastaan”. varoittavat Intian viranomaiset.

Arviolta 20 000 hindu-pyhiinvaeltajaa ja 200 000 työläistä ovat poistumassa alueelta, paikallinen hallituksen virkailija kertoi Reutersille.
Hyökkäyksiä hindu-pyhiinvaeltajia vastaan on tapahtunut ennenkin, vuonna 2017 tehdyssä hyökkäyksessä sai surmansa 7 ihmistä.

Englanti ja Saksa varoittivat lauantaina kansalaisiaan matkustamasta Kashmiriin.
Intia ja Pakistan valvovat Kashmirin aluetta, mutta rajalinja on epämääräinen. Lisäksi Kiinalla on omat intrenssinsä Kashmirin alueeseen. Israel varoitti samoin. https://www.bbc.com/news/world-asia-india-49222571,

05. USA:n ja Kiinan välillä on käyty kauppasotaa jo kuukausien aikana, ja viimeiset yritykset sodan lopettamiseksi valuivat tyhjiin intressien iskiessä yhteen.

Steve Quaylen julkaisemassa artikkeli otsikoidaan: ”Kiina on erittäin ärtynyt, ja he katsovat nyt USA:n olevan vihollisensa no 1.” (Michael Snyder)

Snyder sanoo, että pelottavinta USA:n kannalta tässä on se, ettei tavallinen amerikkalainen näytä edes olevan tietoinen kehityksestä, missä maiden väliset suhteet liikkuvat.

Kiinan viranomaiset syyttävät avoimesti USA:ta suunnattomista protesteista Hong Kongissa viime viikkoina, ja torstaina presidentti Donald Trump asetti uudet pakotteet kiinalaisille tuontitavaroille.

”Todellisuudessa kiinalaiset eivät vain puhu, vaan he suorastaan kiehuvat raivosta Yhdysvaltoja vastaan, eivätkä he kainostele ilmaista sitä julkisesti.”
Snyder ottaa esimerkiksi arvostetun kiinalaisen uutisankkurin Kang Huin, joka normaalisti siistii sanansa Kiinan perinteisen arvoperusteen mukaisesti, eikä Snyder itse voisi edes kuvitella käyttävänsä sellaista terminologiaa.

Hän tekee nyt poikkeuksen ja toistaa Huin tekstiä sensuroimatta.
”He kehittävät ongelmia ja haluavat koko maailman joutuvan kaaokseen, käyttäytyen kuin s---ta-kasaa sekoittava keppi” Kang totesi Kiinan valtion CCTV-kanavalla. Hän lisäsi tähän myöhemmin.

”Jos kourallinen amerikkalaisia aina aiheuttavat ongelmia, me pahoittelemme.
Emme enää puhu määrätyistä kysymyksistä. Me tulemme hyökkäämään. Me iskemme teitä, kunnes kasvonne ovat mudan peitossa. Me iskemme teitä, kunnes jäätte sanattomiksi”.

Kiina syyttää, että CIA aiheuttaa ja kiihottaa mielenosoituksia Hong Kongissa. Kiinan armeija harjoittelee kansanmassojen hillitsemistä. Kiinan armeijan varuskunnan komentaja Chen Daoxiang Hong Kongissa, jossa on 6000 sotilasta, vakuutti ”joukkojensa päättävästi puolustavan kansallista itsenäisyyttä, turvallisuutta ja tasapainoa sekä hyvinvointia Hong Kongissa”.

Hong Kong kuuluu teknisesti Kiinaan. Englanti palautti sen Kiinalle 1997, mutta kaupungissa on itsehallinto 50 vuoden ajan, ennen kuin se virallisesti alistetaan Kiinan keskushallinnon alle v. 2047. Siinä toteutuu kiinan määritelmä: ”yksi valtio; kaksi järjestelmää”, jota Kiina esittää Taiwanin ongelman ratkaisuksi.

Kiinan lähettiläs YK:ssa Zhang Jun sanoi Pekingin tekevän tarvittavia vastatoimia puolustaakseen oikeuksiaan; avoimesti määritellen Trumpin asettamia viimeisiä sanktioita ”järjettömiksi, vastuuttomiksi toimiksi”.

Tässä pelataan äärimmäisen kovilla panoksilla, sillä molemmat ovat ydinvaltioita, ja molemmilla on ballistisia ohjuksia ydinpommien kuljettamiseksi. Jos sota syttyy, siitä joutuvat kaikki maailman ihmiset kärsimään.

Kiinan sotilasvirkailijat ovat laatineet suunnitelmia USA:n tuhoamiseksi, mutta suunnitellen sen siten, ettei saastuteta tuhottuja alueita ydinsäteilyllä, koska Kiina tarvitsee Amerikan mannerta asukkaittensa muuttoa varten.
http://theeconomiccollapseblog.com/arch ... be-enemy-1,

06. UUTISIA LYHYESTI

Terrorin uhrien surevat vanhemmat kokoontuivat mielenosoitukseen iskulauseella. ”Meidän lapsemme ovat haudattuina terroristien juhliessa; emme tule vaikenemaan ennen kuin terroristien vankilajuhlat loppuvat.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266906,

Poliisi pidätti 3 arabia, jotka heittivät bensapommeja Jerusalemin kaupunginneuvoston jäsenen Aryeh Kingin asuntoon Maale Zeitimissä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266907,

7 liikemiehen delagatio Singaporesta tulivat vierailulle Israeliin. He valitsivat päivän kestävän vierailunsa tavanomaisen kaupunkikierroksen asemesta vierailun Binyamin alueella. He tutkivat mahdollisuuksia investoida yli 50 yhtiölle Tel Avivin läheisyydessä yli miljoona USD/ yhtiö.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266905,

Naftali Bennett torjuu loukkaantuneena syytökset, että se oli hän, joka esti Otzma Yehudit puolueen liittämiseksi Oikeistopuolueitten Alliansiin. Sen sijaan hän varoitti Libermanista, että hän tuo Israeliin vasemmistohallituksen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266903,

United Right johtaja Ayelet Shaked varoittaa: Kukaan ei tiedä, mitä tapahtuu, jos oikeisto ei saa 61 kansanedustajaa seuraavissa vaaleissa. Hän epäröi liittymistä SiniValkoisen ja Likudin johtamaan yhteishallitukseen. Oikeistopuolueitten allianssille luvataan 12 edustajaa Knessetissä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266891,

Tzahi Hanegby (Likud) tunnustaa lähestyneensä SiniValkoisia, mutta hänelle sanottiin ”kiitos vain, mutta ei kiitos”. Gantz ei halua istua samaan hallitukseen Bibin kanssa. Liberman on se kuninkaantekijä, joka ounastelee, että hän voi sopia Bibin kanssa vuorottelusta hallituksen pääministerinä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266894,

PLO:n asettama PA:n komitea kaikkien Israelin kanssa tehtyjen sopimusten mitätöimiseksi piti ensimmäisen kokouksensa Ramallahissa Abbasin johdolla.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266895,

Liberman vakuuttaa, että hänen vaimonsa ja tyttärenä ovat kokonaan uskonnollisia. Kosiskeleeko Libi uskonnollisia puolueita hallituksesta vaalien jälkeen? Gallupit lupaavat hänelle 10 paikkaa Knessetissä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266890, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266886,

Iranin tukema Israel Jihad Gazassa esittelee uusia aseitaan: Uusia raketteja lisääntyneellä kantomatkalla Nedtanyan kaupungin toiselle puolelle.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266889,

Kuka sytytti tuleen Petah Tikvan suuren synagogan? Palo alkoi synagogassa juuri ennen sapatin alkua perjantaina. Kukaan ei loukkaantunut, mutta Pyhä Arkki ja siellä olleet Torah-rullat kärsivät vahinkoja. Tuli sammutettiin nopeasti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266896,

Hamasin tulitauko: 6000 Gazan arabia metelöi perjantaina Gazan turva-aidan länsipuolella pyrkien tunkeutumaan aidan läpi. Asiaan kuuluivat kivien ja poltto-pullojen heittelyt kivien lomassa sekä autonrenkaitten polttaminen, 51 heistä haavoittui; 24 IDF:n sotilaitten luodeista, jotka ohjesäännön mukaan osoitetaan jalkoihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266873,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN:

Jerusalem 19.31; Tiberias 26 -38; Suolameri 28 -39; Eilat 27 -40 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, vähän lämpenevää.


Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 4010
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantaso tietoa Israelista Elokuu

ViestiKirjoittaja Irene » 07.08.2019 08:29

Tuesday, August 06, 2019
TIISTAI 06.08.2019

TIISTAI 06.08.2019
01. Iran jatkaa hellittämättä valmistelujaan Israelin vastaisen rintaman muodostamiseksi sen rajojen ulkopuolelle tarkoituksenaan iskeä Israelin asevoimia vastaan sekä pohjoisesta että etelästä.

Aamun raportit kertovat Iranin sijoittaneen UAV-koneitaan (drones) vastapäätä Israelin rajaa Al-Dimasiin lähelle Syyrian ja Libanonin rajaa, IRGC:n Al-Quds Prikaatin saatua ensin luvan Syyrian hallitsijalta Bashar Assadilta.

Tukikohta sijaitsee Damaskoksen länsipuolella ja 40 km:n päässä Israelin rajasta vastapäätä IDF:n Hermonin asemia, kertovat Debkafilen sotilas- ja tiedustelu-lähteet.

Uusi UAV-lentoasemaa ympäröivät sarja sotilasasemia, jotka kuuluvat Syyrian armeijan 4. divisioonalle, joka on Syyrian Republikaaninen Kaarti presidentti Bashar Assadin veljen Maher Assadin komennossa.

DF:n raportin mukaan iranilaiset muuttavat pieneen syyrialaiseen lentoasemaan Al-Sharae, vain 20 km Tal Al-Hararan kukkulasta, joka puolestaan sijaitsee 40 km Israelin Golanin kukkuloiden itärajasta.

8 kuukautta sitten Al-Dimasiin sijoitetut iranilaiset joukot joutuivat IAF:n ilmaiskujen kohteiksi. Al-Quds Prikaati vastasi siihen ampumalla ohjuksen Israelin keskiosaan. Iskut eivät aiheuttaneet ihmisuhreja, ja molemmat osapuolet Teheran ja Jerusalem pysyivät hiljaa näistä ilman julkisuutta.

10 päivää sitten Israelin maasta maahan ohjukset tuhosivat uuden havainto-aseman, jonka iranilaiset tiedustelujoukot olivat perustaneet Tal Al-Hararaan. Siitä lähtien iranilaisten dronien on havaittu nousevan ja laskevan Al Harsaen lentoasemalla.
Raporttiin liittyvässä kartassa ilmenevät Iranin tarmokkaan yritykset saadakseen Israelin rajan tuntumassa sijaitsevat asemat uudelleen käyttöönsä koko Syyrian-Israelin välisen rajan pituudelta, kertoo DF:n raportti.

Damaskoksesta tämän viikon aikana tulleet raportit paljastavat venäläisten poistaneen käytöstä S-400 ilmatorjuntajärjestelmänsä, jotka suojaavat Syyrian armeijan Masyaf asetutkimuskeskusta lännessä.

Jotkut raportit paljastavat, että Syyrialla on käytössään vain S-300 järjestelmä IAF:n taistelukoneita vastaan, jotka on varustettu tehokkailla väistö- ja suojaus- menetelmillä. Syytä tähän järjestelmän muutokseen ei ole annettu Moskovasta eikä Damaskoksesta.
https://www.debka.com/iran-brings-drone ... el-border/,

02. Hamasin johdon muodostama delegaatio vieraili Teheranissa pari viikkoa sitten, tavaten vierailunsa aikana Iranin ylimmän kaitsijan Ali Khamenein.

Iranin raportoidaan suostuneen lisäämään Hamasille maksamiaan kuukausi-tukiaisiaan 30 miljoonalla USD, Hamasin luvatessa koota tiedustelutietoja Israelin ohjuskapasiteetista ja kyvyistä, raportoivat Israelin TV-verkostot maanantaina.

Iran on yksi terrorijärjestöjen Hamasin ja Palestiinan Islamic Jihadin uskollisimmista tukijoista, joiden päämääränä on Israelin heikentäminen ja lopullinen tuhoaminen.

Pari viikkoa sitten Hamasin 9 virkailijan ja Iranin ylimmän johtajan ajatollah Ali Khamenin välisessä tapaamisessa Teheranissa Iran ilmaisi halukkuutensa nostaa taloudellisten kuukausiavustustensa määrää 30 miljoonalla USD, kuten TV-kanava 12 raportoi tuntematonta arabilähdettä seuraten.

Ynetnews.com raportoi, että elokuusta 2018 lähtien Iranin antama tuki Hamasille oli 70 miljoonaa USD vuodessa, eli alle 6 miljoonaa/kuukausi.

Pari viikkoa sitten Teheranin tapaamiseen osallistui myös Hamasin poliittisen toimiston apulaisjohtaja Saleh al-Arouri.

Tukensa massiivisen nostamisen vastapainoksi Teheran ilmoitti haluavansa Hamasilta tietoja Israelin ohjusvarastojen sijainnista, raportissa kerrotaan.
Ei ole varmuutta, oliko tuen nostamisen ehtona Hamasin välittämien tiedustelutietojen hyödyllisyys Iranin hallitukselle.

Hamasin delegaation jäsenet lupasivat välittää Teheranin toiveet Muslimiveljeskunnan alajärjestön Hamasin johdolle Gazassa.

Raportin mukaan Hamas pyysi Irania toimimaan välittäjänä Hamasin ja Syyrian Assadin hallituksen välisissä suhteissa, jotka häiriintyivät pahoin Hamasin osallistuessa Assadin hallitusta vastaan taistelevan järjestön toimiin.

Israelin YK:n lähettiläs Danny Danon sanoi vastauksena em. raporttiin, että ”huolimatta ruuan ja lääkkeitten puutteesta Iranilla/Hamasilla on runsaasti varoja käytettäviksi terrorismiin. Israel toimii päättäväisesti Iranin terrori-operaatioiden kaikkia haaroja vastaan”.
https://www.timesofisrael.com/iran-agre ... th-report/,

03. Iranin puolivaltiollinen uutiskanava Farsnews raportoi Al-Arourin todenneen: ”Olemme Islamilaisen Tasavallan kanssa samalla polulla – taistelussa sionistista vihollista ja hyökkääjiä vastaan”.

Hamasin Iranin delegaatiossa olivat mukana mm. Moussa Abu Marzouk, Maher Salah, Husam Badran, Osama Hamdan, Ezzat al-Rishq ja Ismail Radwan. Hamasjohtaja Ismail Haniyeh Gazassa toivoi ”tapaamisen tuottavan tärkeitä tuloksia”.

Arouri valittiin Hamasin apulaisjohtajaksi lokakuussa 2017; hän on käynyt Iranissa ainakin 5 kertaa 2 vuoden aikana ylistäen sen osanottoa ja voimaa.

”Iran on ainoa maa, joka sanoo, että (Israelin) yhteisö on syöpäpesäke, joka täytyy poistaa alueelta juuriaan myöten. Se on ainoa maa, joka on valmistunut tarjoamaan todellista ja julkista tukea Palestiinan vastarinnalle ja muille sitä kokonaisuutta (entity) vastaan taisteleville”.

Haaretz daily raportin mukaan Israelin tiedustelu uskoo Hamasin ja Iranin sopineen yhteisen sotarintaman avaamisesta eteläisellä rintamalla Israelin ja Iranin johtaman allianssin välisen konfliktin johtaessa sotatilaan pohjoisessa.

Hamasin ja Islamic Jihadin taktiikkana on pakottaa Israelia muuttamaan joukkojaan ja ilmapuolustustaan etelään heikentäen sen voimia pohjoisessa.
Iran pyrkii voimistamaan otettaan Gazan tapahtumista ”voidakseen saada nuo terrorijärjestöt osaksi Iranin operatiivista kättä Israelia vastaan”.
https://www.timesofisrael.com/iran-agre ... th-report/,

”Paluumarssien” järjestäjät Gazassa sanovat, ettei perjantaisia mielen- osoituksia järjestetä muslimien paastokuukauden Eid al-Adha aikana, samalla myös kieltäen käyttämästä natsisymboleja, raportoi Hamasille läheinen lehti maanantaina. ”Eid al-Adha rukouksia pidetään Malakan pakolaisleirissä Gazan itäosassa, sekä Return-leirissä Khan Younista itään.” https://www.timesofisrael.com/weekly-ga ... m-holiday/,

04. Englannin edellisen pääministeri Thereza Mayn yritysten muodostaa yhteistä Iranin vastaista merenkulun suojeluliittoa Persianlahdella ja Arabiamerellä kaaduttua EU:n haluttomuuteen (tai islamfobiaan), uusi pääministeri Boris Johnson ilmoitti ”Englannin liittyneen USA:n johtamaan allianssiin suojellakseen siviilialustensa purjehtimista kriittisellä alueella”.

Englannin puolustusministeri ei kertonut, keitä muita maita on liittynyt allianssiin. Saksa on voimallisimmin vastustanut meripuolustusliittoa.
Englannin puolustusministeri vakuutti samalla, ettei Englannin politiikassa Iranin suhteen ole tapahtunut muutoksia.

”Me olemme mukana työskentelemässä Iranin ja kansainvälisten kumppaniemme kanssa jännityksen ja tilanteen lieventämiseksi ja (Iranin kanssa tehdyn) JCPOA-ydinsopimuksen pitämiseksi voimassa” todetaan Englannin ulkoministeri Dominic Raabin lausunnossa.

Muutamaa tuntia ennen Johnsonin lausuntoa Iranin ulkoministeri Javad Zarif sanoi ”Washingtonin joutuneen entistä enemmän eristetyksi kovan linjan Teheranin vastaisen asenteensa vuoksi, ja että sen liittolaiset ovat liian häpeissään liittääkseen voimansa allianssiin Persianlahden alueella”.

”Ystävällismieliset maat ovat liian häpeissään voidakseen osallistua siihen” Zarif kertoi mediatilaisuudessa. ”USA aiheutti tämän tilanteen itselleen lainrikkomuksillaan sekä jännityksen ja kriisin kehittämisellään”.

Washingtonin ja Teheranin välit ovat kiristyneet vuodesta 2018 lähtien USA:n vetäydyttyä pois 2015 solmitusta kv. JCPOA- ydinsopimuksesta Iranin kanssa ja asettaessa sen vastaisia sanktioita Iranin öljynviennin vähentämiseksi saadakseen sen takaisin neuvottelemaan USA:n vaatimista muutoksista.

Drone-koneita on pudotettu ja useita öljytankkereita miehitetty, yksi niistä Englannin Gibraltarissa miehittämä öljytankkeri, joka vei iranilaista öljyä Syyriaan. Kesäkuussa presidentti Trump peruutti viimeisellä minuutilla ilmaiskut Iraniin IRGC:n pudotettua USA:n dronen Hormuzan salmella.

Iran kertoi IRGC:n joukkojen miehittäneen vieraan tankkilaivan, joka salakuljetti öljyä – kolmas Iranin kaappaus alle kuukaudessa Persianlahden alueella, jonka kautta kuljetetaan kolmannes maailman öljyntarpeesta.

Näitten kansainvälisten merikaupan lakien vastaisten kaappausten johdosta USA päätti perustaa koaliittion nimeltä Operaatio Sentinel varmistaakseen merenkulun vapauden alueella. Saksan liittokansleri ilmoitti maanantaina, ettei hän ole USA:n perustamaan koaliittoon liittymisen kannalla.

USA asetti sanktioita Iranin korkeinta johtoa vastaan. Ulkoministeri Zarifilla ja ylin kaitsija Ali Khameneilla on vaikeuksia matkustaa ulkomaille.
https://www.timesofisrael.com/uk-joins- ... an-allies/,

05. Israelin sisäpolitiikassa jatkuvat sisäiset taistelut ja jopa demonisoinnit.

UTJ:n puheenjohtaja, apulaisterveysministeri Yaakov Litzman on joutunut Israelin poliisin rikostutkijoitten erikoissyyniin.
Poliisi esitti tiistaina Litzmanin syyttämistä epäiltynä lahjusten tarjoamisesta, rikoksista ja luottamuksen rikkomisesta.

Poliisin suositukset kohdistuvat kahteen eriliseen tapaukseen.
Hänen väitetään käyttäneen valtaansa ministerinä pyrkien taivuttamaan ministeriönsä virkailijoita oman näkemyksensä alle.

Yksi tapaus koskee entisen haredi-koulun rehtorin luovuttamista Australiaan.
Rehtori Malka Leifer pakeni Australiasta Israeliin 2008, ja sen jälkeen, kun häntä syytettiin Adass Isroel koulun oppilaitten seksuaalisesta häirinnästä, muuttaen lopulta Emmanuelin haredi-kaupunkiin Samariassa.

Australiassa häntä vastaan nostettiin syytteitä 74 tapauksessa 2003 -2008 aikana. Hänen palauttamistaan vaadittiin vastaamaan syytöksiin Australiassa.

Toinen epäily koskee ravintoteollisuudessa palvelleen liikemiehen suojelemista ministeriön havaittua ensin vakavia puutteita puhtauskoodin noudattamisessa, minkä johdosta useita ihmisiä sairastui.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266996,

06. SiniValkoinen puolue on keskellä kiihkeintä vaalitaistelua joutunut vakavaan itsetutkisteluun puoluejohdon, ns. kenraalijuntan ja sen yhden siviilin, Yair Lapidin, sisällä.

SiniValkoisen virkailijat sanovat, että ”joint list”, joka toi yhteen Benny Gantzin Resilience-puolueen, Yair Lapidin Yesh Atid, ja Moshe Yaalonin Telem sirpalepuolueen, tulee hajoamaan viimeistään syyskuun 17. vaalien jälkeen.

Yedioth Ahronot tiistaisen raportin mukaan SiniValkoisen virkailijat ovat havainneet Lapidin vihjailevan, että hän luultavasti eroaa ”joint-listasta”.
”Lapidin käytös vihjaa hänen eroamisekseen liitosta vaalien jälkeen ja erityisesti, Gantzin ilmoitettua, ettei hän halua istua yhteyshallituksessa, jossa Likud ja Netanyahu ovat mukana”.

”Lapid mielellään esiintyy irrallaan SiniValkoisesta ja jatkaa haredi-kansan-edustajien vastaista taisteluaan, mitä hänen Yesh Atid puolue kävi.”

Virkailijat viittaavat Lapidin äskettäin julkaisemiin videoihin, joissa ”Lapid jatkaa haredi-kansan vastaista taisteluaan konsultoimatta ensin Gantzin, Yaalonin ja Ashkenazin kanssa. Nämä videot haavoittavat meitä, vaikka se ei olisikaan ollut Lapidin tarkoituksena”.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266999,

07. United Right puolueen puheenjohtaja Ayelet Shaked puolustaa liikenne- ministeri Bezalel Smotrichin määritelmää Israelin valtion hallitsemisesta Torassa ilmoitetun halachan mukaan.

Shaked sanoo, ettei sanan ja mielipiteen ilmaisun vapaus kuulu vain yhdelle kansanosalle, vaan meille kaikille.
”Ministeri Smotrich puhui eilen illalla uskostaan, ja samaan aikaan painotti, ettei hän voi painostaa sitä toiselle, eikä ole kiinnostunut siihen.”

”Median suorittamaa lynkkausta seurasi vasemmiston hiljaisuus. Liberman ja määrätty osa mediasta ovat motivoituneet juutalaisuuden ja poliittisten intressien vihaamisesta. Ei puheen vapaus kuulu vain heille”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266994,

08. Labour-puolueen kanssa liittoutunut Gesher puolueen johtaja Levy-Abekasis, jolla on vaalilistalla kakkosasema, sanoo, ”etteivät he ole Netanyahun elämän säilyttäjiä, eikä häntä voida lahjoa asemalla hallituksessa”.

Hän ei myöskään halua liittoa Ehud Barakin perustaman ja johtaman Israelin Demokraattisen puolueen kanssa. Hän ei luota Barakin vilpittömyyteen, viitaten Jeffrey Epsteiniin ja lasten prostituutioon. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266993,

09. ”Rauhan Iranin kanssa on kaiken rauhan äiti, ja sota Iranin kanssa on kaikkien sotien äiti” runoili Iranin presidentti Hassan Rouhani Iranin Tv:ssä tiistaina, Reutersin tulkitsemana.

Hän lupaa aloittaa neuvottelut USA:n kanssa, mutta ensin USA:n tulee poistaa Iranin vastaiset sanktiot.
Maanantaina Iran uhkasi ottaa uusia askeleita vastoin v. 2015 solmittua ydinsopimusta.

Iranin atomienergisjärjestön tiedottaja Behrouz Kamalvandi lupasi, että seuraava askel otetaan kuukauden sisällä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266991,

10. Iranilainen diplomaatti Amir Al-Moussawi sanoi maanantaina, että ensimmäiset askeleet on otettu Hamasin palaamiseksi Damaskokseen.

Hamas muutti toimistonsa Ankaraan Turkkiin Damaskoksesta Syyrian sisällissodan alettua 2011, jossa Hamas otti Assadin hallituksen vastaisen kannan, ja joutui Bashar Assadin hallituksen mustalle listalle.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266984,

11. PA:n pääministeri Mohammed Shtayyeh syytti maanantaina Israelia Oslon sopimusten rikkomisesta Juudeassa ja Samariassa.

”Israel jatkaa hyökkäyksiään kaupunkeja ja kyliä vastaan A,B ja C-alueilla ja käsittelee kaikkia noita alueita turvallisuus- ja siviilihallinnon alaisina. Tämän johdosta PA tutkii mahdollisuuksia pitää kaikkia noita alueita PA:n siviili- ja turvallisuusvastuun alaisina”.

Sunnuntaina PA:n pääministeri sanoi, että PA:n tulee valvoa ja suojella arabien oikeuksia Wadi al-Hummus lähiössä, jossa iDF tuhosi 12 kerrostaloa siksi, että ne oli rakennettu PA:n luvalla C-alueelle ilman COGAT siviilihallinnon lupaa, ja siksi, että ne olisivat muodostaneet turvallisuusriskin Israelille.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/266982,

12. PA/PLO tulee myöntämään rakennuslupia Juudean ja Samarian A,B ja C-alueille, riippumatta siitä, mitä Oslon sopimuksessa todetaan.

Israelin täydessä valvonnassa oleva C-alue on pinta-alaltaan n.60 % alueesta.
PA:n apulaisministeri kaupunginsuunnittelustaAhmed Ghoneim sanoi, että koska PA/PLO on mitätöinyt kaikki Israelin kanssa tekemänsä sopimukset, PA/PLO voi nyt laillisesti ulottaa valtansa kaikkialle Juudeassa ja Samariassa. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 59,00.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -30; Tiberias 23 -37; Suolameri 25 -38; Eilat 26 -40 +C-astetta, aurinkoista, ei suuria muutoksia.

Kiinan armeija tullee miehittämään HongKongin alueen muutaman tunnin sisällä johtuen lisääntyvästä väkivallasta ja laittomuudesta. https://halturnerradioshow.com/index.ph ... rn-violent,

Intia puolestaan on peruuttanut Kashmirin alueen erikoisoikeudet ja ulottaa valtansa koko Kashmirin ja Jammun alueeseen. Pakistan kutsuu asevelvollisia aseisiin ja kokoaa armeijoitaan alueen läheisyyteen. Asukkaita varoitetaan ydinsodan mahdollisuudesta.
https://halturnerradioshow.com/index.ph ... conclusion,


Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 4010
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantaso tietoa Israelista Elokuu

ViestiKirjoittaja Irene » 09.08.2019 09:04

Thursday, August 08, 2019
TORSTAI 08.08.2019
TORSTAI 08.08.2019
01. Täytyy tunnustaa aluksi, että aamun raportit kertovat siinä määrin ristiriitaisia tunteita herättävistä uutisista, että on vaikea ratkaista, mistä aloittaa, ja miten välittää uutisaiheet ilman henkilökohtaista ennakkoasennetta.

Ehkä muutamat lukijat odottaisivat selkeää kommenttia uutisaiheen jälkeen, mutta luotan lukijoitteni harkintaan erottaa jyvät akanoista, eli tajuta, miten media pyrkii ohjailemaan kansaa oman mielipiteensä mukaisesti.

02. Israelissa todellisuutta syytösten ja huhujen asemesta USA:n kongressin 41-demokraattisen puolueen jäsenen delegaatio on kiertänyt juutalaisten ikiomaa maata – myös osia, joita arabit sanovat omistavansa – tavaten myös sekä Israelin ja PA/PLO:n korkeinta johtoa.

Keskiviikkona USA:n demokraateista koostuvan delegaation jäsenet tutustuivat arabien elämään Ramallahissa ja tapasivat PA/PLO:n ilman mandaattia hallitsevan puheenjohtajan Mahmoud Abbasin hänen Mukatan hallinto-keskuksessaan Ramallahissa, joka on muotoutunut Palestiinan pääkaupungiksi.

Median videokuvien perusteella voi lukea Abbasin kehon ilmeistä hänen epämukavuutensa suhtautumisessa amerikkalaisiin, joihin hän on vetänyt etäisyyttä ja joita hän on pyrkinyt välttämään presidentti Trumpin hallitus-kauden alusta lähtien USA:n Israelia suosivan politiikan vuoksi, kuten hän uskottelee ja josta hän ilmeisesti on vakuuttunut.

Abbas kertoi amerikkalaisille vierailleen, joiden Israelin matkaa AIPAC tukee ja lienee osittain järjestänyt, ettei hän hyväksy amerikkalaisten sanelupolitiikkaa. Hän vakuutti kannattavansa edelleen kahden valtion periaatetta ratkaisuna Israelin ja PA/PLO:n välisen konfliktin ratkaisemiseksi, kuten WAFA raportoi.

Abbas syytti Israelia PA/PLO:n kanssa solmittujen sopimusten rikkomisesta. Hän vakuutti hylkäävänsä amerikkalaisten sanelun ja päätökset koskien Jerusalemia, pakolaisia, rajoja ja turvallisuutta. (Abbas ilmoitti vain pari päivää aiemmin PLO:n päätöksestä peruuttaa kaikki Israelin kanssa allekirjoittamansa sopimukset)

Trumpin hallitus on vuodesta 2017 lähtien ärsyttänyt Ramallahin hallitusta tunnustamalla Jerusalemin Israelin pääkaupungiksi - määrittelemättä sen rajoja -, muuttaen USA:n lähetystön Jerusalemiin, poistaen USA:n tuen UNRWA:lle, joka tukee PA:n pakolaisia ja heidän jälkeläisiään ikuisuuteen asti, sekä sulkien PLO:n toimiston Washingtonissa.
Trumpin nimittämä Lähi-Idän rauhantiimin johtaja Jared Kushner ei ole halunnut sitoa käsiään hyväksymällä kahden valtion periaatteen todeten: ”Jos sanot kaksi valtiota, se tarkoittaa eri asiaa Israelille kuin palestiinalaisille”, hän kertoi toukokuussa Washingtonissa pidetyssä tilaisuudessa. ”Me sanomme: ei sanota sitä, työskennelkäämme yksityiskohtien parissa nähdäksemme, mitä sillä tarkoitetaan.”

USA:n kongressin enemmistöjohtajan Hoyerin johtaman delegaation jäsenet yksimielisesti vakuuttivat kannattavansa kahta valtiota, raportoi WAFA.
Delegaatio saapui Israeliin tiistaina ”oppiakseen enemmän Israelissa asioista, jotka ovat kriittisiä USA:n ja Israelin välisille suhteille ja kv. turvallisuudelle”.

Delegaatio tapaa pääministeri Netanyahun sekä oppositiojohtajan Benny Gantzin. Jerusalemissa.
https://www.timesofisrael.com/in-ramall ... -dictates/,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267085,

03. PA/PLO:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas lausui tiistaina tervetulleeksi Omanin ulkoministeriön lähetystön edustajat, jotka olivat matkustaneet Samariaan seuratakseen proseduuria, joka on tarpeen diplomaattisen edustuston
avaamiseksi PA:n arabeille. Raportoi PA:n uutistoimisto WAFA.

Abbas vakuutti Omanin diplomaateille sallitun tapaamisen aikana ”lähetystön avaamisen tärkeyttä Palestiinassa, koska se tulee voimistamaan kahdenvälisiä suhteita molempia maita hyödyttävällä tavalla” WAFA raportoi.

PA/PLO:n ulkoministeri, Abbasin neuvonantaja diplomaattisissa kysymyksissä, Majdi al-Khaldi totesi tyydytyksellä Omanin päätöksen lähetystön avaamiseksi Ramallahissa.

PLO:n virkailija Hanan Ashrawi kehotti silloin varovaisuuteen Muscatin päätöksen johdosta avata edustustoimisto PA/PLO:n arabeille.
”Ehkä se voi opettaa Omanin hallitukselle miehityksen todellisen luonteen työskentelemällä suoraan PA;n aravien kanssa, mutta jos tämä on ensi askel diplomaattisten suhteitten solmimiseksi Israelin kanssa, ja jos siihen on liitettynä jokin poliittinen hinta, sillä tulee olemaan jälkiseurauksia” Ashrawi varoitti.

Mossadin johtaja Yossi Cohen sanoi pari päivää Ashrawin kommentin jälkeen Herzlia-keskuksen konferenssissa: ”Äskettäin - virallisten suhteitten uudistamiseksi Omanin kanssa - julkistettiin Omanin ulkoministeriön edustustoimiston avaaminen tässä maassa”.

Oman kiirehti ilmoittamaan, ettei se ole solmimassa diplomaattisuhteita Israelin kanssa. Omanin ulkoministeriö tweettasi sivullaan, että tiedot ovat perättömiä.

Neljällä arabimaalla on lähetystönsä Ramallahissa: Jordania, Egypti, Tunisia ja Marokko. Majdi al-Khaldi sanoi Omanin operoineen diplomaattista toimistoa Länsirannalla, mutta 1990-luvulla sulki sen. PA/PLO:lla on lähetystö Muscatissa.

Israelin ulkoministeriö sanoi kesäkuussa, ettei se ole tietoinen Omanin päätöksestä avata lähetystö Ramallahissa. Vaikka Israelilla ei olekaan virallisia diplomaattisia suhteita Omanin kanssa, pääministeri Netanyahu vieraili Omanissa 2018 tavaten Omanin sulttaanin Qaboos bin Saidin Muscatissa. Hän oli ensimmäinen Israelin pääministeri, joka vieraili siellä yli 20 vuoteen.
https://www.timesofisrael.com/abbas-mee ... c-mission/,

04. Lontoossa ilmestyvä saudien päivälehti Asharq Al-Awsat raportoi keskiviikon julkaisussaan ”Äärilaidan Temppelijärjestöjen Juutalainen Unioni” kehotti juutalaisia miehittämään Al-Aqsa moskeijan juutalaisten Tisha B`Av uskonnollisen paastopäivän aikana, joka tänä vuonna sattuu yhteen muslimien paasto-kuukauden Eid al-Adha päätösjuhlan kanssa.

Eid al-Adha alkaa elokuun 11.päivänä ja loppuu illalla 15. elokuuta.

Juutalaisten kaikkein pyhin päivä Tisha B´Av alkaa sunnuntai-iltana 10.08. ja jatkuu maanantai-iltaan 11.08. auringonlaskuun saakka.
Juuri tänä vuoden päivänä tuhottiin juutalaisten 1. ja 2. Temppeli Jerusalemissa, ja vuosisatojen saatossa juutalaiset ovat kokeneet lukuisi onnettomuuksia tänä vuoden päivänä.

Juutalaisen tradition mukaan täydellinen paasto kestää 25 tuntia, jonka aikana murehditaan menetettyjä Temppeleitä, istutaan lattialla tai matalalla tuolilla ja luetaan Jeremian valituskirjaa (Megillat Eichah), jossa Jumalan profeetta Jeremia suree menetettyjä Temppeleitä ja kansan karkottamista Israelin maasta.

05. Jordanian säätiö waqf seuraa tarkoin Israelin poliisin kanssa, että kaikki juutalaisten rukoileminen – jopa hiljaa mielessään huulten liikkuessa – on täysin kielletty (muilta paitsi muslimeilta), eikä uskonnollisia symboleja tai vaatteita kuten rukousviittaa saa tuoda Vuorelle, kuten poliisin ohjekirjassa todetaan.

Asharq Al-Awsat kehottaa kaikkia osapuolia suhtautumaan vakavasti näihin vaatimuksiin ja ohjeisiin.

Koska ”Temppeliorganisaatioiden Yhteiset Päämajat” (TOYP) on käännetty väärin Al-Awsatin julkaisemassa tiedotteessa, sellaista sivua ei löydy SoMessa.

Sen sijaan tämä juutalainen järjestö TYOP julkaisi FB-sivullaan kehotuksen juutalaisille vierailla Temppelivuorella 9 päivän aikana ennen Tisha B´Av päivää, sekä myös itse paastopäivänä.

TYOP:n julkaisussa ilmoitetaan tunnit, joiden aikana juutalaisilla on lain mukaan oikeus nousta vuorelle rikkomatta maan lakeja.

Korkein Oikeus sanoi päätöksessään, että vaikka jokaisella juutalaisella on oikeus nousta Vuorelle ja rukoilla siellä Luojaansa, se oikeus ei ole ehdoton. ”Tämä oikeus voidaan rajoittaa, jos se vahingoittaa yleistä järjestystä ja rauhaa tai uhkaa ihmishenkiä, mikä oikeuttaa rajoittamaan mielipiteen ilmaisemisen vapautta”.

Keskiviikkona Muhannad Idris, Vuoren waqf muslimivartija, ja Raed Zghayer, joka teki viemäritöitä Vuorella, pidätettiin Israelin poliisin toimesta. Hän sai kuvien perusteella arvioiden useita haavoja pidätyksen aikana, yksi niistä päävamma.

”Rutiinitarkastuksen aikana Temppelivuorella tänä aamuna yksi paikallisista alkoi kirota ja sylkeä vierailijoita” kertoo poliisin edustaja. ”Hän vastusti pidätystä hyökäten poliisia vastaan ja haavoittaen poliisiupseeria, joka pidätetyn tavoin joutui sairaalahoitoon”.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conf ... hes-597982,

06. UUTISIA LYHYESTI

Yeshiva-opiskelija Dvir Sorek, journalisti Joav Sorekin poika ja rabbi Binyamin Herlingin pojanpoika, joka kävi armeijapalvelua Ohr Torah Mahanayimissa, meni Jerusalemiin ostaakseen kirjoja yeshivalle ja lähti illalla kotimatkalle Gush Etzioniin. Rabbi Herling menehtyi terrori-iskussa.

Koska häntä ei alkanut kuulua yeshivaan, hänestä tehtiin ilmoitus poliisille, joka löysi hänen ruumiinsa aamuyöstä lähellä Kibbuts Migdal Ozia Gush Etzionissa.

Dvir Sorek oli 19-vuotias, kotoisin Ofrasta. Häntä oli puukotettu useita kertoja. Turvallisuusjoukot aloittivat alueen haravoinnin löytääkseen murhaajan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267107,

Dvir Sorekin murhan motiivi ei ole vielä selvä, mutta turvallisuusmiehet arvioivat, että hänet murhattiin sieppaamisen yhteydessä, ja että hän on voinut pyrkiä peukalokyytiin joutuen murhaajan kynsiin.
Hän opiskeli Heder Yeshiva opiskeluohjelmassa, jolla valmistetaan asepalvelua. Siksi häntä voidaan kutsua sotilaaksi.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267110,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267108,

Pääministeri Benyamin Netanyahu totesi 650 asuntoyksikön peruskiven muuraus-tilaisuudessa Beit Elissä: ”Me lupasimme rakentaa satoja tuhansia asunto- yksiköitä Beit Eliin. Tänään teemme niin, sekä siksi, että lupasimme sen ja toiseksi, tarkoituksemme on asuttaa Israelin kansa omaan maahansa, varmistaaksemme itsenäisyytemme historiallisessa kotimaassamme.”

Bibi jatkoi puhettaan:
”Olemme tietoisia siitä, että Israelin maa on saatu kärsimysten kautta. Tänään taas yksi poikamme kaatui, yksi parhaista; perheestä, joka on jo maksanut kalliin hinnan Israelin maasta. Vihamieliset terroristit tulivat repimään irti – me tulimme istuttamaan. He tulivat tuhoamaan, mutta me rakennamme. Omat kätemme sen tekevät, sen, mitä haluamme, ja syvennämme juuriamme kotimaassamme, sen jokaisessa osassa.”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267112,

Al-Aqsa Luonnonvarojen ja Perinne Akatemian presidentti Najah Bakhirat väitti puhuessaan PA:n newsagencyn SAFA toimittajalle, että Israel on laatinut suunnitelman Amerikan tuella poistaakseen palestiinalaiset asukkaat Jerusalemin kaupungista ja Al-Aqsa moskeijasta muuttaakseen ne juutalaisiksi pyhätöiksi.

Hän toisti väitteensä, jonka mukaan Israel on ylittänyt kaikki punaiset varoitus-linjat toistuvissa hyökkäyksissään Al-Qudsia (Jerusalem) ja Al-Aqsaa vastaan.
Hän väitti kuulleensa äärijuutalaisten kehotuksen murtautua Al-Aqsaan Eid Al-Adhan aikana.

Hän väitti Israelin haluavan juutalaistaa Jerusalemin ja poistaa arabit osana Temppelinsä rakentamisen valmisteluja.
Bakhirat sanoi suunnitelmien liittyvän Israelin syyskuun 17-päivän vaaleihin valmistellessaan Temppelinsä uudelleen rakentamista ja aikoessaan ulottaa juutalaisen itsenäisyyden näiden alueiden ylle.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267099,

Iran paljastaa kotitekoisen puolustusjärjestelmän ”Bavar-373” myöhemmin tässä kuussa, kertoi Iranin puolustusministeri Amir Hatami keskiviikkona.
Hän paljasti, että Iranin pitkän matkan ilmapuolustusjärjestelmä ”Bavar-373” paljastetaan kansalle kuun loppupuolella, kuten Teheran Times raportoi.

Pitkälle kehitetty ilmapuolustusjärjestelmä paljastetaan puolustusteollisuuden kansallisena päivänä, tänä vuonna 22.08. Hän paljasti journalisteille, että Iran asettaa joitain asejärjestelmien viimeisimpiä tuotteita julkisesti nähtäville.

Iran sanoi Bavar-373 valmistuneen 2016. Sen kotitekoinen kehitelmä venäläisestä S-300 ilmapuolustusjärjestelmästä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267103,

USA:n puolustusvirkailijat sanovat Iranin asentaneen GPS-järjestelmän häirintä-laitteita Hormuzan Salmen sisääntulon lähelle samalla varoittaen kaupallisia aluksia tästä häiriöstä, joka voi vaarantaa niiden navigointikykyä.

Asiasta raportoi CNN keskiviikkona. Raportissa USA:n hallitus varoittaa tuntemattomien kohteitten valheellisesti väittävän olevansa USA:n tai koaliittion sota-aluksia.

Varoituksessa todetaan, että ainakin kahdessa äskeisessä tapauksessa on todettu Iranin armeijan häirinnästä. Yksi alus raportoi automaattisen identifioimis-järjestelmänsä sammuneen ennen Iranin sieppaamista. Myös aluksesta toiseen tapahtuneita suoria yhteyksiä ja väitteitä USA:n sota-aluksista on raportoitu. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267096,

Vasemmistolainen NGO järjestö Peace Now oli pystyttänyt komean julisteen juutalaiseen yhteisöön johtavan tien alkuun, jossa sanotaan ”Laiton etäyhteisö”.

Muutamat juutalaiset katsoivat, että juliste oli pystytetty väärään paikkaan ja kävivät irrottamassa sen ja siirsivät sen Khan Al-Ahmar beduiinikylän viereen, joka todella on rakennettu laittomasti C-alueelle EU:n tuen turvin.

Israelin Korkein Oikeus määräsi kylän tuhottavaksi, mutta Netanyahun hallitus ei ole uskaltanut tai ehtinyt – miten vain – poistamaan sitä.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267097,

PA:n arabi, joka riensi avustamaan terrori-iskun jälkeen lapsia perheenisän menehtyessä iskussa v. 2016, sai korvaukseksi ja kiitollisuuden osoituksena Israelin kansalaisuuden.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 32,00.html,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -31; Tiberias 24 -38; Suolameri 26 -38; Eilat 26 -40 +C-astetta, aurinkoista tänään ja huomenna, vähän viilenevää.

Hamas ja Islamic Jihad ylistävät nuoren opiskelijapojan murhaamista sankarillisessa Länsirannan hyökkäyksessä. https://www.timesofisrael.com/liveblog-august-8-2019/,
Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 4010
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantaso tietoa Israelista Elokuu

ViestiKirjoittaja Irene » 12.08.2019 07:16

Sunday, August 11, 2019
SUNNUNTAI 11.08.2019

SUNNUNTAI 11.08.2019
01. Tänään on Tisha b`Av, yhdeksäs av-kuuta, joka alkoi eilen illalla sapatin loppumisen jälkeen n. 20.08 maissa, ja jatkuu seuraavaan auringonlaskuun.

Tämä päivä ei ole Torassa mainittuja kansallisia lomapäiviä, eikä siten vapautettu normaalin työpäivän askareista.

Juutalaiset kuitenkin viettävät tätä päivää pelonsekaisella kunnioituksella. Monet juutalaiset kokoontuivat yön ajaksi synagogiinsa lukien Jeremian Valitusvirsiä ja istuen joko lattialla tai matalilla tuoleilla ja ilman nahkakenkiä jaloissaan. https://blogs.timesofisrael.com/rethinking-tisha-bav/,

02. Rabbi tri Raymond Apple tarkastelee INN:n artikkelissaan, kysyen aluksi: ”Onko 9. Av-kuun paasto edelleen ajankohtainen?” Toiseksi hän kysyy:
”Miksi me edelleen murehdimme Jerusalemin tuhoamista vuosisatoja ja jopa -tuhansia sitten, vaikka Jerusalem on vapautettu ja elää kukoistavana ja elin-voimaisena kaupunkina? Ja milloin se kaikki tapahtui?”

Apple vastaa molempiin kysymyksiinsä näin:
- Silmiemme edessä tapahtuvan innoittavan kehityksen ei tule sokaista meitä tosiasialta, että Temppeli on rakentamatta, eikä maa elä turvassa.
- Tisha b´Av päivänä muistelemme useita onnettomuuksia, jotka ovat jättäneet pysyvän vaikutuksen juutalaiseen elämään, kulminoituen holokaustiin. Uskaltaisimmeko ilossamme unohtaa kaikki ne jotka murhattiin?
- Tisha b`Av ei koskettele vain fyysistä, vaan myös hengellistä pakolaisuutta. Paluu Israelin maahan on vain messiaanisen ajan alku. Täydellinen lunastus tarkoittaa totuuden hallintaa, oikeutta ja rauhaa ihmisten välillä: Jerusalemin perustamista Hengessä. Tämän toteutumiseen meidän tulee pyrkiä kaikin voimin ja tavoin.
Olisi väärin ja lapsellista historiaamme kohtaan, jos 9. Av poistettaisiin kalenteristamme.
Rabbi Apple käsittelee artikkelissaan myös Temppelin hävityksen aikaa, sillä 2Kings25:8-10 Temppeli poltettiin ja Jerusalemin muurit revittiin 7. Av-kuuta. Jeremia 52:12 toteaa sen tapahtuneen 10-Av-kuuta.
Talmud esittää sopivan kompromissin tähän näennäiseen ristiriitaan (Taanit29A). Pakanat tunkeutuivat Temppeliin 7. päivänä, söivät ja jatkoivat sen häpäisemistä 7. ja 8. päivinä, mutta 9. päivän vastaisena iltana he sytyttivät Temppelin tuleen, joka seuraavan päivän ajan.
9. Av-kuuta valittiin paastopäiväksi siksi, että monet onnettomuudet alkoivat sinä päivänä, ja sillä päivällä on ollut outo kyky kiihottaa onnettomuuksia.
”Tulee kuitenkin aika, jolloin tuota päivää vietetään ilon päivänä, ja aiemmin sitä onnettomuuden päivänä viettäneet osallistuvat ilon juhlallisuuteen”.
http://www.israelnationalnews.com/Artic ... aspx/24281,
https://www.jpost.com/Israel-News/7-tra ... eAv-598199,
03. Israelista pyritään käyttämään sanontaa, että sen tulisi toimia valkeutena kansoille, kuten Jesaja esittää useissa luvuissaan:

”Minä Herra olen vanhurskaudessa kutsunut sinut, olen tarttunut sinun käteesi, varjellut sinut ja pannut sinut kansoille liitoksi, pakanoille valkeudeksi.” Jes42:6.
”Minä panen oikeuteni kansoille valkeudeksi” Jes51:4.
”Kansat vaeltavat sinun valkeuttasi kohti” Jes60:3.

Juutalaiset mielellään katsovat, että tällä tarkoitetaan juutalaista kansaa, Israelia, vaikka toiset katsovat, että niissä puhutaan Jumalan Sanasta:
”Sinun sanasi on minun jalkaisi lamppu ja valkeus minun teilläni” Ps119:105,
ja viime kädessä Israelin Messiaasta. (Joh1- 4)

04. Jerusalem Post käsittelee perjantain 09.08. pääartikkelissaan Israelin moraalista ja eettistä tilaa ennen Tisha b´Av päivää, mikä asettaa Israelin toteuttamassa sille asetettuja velvoitteita ”valkeudeksi kansoille” vakavan kysymyksen eteen.

Pääkirjoituksessa todetaan, että vaaleilla valittujen virkamiesten tulee palvella esikuvina kansalle, mutta viisi Israelin korkeaa virkamiestä odottavat tuomioita, jotka voivat lähettää heidät vuosiksi vankeuteen, mikä osoittaa, ettei Israelin korkein johto ole osoittautunut sille asetetun luottamuksen arvoiseksi.

Artikkelissa aloitetaan viimeisimmästä tapauksesta.
Poliisi suosittelee syytösten nostamista apulaisterveysministeriä Yaacov Litzmania vastaan, jota syytetään korruptiosta ja asemansa väärin käytöstä.

Pääministeri Benyamin Netanyahua syytetään lahjonnasta, petoksesta ja luottamuksen pettämisestä.

Sisäministeri Arie Deriä epäillään verorikoksista ja rahanpesusta.
Työ ja sosiaalipalvelujen ministeri Haim Katzia epäillään petoksesta, ja poliisi suosittelee syytteitä Likudin kansanedustajaa David Bitania vastaan.

Ikään kuin tässä ei olisi jo kylliksi, samoihin aikoihin tutkijat päästivät julkisuuteen epäilyt korruptiosta Jerusalemin kaupungin korkeiden virkailijoitten parissa, jotka ovat antaneet etuisuuksia useiden vuosien aikana.

Ja kuten JP:n pääartikkelissa todetaan, nämä kaikki julkisuuteen päässeet tapaukset ovat vasta jäävuoren huippu. Ministereitä ja heidän apulaisiaan on epäiltyjen penkillä, ja monet kaupunkien pormestarit ovat poliisitutkimusten alaisina epäiltyinä asemansa väärin käyttämisestä.

Korruptio on ollut Israelin maan vuosien aikana. Vuonna 2005 Israel todettiin 28. eniten korruptoituneeksi kansainväkisen korruptioindeksin mukaan, viime vuonna se oli pudonnut sijalle 34.

Pääartikkelissa todetaan, että israelilaiset näyttävät pystyvän elämään korkeita virkamiehiään vastaan nostetuista korruptioepäilyistä huolimatta. Tämä tulee aina ilmi vaalien alla, joissa kansa antaa äänensä heille epäilyistä huolimatta. Vaarallisinta tämä on silloin, jos kansa menettää luottamuksensa instituutioihin.

Täten kansa luottaa armeijaan, mutta on menettänyt luottamustaan poliisiin siellä ilmenneiden seksuaalisen häirinnän ja muiden skandaalien vuoksi. https://www.jpost.com/Opinion/State-corruption-598103,

05. PA/PLO:n johto antoi viime viikolla muslimeille kehotuksen nousta Temppeli-vuorelle ja jatkaa ”rukouksiaan” siellä voidakseen estää juutalaisten nousun Vuorelle.

Poliisi arvioi tilannetta pystymättä päättämään, mikä olisi viisainta yleisen rauhan säilyttämiseksi, minkä johdosta satoja juutalaisia jäi odottamaan Mughrabi-portille johtavan puurakenteisen kulkuväylän alkupäähän.

Satoja ”muslimipalvojia” mellakoi poliisin kanssa Vuorella sunnuntaiaamun tuntien aikana, tarkoituksena painostaa poliisia sulkemaan juutalaisten palvojien pääsyn – vaikka rukoileminen on heiltä ehdottomasti kielletty, mutta ei muslimeilta, jotka voivat jopa pelata jalkapalloa vuorella.

Perinteen mukaan juutalaiset on päästetty Vuorelle etenkin tänä Tisha b´Av päivänä muistaakseen tuhottuja ensimmäistä ja toista Temppeliään.

Arabimellakoitsijat huutelivat kansallisia iskulauseitaan, ja nujakoidessaan poliisin kanssa useita heistä haavoittui, raportoi arabimedia.

Poliisin tiedottajan raportissa todetaan: ”Kansallisten iskulauseiden ja häirinnän vuoksi Temppelivuoren alueella poliisijoukot paikalliskomentajan johdolla, joka oli paikalla, aloittivat järjestyksen palauttamisen ja sen rikkojien karkottamisen.”

Sunnuntaiaamuna tuhansia muslimeja tunkeutui Temppelivuodelle aloittaakseen paastokuukautensa ensimmäisen Eid al-Adha uhritilaisuuden.

Pääministeri Netanyahu antoi käskyn juutalaisten palvojien noususta Temppeli- vuorelle sunnuntaiaamun tuntien aikana.
Poliisi tulee seuraamaan tilanteen kehitystä voidakseen päästää Mughrabi-portin ulkopuolelle jääneet juutalaiset nousemaan Vuorelle. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267218,

06. 18-vuotias juutalainen mies haavoittui käteen kävellessään Jerusalemin vanhan kaupungin kautta. Arabi hyökkäsi hänen kimppuunsa rikotulla lasipullolla.

Mies käveli Hagai-katua (El Wad) vanhassa kaupungissa Damaskosportilta kohti Länsimuuria joutuessaan arabin hyökkäyksen kohteeksi.
Hän kärsi kohtalaisia haavoja käsiinsä, joita MDA:n partio hoiti paikalla.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267216,

07. Lauantai-iltana ItäJerusalemin juutalainen asukas oli joutua lynkkauksen kohteeksi ajaessaan autollaan Jerusalemin vanhassa kaupungissa.

Hyökkääjät tuhosivat hänen autonsa ja hyökkäsivät sen jälkeen autoilijan kimppuun. Lähistöllä ollut polisi havaitsi tilanteen ja ampui ilmaan saadakseen hyökkääjät hajaantumaan.
Poliisit havaitsivat hyökkääjät vähän myöhemmin ja pidättivät heidät vieden heidät kuulusteluihin.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267217,

08. IDF esti nopealla toiminnallaan suuren hyökkäyksen Gazasta Israeliin jotain potentiaalista siviilikohdetta vastaan.

Sotilaat havaitsivat neljän Gazan arabin pyrkivät tunkeutumaan turva-aidan läpi Israelin puolelle.

IDF:n tiedottajan raportissa todetaan sotilaitten estäneen sunnuntaina suuren luokan hyökkäyksen Gazan ja Israelin välisellä raja-alueella aamutuntien aikana.

”Tapaus alkoi neljän aikaan Gaza Divisioonan sotilaitten havaitessa neljän hengen ryhmän ryömivän yhdessä kohti turva-aitaa. 12. pataljoonan sotilaat asettuivat arabiryhmän kulkusuunnan kohdalle Deir el-Balahia KeskiGazaa.

Sotilaitten ja ryhmän jäsenten välille syntyi laukaisten vaihtoa, jossa käytettiin käsikranaatteja ja kivääreitä. Yksi arabeista oli jo läpäissyt aidan, kolmen muun ollessa vielä Gazan alueella.

Arabiryhmän jäsenillä oli yllään kotitekoiset asepuvut, aseinaan heillä oli Kalashnikov-kiväärit, lääkintälaukku ja putkipommeja.
Sotilaat eliminoivat kaikki neljä arabia, ja myös panssarivaunu osallistui tulitukseen poistaakseen potentiaalisen uhan alueella”.
Sotilaat eivät kärsineet vahinkoja.

Hamas sanoutui kokonaan irti hyökkäyksestä todeten, että ”se oli seurausta Israelin harjoittamasta Gazan kaistan meri- ja maasaarrosta, mikä pakottaa nuoret miehet tekemään hullunrohkeita yrityksiä”.

IDF pitää Hamasia vastuussa kaikista Gazasta Israeliin kohdistuviin hyökkäyksiin, riippumatta siitä, kuka antoi komennon. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 14,00.html,

09. 48 tunnin sisällä tapahtui toinen yritys tunkeutua Gazasta Israelin puolelle. IDF:n sotilaat havaitsivat aseistetun miehen lähestyvän turva-aitaa sunnuntaiaamuna.

Mies aloitti tulituksen kohti sotilaita, jotka vastasivat siihen surmaten hänet.
Gazasta annettujen tietojen mukaan mies kuului Hamasin sotilassiipeen.
Mikään ryhmä ei ole vielä ottanut vastuuta hyökkäysyrityksestä. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 11,00.html,

10. Shin Bet kertoi lauantaina pidättäneenä kaksi epäiltyä, joiden uskotaan osallistuneen israelilaisen 18-vuotiaan yeshiva-opiskelijan Dvir Sorek murhaan.

Pidätetyt kuuluvat samaan arabiperheeseen Beit Kahil Hebronin alueella:
Nazir Salah Khalil Atsafra 24-vuotias Hamasin operaattori; ja 30-vuotias Kassem Araf Khalil Atsafra.

Shin Bet pidätti kaksi muuta arabia, joiden epäillään avustaneen juutalaisen nuoren sotilaan Dvir Sorekin murhaamisessa.
Turvallisuusmiehet sanovat, että murhaajien käyttämä auto on takavarikoitu. PA/PLO:n taholta ei ole saatu kommentteja pidätyksistä.

Dvir Sorekin ruumis, jossa oli useita puukonhaavoja, löydettiin tien varressa lähellä Migdal Oz-kibbutsia, jossa se oli ollut 6 tuntia murhan jälkeen. Hänellä ei ollut yllään sotilaspukua eikä asetta.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 05,00.html,

11. Analyytikot sanovat PA/PLO:n saamien poliittisten avustusten ja lahjoittajien suoritusten vähentyessä erimielisyyksistä johtuen Ramallahin tekemien päätösten kanssa, jotka koskevat myös arabimaita, siviiliasukkaitten valittavan huonontuneen tilanteen alkavan vaikuttaa heidän jokapäiväiseen elämäänsä.

Viimeisin esimerkki on PA:n jalkapallojärjestön (PFA) johtaja Jibril Rajoub, joka varoitti, että järjestön elokuun lopun uusi kausi jouduttaneen peruuttamaan. Hän sanoi informoineensa Abbasia, että ellei varoja saada lisää, peruutus on väistämätön, vaikka Abbas haluaa sen jatkavan.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 30,00.html,

12. Turvallisuusjoukot ilmoittavat sulkeneensa Temppelivuoren juutalaisilta tämän vuoden Tisha b´Av aikana arabien jatkuvien mellakoiden vuoksi. Poliisit joutuivat turvautumaan stun-kranaatteihin arabijoukkojen hajottamiseksi. Kielto juutalaisten pääsylle peruttiin myöhemmin järjestyksen palattua Vuorelle. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 58,00.html,

13. USA:n ulkoministeri Mike Pompeo syytti sunnuntaina Irania väärästä huolesta palestiinalaisia kohtaan Iranin korkeimman kaitsijan Ali Khamenein kehottaessa muslimeja vastustamaan Trumpin tiimin laatimaa rauhansuunnitelmaa. Pompeo syytti Khameneita väkivallalla uhkaamisesta Israelia kohtaan ennen Tisha b`Avia.

Khamanei sanoi sunnuntaina USA:n suunnitelman olevan ”rikos inhimillistä yhteisöä kohtaan” ja kehotti ”aktiivisesti osallistumaan ponnisteluihin sen estämiseksi”, vaikka sen sisältöä ei tunneta.
Islamilaisen haj-pyhiinvaeltajille osoitetussa kirjeessä Khamenei kutsui USA:n suunnitelmaa juoneksi, joka tulee epäonnistumaan. https://www.timesofisrael.com/pompeo-sl ... tisha-bav/,

14. Presidentti Trump sanoo Israelin tehneen virheen salliessaan Ilman Omarin ja Rashida Tlaibin pääsyn Israeliin. Hän sanoi, että jos BDS:n tukijan kongressin jäsen boikotoi Israelia, silloin Israelin tulee boikotoida häntä.
https://www.timesofisrael.com/trump-sai ... r-country/,

15. Oslossa moskeijaan hyökkäyksen tehnyt aseistettu mies oli aseistautunut useilla aseilla, haavoittaen yhtä henkilöä, ennen kuin moskeijassa ollut vanhahko mieshenkilö sai hänet taltutettua odottaen poliisin tuloa.
Muutamien tuntien kuluttua miehen kanssa suhteissa olleen nuoren naisen ruumis löydettiin Baerum lähiössä lauantai-iltana.
https://www.timesofisrael.com/relative- ... er-attack/,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN.

Jerusalem 18 -31; Tiberias 24 -37; Suolameri 27 -38; Eilat 26 -40 +C-astetta, aurinkoista, vähän lämpenevää.
Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 4010
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantaso tietoa Israelista Elokuu

ViestiKirjoittaja Irene » 14.08.2019 08:12

Tuesday, August 13, 2019
TIISTAI 13.08.2019

TIISTAI 13.08.2019
01. Israelin kansan onnettomuutena on ollut kautta vuosisatojen ja tuhansien jättiläisten pelko, joka perustuu epäuskoon Israelin elävään Jumalaan.

Se alkoi siitä, kun Mooseksen lähettämät 12 vakoilijaa palasivat Pyhästä Maasta, joista kaksi antoivat positiivisen raportin ja suosittelivat etenemistä Luvattuun Maahan, etenkin kun Jumala lupasi taistella heidän puolestaan.

Mutta 10 heistä antoivat pelon sekaisen raportin: ”Maa on kyllä ihana ja rehevä, mutta siellä asuu voimakkaita kansoja, jotka asuvat vahvasti linnoitetuissa kaupungeissa, ja näimmepä siellä jättiläisiäkin, joiden rinnalla olimme kuin heinäsirkkoja”. (Ms4:13:27 -34)

Tämä jättiläisten ja toisten kansojen pelko on sävyttänyt juutalaisten johtajien päätöksiä aiheuttaen kansalle vakavia jälkiseurauksia.

Tämän pelon johdosta Israelin kansallissankarina pidetty Moshe Dayan antoi voittoisan kuuden päivän sodan jälkeen juutalaisten pyhimmän paikan, Temppelivuoren, Jordaniassa päämajaansa pitävälle Islamin Säätiölle, wagf Vuoren päivärutiinin hallinnan pitäen kuitenkin omistusoikeuden Israelille.

Dayanin pelkona olivat arabimaiden vastatoimet, vaikka Israel oli voittanut kuuden päivän sodassa kaikkien kuuden arabimaan armeijat. Dayan ei ollut uskonnollinen, eivätkä sen symbolit merkinneet hänelle mitään.
Hän oli enemmän kiinnostunut arkeologiasta. Jos hän olisi tiennyt Temppelikalleuksien olevan piilotettuina Temppelivuorella, hän olisi pitänyt kiinni siitä kynsin ja hampain.

Tämä sama jättiläisten pelko sai kansallissankarin Ariel Sharonin tuhoamaan Gazan kaistalla toimineet 21 kukoistavaa juutalaisyhteisöä ja antamaan maan, sekä Samariassa sijaitsevat kolme juutalaiskylää PA/PLO:n arabeille, jotka Oslon sopimusten perusteella kuuluivat Israelin valvomiin alueisiin.

Sekä Gazan kaista ja Samarian luovutetut kylät että Temppelivuori ovat todella tulleet piikiksi Israelin kylkeen:
”Jos ette karkota sen maan asukkaita tieltänne, niin ne, jotka heistä jätätte jäljelle, tulevat okaiksi silmiinne, ja tutkaimiksi kylkiinne, ja he ahdistavat teitä siinä maassa, jossa te asutte. Ja Minä teen teille, niin kuin aioin tehdä heille.” (4Ms33:55).

Israelin hallitukset eivät ole uskaltaneet ulottaa omistusoikeuttaan enempää Juudeaan ja Samariaan kuin Temppelivuoreenkaan, mikä on rohkaissut siellä
asuvia ja toimivia arabimuslimeja käyttäytymään ikään kuin he omistaisivat maat ja ikuiset kukkulat Juudeassa ja Samariassa ja Temppelivuorella.

Wagf rakensi ilman Israelin lupaa ja arkeologien valvontaa Lähi-Idän suurimman moskeijan Temppelivuoren itäosaan ns. Salomon Talleille, tuhoten 450 rekkalastillista arvokasta muinaisjäämistöä 1. ja 2. Temppelin ajoilta, jota vapaaehtoiset haravoivat löytäen sieltä arkeologisia kalleuksia. .

Wagf, jonka tulisi huolehtia järjestyksen noudattamisesta Temppelivuorella, kiihottaa arabeja hyökkäyksiin sekä poliiseja että Vuorelle nousseita pyhiin-vaeltajia vastaan, minkä johdosta poliisi joutuu usein sulkemaan Vuoren kokonaan tai ainakin juutalaisilta ja myös muilta ihmisiltä.

Tyydyttääkseen arabimuslimien vaatimuksia rukoileminen Vuorella on täysin kielletty - kaikilta muilta paitsi muslimeilta. Tämä on taas sitä jättiläisten pelkoa, mikä estää juutalaisia käyttämästä sille kuuluvia oikeuksiaan.

Pääministeri Netanyahun kerrotaan nyt harkitsevan Juudean ja Samarian C-alueitten liittämistä Israeliin ja lain ja oikeuden ulottamista niihin, kuten myös Temppelivuoren hallinnan hoidon poistamista wagfilta ja Vuoren ottamista Israelin suoraan hallintaan. Silloin rukoileminen vuorella tulisi sallituksi muillekin kuin muslimipalvojille.

”Koska sinä olet sanonut: ”Ne kaksi maata ovat minun, me otamme ne omiksemme, vaikka siellä on Herra”.
”Sen tähden, niin totta kuin Minä olen Herra, Minä teen sinulle sinun kiukkusi ja kiivautesi mukaan, teen sen, minkä sinä olet heille vihassasi tehnyt. Ja Minä teen itseni heille tunnetuksi, kun niin tuomitsen sinut ja sinä tulet tietämään, että Minä olen Herra”.

”Minä olen kuullut kaikki sinun pilkkasi, jotka olet puhunut Israelin vuoria vastaan sanoessasi: Ne ovat autioina, ne ovat annetut meidän syötäviksemme.”(Hes35:10 -12),

02. AP:n julkaisemassa artikkelissa tarkastellaan haurasta rauhantilaa, joka vallitsee Temppelivuorella, mutta joka on jännittynyt lähelle räjähdyspistettä PA/PLO:n arabien sunnuntaiaamuna järjestämien mellakoiden vuoksi, joiden tarkoituksena oli estää juutalaisten pääsy vuorelle.

Jännitystä lisää se, että muslimien paastokuukauden Eid al-Adha ensimmäinen päivä sattuu yhteen juutalaisten Tisha b´Av-päivän kanssa.

Perinteisesti juutalaiset ovat halunneet nousta juuri sinä päivänä muistaakseen kaikkia niitä onnettomuuksia, joita juutalainen kansa on kokenut vuosisatojen aikana, ja etenkin juutalaisten I ja II Temppelin hävitystä vuosisatoja sitten.

Kymmeniä tuhansia muslimeja kokoontui Temppelivuoren aamurukouksiin, mutta ”mullahit kehottivat palvojia jatkamaan palvontaansa estääkseen juutalaisten nousun vuorelle”. He kivittivät järjestystä valvovia poliiseja, jotka vastasivat niihin kyynelkaasulla ja tainnutuskranaateilla.

Netanyahu antoi silloin poliiseille ohjeet kieltää juutalaisten nousun. Heitä odotteli Mughrabiportille johtavan jalankulkuluiskan edustalla sadoittain. Lopulta poliisi tyhjensi Vuoren ylätasanteen muslimeilta ja antoi juutalaisten nousta Temppelivuorelle lyhennetyllä ajalla, mutta varoittaen rukoilemasta.

Kovempaa politiikkaa arabeja kohtaan haluavat katsovat saaneensa voiton, ja Netanyahun uskotaan koventavan arabien vastaista politiikkaansa vaalitaktiikan vuoksi, joka unohdetaan vaalivoiton myötä.

Assaf Fried, joka edustaa kovanlinjan ryhmiä, kehottaa rakentamaan kolmannen Temppelin. Hän viittaa ylpeänä nousemiseensa Vuorelle todeten: ”On syytä muistaa, ettei muslimien Jerusalemin valloituksesta lähtien (637 AD) yksikään juutalainen ole asettanut jalkaansa Temppelivuorelle muslimien paasto-kuukauden aikana”. Tämä tapaus on siksikin historiallinen. https://apnews.com/04c82bdb58e24c348a88694637e71a7f,

03. PA/PLO:N puheenjohtajan vanhanmiehen itsepäisyydellä kieltäydyttyä ottamasta vastaan Israelin keräämiä verovaroja, joista on vähennetty PA:n terroristeille tai heidän omaisilleen maksetut ”kuukausipalkat”, konkurssin partaalla keikkuvan PA:n talousvaikeudet tuntuvat jo tavallisen ihmisen hyvinvoinnissa.

Siviilivirkailijoitten palkkoja on leikattu puoleen normaalista, eikä paasto-kuukauden yöajan mässäilyynkään ole saatu tavanomaista ylellisyyttä. Lampaanliha maksaa 65 -75 NIS/kilo, ja kokonainen elävä lammas voi maksaa 2000 NIS. Vain perheellisillä on varaa ostaa kokonainen lammas.

Perinteisesti Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöt ja maatilat joutuvat yön aikaan tapahtuvien varkauksien uhreiksi, jopa kokonaisia lammaslaumoja lastataan kuorma-autoihin ja kuljetetaan arabikyliin, mitä rahanpuute lisää.

Muslimien paastokuukautta nimitetään ”uhrin kuukaudeksi”, mutta sillä tarkoitetaan muslimien uskoa, että Abraham oli vähällä uhrata poikansa Ismaelin, eikä Isakia, kuten Torah opettaa.

PA/PLO:n johto ei voi muuta, kuin muistuttaa kansalaisiaan taloudellisista vaikeuksista, jotka kestävät niin kauan kuin poliittinen jännitys säilyy.
”Poliittisen tilanteen jatkuessa taloudellinen tilanne on vaikea” sanoo liikkuvan kioskin omistaja Abed Malah, joka palvelee myös kahvilana työntekijöille, jotka kulkevat Qalandia valvontaportin kautta Israeliin työpaikoilleen.

Monet muutkin puhuvat samaa, mutta varovat huolellisesti suoraan syyttämästä PA/PLO:n johtoa, koska se voi johtaa välittömään vankilatuomioon. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 01,00.html,

04. UUTISIA LYHYESTI
Ohessa otsikonkaltaisia otteita uutistapahtumista.

05. Entinen oikeusministeri ja Oikeistopuolueitten Unionin puheenjohtaja Ayelet Shaked sanoo, että Likud-ministeri Miri Regev työskenteli hänen liittymistään vastaan Likudin jäseneksi. ”Hän pelkää minua” sanoo Shaked.

Urheilu- ja kulttuuriministeri Miri Regev vastaa Shakedin syytöksiin todeten, että ”Shaked suorastaan kerjäsi lupaa saada liittyä Likudiin” todeten, että Regev on opportunisti.

”Miri Regev keksi sanan opportunisti politiikkaan” Shaked sanoi Galei Zahal Armeijan radiossa. ”Regev harkitsi liittymistä joko Likudiin tai Labouriin tullessaan politiikkaan, sillä siihen aikaan hän oli kiihkeä Gazan karkotusten kannattaja, ja valehteli liittohankkeista Bennettin ja Lapidin välillä. Regev pelkäsi eikä halunnut, että minä liittyisin Likudiin”.

Ayelet Shaked paljastaa, että New Right puolueen epäonnistuttua ylittämään vaalikynnystä, hän halusi liittyä Likudiin, mutta Regev esti sen. ”Kehotan kaikkia jättämään huomiotta hänen puheensa. Ne ovat vain taustamelua”. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267321,
Shaked käyttää johtamastaan Oikeistopuolueitten Unionista nimitystä ”Jemina”.

06. Israel harkitsee satojen laittomasti maassa asuvien karkottamista takaisin kotimaihinsa. Useimmiten syynä on oleskeluluvan ylittyminen.

”Israel karkotti filippiiniläisen äidin ja hänen Israelissa syntyneen lapsensa, koska äidin työskentelyviisumi oli vanhentunut eikä valitus onnistunut” sanoivat lasten oikeuksien ryhmän edustaja ja viranomaiset tiistaina.

Kaikkiaan 600 ulkomaista työntekijää odottaa vastaavanlainen karkotus heidän työviisuminsa vanhentuessa tai muista syistä johtuen. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267323,

07. Perheen vanhemmat sanovat, että ”alaikäisen lapsen sitominen vanhempien poistuessa kodista on täysin normaalia”, mutta perheen isä sanoo hämmästyneensä kuullessaan, että hänen 5-vuotias tyttärensä löydettiin sidottuna kylpyhuoneesta.

Perheen isän asianajaja Hai Uzan kertoi 103 FM-radion lähetyksessä, että syytteet heitteillejätöstä ja väärinkäytöstä ovat perättömiä.

”He lähtivät asunnosta 3 nuorimman lapsensa kanssa jättäen 3-vuotiaan työn nukkumaan luottaen, että naapurit huolehtivat hänestä. Johonkin aikaan hän sai soiton naapurilta, joka oli saapunut rakennukseen. Hän oli soittanut isälle sanoen kuulleensa kirkumista asunnosta. Isä ryntäsi heti kotiinsa, jonne poliisit olivat jo tulleet”.

Viranomaiset kysyivät Uzanilta, miksi lasta ei ollut merkitty muuttajien ja kansan yleiseen rekisteriin, Uzan sanoi radiossa: ”Perheen tilanne ei ole selvä minulle. Se on tavallinen perhe, isä on uusissa naimisissa. Heillä on 4 lasta eivätkä he ole poliisin rikosrekisterissä, eikä valituksia ole tullut”.

Israelin media kertoo tytön kärsineen haavoista ja heitteillejätöstä.
Hai Uzan sanoo kuullensa siitä vain mediasta, eikä tytöllä ole erityistarpeita. ”Hän opiskelee koulussa; jos erityistarpeita olisi, terveysvirkailijat olisivat tietoisia siitä. Hän pitävät hänestä ja huolehtivat hänestä. Ehkä viranomaiset eivät tiedä hänestä, koska häntä ei ole rekisteröity heidän kirjoihinsa”.

Lodin kunta selvitti, että tyttö kuuluu PA:n hallintovaltaan. ”Kyseinen perhe on yhteisön arabisektorilta eikä hän kuulu Israelin terveyslainsäädännön piiriin. Äiti on PA:n asukas eikä tyttöä ole merkitty kansan rekisteriin. Odotamme kuulustelujen tuloksia ja teemme kaikkemme varmistaaksemme lasten turvallisuuden ja hyvinvoinnin.”
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267324,

08. Israelin oikeistosiiven äänestäjät haluavat Benyamin Netanyahun pysyvän pääministerinä vaikka häntä vastaan nostettaisiin syytteitä, väittää Sam Sokol INN:n julkiasemassa artikkelissa perustuen Israel Democracy Instituutin maanantaina julkaisemaan mielipidetiedusteluun.

Netanyahun virallinen syytekuuleminen tapahtunee lokakuussa, viikkoja syyskuun 17.päivän Knessetin vaalien jälkeen.

Oikeuskansleri Avichai Mandelblit ilmoitti maaliskuussa, että hän aikoo syyttää pääministeri Netanyahua kolmessa eri tapauksessa: Lahjonnasta, petoksesta, luottamuksen väärin käyttämisestä kolmessa lahjontatapauksessa.

Tästä huolimatta hänen halutaan jatkavan pääministerinä, kuten gallup osoittaa, jonka suoritti Rafi Smith Instituutti kesäkuun lopussa kartoittaen 1063 israelilaista, jotka äänestivät oikeistopuolueita.
55 % haluaa Bibin jatkavan, 21 % haluaa hänen siirtyvän syrjään tilapäisesti, ja 18 % haluaa hänen eroavan, jos rikossyytteet esitetään häntä vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267308,

09. Kolmea juutalaista vastaan hyökättiin väkivaltaisesti Brooklynissa Williamsburgin kaduilla maanantaina, kertoo CBS New York.

Raportin mukaan kolme hassidi-juutalaista, iältään 56- ja 71, vastaan hyökättiin tunnin sisällä heidän kävellessään New Yorkin kadulla matkallaan synagogaan. Nämä lienevät niitä metsästäjiä, jotka metsästävät juutalaisia galutissa.

Hyökkääjät lähestyivät uhriaan takaapäin, iskivät uhriaan kasvoihin ja samalla kävivät läpi hänen taskunsa, kertoo poliisi CBS New York.
Hyökkääjät olivat luultavasti kasvuikäisiä poikia. Uhrit ovat kärsineet henkisiä traumoja keskellä ihmisvilinää tapahtuneiden hyökkäysten vuoksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267314,

10. Estääkseen terroristien soluttautumisen Gazan kaistalta Israelin puolelle puolustusministeriö harkitsee uuden aidan rakentamista Israelin ja Gazan kaistan välille, tällä kertaa sellaisen, ettei kettukaan pääse sen läpi.

TV-12 News mukaan muuri tulee olemaan 9 metrin korkuinen ja pituudeltaan 9 kilometriä. Se kulkee Israelin asuntoyhteisöjen Gazan vastaisia reunoja seuraten pitkin valtatietä 34 Yad Mordechain ja Nahal Ozin välillä.

Tämä on ainakin kolmas projekti, jolla Gaza pyritään eristämään kokonaan Israelista. Muurin hinnaksi arvioidaan kymmeniä miljoona NIS.

Gazan kaista kuuluu kuitenkin juutalaisille luvattuun maahan, joten onko kovin mielekästä rakentaa tuollaisia esteitä?

Toiseksi, eikö olisi parempi karkottaa terrorijärjestöt Gazasta, kuin antaa niiden kasvaa ja kehittyä Iranin tukikohdaksi lähellä Israelin taloudellista keskusta? http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267301,

Ketuista puhuen, Jerusalemin temppelivuoren ulkopuolella olevilla raunioilla kettuperheet leikkivät ja temmeltävät, mitä rabbit pitävät Messiaan tulon ennusmerkkinä. (Val.5:18)

Iran uhkaa Israelia vakavilla seurauksilla, jopa sodalla, jos se osallistuu Persianlahdella käytävään Iranin vastaiseen koaliittioon. https://halturnerradioshow.com/index.ph ... rsian-gulf,

Japanissa on luvallista kasvattaa ihmisen ja eläimen välinen hybridi. Kiinasta kerrotaan, että sellainen on jo kasvatettu.
https://www.naturalnews.com/2019-08-12- ... icals.html,

Venäjä tunnustaa, että viime viikon suuri räjähdys johtui uuden ohjuksen testistä, jossa ydinreaktori oli osallisena. Räjähdyksessä sai surmansa 5 ydintutkijaa ja muutamia muita haavoittui. Heikkoa radioaktiivisuuden nousua havaittiin läheisessä kaupungissa, mutta se tasaantui pian normaaliksi.
https://americanmilitarynews.com/2019/0 ... om-moscow/,
https://halturnerradioshow.com/index.ph ... n-released,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 21 -33; Tiberias 24 -39; Suolameri 28 -39, Eilat 27 -40 +C-astetta, aurinkoista, ehkä hieman lämpenevää joillakin alueilla.Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 4010
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantaso tietoa Israelista Elokuu

ViestiKirjoittaja Irene » 16.08.2019 09:31

Thursday, August 15, 2019
TORSTAI 15.08.2019

TORSTAI 15.08.2019
01. Palestinian Media Watch (PMW) syyttää PA:n johtoa Tisha b´Av päivän mellakoiden järjestämisestä Temppelivuorella estääkseen juutalaisten nousun Vuorelle.

Neljä poliisi ja tusinoittain muita haavoittuivat sunnuntain muslimien hyökättyä väkivaltaisesti juutalaisia pyhiinvaeltajia vastaan.
Tämä on ensimmäinen suora syytös PA:n osallistumisesta mellakoihin, koska tähän saakka niistä on syytetty Hamasia.
https://www.jpost.com/Middle-East/Israe ... nce-598687,

02. PA/PLO herätti henkiin v. 1975 YK:n yleiskokouksessa hyväksytyn päätöslauselman 3379, jossa sionismi hyväksytään osaksi rasismia, jonka se myöhemmässä istunnossa mitätöi.

PA/PLO:n lähettiläs YK:ssa Ibrahim Khraishi totesi YK:n paneelissa Genevessa: ”Se, minkä me näemme, on sionistinen liike. Muistutan mieliin, että 1975 YK:n yleiskokous hyväksyi päätöslauselman 3379, jossa viitataan sionismiin rasistisena muotona. Tämä on ongelman (villakoiran) ydin”.

Hän puhui ensimmäisen PA:n näkemyksen lopussa diskriminoinnista ja rasismista, joka pidettiin tiistai-illan ja keskiviikkoaamun aikana YK:n komiteassa rasistisen syrjinnän poistamiseksi. (CERD)

”Sionistinen liike oli Israelin valtion perustamisen takana”, Kraishi väitti. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conf ... ing-598598,

03. Jordanian hallitus keskeytti uuden filmin tuottamisen Petran kaupungissa. Jordanian hallituksen päätös johtui siitä, että siinä tulevat esille juutalaisen kansan historialliset siteet Jordaniaan, kertoo AP raportissaan.

Filmi, jonka nimi on ”Jaber”, aiheutti yleisen vihanpurkauksen näyttelijöiden yhtyessä sosiaalisen median kertomukseen: Jordanialainen poika paljastaa kiven, jossa Petran nimi hebrealaisin kirjaimin.

Poika aikoi myydä kiven korkealla hinnalla, kun Israel sai vihiä kivestä.
Israel lähetti ryhmän venäläisiä rikollisia saamaan kiven haltuunsa hinnalla millä tahansa.
AP:n mukaan Jordanian hallitus pelkää, että Israel voi viitaten sen siteisiin Jordaniaan esittää aluevaatimuksia hashemiittien monarkialle.
https://www.jpost.com/Israel-News/Jorda ... dan-598684,

04. Keskiviikkona Ben Gurionin lentokentälle astuneet 242 uutta maahan-muuttajaa ovat osa niistä 2 282 siirtolaisesta, joiden Nefesh b´Nefesh järjestö uskoo tuovansa maahan USA:sta ja Kanadasta vielä tämän kesän aikana.

Tästä 242 nuoren siirtolaisen ryhmästä 41 liittyi IDF:än ja 103 on alle 18-vuotiaita. Heidät otettiin vastaan lentokentällä shofarin puhalluksilla ja satojen israelilaisten tervetuliaishuudoilla.

Vastaanottajien joukossa olivat Sara Netanyahu, ministeri Yoav Galant, Jewish Agency johtaja Isaac Herzog, pormestareita ja Nefesh b`Nefesh perustajat Rabbi Yehoshua Fassa ja Tony Gelbart.
https://www.jpost.com/Diaspora/With-mus ... ica-598578,

05. Ooppera nimeltä Phantom pitää Israelin Tel Avivin oopperatalossa 32 esitystä loppukesällä elo-syyskuun aikana.

Tiistai-iltana TA:n oopperatalon premiereen osallistuneitten katsojien suurimpana huolena oli: Miten he saavat tuotua sisään suuren kynttelikön?
Avajaisillan tilaisuuteen myytiin 37 000 lippua ennakkoon, minkä johdosta Israelin tuottaja Moshe Yosefin joutui lisäämään ohjelmaan 8 näytäntöä. https://www.jpost.com/Israel-News/Phant ... age-598639,

06. PA/PLO:n ikääntynyt, ilman mandaattia palveleva, puheenjohtaja Mahmoud Abbas syleili innosta hehkuen Yitzhak Rabinin tyttärentytärtä Noa Rothmania ja hänen puolisoaan Eldad Rothmania.

Olihan siinä tuulahdus menneisyydestä, jolloin Abbas toimi Jasser Arafatin uskottuna rahainvartijana ja Ytizhak Rabin allekirjoitti Oslon sopimukset Valkoisen Talon nurmikolla. Se oli nostalgiaa se.

Jos se olikin miellyttävä muisto menneestä kansansuosiosta Abbasille, palestiinalaiset näkivät asian aivan toisin silmin.
Useat palestiinalaiset ilmaisivat sosiaalisessa mediassa vastustavan mielipiteensä syyttäen Abbasia toimimisesta omaa päätöstään vastaan peruuttaa kaikki Israelin kanssa allekirjoittamansa sopimukset.

FB:n sivuilla oli kirjoituksia: ”Abbas ei edusta minua”, mikä aiheutti satoja kommentteja voimallisesti tuomiten ja pilkaten PA:N ”presidenttiä”, joka oheen liitetyssä kuvassa syleilee Rothmania.

Hamasin tiedottaja Abdel Latif Qanau sanoi Abbasin provosoineen marttyyrien perheitten tunteita, joita Abbas ei tavannut edes Eid al-Adhan tilaisuudessa. ”Ne merkitsevät eräänlaista normalisointia Israelin kanssa”. https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conf ... tes-598633,

07. Netanyahu tarjosi strategisten asiain ministeri Gilad Erdanille YK:n lähettilään paikkaa Danny Danonin kauden päättyessä.

Erdan kuitenkin pelkää menettävänsä asemansa Likudin puheenjohtajan vaaleissa, ja torjuu houkuttelevan tarjouksen, kertoi lähde Jerusalem Postille.

Erdan kirjoitti Twiterissä: ”Harkittuani tarjousta YK:n lähettilääksi, päätin jatkaa tointani Strategisten asiain ministerinä ja jatkaa tärkeää työtäni Israelissa tehdäkseni kaikkeni varmistaakseni Likudin voiton (syyskuun vaaleissa) pääministeri Netanyahun johdolla”.

Ministeri Ofir Akunis sanoo olevansa kiinnostunut YK:n lähettilään toimesta.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conf ... tes-598633,

08. Iranin presidentti Hassan Rouhani varoittaa Israelia sekaantumasta Persian-lahdella käytävään öljytankkerisotaan. Hän kutsuu Israelia ”terrorismin suurimmaksi aiheuttajaksi sekä sodan lietsojaksi alueella”.

Aiemmin on kerrottu Iranin laivaston komentajan varoittaneen Israelia sodasta, jos sen aluksia liittyy Iranin vastaiseen koaliittioon.
Se tarkoittaisi, että tulevassa suuressa rähinässä Israel joutui viiden rintaman sotaan.(vrt. Ps 83) http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267419,

09. Saksalainen historioitsija tri Alex Grobman kertoo moniosaisissa ja runsaasti luetuissa artikkeleissaan yksityiskohtia vaikutuksesta, jota propaganda aiheutti sodassa Palestiinan arabien ja Israelin juutalaisten välille.

Jerusalemin muslimien suurmufti hajj Amin al-Husseini oli Hitlerin kunnioitettuna vieraana Berliinissä 1941 -1945 välisenä aikana. Hän oli englantilaisten etsittyjen listalla SyyriaPalestiinassa, mutta pääsi livahtamaan naiseksi pukeutuneena Syyriaan, Libanoniin ja sieltä Saksaan.

Jonka kärsivällisyys kestää lukea kahta ensimmäistä kappaletta pitemmälle, saa tärkeää tietoa Israelin leppymättömästä vihollisesta, jota Hitler luonnehti ”ovelaksi vanhaksi ketuksi” arvostaen hänen ”harvinaista viisauttaan”. http://www.israelnationalnews.com/Artic ... aspx/24308,

10. IRGC:n (Iranin vallankumousarmeijan) komentaja Hossein Salami julisti keskiviikkona, että Libanonissa toimiva terrorijärjestö Hizbullah on hankkinut kyvyn Syyriassa, joilla se pystyy yksin tuhoamaan Israelin, kertoo i24News.

”Iranin kansa unohti puhumisen USA:lle ja poisti sen ajatuskuvioistaan” vastauksena presidentti Trumpin viittauksille mahdollisista keskusteluista Iranin johdon kanssa. ”Keskustelut USA:n kanssa eivät ole ratkoa kysymyksiä, sillä USA:n päämääränä on nostaa painostusta ja vaatia Ajatollahin hallituksen antautumista”.

Libanonilainen parlamentaarikko esitti aiemmin viikolla varoituksen, että Israel valmistelee sodan aloittamista Libanonia vastaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267423,

11. USA:n sisäiset levottomuudet ovat saamassa yhä hälyttävämpiä muotoja. Philadelphiassa haavoittui kuusi poliisia keskiviikkona huumeiden salakuljettajien pesäpaikkaan tekemänsä ratsian aikana.

Kaksi heistä joutuivat salakuljettajien vangeiksi, mutta heidät vapautettiin Swat-tiimin toimesta. Ampuja on edelleen rakennuksessa ja jatkaa poliisien tulittamista piilopaikastaan.
Chicagossa poliisi sanoo kolmen jengin tarkoituksena olevan surmata poliiseja.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267414,

12. Juutalaisten muutto Israelista on pudonnut alimmalle tasolle kolmessa vuosikymmenessä, sanovat Tilastokeskuksen laatimat tilastot.

Arviolta 600 000 israelilaista asuvat ulkomailla. 14 300 Israelin kansalaista ja pysyvän oleskeluluvan omaavaa asukasta lähtivät maasta yli vuoden aikana vuodesta 2017 lähtien.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267386,

13. Keskusvaalikomitea päätti tiukan äänestyksen jälkeen sallia Otzma Yehudit puolueen osallistumisen vaaleihin, mutta päätti sen kolmen ehdokkaan oikeudesta myöhemmin, jossa heidätkin vapautettiin pannasta.

Oikeuskansleri Avichai Mandelblit oli aiemmin kieltänyt ehdokkaiden Marzel ja Gopstein oikeuden osallistua vaaleihin, mikä nyt kumottiin.

PunaValkoisen puolueen yksi neljästä johtajatason edustajasta Yair Lapid pitää toimikunnan päätöstä skandaalina, sillä Labourin edustajat eivät olleet paikalla eivätkä osallistuneet äänestykseen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267405,

14. Coloradossa satoi taivaalta rakeita, jotka painoivat 8.5 unssia, ennätys alallaan. ”Sellaiset rakeet voivat helposti surmata ihmisen” sanovat asian-tuntija metereologi Reed Timmer.

Bethunessa, Coloradossa, satoi tiistaina iltapäivällä 4.83” tuuman läpi-mittaisia rakeita. Edellinen ennätys oli 4.5 tuumaa.

https://www.accuweather.com/en/weather- ... d/70009074,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 21 -34, Tiberias 24 -39; Suolameri 28 -40; Eilat 28 -41 + C-astetta, aurinkoista, huomenna hieman viilenee.


Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 4010
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantaso tietoa Israelista Elokuu

ViestiKirjoittaja Irene » 19.08.2019 06:55

Sunday, August 18, 2019
SUNNUNTAI 18.08.2019

SUNNUNTAI 18.08.2019
01. Minun on vaikea ymmärtää ja vielä vaikeampi hyväksyä, miksi riippumattomana, Israelin keskustan ja sitoutumattomien äänitorvena pidetty Jerusalem Post julkaisee päivästä toiseen etusivun ykkösartikkeleinaan USA:n kongressin ”squad-koplaan” kuuluvien kahden Israelia solvaavien, BDS järjestöä tukevien, kahden jäsenen Ilman Omarin ja Rashida Tlaibin suunniteltua, mutta nyt peruttua Israelin vierailua, suurilla kuvilla varustettuina?

Lieneekö tämän kampanjan taustalla pääministeri Benyamin Netanyahun aseman saattaminen naurunalaiseksi kuvaamalla hänet heikoksi ja ulkomaitten johtajien, ennen kaikkea presidentti Trumpin, ohjailemaksi, joiden mielipiteet hänen täytyy ensin selventää voidakseen tehdä omat päätöksensä?

Trump sanoi omassa Tweedissään, että hän oli näiden kahden naisen Israelin vierailua vastaan, mutta tarkoituksena ei ollut vaikuttaa Netanyahun päätökseen. Hän kuitenkin letkauttaa siinä, että ”tämän kampanjan suurin voittaja oli Tlaibin isoäiti, jonka ei nyt tarvitse tavata Rhasidaa”.

JP:n artikkelin kirjoittaja Herb Keinon arvioi, että Trumpin tarkoituksena oli saada USA:n kongressin demokraatit tukemaan Omaria ja Tlaibia, kuten kävikin. Täten USA:n kongressi tukee myös BDS-liikettä, Keinon päätteli. Oliko tämä Trumpin asettama ansa kongressin demokraattien sitomiseksi?
https://www.jpost.com/Israel-News/Netan ... ons-598923,

02. Gazasta ammuttiin ainakin kolme rakettia Israelin puolelle viikonlopun aikana.

IDF:n ohjustentorjuntajärjestelmä Iron Dome eliminoi kaksi niistä, mutta kolmas läpäisi torjunnan ja putosi Sderotissa yhden asuintalon takapihalle. Asukkaat olivat juosseet turvahuoneeseen, jossa he kuulivat raketin räjähdyksen, joka ei kuitenkaan aiheuttanut ihmisvaurioita, mutta levitti sirpaleita lähistöön.

Paikalle saapuneet lääkintäpartion miehet löysivät ainakin kuusi ihmistä, jotka tarvitsivat lääkinnällistä hoitoa. Kaksi heistä olivat vammautuneet juostessaan suojatilaan, ja neljä muuta – mukaan lukien 79-vuotias nainen, jota hoidettiin muiden mukana saamansa shokin vuoksi.

Saapuvasta raketista hälytettiin Sderotissa, Gevim-ja Nir Am kibbutseissa, kertoi IDF:n tiedotustoiminnan tiedottaja.
”Olemme rekisteröineet kolmen raketin ampumisen Gazasta Israelin puolelle. Iron Dome eliminoi niistä kaksi” hän raportoi virallisesti.
”IAF:n koneet hyökkäsivät kahteen Hamasin maanalaiseen infrastruktuuriin vastauksena raketin ampumiseen Israelin eteläosaan useita tunteja sitten, Uhreista tai niiden aiheuttamasta tuhoista ei ole raportoitu”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 17,00.html,
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267543,

03. Sderotin pormestari Alon Davidi reagoi kaupunkiaan vastaan tehtyyn rakettihyökkäykseen toteamalla: ”Vain voiman käyttö tulee pysäyttämään Hamasin”.

”Laaja sotilasoperaatio täytyy aloittaa nyt Hamasin eliminoimiseksi. Vain voiman käyttö voi pysäyttämään Hamasin” Davidi totesi sunnuntaiaamuna Galai Tzahal (armeijan radion) haastattelussa.

Ainakin neljä rakettia ammuttiin Gazasta perjantai- ja lauantai-iltana. Iron Dome eliminoi niistä kolme, neljäs putosi asuntorakennuksen takapihalle lauantai-iltana.

Pormestari Alon Davidi on jo pitkään vaatinut laajan sotilasoperaation aloittamista Gazassa: ”Annetaan armeijan tehdä tehtävänsä. IDF:n voima on mahtava, mutta kun pidät käsiä selkäsi takana, etkä iske Hamasin taistelijoihin tai sen poliittisiin johtajin, silloin suljemme silmämme todellisuudelta.”

”En hyväksy tapaa millä armeija hylkää siviilit, tämä on järjetöntä. Älä hellitä. Meillä on hyvä hallitus ja pääministeri joka rakastaa Gazan kaistaa ja Israelin kansaa. Kehotan heitä tekemään aloitteen ja osoittamaan Hamasille, kuinka suuren virheen se on tekemässä” Davidi sanoi Arutz Shevan haastattelussa useita viikkoja sitten.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267548,

04. Arabimedia raportoi kolmen terroristin saaneen surmansa IDF:n estäessä heidän soluttautumisyrityksensä turva-aidan läpi Israeliin Gazan pohjoisosasta.

Terroristit yrittivät murtautua turva-aidan läpi lauantain vastaisen yön aikana, raportissa kerrotaan.

IDF:n sotilaat havaitsivat heidän yrityksensä Gazan pohjoisosasta. Paikalle kutsuttu IDF:n helikopteri ja tankki tulittivat terroristeja heidän yrityksensä aikana surmaten kaikki 3 terroristia, kuten raportissa kerrotaan. He olivat varustautuneet Kalashnikov kiväärein, kranaatein ja RPG-laukaisualustoin.

IDF:n mukaan terroristeja oli kaikkiaan viisi. Miten kahdelle kävi, ei selviä raportista. Sotilaat eivät kärsineet vaurioita.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267549,
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 30,00.html,

05. Gazan päänsärynohessa PA/PLO:n arabit yrittävät kaiken aikaa muistuttaa Israelin juutalaisasukkaita, että he ovat niitä ”alkuperäisiä kanaanilaisia, jotka asuttivat maata jo 5 000 vuotta sitten”, kuten Abbas julisti sormeaan heristellen.

Jos heidän esi-isiään yritetään jollain tavoin jäljittää, sanoisin heidän tapojensa perusteella, että he ovat amalekilaisten jälkeläisiä, jotka asuivat vuosituhansia sitten Medinan ja Mekan tienoillaArabian niemimaalla, mutta joutuivat lähtemään kovan kuivuuden ja sen tuomien muurahaisten, niiden kaikkein
pienimpien, vuoksi evakkoon, hyökkäillen Egyptistä pakenevia israelilaisia vastaan, kuten Mooseksen kirjassa kerrotaan.

06. Yksi näiden ”amalekilaisten jälkeläisistä”, hyökkäsi kahta israelilaista nuorta vastaan yrittäen surmata heidät autollaan Gush Etzionissa perjantaina. Auto oli varustettu Israelin rekisterikilvillä.

PA:n arabi ajoi autollaan kovalla vauhdilla siirtyen sitten ajokaistaltaan iskeäkseen bussipysäkille juoksevaan kanteen nuoreen, veli ja sisar. Auton iskussa haavoittui 17-vuotias Nahum Nevies ja hänen sisarensa, 19-vuotias Noam, Nahumin vammat ovat vakavat, Noamin kohtalaisen vakavat.

Bussipysäkki on suojattu teräspylväin, mutta he olivat vielä sen ulkopuolella auton iskiessä heihin. Auton kuljettaja-arabi menetti autonsa hallinnan, se suistui pysäkin takana olevaan kuoppaan ja kääntyi ympäri. Arabikuljettaja pyrki pakoon, mutta bussipysäkillä odottanut vapaavuorolla ollut turvallisuusmies ampui hänet.

Nuorten israelilaisperhe oli valmistautumassa lomamatkalle pohjoiseen, mikä saa nyt jäädä odottamaan rauhallisempaa aikaa – jos sellainen koskaan tulee Israeliin. Tämä on tavallisen israelilaisen arkea.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267541,

07. 39-vuotias mies sai surmansa ja 17-vuotias poika haavoittui kahden auton nokkakolarissa Jordanin laaksossa sunnuntaiaamuna.
Onnettomuus tapahtui valtatiellä no 90 lähellä Kibbus Afikimia.

MDA:n paikalle saapuneet lääkintämiehet totesivat 39-vuotiaan miehen saaneen surmansa välittömästi; toista autoa ohjannut 17-vuotias nuorukainen haavoittui vatsaan. Hän oli tajuissaan, kun hänet vietiin sairaalaan kohtalaisessa kunnossa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267551,

08. Viikoittaisissa ”paluu”mellakoissa Gazan turvallisuusaidalla mielenosoittajia oli kokoontunut kaikkiaan 5 000 Gazan arabia, vaikka Hamas vakuutti siirtävänsä mielenosoitukset muslimien paastokuukauden ajaksi.

Ilmapalliterrorismi jatkui myös perjantaina; syttyvillä aineilla varustetut pallo-ryppäät aiheuttivat kolme pientä paloa Gazan rajan lähellä. Autonrenkaitten polttamisen vuoksi ilma oli täynnä kitkerää mustaa savua.

Mellakoitsijat heittivät käsikranaatteja ja kotitekoisia pommeja sotilaita kohti pyrkien savun suojassa murtautumaan turva-aidan läpi.
IDF käytti mellakantorjumisvälineitä massojen hajottamiseksi.
Hamasin terveysministeriö ilmoitti, että 38 ihmistä haavoittui IDF:n luodeista.

Ilmapalloterrorin sytyttämät palot Israelin puolella olivat rajoitettuja, ja paikalle saapuneet palomiehet sammuttivat ne nopeasti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267520,

09. 40-vuotias Israelin poliisimies joutui kahden arabinuoren puukotuksen kohteeksi torstai-iltana Jerusalemin vanhassa kaupunginosassa. Poliisi haavoittui kohtalaisesti yläruumiiseen ennen kuin poliisit ehtivät reagoida.

Paikallaolleet muut turvallisuusmiehet ampuivat arabinuoria kohti surmaten heistä toisen; toinen haavoittui vakavasti ja vietiin sairaalaan.
Onkohan tässä alkamassa uudenlainen ”lasten intifada”, jossa pahaa aavistamattomat turvallisuusmiehet eivät osaa varoa lapsia puukottajina.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 48,00.html,

10. Pelkkien vihaa ja kostoa merkitsevien uutisten ohessa vähän kotoisempia uutisia.

Ashkelonin Bar Kochba rantahietikolle on syntymässä uudenlainen mielikuvitus-maailma, Festive Sculpture Gallery tällä viikolla, kuten ynetnews otsikoi maailman johtavien hiekka-kuvanveistäjien luodessa mielikuvituksen tuotteita hiekasta.

Heidän tuotteittensa inspiroivat kertomukset, kuten Gulliver, Moana, Pieni Merenneito, kaunotar ja hirviö, Aladdin ja lukuisia muita klassisen ja myyttisten henkilöitten inspiroimina. Niiden luomiseen tarvitaan tonneittain hiekkaa.

Täytyy ihmetellä ihmisen luomisvoimaa ja taiteellista inspiraatiota silmäillessä kuvia näistä hämmästyttävistä luomuksista, jotka hävitetään Hiekkaveistos-Festifaalien loputtua.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 93,00.html,

11. Maailman joutuessa uuden helleaallon kouriin on vaikea jättää huomiotta lähes rikollista riippuvuuttamme saastumista aiheuttavista, globaalin lämpötilan muuttavista fossiilipolttoaineista, kuten CTECH calcalista aloittaa raporttinsa.

Raportissa esitellään viisi israelilaista alkavaa yritystä, jotka pyrkivät kehittämään voimaa kehittäviä menetelmiä, jotka ovat ”vihreämpi, kestävämpiä ja aikaa myöten halvempia”, kuten ne lupaavat.

Veteen-perustuva polttoaine: Electic Global, perustettu 2014, Electric Globals Technology eristää hydrogeenia vedestä, valjastaa sen kehittämään sähkövoimaa autoteollisuuden tuotteitten voimanlähteeksi. Yhtiö sijaitsee maan pohjoisosassa Tirat kaupungissa Karmelissa ja Melbournessa Astralian Carltonissa. Sen tuote tuottaa kaksinkertaisen mahdollisuuden muihin energialähteisiin verraten, se on uudelleen käytettävä, eikä se säteile (no emissions).

ECO Wave Power LTD on Tel Avivissa sijaitseva yhtiö, joka hyödyntää merta ja meren aaltoja sähkövoiman kehittämiseksi.

ElectReon Wireless LTD on kolmas yhtiö. Se kehittää johdotonta lataus-infrastruktuuria, jotka voidaan asentaa maanteille sallien sähköautojen latautumisen niiden ajaessa niiden kautta, eikä auton tarvitse pysähtyä.

NewCO2Fuels Ltd (NFC) käyttää korkeaa lämpötilaa muuttaakseen CO2:n carbon monoxideksi (CO) ja oxygen O2 ja veden hydrogeniksi H2 kaasumaisiksi voimanlähteiksi. Prosessin vaatima korkea lämpötila voidaan saada joko aurinkolämmittimistä tai teollisuuslaitosten ylimääräisestä lämmöstä.

Solaris Synergi Isreal Ltd toimii Jerusalemissa. Se kehittää prosessia, jossa auringonlämpöä hyväkseen käyttävä järjestelmä rakennetaan veden varaan, joka sallii luonnonvalon ja ilman tunkeutumisen veteen häiritsemättä meren eläimiä.
Sen kehittämä prosessi on valmis asennettavaksi kaupalliseen käyttöön.
https://www.calcalistech.com/ctech/arti ... 66,00.html,

12. USA:n kongressin alahuoneen enemmistöjohtaja Nancy Pelosi sanoi perjantaina, että USA:n ja Israelin välinen kiinteä suhde kestää presidentti Donald Trumpin ja pääministeri Benyamin Netanyahun ”heikkoudet”, jotka tällä viikolla heiluttivat diplomaattisia normeja estämällä kahden USA:n kongressin jäsenen vierailun Israelissa.

Pelosi kertoi AP:n toimittajalle, että Netanyahun ja Trumpin heikkous yhdessä aiheuttivat ”ei”-politiikan.
”Meillä on syvä ja kestävä suhde Israelin kanssa, joka kestää Donald Trumpn ja Benyamin Netanyahun. Me emme voi antaa heidän heikkoutensa estää voimassa olevan yhteytemme (jatkumista)”.

Pelosi vihjaisi, että kongressin tulee hyväksyä Israelilla myönnetyt avustukset, eikä se ole riippuvainen kummastakaan johtajasta, millä hän halusi painottaa, että maiden väliset suhteet tulevat jatkumaan ilman muutoksia.

Israelin ulkomaan asioista päättävät virkamiehet sekosivat käsitellessään kysymystä Ilhan Omarin ja Rashida Tlaibin vierailua Israelissa. Lupa kiellettiin ja myönnettiin, uudelleen kiellettiin mutta ”myönnettiin inhimillisiin perusteisiin viitaten, kuitenkin pidättyen loukkaavien lausuntojen antamisesta”, mikä oli liikaa avoimesti Israelia tuomitsevalle BDS-liikkeen kannattajalle. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 36,00.html.

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -30; Tiberias 24 -37; Suolameri 25 -37; Eilat 25 -39 +C-astetta, aurinkoista, huomenna lähes samat lukemat.


Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 4010
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantaso tietoa Israelista Elokuu

ViestiKirjoittaja Irene » 21.08.2019 06:42

Tuesday, August 20, 2019
TIISTAI 20.10.2019

TIISTAI 20.08.2019
01. PA/PLO on uuden pääministerinsä Mohammad Shtyehin rohkaisemana tehostanut kampanjaansa taistelussa Israelin kanssa Juudean ja Samarian omistuksesta, vaikka ”se tietää että siellä on Herra”, kuten Hesekiel sanoo käsitellessään kysymystä näiden ikuisten vuorien omistusoikeudesta.

”Koska sinä olet sanonut: Ne kaksi kansaa ja kaksi maata(Juudea ja Samaria) ovat minun, me otamme ne omiksemme (hyvin tietäen), että siellä on Herra”.
(Hes 35:10)

PA/PLO:n viimeisin näyte omistusoikeutensa näyttämiseksi on sen kehotus arabeille muuttaa Jordan joen laaksoon luvaten hallituksen tukea kustannusten peittämiseen.

Kuten JP:n artikkelissa kerrotaan, Kuolleenmeren pohjoispuolella sijaitseva, Jordanin joen ja Samarian kukkuloiden välinen laakso on pinta-alaltaan 30 % Juudean ja Samarian alueista, ja siellä asuu 65 000 PA/PLO:n arabia ja 11 000 juutalaista. 90 % alueesta kuuluu Israelin hallinnon alaiseen C-alueeseen.

PA/PLO lupaa tukea PA:n yliopistoista valmistuneille, jotka ovat halukkaita elämään Jordanin laaksossa, sanoi Shtayeh avatessaan PA:n viikkokabinetin istunnon Ramallahissa.

Hän lupasi ”hallituksen tutkivan jokaista hakemusta tuen antamiseksi niille yliopistoista valmistuneille, jotka ovat valmiit asumaan Jordanin laakson arabikylissä työskennellen paikallisten asukkaitten kanssa tuotteiden valmistamiseksi”.

Shtayeh ei yksilöinyt, mitä hän tarkoitti tuotteiden valmistamisella.

Israelin turvallisuudesta vastaavat virkailijat ovat kaikissa lausunnoissaan todenneet Jordanin laakson elintärkeän merkityksen maan puolustamiseksi Idästä tulevaa uhkaa vastaan.

Silläkin uhalla, että jotkut lukijat ehkä pitävät tätä jaarituksena, asiain toistamisena, jota lukiessa he kyllästyvät kunkin luvun toista kappaletta lukiessa,
haluaan kuitenkin toistaa, mihin taistelu maasta ja vallasta perustuu.(2Pit12 -13)

”Koska sinä (Seirin vuoren asukas) olet pitänyt ikuista vihaa ja vuodattanut Israelin lasten verta miekan terällä heidän onnettomuutensa päivänä, jolloin heidän syntivelkansa oli jo täyttynyt, sen tähden, niin totta kuin Minä elän, sanoo Herra Jumala, Minä teen sinun maasi verivirraksi ja veri on sinua vainoava; Totisesti, vereen saakka sinä olet vihannut, ja veri on sinua vainoava”.

”Sen tähden, niin totta kuin elän, Minä valmistan sinut verenvuodatukseen, ja verenvuodatus on sinua seuraava, ja koska sinä et ole luopunut veren vuodattamisesta, se tulee seuraamaan sinua”.(Hes.35:5 -6, engl. käännös)
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conf ... ley-599072,

02. Arabimuslimien ryhmät Gazassa kehottavat ”Juudean ja Samarian sekä Gazan arabimuslimeja sytyttämään asuttamansa maan tuleen”.

He viittaavat viime viikolla neljän nuoren Gazan arabin yritykseen tunkeutua Israelin eteläosaan kutsuen sitä ”laajan räjähdyksen ennusmerkiksi”.

”Me olemme varoittaneet sionistista vihollista heidän jatkuvista rikoksistaan, mutta vihollisen johto jatkaa leikkimistä tulella” sanotaan usean eri ryhmän laatimassa lausunnossa, joka julkaistiin Gazassa toimivassa Safa-Press Agencyn lehdessä tiistaina.
”Gazan kaista on kiehuva tulivuori, joka räjähtää vihollisen kasvoille ja sotilaitten komentajien kasvoille”.

Muslimiarabien ryhmät Gazassa pitävät ”Israelia vastuussa lauantaina neljää nuorta ihmistä kohtaan tehdyistä rikoksista, jotka nousivat Gazassa siksi, että se jatkaa Gazan saartamista; ja toistuvasti hyökkää pyhää kaupunkia ja Al-Aksa moskeijaa vastaan, kuten myös jatkaa rikoksiaan vankeja kohtaan”.

Vastarintaryhmät kehottavat ”PA:n turvallisuuspalvelussa toimivia poikia kääntämään aseensa Sionistista vihollista ja raiskaajia kohti” vaatien ”PA:ta peruuttamaan turvallisuusyhteistyön Israelin kanssa ja vapauttamaan vasta- rinnan kädet Juudeassa ja Samariassa ottaakseen roolinsa sionistisen vihollisen voittamiseksi”.

Tiistaina IDF poisti palvelusta 4 IDF:n sotilasta tutkimusten ajaksi, joilla pyritään selvittämään, miksi Hamasin rajapartion jäsenen Hani Abu Salah tulitettua IDF:n sotilaita haavoittaen heistä kahta kuten myös heidän upseeriaan, kolme paikalle vahvistukseksi kutsuttua Golanin Prikaatin sotilasta eivät vastanneet Salahin tulitukseen.

Tutkimuksissa todetaan, että operaatiossa toimittiin kiitettävästi, mutta että osaston komentaja ja sotilaat kuten myös hänen avustajansa, joka saapui myös paikalle, pyrkivät välttämään kontaktia Abu Salahin kanssa.

Golanin Prikaatin komentaja eversti Shai Klapper vapautti ryhmän johtajan ja kaksi sotilasta taistelutehtävistään, koska he eivät toimineet odotetulla tavalla operaation aikana. Myös autonkuljettaja vapautettiin toimistaan.

Raportissa todetaan edelleen, että alle 20-vuotaitten arabinuorten tulitukset ja kotitekoisin pommein tehdyt pommihyökkäykset tulevat lisääntymään, koska ”nuoret eivät näe mitään toivoa muutoksesta parempaan”. Hamasin johto Gazassa ”tulee jatkamaan Juudean ja Samarian arabien rekrytointia iskujen tekemiseen”. Tämä tarkoittanee ns. lapsi-intifadaa.

Ynetnews.com sanoo, että raportti luovutettiin PA:lle ennen kahden PA:n arabin suorittamaa murhaa, joissa 18-vuotias Dvri Sorek murhattiin Gush Etzionissa 08.08, ja kaksi sisarusta, 19 vuotias Noam Nevies ja hänen veljensä 17-vuotias Nahum haavoittuivat hengenvaarallisesti Gush Etzionissa perjantaina autolla tehdyssä terrorihyökkäyksessä.
https://www.jpost.com/Arab-Israeli-Conf ... ano-599071,

03. Sheri Oz kertoo INN:n julkaisemassa artikkelissa erilaisesta tutkimuksesta, joka tehtiin arabinaisten ongelmista ns. miehitetyissä territorioissa. Se on erilainen jo siksi, ettei siinä kertaakaan mainita sanaa ”miehitetty”, tai edes Israel.

Tutkimuksen johtivat Itaf Elktateeb (IUG Yliopisto Gaza) ja Dimity Peter (Massachusetts Yliopisto), tietojen kokoamista tukee Zamala Fellowship Program, akateemisille tutkimusvaroja myöntävä Palestiinan Pankin perustama järjestö, jota rahoittavat monet palestiinalaisjärjestöt. Sheri Oz pitää hämmästyttävänä sitä, että PA:n viranomaiset antoivat sille julkaisuluvan syyttämättä Israelia.

Tutkimuksen nimi on ”Vammautuneitten naisten kielto mennä naimisiin Palestiinassa: Kulttuuriin perustuvia näkökohtia vammautuneille”.

”Oikeus avioitumiseen, perheeseen ja vanhemmuuteen sisältyy artiklaan 23 vammautuneen henkilön oikeuksista. Tutkimuksen tarkoituksena on tutkia fyysisesti vammautuneitten naisten pääsyä avioliittoon Palestiinassa”.

Tutkimuksessa haastateltiin 17 naista, jotka olivat vammautuneet alle 16-vuotiaina. 14 heistä eivät olleet naimisissa. Vaikka nämä naimattomat naiset uskoivat olevansa fyysisesti valmiit naimisiin, ja joillekin oli tehty tarjouksia, heidän perheensä tai potentiaalisen miehen perhe estivät avioitumisen.

Tutkimus nostattaa esiin useita kysymyksiä koskien valtaa ja tasa-arvoa, ja syventää ymmärrystämme sukupuolten välisistä kysymyksistä, sukupuolen roolista ja kyvyttömyydestä palestiinalaisessa ympäristössä, sekä perhesiteistä ja kulttuurin asettamista fyysisistä normeista ja kyvyistä.

Ovatko arabifeministit edes tietoisia tästä tutkimuksesta? Ja jos ovat, eikö heidän olettaisi tekevän jotain näiden syrjittyjen naisten hyväksi?
http://www.israelnationalnews.com/Artic ... aspx/24324,

04. Yaminan (Oikeistopuolueitten unionin) puheenjohtaja Ayelet Shaked ennustaa, että hyökkäykset häntä vastaan vain lisäävät puolueen äänestäjien määrää. Yaminan johtajistoon kuuluvat Bezalel Smotrich ja Naftali Bennett lupaavat, että vasemmiston hyökkäykset heitä vastaan vain lisäävät sen suosiota kentällä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267644,

05. Lodin asukkaat protestoivat melusaasteen vuoksi lentokentän sisäänkäynnin edustalla tänään aloittaen jo viideltä. He ovat kyllästyneet nousevien matkustajakoneitten aiheuttamaan meluun kaupunkinsa yllä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267647,

06. Ukrainan presidentti Volodomyr Zelensky lupaa vieraalleen Israelin pääministeri Benyamin Netanyahulle antavansa tukensa juutalaisten toiveille synagogan rakentamiseksi Umaniin Ukrainassa lähelle Breslovin rabbin hautapaikkaa. Massiiviseen juutalaiskeskukseen suunnitellaan 20 000 hengen synagogaa ja rituaalista kylpylää.

Umanissa ei ole tarpeeksi kookasta synagogaa, jonne mahtuisivat kymmenet tuhannet juutalaiset ympäri maailmaa osallistuakseen uuden vuoden juhliin. Uamin kaupunginneuvosto hyväksyi suunnitelmat, mutta sen paikasta kiistellään. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267646,

07. Neljä vuotta sitten holokaustin opettaminen poistettiin Israelin koulujen opetus-ohjelmasta, mutta se on tulossa takaisin lisättynä PohjoisAfrikan juutalaisia kohdanneella holokaustilla, kuten opetusministeri rabbi Rafi Peretz päätti tehden holokaustin opetuksen pakolliseksi kouluissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267642,

08. Israelin Labor-puolueen puheenjohtaja Amir Peretz ennustaa SiniValkoisen puolueen hajoavan vaalien jälkeen. Peretz valmisteli heittäytymistä kilpailuun presidentin paikasta, mutta muutti suunnitelmiaan vaalien johdosta.

09. Labor menee vaaleihin yhdessä Gesher-puolueen kanssa, tälle liittoutumalle ennustetaan vain kuusi Knessetin jäsentä. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267641,

10. Juutalaisten johtajat antavat tunnustusta Paraguain päätökselle julistaa Hamas ja Hizbullah terrorijärjestöiksi. Amerikan juutalaisjärjestöjen presidenttien konferenssissa ylistettiin presidentti Mario Abdo Benitezin ja Paraguain hallituksen päätöstä no 2 307, jolla ISIS, Al-Qaida, Hamas ja Hizbullah julistetaan terrorijärjestöiksi. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267639,

11. UNRWA:n virallinen tiedottaja Sami Mushasha sanoi maanantaina, että yli 525 000 opiskelijaa aloittavat opiskelun järjestön 711 kouluissa Syyriassa, Jordaniassa, Libanonissa, Gazassa ja PA:n alaisissa leireissä Juudean ja Samarian alueilla. UNRWA:n vuosibudjetti on1 miljardi USD, mutta vaje on 150 miljoonaa USD. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267638,

12. Taglight Birthright peruutti kaikki toimintansa Gazan turva-aidan läheisyydessä vedoten turvallisuuden jännittymiseen maan eteläosassa.

Järjestö tuo ulkomailla asuvia juutalaisia vapaalle matkalle Israeliin. Järjestön johtaja Daniel Greenberg lähetti E-mailin matkan johtajille ja järjestäjille todeten: ”Hyvä organisoija, huomio tämä: Viikonvaihteen tapahtumien vuoksi päätettiin rajoittaa Birthright opastettujen matkojen suorittamista Gazassa”.(eivät ne varmaan käyneet Gazassa aiemminkaan, Hebronissa ehkä) http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267613,

13. Ali Khamenein sotilaallinen neuvonantaja Ali Shamkhani, joka toimii myös Iranin ylimmän turvallisuusneuvoston sihteerinä, totesi NBC News haastattelussa, ettei Iranin olisi pitänyt koskaan allekirjoittaa 2015 JCPOA-sopimusta. Hän syytti Yhdysvaltoja alueen jännityksen nousemisesta sanktioillaan, vaatien toisten valtioitten antautumista ilman neuvotteluja.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267636,

14. Qatarin lähetti Mohamed Emadi on matkalla tuomaan lisää rahaa Hamasille Gazaan, kuin joulupukki Suomessa joulun tienoilla, vaikka summat lienevät korkeammat. Lähinnä ne on tarkoitettu puutteessa oleville perheille, mutta Hamas saanee käpälänsä joka tapauksessa niihin. Al-Quds raportoi Emadin tapaavan myös Israelin virkailijoita keskiviikkona.

Qatarin lahjoittama summa on 100 USD 60 000 perheelle Gazassa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267635,

SÄÄTILAT TÄNÄÄN

Jerusalem 17 -30; Tiberias 23 -37; Suolameri 26 -38; Eilat 26 -39 +C-astetta, aurinkoista, huomenna lähes samat lukemat.Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 4010
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantaso tietoa Israelista Elokuu

ViestiKirjoittaja Irene » 23.08.2019 06:43

Thursday, August 22, 2019
TORSTAI 22.08.2019

TORSTAI 22.08.2019
01. Jerusalem Post käsittelee pääkirjoituksessaan PA/PLO:n uudelleen herättämää YK:n yleiskokouksen (UNGA) 10.11.1975 hyväksymän päätöslauselman ottamista uuteen käsittelyyn, jossa julistetaan, että ”sionismi” – Israelin valtion peruskivi, jolla juutalaiset tunnustetaan Pyhän maan (aiemmin tunnettu nimellä Palestiina) alkuperäiseksi kansaksi ja johon heillä on oikeus – ”on rasistinen yritys”.

UNGA:n päätöslauselma 3379 hyväkyttiin äänin 72 - 35, 32 poissa olevaa, eikä liene mikään sattuma, että se hyväksyttiin Saksan natsien Kristallnacht, tai ”lasinsirpaleitten yön” 37. vuosipäivänä 10.11.1975.

Päätöslauselma peruutettiin UNGA:n yleisistunnossa 17.12.1991, 1.5 kuukautta ennen Madridin konferenssia, jonka jälkeen kansainväliset suhteet kapaloistaan päässeen Israelin kanssa alkoivat avautua.

Israelin silloinen YK:n lähettiläs Haim Herzog - joka valittiin Israelin kuudenneksi presidentiksi - antoi oman määritelmänsä sionismista 3 700 sanan puheessaan, jota pidetään klassillisena historian opetuksena, ja jota usein vieläkin toistetaan.

”Sionismi on juutalaisen kansan kansallisen yrityksen (liikkeen, movement) nimi, ja moderni ilmaisu muinaisesta juutalaisesta perinteestä” Herzog sanoi puheessaan YK:n yleiskokouksessa. ”Sionismin aate, joka asetettiin Raamatussa, on ollut ja on edelleen oleellinen osa juutalaista uskontoa”.

”Sionismi merkitsee juutalaiselle kansalle samaa kuin Afrikan ja Aasian vapautusliikkeet ovat olleet niiden omille kansoilleen”.

”Sionismi on yksi dynaamisimmista ja elinvoimaisimmista kansallisista liikkeistä inhimillisessä historiassa. Historiallisesti se perustuu ainutlaatuiseen ja katkea-mattomaan yhteyteen ulottuen 4 000 vuoden taakse Kirjan Kansan ja Raamatun maan (Pyhän Maan) välillä.” Näin sanoi Haim Herzog.
https://www.jpost.com/Israel-News/Backw ... nce-599192,

02. 28 vuotta UNGA:n päätöslauselman jälkeen YK:n asettama ”komitea rotusyrjinnän poistamisesta” (UNCERD) kokoontui ensimmäistä kertaa ”saadakseen tietää, miten on mahdollista, että on olemassa Israelin vastaisia ja antisemiittisiä ennakkoluuloja ja kiihottamista vihaan PA/PLO:n mediassa ja virkamiesten puheissa, ja mitä ne tekevät tämän retoriikan valjastamiseksi?” kuten Tova Lazaroff raportoi.

Keskiviikkona pidetyssä kuulemisessa PLO:n YK:n lähettiläs Genevessä Ibrahim Khraishi sivuutti komitean ohjelman ja nosti esiin väitteen, että ”se on Israelin retoriikka, joka perustuu rasismiin”, eikä PA/PLO:n harjoittama.

”Haluan muistuttaa, että 1975 UNGA (YK:n Yleiskokous) hyväksyi päätöslauselman 3379, jonka mukaan sionismi on rasistinen” Khraishi sanoi. ”Tämä on ongelman juuri, jota meidän tulee tutkia”. Hän unohti kokonaan UNGA 1991 päätöksen, jolla päätös no 3379 mitätöitiin.

”Sionistinen liike oli Israelin valtion perustamisen takana” Khraishi sanoi väittäen PA/PLO:n arabien joutuneen ”sionismin vangeiksi”.

”On totta, että sionismi oli vastuussa Israelin valtion poliittisesta muodostamisesta, ja että se on myös osa 3 500 vuotta kestänyttä juutalaista historiaa, miksi sitten ei tänään vuonna 2019?” kysyy Tova Lazaroff.

UNCERD tutki istunnossaan useita NGO-järjestöjen laatimia kirjallisia esityksiä, niiden mukana UN Watch, NGO Monitor ja IMPACT-se, jotka antoivat komitealle esimerkkejä PA/PLO:n arabien vihapuheista ja antisemitismistä juutalaisia ja Israelia vastaan.

Niihin kuului klassisia esimerkkejä juutalaisvastaisista stereotyypeistä, ja PA:n politiikka rahamaksuista terroristeille, jotka surmasivat juutalaisia, kuten myös ”stipendejä” noitten terroristien perheille.

IMPACT-se osoitti miten Israelin vastainen väkivalta ja kuolleitten (operaatioissa surmansa saaneiden) ylistäminen on ujutettu jopa koulukirjojen perusmatematiikan tehtäviinkin. Komitea kuitenkin torjui kaiken todistusaineiston.

”Tämä oli ensimmäinen UN raportti törkeästä rasismista ja syrjinnästä PA:ssa, ja vastauksena PA/PLO:n edustaja YK:ssa torjui kaikki esitetyt havainnot, ja sen sijaan uudisti vihamielisyytensä Israelia vastaan herättäen henkiin iljettävän ”Sionismi on rasismia” retoriikan” sanoi Israelin YK:n lähettiläs Danny Danon vastauksessaan.

”PA/PLO:n johdon tässä muodossa harjoittama antisemitismi tulisi tuomita maailman näyttämöllä. Se osoittaa, että he ovat ongelma – jatkaessaan kansansa kiihottamista juutalaisia ja juutalaista valtiota vastaan”, Danon sanoi. ”On häpeäksi YK:lle, että se antaa käyttää itseään yhä uudelleen Israelin tuomitsemiseen.”
https://www.jpost.com/Israel-News/Backw ... nce-599192,

03. Amerikan juutalaiset ovat perinteisesti äänestäneet valtaosin demokraatteja, mikä tuli räikeästi ilmi Baruck Obaman presidentin vaalien yhteydessä, joissa 78 % Amerikan juutalaisista äänestivät häntä.

Presidentti Donald Trump Tweettasi sivullaan todeten, että ”Amerikan juutalaiset, jotka äänestävät demokraatteja, pettävät uskollisuutensa uskonnolleen ja Israelille”.
Tämä lausunto ymmärrettiin joillakin tahoilla antisemiittiseksi.
Trumpin varsinainen tarkoitus oli kuitenkin pyrkiä hajottamaan demokraatit, kuoria pois heiltä juutalaisten tuki, sekä valkoisten evankelisten kristittyjen aseman vahvistaminen.

Välittämättä aiemman lausuntonsa herättämästä kritiikistä Trump toisti sen hieman silotellummassa muodosta: ”Käsitykseni mukaan, jos äänestät demokraatteja, olet uskoton juutalaiselle kansalle ja uskoton Israelille. Ja vain heikot ihmiset voisivat lisätä tähän jotain” Trump selvitteli kantaansa.

Toiseksi Trump yrittää vaikuttaa maansa värillisiin äänestäjiin, joiden joukossa on myös runsaasti aidosti evankelisia kristittyjä.
V. 2018 AP Votecast vaalikarjan havainnoissaan sai selville, että 72 % juutalaisista äänestäjistä tukevat kongressin alahuoneen demokraattisia ehdokkaita. 74 % heistä sanoi vastustavansa tapaa, jolla presidentti Trump hoitaa virkaansa.

”Demokraatit syleilevät edelleen ja puolustavat kaikkein kiihkeimpiä antisemiittejä keskuudessaan, jotka sympatisoivat ja tukevat terrorijärjestöjä, jotka haluavat poistaa Israelin maailman kartalta” Trumpin kannattaja Michael Glassner sanoi lausunnossaan. ”Juutalaisena uskon vahvasti, että presidentti Trump on oikeassa osoittaessaan, että vain yksi puolue – demokraatit – sallivat anteeksipyydellen sellaisen antijuutalaisen myrkyn levittämisen vapaasti keskuudessaan”.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 36,00.html,

04. Donald Trump mahtailee, että Israelin juutalaiset rakastavat häntä kuin Jumalan (Pojan) toisena tulemisena lainatessaan salaliittoteorian teoreetikkoja, jotka väittävät, etteivät Amerikan juutalaiset tiedä, mitä heidän tulee tehdä tai sanoa nousevassa kritiikissä presidentin kutsuessa demokraatteja epäluotettaviksi.

Trump lainasi keskiviikon lausunnossaan konservatiivisen radion juontajaa Wayne Rootia, joka on aiemminkin kannattanut salaliittoteorioita, myös Obamaa koskevia.

”He rakastavat häntä kuin Jumalan toisena tulemisena – mutta Amerikan juutalaiset eivät tunne häntä eivätkä pidä hänestä. He eivät enää tiedä, mitä tekevät tai sanovat. Se on ymmärrettävää, mutta OK., jos hän tekee kuin on tehnyt, hän on hyvä – kaikille juutalaisille, mustille, homoille, jokaiselle. Ja mikä tärkeintä: Hän on hyvä jokaiselle amerikkalaiselle, joka haluaa työtä” Trump lainasi Rootia.

Trump julkisti häntä ylistäviä lausuntoja kriitikkojen syyttäessä häntä antisemitismin aseistamisesta sekä hyökkäävien kielikuvien käyttämisestä kysellessään juutalaisten kansalaisten uskollisuutta Yhdysvaltoihin ja Israeliin.

Trumpin kiihtyneisiin huomautuksiin ovat vaikuttaneet kongressin alahuoneen neljän naisen koplan (squad) avoin vihamielisyys Israelia ja tuki PA/PLO:n arabeille.
Trump sanoi tiistaina: ”Minun mielestäni jokainen juutalainen kansa, jotka äänestävät demokraatteja, ilmaisevat täydellisen tietämättömyytensä tai suuren uskottomuutensa”.
”Minne demokraatit ovat hävinneet? 5 vuotta sitten ei voitu edes keskustella Israelille annetun tuen leikkaamisesta, koska kaksi kansaa, jotka vihaavat Israelia ja juutalaista kansaa, en usko heidän edes keskustelleen siitä”. Trump vakuuttaa, että demokraatteja äänestävät Amerikan juutalaiset ovat anti-israelilaisia.

Hän myös väittää, että ”neljän naisen koplasta on tullut demokraattisen puolueen kasvot”, mihin hänen uskotaan pyrkineen hyökätessään näitä 4 keltanokkaa vastaan.
https://www.dailymail.co.uk/news/articl ... orist.html,

Presidentti Trumpia on verrattu Persian kuninkaaseen Kyyrokseen, joka salli juutalaisten palata Israeliin ja rakentamaan tuhotun juutalaisten Temppelin. Hänestä on jopa painettu hopeisia mitaleita, joissa ovat Kyyroksen ja Trumpin kasvojen sivukuvat rinnakkain. Vaikuttivatko nämä rinnastukset Tumpin päätöksiin Jerusalemista Israelin pääkaupunkina ja USA:n lähetystön muuttoon sinne, ovat arvailuja, mutta monet uskovat, että Trump harkitsee Temppelin rakentamista Jerusalemiin, ja – niin kerrotaan - kyselleen Bibiltä mahdollisuudesta sen rakentamiseksi.

05. Kaksi Israelin arabia Tamran arabikaupungista ovat syytettyinä salaliitosta suorittaa murhia, yhteyden luomisesta ulkomaisen agentin kanssa sekä kouluttautumisesta terrorismiin.

Amin Yassin on 22-vuotias lääkintäopiskelija, ja 28-vuotias Ali Armush, molemmat pohjoisesta Tamran arabikaupungista. Heidät pidätettiin heinäkuussa Shin Betin ja Israelin poliisin toimesta. Armush otti yhteyttä kolme vuotta sitten syyrialaiseen mieheen nimeltä Riah, joka pyysi häntä liittymään Syyrian ISIS kapinallisiin, mutta se ei toteutunut. Valmistautuminen suunnitelman muiden osien toteutumiseen jatkui.
https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 04,00.html, http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267758,

06. Israelilaisten kiintynyt muovista valmistettuihin pusseihin ja muihin esineisiin alkaa tuntua Tel Avivin hiekkarannoilla, joista Tel Avivia pidetään kolmanneksi eniten saastuneeksi Välimeren rannikoista.

Suurempien, helposti havaittavien muovien lisäksi hiekan seassa on runsaasti mikro-muovia, pieniä muovisia osia, joita aurinko ja suola hajottavat.
Nuoret vapaaehtoiset ovat havahtuneet hiekkarantojensa surkeasta kunnosta ja pyrkivät keräämään suurimman osan talteen tuhottavaksi.

Israelissa yleisen siisteyden ja kunnossa pidon harjoittaminen etenkin puistojen piknikalueilla osoittaa tapakulttuurin jälkeenjääneisyyden. https://www.ynetnews.com/articles/0,734 ... 49,00.html,

07. Kolmea 20-vuotiasta Israelin arabia syytetään torstaina veljensä puukottamisesta ja kuulumisesta LGBT yhteisöön. Islamissa ei hyväksytä seksuaalista eri tavoin orientoitumista, vaikka nuoria poikia kutsutaan ”säihkyviksi timanteiksi”.

Avoimesti homouteen tunnustautuvat teloitetaan islamin sharialain mukaan. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267759,

08. Israelissa keskustellaan yhä julkisemmin, miten suhtautua naisiin, jotka haluavat mukaan taistelujoukkoihin, myös tankkeihin ja muihin tiloihin, joissa kosketusta toisen sukupuolen kanssa on vaikea välttää, vaikka uskonnollinen häveliäisyys niin vaatii.

Keskustelua käydään myös IDF:n sotilaitten parissa, vaikka päätöksiin johtavat keskustelut tulisi käydä Knessetissä ja armeijoiden esikunnissa.
Armeijan tehtävä on selvä: Tuhoa vihollinen, siinä keskeisin, loppu on vain koristelua.

Keskustelua ovat kärjistäneet muutamat uudet parlamentaarikot, joista Bezalel Smotrich on äänekkäin, eikä kainostele esittää mielipiteitään, jotka eivät aina miellytä kaikkia. Hän ajaa halachaa myös armeijan joukkoihin, mikä tuo ongelmia.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267756,

09. PA/PLO:n ikääntynyt, ilman mandaattia hallitseva puheenjohtaja Mahmoud Abbas osoittaa testosteronin muodostumisen jatkuvan vielä höperöasteellakin, ehkä vain osoittaakseen pääministerilleen Shtayehille kaapin paikan.

Videoidussa puheessaan Jalasun pakolaisleirissä lähellä Ramallahia, hän vannoi, ”ettei palestiinalaisia voida siirtää kotimaastaan”, ja että ”jokainen sionistisen miehityksen rakentama talo tuhotaan ja heitetään historian roskalaatikkoon”, raportoi MEMRI, joka seuraa PA/PLO:n julkaisuja internetissä, kääntää ja julkaisee niitä sivuillaan.

Seuraavassa muutamia bar Abbasin iskulauseita:

Palestiinalaiset ovat kanaanilaisten jälkeläisiä, jotka asuivat täällä 5000 vuotta sitten.
Hän sanoi hylkäävänsä Varsovan ja Manaman konferenssien päätökset.
Jerusalem kuuluu palestiinalaisille kuulijoiden toistellessa: ”Jerusalemiin me marssimme miljoonien marttyyrien voimalla”, mikä oli Jasser Arafatin taisteluhuuto.

Hän hylkää palestiinalaisten marttyyrien kutsumista terroristeiksi, ja että terroristivangit tulevat saamaan palkkansa, vaikka rahaa ei ole, ja 5 neuvonantajaa saivat kenkää. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267752,

- Gazasta muuttaa yhä suurempi määrä ulkomaille Hamasin painostuksen vuoksi. Muutamat israelilaiset lupaavat maksaa heidän matkansa, jos näin tapahtuu, ja ovat kuulostelleet maita, jotka olisivat halukkaita ottamaan heidät vastaan.
- Arabien joint list kuuluttaa laittomasti asepalvelun välttämistä. Israelin arabeilla ei ole asepalveluvelvollisuutta, vapaaehtoisuus kiinnostaa.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267753,
- Arabilehti Asharq Al-Awsat sanoo, että USA ja Venäjä antoivat Israelille luvan pommittaa iranilaisia kohteita Iraqissa. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267744,
- Jordaniasta kotiinsa Israeliin palaava arabimies yritti kuristaa Allenbysillalla siviilipuvussa olevan sotilaan puhelinjohdolla. Sotilas pääsi pakoon, mutta arabi otettiin kiinni ja vietiin kuulusteluihin. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/267711,
SÄÄTILAT TÄNÄÄN
Jerusalem 18 -31; Tiberias 24 -38; Suolameri 26 -38; Eilat 25 -39 +C-astetta, aurinkoista, huomenna vähän lämpenevää.


Lähettänyt Gavriel Eskel
  Kuva


Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 4010
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Seuraava

Paluu Uutisia Israelista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron