emalista.fi

Ajantasontietoa Israelista Marraskuu

Ajantasontietoa Israelista Marraskuu

ViestiKirjoittaja Irene » 03.11.2023 10:25

TORSTAI 2.11.2023
Julkaistu torstai, 2.11.2023 , kirjoittanut gabesk

TORSTAI 2.11.2023

1. ISRAELIN Presidentti Isaac Herzog julisti julkistamassaan viestissä: ”Israelin henki on elossa”.
”Tämä henki olette te, Israelin kansa. Israelin yhteisö on salaperäisin ja ilman epäilystä (ainoa) todellinen ase, joka meillä on”.

Presidentti Herzog julkisti viestinsä puheessaan keskiviikkona – kutsuen kaikkia israelilaisia pysyttelemään samalla yhteyden tasolla ja ponnisteluissa, joita Israelin sotilaat
osoittivat kaikilla etulinjoillaan.

Jatkaen: Tänä aikana parhaat poikamme ja tyttäremme taistelevat lujasti maamme puolesta, ilmassa ja meressä, Gazassa. Kaikki mitä sotilaamme meiltä tarvitsevat, on yhteyden säilyttäminen, koko Israelin kansa yhdessä”.

Presidentti Herzog ylisti myös katkeamatonta Israelin henkeä – kuten Hän sanoi – sodan alkamisesta alkaen lokakuun 7. päivänä.
”Tämä henki olette te, Israelin kansa. Israelin yhteisö on salaperäisin ja ilman epäilyksiä todellinen ase, joka meillä on.”

” Te olette minun toivoni, kuten myös kaikkien meidän. Israelin kansa on elossa” .

Presidentti Herzog kohdisti sanansa myös Israelin arabiyhteisöön todeten: ”On tärkeää muistaa, että tusinan verran arabisiviilejä kuoli massamurhien aikana, taistelun aikana.
Vihollinen pyrkii lisäämään vihaa juutalaisten ja arabien välillä. Sitä vastaan tulee taistella!”

Herzogin puhe tuli julkisuuteen aikana, jolloin paljastui, että suuri joukko sotilaita oli myös surmattu sodan aikana, joka on jatkunut viimeisten 26 päivien aikana.
”The People Of Israel Is Alive” President Herzog Declares In Address To The Nation – I24NEWS

2. Raporttien mukaan salaisia (classified) asiakirjoja on päässyt vuotamaan Iranin turvallisuuspalvelulle Israelin opposition toimesta.
Iranin turvallisuuspalvelu väittää saaneensa haltuunsa luottamuksellisia tietoja, joiden väitetään paljastavan taloudellisia varainsiirtoja sekä henkilökohtaisia tietoja journalisteista, joiden väitetään saaneen lahjuksia Israelin pääministeriltä.

Vahvistamattomat tiedot paljastavat salaisten asiakirjojen vuotaneen vihollisen käsiin Israelin opposition toimesta meneillään olevan sodan aikana.

Vuotaneiden asiakirjojen väitetään sisältävän kattavia henkilökohtaisia tietoja eri Euroopan, Amerikan ja Israelin mediahenkilöistä, niiden mukana seuraavia rahalähetyksiä, joita heidän väitetään saaneen nimettömistä lähteistä.

Salaiset asiakirjat oli väitteiden mukaan siirretty USB-tileille. Niiden väitetään sisältävän tietoja ja valokuvia pääministeri Netanyahun sisäpiiristä, mukaan lukien Ehud Barak, turvallisuusministeri Benny Gantz ja edellinen pääministeri Ehud Olmert.

Nämä asiakirjat ja valokuvat väitetään säilytettävän Netanyahun sisäpiirin hallussa, sisältäen
hyvin henkilökohtaisia tietoja virkailijoista ja poliitikoista, jotka vastustivat hänen hallitustaan.
Iranin turvallisuuspalelun virkailijat vihjaavat, että salaiset asiakirjat ovat nyt Iranin turvallisuuspalvelun käytettävissä. Tiedot eivät paljasta aikaa, jolloin niitä julkistetaan, mutta että näin tapahtunee tulevaisuudessa.

Tiedot väittävät edelleen, että Israelin oikeuslaitos on estänyt niiden julkistamisen viitaten niiden mahdolliseen uhkaan Israelin Kansalliseen turvallisuuteen.

Asiaan liittyvässä raportissa Teheran Times kertoo, että asiakirjat sisältävät myös tietoja, joiden mukaan Beyamin Netanyahu ja hänen vaimonsa Sara ovat saavat psykiatrista hoitoa nykyiseen vaivaansa.

Oppositiojohtaja Yair Lapid vei kyseisen asian Israelin juridiikan käsittelyyn voidakseen sen kautta herättää kansassa epäilyjä Netanyahun kykyyn hoitaa maan korkeinta virkaa.

3. ISRAELIN PUOLUSTUSJOUKOT (IDF) ilmoittivat 17. IDF:n sotilaan luutnantti Yuval Zilberin /res, 25 Ramat Ganista, 7007.jalkaväkijoukoista, kaatuneen taistelussa Gazan kaistan pohjoisosassa.

Aiemmin IDF ilmoitti – julkaisten heidän nimensä -16 Israelin sotilaan kaatuneen sotatilanteen alkamisesta lähtien 7.10.2023 Gazan rintamalla.

Pääministeri Benyamin Netanyahu totesi sotilaitten ”piinallisista menetyksistä” kansalle.
”Koko Israelin kansa ympäröi teidät ja perheenne sydäntemme pohjasta alkaen”.
17 Soldiers Killed In Combat In The Gaza Ground Operation – I24NEWS

4. Hamasin terroristi, joka oli ollut osallisena Israelin siiilikohteeseen tehdyssä ratsiassa, kertoo kuin ulkopuolisena ”matter on fact” tilanteesta, jonka haastattelun IDF julkisti keskiviikkona, sen Nujhba erikoisjoukkojen tilanteesta lokakuun 7. päivän massa- murhasta näin: ”Tehtävämme oli surmata jokainen eteemme noussut vihollinen”.

”Murhata jokainen oli yksinkertaisesti meille annettu ohje, ei ottaa vankeja, vaan surmata. Surmata jokainen eteemme tullut ja palata takaisin”, kertoi Hamasin terroristi Omar Sami Marsuk Abu Rusha Shin Betin kuulustelijoille.

”Me siirryimme talosta taloon, tarkistimme sen ensin, ja jos siellä ei ollut ketään, Hamzeh Al-Zarad sytytti sen sisustan tuleen. Silloin joku tuli talon takaosasta puutarhaletkua kantaen. Abu hmed Hamseh näki hänet, ampuen hänet kuoliaaksi. Abu Rusha kertoi yhdestä tilanteesta Nukhba tiimin toiminnasta ”, jonka hän todisti.

”Me menimme ensimmäiseen taloon, siirtyen sieltä toiseen. Katsoimme sisään ikkunoista särkien ikkunalasit, tarkistimme talon , ja jos siellä ei ollut ketään, sytytin makuuhuoneen tuleen polttaakseni sen”.
”Myöhemmin menimme sisään lähellä olevaan taloon ikkunan kautta. Tarkistimme talon, ja kuullessamme lasten laulua yhdestä turvahuoneesta. Avasimme tulen turvahuonetta kohti, kunnes sieltä ei kuulunut enää mitään”, Abu Rusha tunnusti.

Kuulustelija kysyi, ”oliko lsten surmaaminen loogista muslimiuskonnon mukaan”: Abu Musha vastasi: ”Ei ollut, lapset eivät osallistuneet operaatioon.” Verraten näkemäänsä lokakuun 7. päivän ja ISIS joukkojen välillä, terroristi vastasi: ”ei ollut”, vahvistaen, että ”se oli vielä julmempaa”. Hamas Terrorist: We Heard Children Inside And Shot Until We Didn’t Hear A Sound – I24NEWS
5. IDF:n sotilas kertoi terroristien pukeutuneen heidän sotilasasuihinsa. Hän osallistui joukkoihin, jotka vapauttivat juutalaisten asumat kylät, karkottaen sinne pesiytyneet Hamasin terroristit, mikä ei varmaankaan ollut ihanaa massamurhien jälkeen.
Sotilaat pyrkivät kertomaan kauhunäkymistä, jotka odottivat heitä, kuten IDF:n insinöörijoukkojen sotilaat ja upseerit todistivat jälkeen päin.

Todisteiden mukaan mennessään Kibbuts Baarin juutalais-yhteisöön he kertoivat terroristien omaksuneen petollisen tavan pukeutuen israelilaisiin sotilaspukuihin, kuitenkin avaten tulen lähestyvíä IDF:n sotilaita kohti, jotka havaiten vihollisen petollisuuden, käyttivät armeijan pst-aseita avatessaan tien IDF:n joukoille.

Havaittuaan miehityksen tapahtuneen, monet entiset sotilaat ja aktiivipalveluksessa olevat liittyivät IDF: joukkoihin terroristien karkottamiseksi ja kotiensa ja rakkaittensa pelastamiseksi. IDF jatkaa maajoukkojen operaatioita Gazan kaistalla.
Israeli Military States Hitting Over 11,000 Targets Since October 7 – I24NEWS
IDF Continues Ground Offensive In Gaza With Support From Air And Sea – I24NEWS

6. Korkea ihmisoikeujärjestön johtaja vaatii Israelin juutalaisvaltion poistamista kansojen joukosta. Jyyri ennen siirtymistään eläkkeelle YK:n ihmisoikeusjärjestön johtaja New Yorkissa Craig Mokhíber vaatii maailman ainoan juutalaisvaltion peruuttamista ”viimeisenä yhteisönä”, joka on viimeinen antisemiittinen yhteisö, kuten hän sanoi kirjeessään YK:n Geneven ihmisoikeusjärjestön johtajalle.
Senior UN Human Rights Director Calls For End Of The Only Jewish State – I24NEWS

LÄMPÖTILAT ISREALISSA TÄNÄÄN

Jerusalem 18 -26, Tiberias 21 – 32; Dimona 19 -29; Eilat 24 – 34 +C-astetta. Hellesää jatkuu
Kuva

Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 5633
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantasontietoa Israelista Marraskuu

ViestiKirjoittaja Irene » 06.11.2023 08:18

SUNNUNTAI 5.11.2023
Julkaistu sunnuntai, 5.11.2023 , kirjoittanut gabesk

SUNNUNTAI 5.11.2023

1. Velipoikani Reino Varkaudesta kirjoitti, että eilen oli satanut siellä lunta 20 sm, mutta olettaa sen sulavan pois tämän päivän kuluessa. Talvi on kuitenkin valmiina aloittamaan tosi toimensa ehkä jo jouluksi, jolloin saataisiin valkoinen joulu kuten ennen vanhaan. Niistä pakkasista nyt ei olisi välilä, kunhan sen verran, että lumi pysyisi maassa.

2. YK:n pääsihteeri Antonio Guterreez oli taas asialla levitellen Hamasin valheita tasolle, jos häntä voidaan moittia terrorin hyväksymisestä.

Israelin YK-lähettiläs Gilad Erdan kehotti pääsihteeriä eroamaan väittäessään vastoin tosiasioita Israelia Hamasin operoimien ambulanssien pommittamisesta.

Lausunnossaan pääsihteeri sanoi olevansa kauhistunut Israelin joukkojen iskujen johdosta Ambulanssien muodostaman kolonan pommittamiseksi Gazassa perjantaina unohtaen mainita, että niitä operoivat Hamasin terroristit, joita oli ajoneuvoissa.

”Olen kauhistunut raportista hyökkäyksestä ambulanssien muodostamaa autojonoa vastaan Al – Shita sairaalan ulkopuolella. Kuvien näyttäessä ruumiiden hajaantumista kadulle ambulanssikolonnaa vastaan tehdyssä iskussa Shita-sairaalan ulkopuolella on tuskallista seurata” YK:n Pääsihteeri totesi lausunnossaan.
Israel: UN’s Guterres Spreads Hamas Lies To The Point Of Complicity In Terror – I24NEWS .

3. USA:N ulkoministeri Antonio Blinken tapasi arabien ulkopiministereitä Ammanissa Jordaniassa, ennen päivän kestävää vierailuaan Israelissa, ja valmistautuen kahden päivän vierailuunsa Turkissa.

Ulkoministeri Antnio Blinken katsoi oikeaksi jännityksen laukaisemiseksi sunnuntaina alkavan kahden päivän Turkin matkansa toteutumisen lyhyellä aikajanalla jännityksen noustua huolestuttavasti Hamasin ja Israelin välillä.
Turkin ulkoministeriö ilmoitti lauantaina kutsuneensa Israelin lähettiläänsä kotiin ”keskustelujen vuoksi” paljastuneiden inhimillisten tragedioiden ja Gazassa Israelin siviilejä vastaan tehtyhjen hyökkäysten johdosta, sekä Israelin kieltäydyttyä hyväksymästä tulitaukoa.

”Ankarassa Blinken tähdensi siviilien suojelemisen tärkeyttä sekä Gazassa että Israelissa”, sanotaan USA:n ulkoministeriön lauantaina julkistetussa lausunnossa.
Blinken sanoi keskustelevansa myös yhteisesti sovitusta vastuusta lisääntyvästä,
kestävästä elämää säilyttävästä inhimillisestä osallisuudesta siviileille Gazassa samalla varmistaen, ettei palestiinalaisia pakoteta muuttamaan Gazan alueen ulkopuolelle.

Turkin Presidentti Recep Tayyip Erdogan sanoi lauantaina särkevänsä yhteydet Israelin Pääminsteri Benyamin Netanyahun kanssa hänen toimiensa vuoksi Gazassa.
U.S. Secretary Of State Blinken To Visit Turkey After Israel, Jordan Stops – I24NEWS

4. Israelin entinen sotilastiedustelun upseeri sanoo Israelin hautaavan Hamasin jäsenet Gazassa, esittäen vertauksen vuoksi arvionsa: 20 000 terroristia vastaavat
100 000 IDF:n sotilasta avoimella taistelukentällä.
Ennen varsinaisia maaoperaatioita IDF:n odottavat lukuisat haasteet Gazan kaistalla.
Hamas on saanut rauhassa valmistautua mahdollisen IDF:n vastaiskuihin kuukausien ajan ja on valmistautunut vihollisen tuloon kaupunkialueille, terroristen uskoen saavansa edun merkittävän siellä IDF:n joukkoihin nähden.
Teoriassa sotilaallinen näkökanta katsoo – kumman puolen tahansa, joka saanut houkuteltua vihollisensa kaupunkialueelle – lisää voimaansa kuusinkertaiseksi.

20 000 tai sellainen määrä terroristeja Gazassa vastaa sataatuhatta ja 25 000 IDF:n sotilasta avoimella taistelukentällä.
Ensimmäinen haaste, joka IDF:ää kohtaa on kaiken kattava tuho. Gazan kaista on yksi maailman tiheimmin asutuista alueista, jonka lisäksi Hamas käyttää ihmisiä kilpenään. Tärkeät otilaalliset kohteet, johtajien toimistot ja asunnot on kätketty Gazan kaupungin alle kaivettuihin tunnelien verkkoon, myös koulujen ja muiden julkisten rakennusten alle.

Kansanvälisillä laitoksilla on tilat on sijoitettu keskustaan tai sen tuntumaan. Viaton kansa on myös hyvin koulutettu propagandaan vaatien taloustukea. Ulkopuolinen tuki joutuu kuitenkin useimmin Hamasin käsiin. Siviilipuolustajat sotkevat sotilaan ja siviilien välisen eron, mikä tuntuu sotilaiden käytöksessä: Sotilaat arastelevat hyökätä siviilejä vastaan, ja joilla on lupa käyttää aseitaan vain itsepuolustukseksi, minkä myös Hamas on huomioinut.

Kaiken kaikkiaan näyttää siltä, että Hamas on varustautunut houkuttelemaan IDF:n joukot virittämäänsä valtavaan ansaan kansainvälisen tarkkailun alaisena.

Näistä syistä johtuen IDF päätti siirtää siviilit pois taistelualueilta, mitä on käytännössä vaikea toteuttaa. IDF hyökkää mieluiten yöllä, mikä vaikeuttaa näkyvyyttä. Terroristit tuntevat alueensa hyvin, mutta sotilaat ovat siellä ensi kertaa.

IDF joutuu käyttämään opetettuja koiria, pieniä dronelennokkeja ja smart (äly) ammuksia vihollisen tunnistamiseksi sekä poistamaan tankkiesteitä sotilaita varten.
Israel on hakkinut USA.sta syvälle maan sisään vaikuttavia pommeja tunnelien verkoston tuhoamiseksi ja sotilaiden hengen säästämiseksi.

Hamasin taistelijat on pakko haudata tunneleihinsa, joten vertaus Hamasin hautaamiseksi Gazan on ymmärrettävissä, niin pahoin kuin se raastaakin huolestuneen sydäntä.
Ground Offensive To Bury Hamas In Gaza – Analysis – I24NEWS

5. Hizbullahin pääsihteeri Hassan Nasrallah sanoo, että laajentunut sota Lähi-Idässä on mahdollinen, joskaan ei toivottu, koska se tulisi raunoittamaan suuren osan Lähi-Itään keskittyneistä saavutuksista, jotka suurin ponnisteluin on tänne rakennettu.
Vuosi kymmeniä sitten ISIS joukkojen iranilaiset strategistit suosittelivat kaiken entisen tuhoamista, jotta niiden raunioille voidaan rakentaa puhtaasti islamilainen yhteiskunta ilman länsimaisia vaikutteita.

Islamilaisen ideologian perustalta katsellen sellainen voisikin olla mahdollinen, joskin käytyjen maailmansotien seurauksia maksetaan vielä vuosikymmenien ajan.

IDF:n joukot puskevat yhä syvemmälle Gazan kaistalle etsiessään Hamasin taistelijoita, joille valmistautuessaan hyökkäämään Israelin suojattomiin siviilijkohteisiin annettiin ohjeet: ”Vankeja ei tarvitse ottaa, ampukaa kaikki, jotka kättään vielä heiluttavat.”
Nasrallah antoi ohjeen amerikkalaisille ja Israelille: ”Sen, joka haluaa estää alueellisen sodan, tulee ensin lopettaa hyökkäykset Gazan alueella. Lokakuun 7. päivän hyökkäykset olivat palestiinalaisten suorittamia, suurimmalla osalla ei ollut alueellisia tavoitteita.
Nasrallah: Wider Middle East Conflict A ’realistic Possibility’ – I24NEWS ,

6. Israelissa veikataan, käyttääkö Israel ydinaseitaan Gazan kaistalla. Israelin uskotaan piilottelevan 100 -400 ydinasetta. Israelin pääministerit ovat osin kieltäneet niitä omaavansa, osin tunnustavan epäsuorasti, niiden olemassa olon. Osa niistä varmaankin lienevät taisteluolosuhteissa käytettäviä taktisia ydinaseta, osa termonucleoaseita.
Lisäksi Israelilla lienee sekä biologisia että kemiallisia aseita.

LÄMPÖTILAT ISRAELISSA TÄNÄÄN
Jerusalem 20 -29; Tiberias 20 -34; Dimona 16 -29; Eilat 23 -35 +C-astetta, puolipilvistä, osittain heikkoa sadetta.
Kuva

Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 5633
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantasontietoa Israelista Marraskuu

ViestiKirjoittaja Irene » 08.11.2023 07:46

TIISTAI 7.11.2023
Julkaistu tiistai, 7.11.2023 , kirjoittanut gabesk

TIISTAI 7.11.2023

1. Tänään 7. marraskuuta on kulunut kuukausi, kun Hamasin terroristit hyökkäsivät aikaisin ”Mustana lauantai”-aamuna 6.29 suojaamattomiin juutalaisyhteisöihin Gazan aluetta ympäröivän turva-aidan läpi useissa kohdin, aloittaen Hamasin antaman ohjeen mukaisesti surmata jokainen, joka kättään vielä heiluttaa.

Hälytyssireenit soivat kaikkialla Gazan kaistaan rajoittuvissa uutalaisyhteiöissä. Israelin eteläosissa ja sen keskustassa, tuhansittain Hamasin aseistettuja terroristeja tunkeutui Israeliin ilman, meren ja maan kautta.
Terroristeille annetut ohjeet olivat: Surmata niin monta israelilaista kuin mahdollista, ahdistaa heitä, raiskata naiset, sekä siepata niin monta kuin kykenivät – miehiä, naisia, lapsia vauvoja ja vanhempia ihmisiä.
He polttivat taloja, perheet sullottuina sisälle, kiduttivat raa¨asti ihmisiä, katkoivat vauvojen päitä, lapsilta ja sotilailta irti ruumiista. Siinä saatana oli päästetty vapaasti riehumaan tahtonsa mukaan. Ehkä heidät oli huumattu, kuten arvioidaan.
IDF otti käyttöönsä uuden aseen: Steel Sting, kertomatta lähemmin, miten se toimii.

Seuraavassa kappaleessa kerrotaan numeroina Hamasia vastaan kuukauden kestäneen sodan uhreista i24 kokoaman aineiston mukaan.

Toivuttuaan pahimmasra shokista yllättävän hyökkäyksen jälkeen julistettuaan sodan – ”Swords of Iron” – alkaneen Hamasia vastaan – sadat tuhannet reserviläiset jättivät kaiken liittyäkseen taistelijoihin viimeisenä Shimhat Tora (lain antamisen ilojuhlan) päivänä.

1400 ihmistä murhattiin sodan ensmmäisinä päivinä, mukaan lukien 314 sotilasta, jotka saivat surmansa taisteluissa,
34 sotilasta saivat surmansa maaoperaation alettua elokuun 27. päivänä.
Panttivankien 241 perheelle ilmoitettin heidän omaistensa Hamasin sieppaamisesta Gazassa, mukaan lukien 33 alle18-vuotiasta lasta, joista 10 olivat imeväikäisiä alle 5 vuotiaita lapsia (toddlers),
7 075 ihmistä haavoittuivat sodan aikana,
20 alle 18-vuotiasta lasta menettivät molemmat vanhempansa sodassa; 96 lasta menettivät toisen vanhempansa; nuoret 18 vuotiaat 18 -25 ikäluokkien välillä menettivät molemmat vanhempansa sodassa,
Yli 9 200 rakettia ammuttiin Israelia kohti; yli 900 niistä epäonnistuivat, ja yli 400 niistä löydettiin Israelin alueelta.
Yli 30 juutalaisyhteisöon oli hyökätty, Israel palautti pian niihin täyden valvontansa.
Sodan alkamisesta lähtien 500 000 Israelin kansalaista ovat joutuneet muuttamaan kodeistaan.
IDF hyökkäsi yli 2 950 kohteeseen Gazan operaation alkamisesta ja kaikkiaan
13 000 kohteeseen sodan alkamisesta lähtien,
Yli 1 350 epäiltyä terroristia on pidätetty Länsirannalla, joista ainakin 850 ovat olleet tekemisissä Hamasin terrorijärjestön kanssa.
Yli 16 000 kypärää ja 5 000 suojaliiviä on toimitettu Gasassa toimiville joukoille viimeisten 10 päivän aikana.
One Month Since The October 7 Massacre: The War In Numbers – I24NEWS

2. Israel pyrkii poistamaan Israelin kansalaisuuden arabinäyttelijältä hänen avoimesti osoittamastaan turhan näyttävän hyväksymisensä 7.10. johdosta julkisuudessa.Hän postitti nauravan omakuvan seuratessaan vanhan israelilaisnaisen pidätystä ja retuuttamista Hamasin vankilaan.

Israel Moves To Revoke Citizenship Of Arab Actress Over Gleeful Oct. 7 Post – I24NEWS ,

IDF otti valvonnan tuhoamastaan Hamasin sotilaallisesta tukikohdasta eliminoiden ensin sitä valvoneet 50 Hamasin terroristia Gazan kaistan pohjoisosassa.
IDF Takes Control Of Hamas Military Base And Eliminates 50 Terrorists In Northern Gaza – I24NEWS

Puolustusministeri kertoi IDF:n viimeisimmistä saavutuksista tähän tapaan: ”Saavutukset taistelukentällä ovat olleet suuret, mutta niistä maksettu hinta on liian korkea.

Merkittävässä meneillään olevassa konfliktissa kehityksessä Gazan kaistalla IDF: n joukot Givati prikaatin johdolla suorittivat onnistuneen operation Jabaliyan länsiosassa Gazan ohjoisosassa.
Operaatossa IDF otti valvontaansa Hamasin sotilastukikohdan, eliminoiden operaation aikana sitä valvoneet 50 terroristia, joka oli osa laajempia ponnisteluja vastaterrorismista koko Gazan kaistan alueella.

IDF:n sieppaama tukikohta palveli harjoitus- ja operaatio-keskuksena, jonne oli rakennetu ampumarata, terroritunneleita sekä varastoitu huomattava määrä terroristien käyttämiä aseita. Operaation aikana syntyi kiivaita taisteluja IDF:n ja terroristien välille.
Useita terroristeja surmattiin ja loput eliminoitiin IAF:n avustuksella.

Tunnelin suuaukot, aseet ja sotilaalliset tarvikkeet rekisteröitiin ja tuhottiin, IDF:n saadessa merkittävää tiedustelumateriaalia tukikohdasta.

Operaation aikana sai surmansa Hamasin Jabalian keskustan komentaja Ibrahim Biari, joka näytteli merkittävää roolia elokuun 7. päivän terrori-iskussa ja oli vastuussa useista terrorismin muodoista Israelia vastaan. Hänen poistumisensa merkitsee huomattavaa muutosta Hamasin sotilaallisiin hyökkäyksiin Gazan kaistan pohjoisosassa.

IDF:n täsmäiskut kohdistuivat Jabaliya Pataljoonan keskustaan, joka oli ottamüt valvontaansa siviilirakennuksia Gazan kaupungin keskustassa. Isku tuhosi Hamasin valvonnan alueella sekä rakennetun maanalaisen terrorin infrastruktuurin romahtamisen, joita oli kaivettu rakenusten alle. Iskut tekivät merkittävää tuhoa terroristien toimille.

Puolustusminsteri Joav Gallant vieraili IDF:n Palmachin tukikohdssa puhuen sotilaille: ”Asetamme joukkoja laajalla sektorilla, koko Gazan alueen syvyydeltä. Joukkojamme vastaan hyökätään ja taistelujen saavutukset ovat korkealla. Epäonnekseme jouduimme maksamaan hyvin korkean hinnan niistä”.
IDF Takes Control Of Hamas Military Base And Eliminates 50 Terrorists In Northern Gaza – I24NEWS

3. Iranin IRGC:n päämajassa tapahtui räjähdys Teheranin keskustassa, mutta tähän mennessä ei ole annettu tietoja sen tuhoista tai sen tekijöistä.
IDF Takes Control Of Hamas Military Base And Eliminates 50 Terrorists In Northern Gaza – I24NEWS

LÄMPÖTILAT ISRAELISSA TÄNÄÄN

JERUSALEM 18 -28; Tiberias 19 -30; Dimona 5 -30; Eilat 22 -34 +C-astetta; puolipilvistä.
Kuva

Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 5633
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantasontietoa Israelista Marraskuu

ViestiKirjoittaja Irene » 10.11.2023 08:38

TORSTAI 9.11.2023
Julkaistu torstai, 9.11.2023 , kirjoittanut gabesk

TORSTAI 9.11.2023

1. SHIN BET paljastaa, että korkeat Hamasin terroristit piilottelevat ja käyttävät Gazan
sairaaloita piilotellessaan Israelilta, ja käyttävät sen ambulansseja sotilaallisissa strategioissaan.
Korkeat Hamasin poliittiset ja sotilaalliset johtajat etsivät suojaa Gazan sairaaloista ja käyttävät usein ambulansseja sotilaallisena strategiana; niistä Shifan sairaala on suosituin kohde. Tätä strategiaa käytetään IAF:n ilmaiskujen välttämiseksi.

IDF ja Israelin Turvallisuusagentuuri (ISA) ovat paljastaneet menetelmän, jonka infrastruktuuria Hamasin terroristit käyttävät hyväkseen Gazan kaistalla IAF:n ilmaiskujen välttämiseksi, mikä valottaa Hamasin hävytöntä taktiikkaa Gazan kaistalla.

Ambulansseja, sairaaloista, klinikoita, moskeijoita ja kouluja käytetään hävyttömästi Hamasin hyväksi, mitkä puolestaan vaarantavat viattomien kansalaisten elämää ja monimutkaistavat tilannetta alueella.

Hamasin terroristit eivät välitä ihmisoikeuksista tai niiden asettamista normeista, käyttäen ambulansseja aseiden toimittamiseksi terroristeille haavoittuneiden lisäksi.

Yhdessä ADF:n paljastamassa keskustelussa Gazan terroristin ja kansalaisen välillä Hamasin terroristi uhoaa: ”Voin lähteä täältä käyttäen haluamaani ambulanssia”.

Keskustelu Hamasin terroristin ja ISA:n tutkijan välillä on tyypillinen esimerkki.
ISA:n tutkija. ”Miksi käyttää ambulansseja?” Terroristi: ”välttääkseni ilmitulon. ”Tutkija: Ja sitten?” Terroristi: ”Silloin ne eivät pommita.”

Todisteet ISA:n tutkimusten Hamasin eliittijoukkojen terroristeille ”Nakhba” , jotka osallistuivat lokakuun 7. päivän iskuihin Israelin siviilikohteisiin Gazan rajan tuntumassa paljastavat edelleen ryhmän siviilikohteiden käyttämisestä sotilaallisiin tarkoituksiin.

Seuraavat kohteet on poimittu suorina lainauksina Hamasin haastatteluista.
Al – Qassamilla on omia ambulansseja, joista jotkut on sijoitettu sotilaallisiin tukikohtiin. Ambulanssit on tarkoituksellisesti pyritty näyttämään IDF:n käyttämiltä ambulansseilta ilmahyökkäysten välttämiseksi.
Ambulanssit pelaavat kriittistä roolia taisteluissa; niissä ei kuljeteta vain haavoittuneita vaan myös erilasia tarvikkeita, ruokaa, ja aseita. Ne ovat turvallisin kuljetusmuoto taisteluolosuhteissa.
Korkeat Hamasin virkailijat etsivät usein suojaa sairaaloista, joista Shifa-sairaala on suosituin. Tätä strategiaa käytetään IAF:n ilmaiskujen välttämiseksi.
Hamasin tiedetään varastoivan aseita ja ammuksia koulujen pohjakerroksiin asettaen koulujen oppilaat ja henkilökunnan vaaralle alttiiksi.
Monet kohteet Gazassa ovat täynnä räjähde-aineita, sähkökaapelien johtaessa niihin , joista monet on lavastettu näyttämään moskeijoilta tai klinikoilta.
Shin Bet Investigation Reveals Senior Hamas Terrorists Hiding In Gaza Hospitals, Use Ambulances As Part Of Military strategy – I24NEWS

2. Mahdollisuudet aselevosta ovat nousseet ja panttivankien vapauttamisesta ovat kasvaneet. Ei tiedetä millaisissa olosuhteissa vankeja pidetään, mutta päätelleen siitä, että YK määritteli viime vuonna Gazan kaistan asumiskelvottomaksi vuoden kuluessa, hygienia ei voine olla ensimmäisiä ongelmia Hamasin hallitsemalla Gazan kaistalla.

3. 9-päivän ikäinen vastasyntynyt Kai säilytti henkensä Hamasin polttaessa kotitalon.

Nirim Kibbuts oli yksi monista Israelin eteläosan yhteisöistä, jotka Hamasin terroristit väkivaltaisesti miehittivät kibbutsin pyrkien tappamaan kaikki kohtaamansa juutalaiset.
Kai oli silloin vain 9 päivän ikäinen terroristien murtautuessa hänen kotiinsa. Kiivaiden ponnistelujen jälkeen terroristit sytyttivät rakennuksen tuleen.

Kain vanhemmat ottivat riskin asettaen vastasyntyneen ikkuna-aukolle siten, ettei savu saavuttanut häntä, mutta kuitenkin terroristien nähden, jotka voisivat palata.

”Äitini otti Kain syliinsä, joka alkoi itkeä. Äitini pani sormensa pojan suuhun saaden hänet vaikenemaan. Uriel yhdessä äitinsä kanssa pitivät oven painiketta alhaalla. Terroristit eivät voineet avata ovea, jolloin he kasasivat tavaroita oven ulkopuolelle sytyttäen ne tuleen. Näimme sisäpuolelta oranssin väriset liekit ja paksun savun, joka silti tunkeutui turvahuoneeseen.

Urielin isä rukoili silloin kirjoittaen yhteisön whtatsupp ryhmän päivyriin : ”Olemme kaikki turvahuoneessa, ole kiltti ja pelasta meidät”. Heillä oli raskas päätös tehtävänä. Jos he panisivat lapsen ikkuna-aukolle, jossa oli vähiten savua, terroristit voisivat palata.

He pysyttelivät turvahuoneessa kuusi tuntia talon palaessa ja terroristien räiskiessä talon ulkopuolella.
”Kuvittelimme pahimman voivan tapahtua, kunnes pelastajat lopulta tulivat paikalle. Katsoimme toisiamme silmiin ja se auttoi meitä kestämään.”
Artikkeli jättää asian kesken, eikä kerro, mitä muille perheen jäsenille tapahtui.
Kai, The 9-day-old Infant That Miraculously Survived The Hamas Attack – I24NEWS

4. Israel löysi maan eteläosasta Hamasin jättämän rekisterin, johon oli koottu Hamasin ase- ja tiedustelutietoja.

Aseita käydään läpi tusinoittain, kuten myös niihin liittyviä dokumentteja ja muita tarvikkeita, kuten yhteysvälineitä ja kameroita, jotka pyritään selvittämään.

Löydetyt dokumentit antavat IDF:n tutkijoille tärkeää tietoa, mukaan lukien operatiivisia oppaita, suunnitelmia, satelliittipuhelimia, yhteystietoja sekä salakielisiä numeroita terrorijärjestön toiminnasta.

5. IDF.n Amshaft yksikkö, joka on erikoistunut teknisiin tietoihin, on ollut avain-asemassa löytöä tehtäessä, on huolellisesti käynyt läpi saamaansa aineistoa.

Viikonvaihteen aikana yksikön reservijäsenet 8 200 yksikön keskustiloissa Gillotissa kertoivat monimutkaisesta tutkimuksesta tutkien, analysoiden ja tiedustellen koottua materiaalia, saadakseen yhtenäisemmän kuvan Hamasin operaatioista syvällä Israelin sisällä, toimien Israelin tiedustelun nenän alla.
IDF Finds Hamas Weapons And Intelligence Files In Southern Israel – I24NEWS

LÄMPÖTILAT ISRAELISSA TÄNÄÄN,

Jerusalem 16 -27; Tiberias 19 -29; Dimona 16 -29; Eilat 21 -34 +C-astetta, hellettä.
Kuva

Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 5633
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantasontietoa Israelista Marraskuu

ViestiKirjoittaja Irene » 13.11.2023 07:34

SUNNUNTAI 12.11.2023
Julkaistu sunnuntai, 12.11.2023 , kirjoittanut gabesk

SUNNUNTAI 12.11.2023

1. Pääministeri Benyamin Netanyahu sanoo Ranskan Presidentti Emmanuel Macronin lausunnon sisältävän ”vaarallisen tosiasiallisen ja moraalisen virheen”.

Kysyttäessä ”Mitä sitten Gazassa päivän jälkeen” Netanyahu sanoi Israelin varmistavan, ettei ”uusi Hamas koskaan nouse siellä”.

Hän selvästi ja yksioikoisesti jätti pois mahdollisuuden, että nykyisellä Palestiinan Auktoriteetin hallituksella Gazassa olisi minkäänlaista roolia Israelin ja Hamasin välisen sodan loputtua. Israelin johtaja piti yhteisen lehdistötilaisuuden Puolustusministeri Yoav Gallantin, ja entisen IDF:n Henkilöstöpäällikön Benny Gantzin kanssa, joka liittyi Israelin hätätila- hallitukseen elokuun 7.päivän hyökkäyksen jälkeen.

”Siellä täytyy olla jotain muuta” hän vastasi kysymykseen, voisiko Palestiinan Aktoriteetilla (PA), jolla on osaksi hallinnollinen valvonta Länsirannalla, hallita Gazaa sodan jälkeen.

”Siellä ei tule olemaan siviilihallintoa, joka opettaa lastensa vihaamaan Israelia, surmaamaan israelilaisia sekä poistamaan Israelin valtion”.

Kysyttäessä ”mitä päivä sen jälkeen” Netanyahu sanoi ”Israelin varmistavan, ettei uutta Hamasia koskaan tule nousemaan sinne”. Hän ei suosittele tulitaukoa.

Netanyahu karkeasti kritisoi Ranskan Presidentti Emmanuel Macronin antamaa lausuntoa, joka perjantaina kertoi BBC:n De Facto – ihmisiä pommitetaan ja surmataan – De Facto, joten siihen ei ole mitään syytä eikä laillisuutta. ”Siksi kehotamme heitä lopettamaan.”

”Macronin lausunto esittää sekä tosiasiallisen että moraalisen virheen” Netanyahu sanoi. Hän sai tuekseen Puolustusministeri Yoav Gallantin, joka totesi ”Eurooppalaisten johtajien häpeämättä saarnaavan meille sodan jatkuessa”.

Ganzt omisti sanansa maailman johtajille todeten ”Israelin taistelevan oikeudesta asua omassa maassaan. Maailman korkeimman moraalin maassa, joita on olemassa”.

Netanyahu selvitti sanomaansa toteamalla: ”Tulemme poistamaan Hamasin juuriaan myöten.”
Olikohan Hamasin johto ollenkaan tietoinen millaiseen kurimukseen he saattoivat johtamansa terrorijärjestön, vaikka toisaalta terrorijärjestön olettaisi toimivan juuri siten , kantamatta huolta enempää omista uhreistaan kuin toimiensa jälkiseurauksista, kunhan vain maailman asiat saadaan sekaisin.
Netanyahu Says Macron’s Statement Represents ’a Grave Factual And Moral Mistake’ – I24NEWS ,

2. Hamasin sota Gazassa sota on korkealla agendassa Kiinan Presidentti Xi:n ja USA:n Presidentti Joe Bidenin tavatessa ensimmäistä kertaa vuoden aikana.

Maailman johtavat maittensa johtajat keskustelevat myös muita kriittisiä kosketuspiteitä kuten Venäjän helmikuussa aloittamasta invaasiosta Ukrainassa, joka jatkuu edelleen raakana ja epäinhimillisenä, mutta myös Kauko Idän kytevän kuumassa tulivuoressa koskien Taiwanin saarivaltiota, jossa Kiina härnää saaren puolustajia jatkuvilla kuvitelluilla ilmaiskuilla koskaan tietämättä, mikä kuvitelento on todellinen.

USA:n Presidentti ja Kiina Presidentti Xi Jinpeng pitävät ensimmäisen tapaamisensa aikaisin ensi vuonna APEC:in huipputapaamisen yhteydessä San Franciscossa, maailmanvaltiaitten viranomaiset sanoivat perjantaina.

Hamasin inspiroima Gazan sota lokakuun 7.päivän Hamasin terroristien tunkeuduttua aikaisin sapattiaamuna Gaza turva-aidan suojaamattoman esteen läpi Israelin suojaamattomiin siviilikyliin ja kaupunkeihin, aloittaen vertaansa hakevan massa-teurastusten, kidutusten raiskausten ja pään ja ruumiinjäsenten leikkauksilla pahimmassa näännytyshyökkäyksissä holocaustien hirmutekojen paljastumisen jälkeen – tämä sota on korkealla heidän agendassaan.

USA jatkaa horjumatonta tukeaan Israelille. Kiina puolestaan jatkaa Palestiinan arabien tukeaan, joka alkoi Kiinan kommunistisen Mao Zedongin hallinnon aikana edelleen jatkuen.

Neuvottelut johtajien kesken alkavat keskiviikkona, agendassa olevat aiheet vaihtelevat kahdenkeskisistä, alueellisista ja globaaleista aiheista, kuten myös vastuullisesta hoitovastuusta, kuten Valkoisen Talon lehdistösihteeri Kariene Jean-Pierre sanoi lausunnossaan.

Kinan ulkoministeri sanoi Xin matkustavan San Franciscoon marraskuun 14 -17 päivinä Kiinan ja USA:n johtajien tapaamiseen vahvistaen samalla että hän osallistuu ensimmäistä kertaa Asia Pasific taloudellisen yhteistyön (APEC) johtajien tapaamiseen.

Xi ja Biden keskustelevat myös Venäjän aloittamasta hyökkäyksestä Ukrainaan, mutta myös Taiwanin kysymyksestä, virkailijat sanoivat.
Gaza War High On The Agenda As Xi, Biden To Meet For 1st Talks In A Year – I24NEWS

3. Räjähdyksiä kuultiin IRGC:n pääkeskuksissa Teheranissa.
Droneilla ja ohjuksilla tehdyillä hyökkäyksillä pyrittiin osumaan USA:n Iranissa toimiviin joukkoihin, Pentagonin ilmoittaessa iskuvalmiutensa lisäämisestä.

Räjähdykset tapahtuivat IRGC:n pää tukikohdissa Teheranin keskustassa sanoivat Iran Afshanga ja Intelli Times. Myös Irakissa tehtiin hyökkäyksiä USA:n joukkoja vastaan, minkä johdosta Pentagon ilmoitti sotilaallisen valmiutensa vahvistamisesta.
https://www.i24news.tv/en/news/middle-e ... 2-explosio.

4. USA:n Puolustusministeri Lloyd Austin antoi komennon ilmapuolustusjärjestelmien aktivoimisesta todeten, että niitä voidaan tarvita pian, selvittämättä tarkemmin.
Explosion Occurs At IRGC Headquarters In Central Tehran – Report – I24NEWS

LÄMPÖTILAT ISRAELISSA TÄNÄÄN.

Jerusalem 22 -25; Tiberias 19 -25, Dimona 21 -29; Eilat 27 -33 +C-astetta. Puoliilvistä. paikallisia sateita
Kuva

Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 5633
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantasontietoa Israelista Marraskuu

ViestiKirjoittaja Irene » 15.11.2023 08:13

TIISTAI 14.11.2023
Julkaistu tiistai, 14.11.2023 , kirjoittanut gabesk

TIISTAI 14.11.2023

1. Israel toimittaa lääkintätarpeita Gazaan, Hamasin hyökätessä sotilaita vastaan sairaaloistakin.

Taistelut jatkuvat Gazan kaupungin keskustassa IDF:n miehitettyä PA:n parlamentin maanantaina. Hamas ja Hizbullah hyökkäävät nyt yhteisin voimin pohjoisosissa maata.

IDF on aloittanut hengityslaitteiden toimitukset vastasyntyneille israelilaisesta Al-Shifa-sairaalasta Gazassa, tiistaiaamuna julkaistun tiedotteen mukaan.

IDF:n toiminnan taustalla ovat jatkuvat ponnistelut toimittaa kriittistä avustusta Al-Shifa sairaalalle. IDF:n tiedottaja painotti siviilien ja Hamasin terroristien välisten toimintojen erottamisen toisistaan operaatioissaan.

IDF vakuuttaa pysyttävänsä moraaliset ja ammattimaiset vastuunsa tehdessään selkeän eron siviilien ja Hamasin terroristien välillä, IDF:n tiedottaja selitti. ”IDF on valmis työskentelemään minkä tahansa vastuullisen välitysryhmän kanssa varmistaakseen ensiksi hengityslaitteiden häiriöttömät toimitukset”.

Kehitys kentällä seuraa suhteiden kehittymistä Israelin viranomaisten, mukaan lukien Pääministeri Netanyahu, valitukset, että Al-Shifa sairaala kieltäytyi yhteistoiminnasta.
Netanyahu paljasti, että ”Me tarjosimme heille vain polttoainetta, mutta he kieltäytyivät”.

Jännitys Gazan lääkintävirkailijain ja IDF:n välillä kasvaa. IDF:n sieppaamassa viestissä, todetaan, että Hamasin virkailija oli suunnannut IDF:n Al-Shifan sairaalalle tarjoaman polttoaineen toisaanne.
Toisessa IDF:n sieppaamassa viestissä paljastettiin, että terveysvirkailija Usuf Abu Rish, Gazan terveyspalvelun pääsihteeri, oli estänyt polttoaineen toimittamisen AL-Shifa sairaalalle.

Ennen hengityslaitteiden toimittamista IDF:n tiedottaja Daniel Hagari ilmoitti IDF:n tarjonneen myös lasten evakuointia sairaalasta. Nämä kehitystilanteet paljastivat videoidussa otteessa Hamasin terroristien laukaisseen kaksi rakettivahvisteista kranaattia
(RPG) Al-Quds sairaalan sisäänkäynnin eteen, jotka vahingoittivat IDF:n panssarivaunua.

IDF:n julkaiseman lausunnon mukaan ”sotilaat havaitsivat terroriryhmän laukaisevan kaksi RPG-kranaattia siviilejä vastaan. Taistelujen aikana siviilien nähtiin poistuvan läheisestä rakennuksesta, piiloutumisen ja liittymisen terroristeihin ja yhtyen taisteluun sotilaita vastaan. Iskussa sairaalaa vastaan kuoli runsaasti ihmisiä.

USA:n ulkoministeriön tiedottaja lisäsi tähän oman mielipiteensä: ”Haluamme nähdä kaikkien niiden ihmisten, jotka vaativat Israelia parantamaan siviilien suojelua, vaatimalla Hamasia poistumaan sairaaloista ja lopettavan siviilien käyttämisen inhimillisinä kilpinä”.

Vivian Silverin, merkittävän kibbuts Beerin asukas, ruumis löydettiin ja tunnistettiin myöhään maanantai-iltana, kuukausi sen jälkeen, kun hänet ilmoitettiin kadonneeksi. Hänen uskottiin joutuneen Hamasin vangiksi, mutta se paljastui nyt murhaksi.
LIVEBLOG: Israel Offers Medical Supplies To Gaza Hospitals Amid Hamas Attacks From Facilities – I24NEWS ,

2. Hälytyssireenit soivat lähestyvien rakettien lähestymisen vuoksi Gazan rajayhteisöissä. IDF ilmoitti Kersantti Roe Maromin ja Majuri Raz Abulafian kuolemasta, mitkä nostivat Gazan sodassa kuolleiden sotilaitten määrän 48:an.

IDF löysi tunnelin alkupään moskeijan lattian alta, mikä paljastaa Hamasin terroristien piittaamattomuuden ihmisten hyvinvoinísta.

Kuusi Hamasin terroristia saivat surmansa taisteluissa Länsirannalla IDF.n kanssa arabikaupungissa Tulkarmissa. Videonauha osoittaa räjähdyksen tapahtuneen lähellä IDF.n armeijan kauhakuormaajaa.
LIVEBLOG: Israel Offers Medical Supplies To Gaza Hospitals Amid Hamas Attacks From Facilities – I24NEWS

3. IDF:n lausunnossa todetaan: Maaoperoiden yhteydessä, IDF löysi terroritunnelin alkupään keskellä moskeijan lattiaa Gazassa. Maassa toimivien sotilaitten opastamina IAF:n hävittäjät ja helikopterit iskivät solua vastaan, jotka olivat vastuussa tunnelista ja rakettien laukaisemisesta.
Viimeisen päivän aikana IAF iski 200:an terrorikohteeseen mukaan lukien terrorioperaatiot, aseiden valmistuspajat, rakettien laukaisualustat ja operatiiviset komennuskeskukset.

Yön aikana Israelin merisotilaat iskivät Hamasin harjoitusalueelle ja asevarastoihin.

Israelin ja Hamasin asettamat neuvottelijat ovat lähellä läpimurtoa Hamasin sieppaamien vankien vapauttamisesta Gazassa, kuten Washington postin kolumnisti David Ingnatius asian esitti. Hän sanoi odottavansa samaa asennetta Hamasin neuvottelijoilta.
LIVEBLOG: Israel Offers Medical Supplies To Gaza Hospitals Amid Hamas Attacks From Facilities – I24NEWS

4. Israelin puolustusministeriö ilmoitti Israelin ensimmäistä kertaa käyttäneen Arrow ilmapuolustusjärjestelmää taisteluolosuhteissa. Se aktivoitiin Jemenin separistien Houthi-kapinallisten iskettyä Israeliin lokakuussa.
Israelin ilmapuolustusjärjestelmä julkisti videon ”Arrow” järjestelmästä käytännössä.
Arrow järjestelmä aktivoitiin ”Sword of Iron” lokakuun 31. päivänä 2023, Jemenin kapinallisten ammuttua raketin PunaisenMeren yli Israelia kohti, mutta se ei aiheuttanut vahinkoa.
https://www.i24news.tv/en/news/israel/d ... -reveals-a,

5. Presidentti Isaac Herzog sanoo, että Israelilais/saksalainen Shani Louk muilutettiin Gazaan. Hänen päätön ruumiinsa löydettiin Gazasta. Hänet siepattiin Nova Music Festivaalien yhteydessä kibbuts Reimissä. Hän oli 23-vuotias nainen. Hänen pahoinpidelty ja häväisty ruumiinsa löydettiin rekan takaosasta Gazassa.
Herzog Says German-Israeli Shani Louk Found Beheaded After Being Taken To Gaza – I24NEWS

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN ISRAELISSA

Jerusalem 14 -19; paikallisia sateita; Tiberias 12 -17; sateen mahdollisuus; Dimona 14- 23. aurinkoista; Eilat 19 -30 +C-astetta. Aurinkoista.
Kuva

Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 5633
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantasontietoa Israelista Marraskuu

ViestiKirjoittaja Irene » 21.11.2023 08:19

TORSTAI 16.11. 2023
Julkaistu torstai, 16.11.2023 , kirjoittanut gabesk

TORSTAI 16.11.2023

1. ”Gazassa ei löydy paikkaa, jonne emme ulotu, eikä suojaa Hamasin murhaajille, jonne piiloutua” sanoi pääministeri Benyamin Netanyahu” .

Hän sanoi puhuneensa USA:n presidentti Joe Bidenin kanssa, joka vakuutti hänelle USA:n sitoutuneen Hamasin poistamiseen vallasta ja panttivankien vapauttamiseen.

Vieraillessaan pelastus- ja koulutusprikaatin tiloissa Zikimissä, Pääministeri ilmaisi horjumattoman uskon IDF:n taistelijoiden kykyihin, antaen samalla päättäväisen viestin Gazan terroristeille .

Vierailunsa aikana keskiviikkona, Pääministeri Netanyahu sai yksityiskohtaisen raportin sankarillisesta taistelusta lokakuun 7. päivänä Zikimin tukikohdassa, johon pelastus- ja koulutus prikaati oli osallistunut useissa kohteissa samanaikaisesti.

Eversti Elad Adri ja Everstiluutnantti Dan Harosh, yhdessä prikaatin miesten ja naisten kanssa, kertoivat tarinoita urhoollisuudesta, mukaan lukien seitsemän kaatuneet taistelijat.

Pääministeri antoi tunnustusta taistelijoille erinomaisesta toiminnastaan vaaran uhatessa, mainiten erityisiä tilanteita urhoollisuudesta. Hän vakuutti israelilaisten taistelijoiden taisteluhenkeä ei vain taisteluissa, vaan myös maahyökkäyksissä Gazassa.

Viitaten edistykseen, jota on savutettu konfliktissa, Netanyahu muisteli haasteita, joita ensiksi epäiltiin, mutta jotka lopulta voitettiin.

”Gazassa ei ole paikkaa, jonne emme ulotu, ei piilopaikkaa, eikä suojaa Hamasin murhaajille”, Pääministeri vakuutti.

Käsitellessään Israelin taisteluhenkeä, Netanyahu muistutti mieleen läpimurtoja, joita saavutimme Gazassa, aikaisempien epäilysten vastapainoksi.

”Me tukeuduimme läpi, saavuimme Gazan kaupungin liepeille, menimme sisään Shifan sairaalaan. Ja tämä henki, josta sanomme selkeän asian – me tulemme poistamaan Hamasin ja palauttamaan siepatut, nämä ovat kaksi pyhää tehtäväämme”, hän sanoi.

Netanyahu kertoi myös keskustelustaan Presidentti Bidenin kanssa edellisenä iltana, joka ”vakuutti vastuullisuutensa Hamasin eliminoimiseksi täydellisen voiton saavuttamiseksi, sekä siepattujen turvalliseksi palauttamiseksi”. Hän ilmoitti kiitollisuutensa taistelijoille, heidän päättäväisyydestään todeten:

”Emme tule lannistumaan. Jumalan ja teidän avullanne eliminoimme Hamasin ja palautamme siepatut. Kiitos paljon teille” sanoi USA:n presidentti Joe Biden lopuksi.
”There Is No Place In Gaza We Will Not Reach, There Is No Shelter For The Murderers Of Hamas” Says PM Netanyahu – I24NEWS

2. IDF toimitti Al-Shifan sairaalalle Gazassa lupaamansa hengityslaitteet, joita etenkin ennenaikaisesti syntyneet ja potilaat tarvitsevat.
Samaan aikaan IDF jatkaa turvallisen käytävän varmistamista Gazalaisille matkustaa alueen pohjoiosista etelään.

IDF jatkaa Al-Shifa sairaalan viranomaisten kanssa aiempaa tarjoustaan inhimillisestä avusta puhelimen välityksellä Al-Shifa sairaalan johtajalle Gazassa.

Aikaisempien vakuutustensa lisäksi IDF on lupautunut täyttämään moraaliset ja käytännölliset velvollisuutensa tehdäkseen eron siviilien ja Hamasin kesken. Israelin armeija IDF vahvisti valmiutensa työskennellä minkä tahansa luotettavan välittäjän kanssa varmistaakseen hengityslaitteiden toimitukset Al-Shifan sairaalalle.

IDF ilmoitti saman aikaan edellisten kanssa avanneensa tiistaina turvallisen käytävän rohkaistakseen Gazan kansalaisia pakenemaan etelään Gazan laaksosta suojellakseen itseänsä hyökkäyksiltä.

Gazan sota jatkaa 39: päiväänsä Israelin ja Hamasin välillä, jonka Hamas aloitti yllättäen 7. 10. 2023 Israelin siviilikyliä ja kaupunkeja vastaan, jättäen 1200 israelilaista kuollutta, yli 5 000 haavoittunutta ja siepaten 239 panttivankia, pitäen heitä edelleen tuntemattomissa paikoissa Gazan kaistalla oloissa, joita voi vain kuvitella.

Sota pakotti noin miljoonan Gazan kansalaisen muuttamaan alueen pohjoisosista etelään, etsien suojaa sairaaloista, todisteiden vahvistaessa epäilyksiä, että Hamas käyttää niitä sotilaallisten toimiensa edistämiseksi.
The IDF Provides Al-Shifa Hospital In Gaza With Incubators For Premature Babies And Respirators – I24NEWS

3. IDF:n taistellessa päiväkohtaisten raporttien välittäessä tietoja Gazan terroristien eliminoimisesta Länsirannalla Juudeassa ja Samariassa, IDF ei kykene saavuttamaan niitä Hamasin johtajia, jotka pakenivat ulkomaille asuen siellä ylellisissä ja turvatuissa oloissa.

YK:n ilmoittaessa ettei Gazassa löydy turvallisia paikkoja, samaan aikaan Hamasin johtajat, kutsuen itseään ”gazalaisiksi”, pysyttelevät edelleen rohkeina nykyisen konfliktin aikana, itseasiassa he piileskelevät ulkomailla päästäkseen pois Gazan ahdistuksista.

Yksi heistä, Hamasjohtaja Ismail Haniyeh, jätti perheensä kanssa Al-Shatin pakolaisleirin kaksi vuotta sitten, asuen – kuten tiedetään – leveissä oloissa Dohassa ylellisessä turisti- hotellissa .

Hänen edeltäjänsä, Khaled Mashal, muutti myös pois Gazasta asuen nyt Qatarissa vuodesta 2012 lähtien, yhdessä Hamasin poliittisen toimiston kanssa, joka toimii Syyriassa.

Toiset Hamasjohtajat, kuten Sami Abu Zuhri, Hamasin tiedottaja Gazan kaistalla, ja Haniyehin neuvonantaja Tahar al-Nounou, löysi myös pakolaisasemansa Qatarissa.
Doha toimien terrorijohtajien virallisena edustajana, toimien samalla välittäjänä terrorijohtajien ja Israelin välillä Gazan sodassa.

USA:n presidentti Joe Biden tunnusti Qatarin aseman viimeisen kahden vanhan Hamasin pidättämän panttivangin vapauttamiseksi maanantaina.
Isaelin edellinen pääministeri Naftali Bennett sanoi: ”Qatar on vihollinen sinänsä. Se rahoittaa Hamasia. Israel pyrkii eliminoimaan Hamasin, Qatarin tarkoituksena on pelastaa Hamas”.
Qatar ei ole vain Hamasjohtajien haaveena. Hamasjohtaja Saleh al-Arouri asuu Libanonissa. Hän tapasi Hizbullahjohtaja Hassan Nasrallahin ja Islamic Jihad johtajan Ziyad al-Nakhalahin Beirutissa. Valitse siinä sitten vihollinen ja ystävä.
Away From Gaza’s Hardship: Where Are Hamas Leaders Hiding? – I24NEWS

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN ISRAELISSA

Jerusalem 15 -21; Tiberias 18 -25; Dimona 13 -26; Eilat 18 -29 +C-astetta. Aurinkoista paikallisia sateita.
Kuva

Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 5633
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantasontietoa Israelista Marraskuu

ViestiKirjoittaja Irene » 21.11.2023 08:19

SUNNUNTAI 19.11.2023
Julkaistu sunnuntai, 19.11.2023 , kirjoittanut gabesk

SUNNUNTAI 19.11.2023

1. IDF julkisti edellisten ohella kuuden muun sotilaan kaatumisesta Gazan pohjoisosissa käydyissä taisteluissa. He nostavat Gazan operaatiossa tähän mennessä kaatuneitten Israelin sotilaitten lukumäärän 63:en.

IDF suree kirveltäviä menetyksiä kansalle, mutta pitää silti päättäväisesti kiinni aiemmista päätöksistään terrorijärjestö Hamasin voittamiseksi (eliminoimiseksi).

Viimeiset kaatuneet kuuluivat enimmäkseen panssaridivisioonan reservijoukkoihin, jotka kutsuttiin asepalvelukseen seuraavana päivänä lokakuun 7.päivän Hamasin terrori-järjestön Israelin kyliin ja kaupunkeihin suorittaman invaasion jälkeen.
Heidän henkilötietonsa ja kuvansa ovat alla artikkelin jatko-osassa.
IDF Releases Names Of Six More Soldiers Who Died During Fighting In The Gaza Strip – I24NEWS

2. USA:n poliisi pidätti torstaina collegen professorin Loay Alnajin juutalaiselle Paul Kesslerille aiheuttamansa kuoleman johdosta lähellä Thousand Oaks Kaliforniassa lähellä Los Angelesia, pidetyn palestiinalaisille myönteisen mielenosoituksen johdosta.

USA:n poliisi pidätti epäillyn juutalaisen miehen kuoleman johdosta Los Angelesissa Kaliforniassa, sillä siellä tapahtui erimielisyyksiä yhteenottojen aikana 5.11. 2023. Epäilty päästettiin vapaaksi yhden miljoonan takuuta vastaan, kertoi Ventura kunnan sheriffi.

Kessler sai surmansa saamansa päävamman vuoksi kaaduttuaan maahan, jota Venturan kunnan Sheriffin toimisto pitää tappona. Poliisille kerrottiin Kesslerin kaatuneen selälleen lyöden päänsä raskaasti maahan. Todistajien mukaan sitä edelsi riita palestiinalaisille myönteisen protestoijien kanssa.
U.S. Police Arrest Professor Over Death Of Jewish Man During Demonstrator Clashes – I24NEWS ,

3. YK:n Ihmisoikeuskomission New Yorkin toimiston johtaja, korkea komissaari Craig Moghiber, erosi virastaan tiistaina, mutta ennen eroamistaan hän esitti vaatimuksen maailman ainoan juutalaisvaltion poistamisesta kansojen joukosta, viimeisessä vaatimuksessaan, joka pidetään antisemiittisenä.

”Taas kerran näimme silmiemme edessä tapahtuvan kansanmurhan, eikä organisaatio, jota palvelemme, näytä pystyvän voimattomana estämään sitä”, Mokhiber kirjoitti Geneven Ihmisoikeuskomissaarille Volker Turkille.

Hänen suosituksensa mukainen ratkaisu tulisi olemaan Israelin Juutalaisvaltion peruuttaminen, mutta jätti kertomatta yhden uuden valtion perustamisesta, joka Hamasin terrorijärjestö massamurhasi äskettäin 1 400 israelilaista , mukaan lukien lapsia ja vanhuksia.

”Meidän tulee tukea yhden demokraattisen, sekulaarin valtion perustamista kaikkialle Palestiinan historiallisille maille, yhtäläiset oikeudet kristityille, muslimeille ja juutalaisille” entinen OHCHR New Yorkin korkea komissaari esitti.
YK:n New Yorkin toimiston tiedottaja reagoi lehdistön tiedusteluihin, todeten, että hänen erokirjeessään esittämänsä ajatukset ovat hänen omiaan, eivätkä edusta toimiston virallista lausuntoa. Hänen esittämänsä antisemiittiset ajatuksensa eivät ole uutta, sillä helmikuussa 2023 hänestä valitettiin, ja YK:n tutkimukset alkoivat pian sen jälkeen.

YK:n pääsihteeri Antonio Guterrez on itsekin joutunut syytöksiin antisemitismin vuoksi.
Senior UN Human Rights Director Calls For End Of The Only Jewish State – I24NEWS

4. USA.n presidentti Joe Bidenin korkein neuvonantaja Lähi Idän asioissa sanoo, että merkittävä paussi tapahtuu Israelin ja Hamasin välisessä sodassa, jos Hamasin sieppaamat panttivangit vapautetaan. Britt McGurk kertoi turvallisuusneuvoston kokouksessa Bahrainissa.
”Panttivankien massiivinen vapauttaminen merkitsee massiivista ihmisoikeuksien purkausta ja merkittävää paussia sodassa ja ihmisoikeuksissa” hän kertoi yksilöimättä sanomaansa.

Hamas sieppasi yli 240 panttivankia, ja samaan aikaan surmaten 1 200 israelilaista, mukana USA:n kansalaisia, enimmäkseen siviilejä, sanovat Israelin viranomaiset.
Tapahtuman johdosta Israel aloitti tauottomat pommitukset Gazan alueella, jatkuen edelleen. Kohteina ovat olleet etenkin Hamasin kaupunkien alle rakentamat tunnelit.

Osaman perheen jäsenet lupaavat yhden miljoonan USD palkkion tiedoista, kuka Hamasin terroristeista syyllistyi Osaman murhaan 7.11.2023
Biden Adviser: No ’significant’ Pause In Gaza Before Hostage Release – I24NEWS

5. Israelin uutiset kertovat IDF:n pidättäneensä neljä Gazan asukasta, jotka piileskelivät siviiliasunnossa Beer Shevassa, lähellä sotilaallista tukikohtaa.

Israelin Rajapolisit ja eteläisen alueen Poliisiupseerit suorittivat pidätykset asunnossa Beer Shevassa.

Poliisin tiedottaja, sotilaat ja tutkijat saivat tiedon Rajapoliisin keskusyksiköltä epäilyttävien Gazan asukkaiden oleskelusta maassa.
Turvallisuusviranomaisten mukaan Israeliin tuli kaikkiaan 1 500 – 2 000, Hamasin terroristia lokakuun 7.- päivän aikana. Näistä joitain on jätetty Israelin alueelle odottamaan käyttöä.
Four Gazans Arrested In Beer Sheba – I24NEWS

6. Hizbullah taistelee kritiikkiä vastaan Libanonissa Israelin vastaisten hyökkäysten jatkuessa. Libanonilainen terrorijärjestö ottaa vastuun Israelin vastaisista hyökkäyksistä, joihin IDF vastaa usein tykistötulella aiheuttaen kansan vastalauseita.

Libanonilainen terrorijärjestö on ottanut vastuun ainakin neljässä tapauksessa, mikä hämmentää Hizbullahia, jota Iran tukee. Libanonissa toimiva shialainen järjestö saa tukea Iranista, mitä Libanonissa kritisoidaan.
https://www.i24news.tv/en/news/middle-e ... -in-lebano,

LÄMPÖTILAT ISRAELISSA TÄNÄÄN.

Jerusalem 8 – 16; Tiberias 12 -18; Dimona 14 -23; Eilat 19 -28 +C-astetta, aurinkoista, Tiberiaan luvataan sadekuuroja, pääkaupungissa vähemmän.
Täsmäsää Eilat – Foreca.fi
Kategoriat: Uutiset | Vastaa
Kuva

Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 5633
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantasontietoa Israelista Marraskuu

ViestiKirjoittaja Irene » 22.11.2023 09:37

TIISTAI 21.11.2023
Julkaistu tiistai, 21.11.2023 , kirjoittanut gabesk

TIISTAI 21.11.2023

1. ISRAEL julkisti kahden sotilaan kaatumisen Gazan taisteluissa, mikä nostaa IDF:n sotilaitten Gazan taisteluissa kaatuneitten määrän lukuun 67.

Armeija ilmoitti – kertoen ensin heistä omaisille – (res.) kapteeni Arnon Moshe Avraham Benvenisti Vaspin, 26, ja vääpeli Iliya Senkinin, 20, menehtyneen Gazan taisteluissa.

Kapteeni Vaspi oli kotoisin pohjoisessa sijaitsevasta Yesud HaMa`alan kylästä.
Hän palveli kapteenina Givati Prikaatin tiedustelujoukoissa. Vääpeli Senkin oli kotoisin Nof HaGalista. Hän palveli sotilaana Givati Prikaatin Rotem Pataljoonassa.

ID ilmoitti lisäksi viiden muun – kaksi heistä reservissä, upseeri ja kaksi sotilasta – vakavasti havoittuneen taisteluissa Gazan pohjoisosassa.
IDF Releases Names Of 2 Soldiers Killed Fighting In Gaza – I24NEWS .

2. Turkkilainen viranomainen kielsi tiedot kahdelle Hamasin jäsenelle annetun kehotuksen poistua maasta keskellä Israelin/Palestiinan välistä sotaa, väärinä.

Nimeämätön Turkin hallituksen jäsen kertoi Times of Israel maanantaina, että raportit Turkin hallituksen kehotettua muutamien Hamasin korkeiden virkailijoiden poistumisen maasta – mukaan lukien Ismail Haniyeh, ryhmän poliittisen toimiston johtaja – olivat vääriä.

Lausunto annettiin Al-Monitor julkaiseman raportin jälkeen, jossa Turkin viranomaiset olivat tyytymättömiä Hamasin julkaisemiin lausuntoihin ja käyttäytymiseen keskellä Israelin/Hamasin välistä sotaa.

Al-Monitori julkaisi kuvia, joissa Hamasin jäsenet mukaan lukien Haniyeh, kumartuivat kiitoksena rukoukseen seuratessaan uutisia Hamasin tunkeutumisesta Israelin kyliin.

Toisessa tilanteessa näytettiin Hamasin varajohtajan Saleh al-Arourin ylpeillen kertovan Al-Jazeeran toimittajalle, miten Hamasin joukot pystyivät surmaamaan ja sieppaamaan useita IDF:n sotilaita ja siviilejä.
Al-Monitor kertoi palestiinalaisten reaktiosta väitettyyn tietoon: ”Palestiinalaiset ryhmät, mukaan lukien Hamas, olivat tyytymättömiä Turkin omaksumaan asenteeseen, ja että sen lausunnot eivät olleet riittäviä”.

Jos edellä esitetyt tiedot ovat tosia, kehitys oli vastoin Ankaran hallituksen omaksumaa kantaa Israelin/Hamasin välistä sotaa, ja voisi osaltaan avustaa Turkin pyrkimyksiä toimia puolueettomana välittäjänä konfliktissa.
Kuitenkin aiemmin pian Hamasin hyökkäyksen jälkeen, Turkin Presidentti Resep Tayyip Erdogan tuomitsi Israelin toimet Gazassa kutsuen niitä ”hävettäviksi menetelmiksi”.

Hän myös kannatti PA:n virkailijoiden toimia heidän syytettyä Al-Ahli Al-Mahdi sairaalan sisäänkäynnin edessä tapahtunutta raketin räjähdystä, josta syytettiin Israelia, mutta joka osoittautui Islamic Jihadin Israeliin ampuman raketin epäonnistumiseksi.

Erdogan postitti lausunnon syyttäen siinä väärin Israelia räjähdyksestä Al-Adi Al-Mahdi sairaalassa. ”Iskien sairaalaan naisten, lasten ja viattomien siviilien joukkoon on viimeisin esimerkki Israelin hyökkäyksistä, ilman merkkiäkään keskeisistä inhimillisistä oikeuksista”.
3. Turkissa myös huomioitiin massiiviset palestiinalaisten puolesta pidetyt mielen-osoitukset Gazan sairaalassa tapahtuneen tragedian jälkeen.

Samaan aikaan sodan alkamisesta lähtien, Erdogan piti yhteyttä ei vain PA:n johtajan Mahmoud Abbasin, vaan myös Israelin presidentin Isaac Herzogin, kuten myös Eyptin presidentin El-Sisin, sekä Libabonin ja Qatarin johtajien kanssa.

Nämä kaikki osoittavat Turkin Presidentti Erdoganin pyrkimykset toimia välittäjänä globaalisti.
Aiemmn hän yritti toimia myös puolueettomana välittäjänä Venäjän/Ukrainan välisessä sodassa tukien jyvä-sopimuksia, sekä vankien vaihtoa sotivien osapuolten välillä.
Turkey Denies Showing Hamas To The Door – I24NEWS

4. Israel kiirehtii kehittämänsä Laser-tykin valmistumista sotilaalliseksi aseeksi aiemmin kehittämiensä Iron Dome, Iron Beamin ja Arrow 1 -3 torjuntaohjusten ohella, jotka täydentävät toisiaan.

Israeliin ammuttiin 10 000 eri tyyppistä ja valmisteista rakettia ja ohjusta, eri rymien toimesta Israelin/Hamasin välisen sodan alkamisesta.
Viimeisin ohjusten torjuntamenetelmä Iron Beam perustuu voimakkaan sähköpurkauksen aikaan saamiseen, jota pidetään käänteentekevänä.

Sen kehittäjä ja valmistaja Rafael Advance Defence Systems pidetään sen suurimpana innovaationa korkea-jännitteisen Laserin käyttämisenä rakettien, pst-ohjusten, Dronien ja kranaatti ammusten torjumiseen.

Yli sata Rafaelin insinööriä ja teknikkoa ovat työskennelleet merkittävimpien teknologisten haasteiden kimpussa kehittääkseen nopean ja tehokkaan puolustusjärjestelmän pysyäkseen nopeasti kehittyvän ja monipuolistuvan aseteollisuuden kanssa kehityksen kärjessä.

Negevin erämaassa tehdyt koetulokset osoittavat lupaavia tuloksia erilaisia uhkakuvia vastaan.
Järjestelmän sydämen muodostaa sähköinen laser-osoitin, joka pystyy kohdistamaan ja lähettämään voimakkaan lasersäteen, jota ihmissilmä ei pysty havaitsemaan.

Israelin välisen sodan alkamisesta lähtien 7.lokakuuta 2023, yli 10 000 erilaista rakettia ja ohjusta on ammuttu Israelin alueelle, mukaan lukien 3000 sodan ensimmäisten tuntien aikana.

CALCALIST uutislehden haastattelussa yksi Rafaelin Iron Beam ohjelman manageri esitti korkeat haaveet uudelle järjestelmälle: ”Tarkoituksemme on saavuttaa taso, jossa vihollinen tuntee olevansa avuton. Hänen tulee ymmärtää, että laser-aseemme asennetaan sinne, jossa sitä tarvitaan; estämään ja tuhomaan kaikki hyökkäykset, lähes välittömästi niiden tultua ammutuksi, kauan ennenkuin ne saavuttavat alueemme.
Sellaisissa tilanteissa varoitusjärjestelmät voivat jopa olla tarpeettomat.
LIVEBLOG: IDF Names 2 Soldiers Killed In Gaza; Hamas Claims ’truce Agreement’ Is Close – I24NEWS

5. PA:n ilman kansansa tuke toimiva presidentti Mamous Abbas peruutti aiemmin antamansa lausunon, jossa hän kielsi Hamasin vastuun sen tunkeutumisesta Israelin kyliin ja kaupunkeihin.
Nyt peruutetussa lausunnossa PS syytti Israelin helikoptereita 364 uhrin aiheuttamisesta musiikki festivaalien aikana.
Pääministeri Benyamin Netanyahu sanoi Abbasin syytöksiä täysin mielettöminä (absurd) syyttäen samalla PA:n johtajan tohtorinväitöskirjassaan esittämät huomiot lapsellisina ja täyttä ymmärrystä vailla olevina.
Palestinian Authority Retracts Statement Denying Hamas Responsibility For Massacre – I24NEWS

6. Beduiinit Israelin Negevissä haluavat erottautua Hamasin epäinhimillisistä toimista todeten. ”Ainoa vihollisemme on Hamas, eikä meillä ole mitään yhteyttä heidän kanssaan” sanoo Bediiniyhteisön johtaja everstiluutnantti Ahoziil.

Hamasin suorittamien massa murhien jälkeen muodostettiin Juutalaisten ja Arabien välinen forumi. Forumi pyrkii avustamaan sodan uhreja ja heidän perheitään Negevin alueella. He etsivät myös avustajia ulkomalilta pyrkien auttamaan sodan aiheuttamien neuroosien hoidossa, joita Beduiinit myös joutuivat kohtaamaan.
Jewish-Arab Bedouin Forum In The Negev Promotes Unity Following Oct. 7 Massacre – I24NEWS

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN ISRAELISSA

Jerusalem 13 – 17; Tiberias 14 -20; Dimona 15 -21; Eilat 18 -25 + C-astetta, puolipilvistä, osalla heikkoa sadetta. Hieman lämpimämpää kuin eilen.
Kuva

Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 5633
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Re: Ajantasontietoa Israelista Marraskuu

ViestiKirjoittaja Irene » 24.11.2023 09:29

TORSTAI 23.11.2023
Julkaistu torstai, 23.11.2023 , kirjoittanut gabesk

TORSTAI 23.11.2023

1. Israelin hallituksen ministerit esittelevät virallista panttivankisopimusta lehdistön tarkasteltavaksi.

Pääministeri Netanyahu puhui ja puhuu edelleen Israelin tv.ssä. Hän esitteli siinä parantuneista suhteista, kuten ”Punainen Risti saa oikeuden käydä tapaamassa vankeja.”

Israelin hallitus on näyttänyt vihreää valoa käänteentekevässä sopimuksessa, Israelin Pääministerin vahvistaessa sopimuksen, josta hän käyttää nimitystä ”ensimmäinen osa”.

Vastatessaan lehdistön esittämiin kysymyksiin hän vahvisti tiedot, joiden mukaan hallitus kokoontui viime yönä hyväksyessään sopimuksen alkuperäisen version.

Sopimuksen mukaan Hamas vapauttaa 50 panttivankia eri osissa lyhytaikaisen tulitauon aikana, jonka oletetaan tapahtuvan torstaiaamuna. Hamas suostui 150 palestiinalaisen vapauttamiseen, joita Israel pitää vankiloissaan heidän kärsiessään eri pituisia tuomioitaan tekemiensä rikosten vuoksi.

Molemmat osapuolet lupaavat vapauttaa naisia ja lapsia, ele jolla halutaan painottaa sopimuksen inhimillistä ulottuvuutta.

Lehdistökonferenssin aikana Pääministeri Netanyahu selvitti, että sopimustekstissä on poistettu tarkoituksellisesti palestiinalaisten vapauttaminen, jotka on tuomittu murhasta Israelin oikeudessa.

Pääministeri painotti kriittistä kohtaa toteamalla: ”Päämäärämme on vapauttaa kaikki vangit ja tuoda heidät kotiin, mukaan lukien Hadar Goldin, Oron Shaul, Avira Mengistu ja Hisham El-Sayed”, viitaten sillä Hamasin aiemmin pidättämiin panttivankeihin.

Huomionarvoista sopimuksessa on se, että Netanyahun paljastuksen mukaan ”Kansain-välinen Punainen Risti saa oikeuden käydä katsomassa vangittuja, mikä vakuuttaa pitäytymisen avoimuuteen ja inhimilliseen tasoon neuvotteluprosessin aikana”.

Edellisen lisäksi Pääministeri Netanyahu esitti kiitollisuutensa USA:n presidentti Joe Bidenin osallistumisesta neuvotteluihin todeten: ”Puhuin juuri Presidentti Bidenin kanssa ja esitin kiitollisuuteni, suostua työskentelemään neuvottelijoiden kanssa parantaakseen ilmapiiriä sopimukselle, joka lopulta toteutui”.

Puolustusministeri Benny Gantz muiden viranomaisten kanssa puhui lehdistölle vahvistaen hallituksen asemaa konfliktin lopullisissa tavoitteissa.

Gantz totesi: ”Päivänä, jona Hamas suoritti massamurhansa, se merkitsi Gazan kohtalon ja oman kohtalonsa. Muoto, joka sovittiin, on parempi kuin ne, joita esitettiin viikko sitten.
Tällä kertaa IDF tulee olemaan paremmin valmistautunut taisteluun.
Me emme tule lopettamaan, kunnes päämäärämme on saavutettu.
Me voitamme, emmekä tule lopettamaan ennen täydellistä voittoa”,Gantz sanoi.

Päättäväisessä julistuksessa Israelin johto tekee täysin selväksi, että ”sodan päämääränä on Hamasin romuttaminen, ja kaikkien pidätettyjen henkiöiden turvallinen paluu kotiin”.
Politicians Face The Press: PM Netanyahu Presents Israel Hostage Deal Under Press’ Scrutiny – I24NEWS
2. IDF kävi tekemässä ratsian Hamasin korkeiden virkailijoiden koteihin Gazan kaistan
kaikkein ylellisimmässä kaupunginosassa.

Siviiliasukkaitten aluetta käytettiin hyväksi terroritoiminnan ohjaamiseksi, mukaan lukien armeijan tukikohtia ja muita hallituksen rakennuksia Gazan kaistan lähiöissä.

IDF julkisti sunnuntaiaamuna video-otteen operaatioistaan Gazan kaistan Rilaml alueella, jota on pidetty kaikkein ylellisimpänä lähiönä, jota Hamasin terrorijärjestön korkeat johtajat
käyttivät.

IDF:n laskuvarjojääkärien muodostama tiimi yhdessä vahvistettujen yksiköiden ja ilmavoimien tukemana taisteli tiensä Sheikh Ejalin ja Rimal lähiöihin, kuten viimeiset tiedot kertovat.

Terroristien infrastruktuuri, joka kuului Hamasille, löydettiin ja se tuhottiin.

Maajoukot löysivät 35 tunnelin sisäänkäyntiä, kuten myös lukuisia aseita. Useita alueella asuvia terroristeja eliminoitiin.

Ratsiassaan sotilaalliseen tukikohtaan, jota käyttivät Hamasin sotilastiedustelun teknikot, IDF:n lausunnossa mainitaan ammusvarastot ja 7 raketin laukaisualustaa, jotka löydettiin.

Hamasin poliittisen toimiston johtaja IsTORSTAI 23.11.2023

1. Israelin hallituksen ministerit esittelevät virallista panttivankisopimusta lehdistön tarkasteltavaksi.

Pääministeri Netanyahu puhui ja puhuu edelleen Israelin tv.ssä. Hän esitteli siinä parantuneista suhteista, kuten ”Punainen Risti saa oikeuden käydä tapaamassa vankeja.”

Israelin hallitus on näyttänyt vihreää valoa käänteentekevässä sopimuksessa, Israelin Pääministerin vahvistaessa sopimuksen, josta hän käyttää nimitystä ”ensimmäinen osa”.

Vastatessaan lehdistön esittämiin kysymyksiin hän vahvisti tiedot, joiden mukaan hallitus kokoontui viime yönä hyväksyessään sopimuksen alkuperäisen version.

Sopimuksen mukaan Hamas vapauttaa 50 panttivankia eri osissa lyhytaikaisen tulitauon aikana, jonka oletetaan tapahtuvan torstaiaamuna. Hamas suostui 150 palestiinalaisen vapauttamiseen, joita Israel pitää vankiloissaan heidän kärsiessään eri pituisia tuomioitaan tekemiensä rikosten vuoksi.

Molemmat osapuolet lupaavat vapauttaa naisia ja lapsia, ele jolla halutaan painottaa sopimuksen inhimillistä ulottuvuutta.

Lehdistökonferenssin aikana Pääministeri Netanyahu selvitti, että sopimustekstissä on poistettu tarkoituksellisesti palestiinalaisten vapauttaminen, jotka on tuomittu murhasta Israelin oikeudessa.

Pääministeri painotti kriittistä kohtaa toteamalla: ”Päämäärämme on vapauttaa kaikki vangit ja tuoda heidät kotiin, mukaan lukien Hadar Goldin, Oron Shaul, Avira Mengistu ja Hisham El-Sayed”, viitaten sillä Hamasin aiemmin pidättämiin panttivankeihin.

Huomionarvoista sopimuksessa on se, että Netanyahun paljastuksen mukaan ”Kansain-välinen Punainen Risti saa oikeuden käydä katsomassa vangittuja, mikä vakuuttaa pitäytymisen avoimuuteen ja inhimilliseen tasoon neuvotteluprosessin aikana”.

Edellisen lisäksi Pääministeri Netanyahu esitti kiitollisuutensa USA:n presidentti Joe Bidenin osallistumisesta neuvotteluihin todeten: ”Puhuin juuri Presidentti Bidenin kanssa ja esitin kiitollisuuteni, suostua työskentelemään neuvottelijoiden kanssa parantaakseen ilmapiiriä sopimukselle, joka lopulta toteutui”.

Puolustusministeri Benny Gantz muiden viranomaisten kanssa puhui lehdistölle vahvistaen hallituksen asemaa konfliktin lopullisissa tavoitteissa.

Gantz totesi: ”Päivänä, jona Hamas suoritti massamurhansa, se merkitsi Gazan kohtalon ja oman kohtalonsa. Muoto, joka sovittiin, on parempi kuin ne, joita esitettiin viikko sitten.
Tällä kertaa IDF tulee olemaan paremmin valmistautunut taisteluun.
Me emme tule lopettamaan, kunnes päämäärämme on saavutettu.
Me voitamme, emmekä tule lopettamaan ennen täydellistä voittoa”,Gantz sanoi.

Päättäväisessä julistuksessa Israelin johto tekee täysin selväksi, että ”sodan päämääränä on Hamasin romuttaminen, ja kaikkien pidätettyjen henkiöiden turvallinen paluu kotiin”.
Politicians Face The Press: PM Netanyahu Presents Israel Hostage Deal Under Press’ Scrutiny – I24NEWS
2. IDF kävi tekemässä ratsian Hamasin korkeiden virkailijoiden koteihin Gazan kaistan
kaikkein ylellisimmässä kaupunginosassa.

Siviiliasukkaitten aluetta käytettiin hyväksi terroritoiminnan ohjaamiseksi, mukaan lukien armeijan tukikohtia ja muita hallituksen rakennuksia Gazan kaistan lähiöissä.

IDF julkisti sunnuntaiaamuna video-otteen operaatioistaan Gazan kaistan Rilaml alueella, jota on pidetty kaikkein ylellisimpänä lähiönä, jota Hamasin terrorijärjestön korkeat johtajat
käyttivät.

IDF:n laskuvarjojääkärien muodostama tiimi yhdessä vahvistettujen yksiköiden ja ilmavoimien tukemana taisteli tiensä Sheikh Ejalin ja Rimal lähiöihin, kuten viimeiset tiedot kertovat.

Terroristien infrastruktuuri, joka kuului Hamasille, löydettiin ja se tuhottiin.

Maajoukot löysivät 35 tunnelin sisäänkäyntiä, kuten myös lukuisia aseita. Useita alueella asuvia terroristeja eliminoitiin.

Ratsiassaan sotilaalliseen tukikohtaan, jota käyttivät Hamasin sotilastiedustelun teknikot, IDF:n lausunnossa mainitaan ammusvarastot ja 7 raketin laukaisualustaa, jotka löydettiin.

Hamasin poliittisen toimiston johtaja Ismael Haniyeh osti äskettäin itselleen 4 miljoonalla USD 27 000 neliöjalan ranta-alueen lähellä Shatin pakolaisleiriä, jonka lähellä hän kasvoi aikuiseksi.
Politicians Face The Press: PM Netanyahu Presents Israel Hostage Deal Under Press’ Scrutiny – I24NEWS

3. Israelilainen upseeri siirrettiin uuteen yksikköönsä hänen jätettyään paikkansa Jerusalemin hyökkäyksen aikana.

Tapaus vaati MGB-sotilaan Rose Lubinin hengen paljastaen samalla vakavan kurin-pidollisen ja operatiivisen epäonnistumisen yhden upseerin taholta.

Kuolemaan johtaneen puukotuksen johdosta lähellä Jerusalemin Shalem asemaa, Rajapoliisin upseeri siirrettiin toiseen yksikköön tutkimusten paljastusten jälkeen.

Tapaus vaati MGB-sotilan Rose Lubinin hengen ja paljasti operatiivisen virheen yhden sotilaan taholta.
Israeli Officer Transferred After Abandoning Post During Stabbing Attack – I24NEWS

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN ISRAELISSA,

Jerusalem 15 -20; Tiberias 15 -23; Dimona 15 -24; Eilat 19 -28 +C-astetta, osalla aluetta pilvistä ja heikkoa sadetta. Ismael Haniyeh osti äskettäin itselleen 4 miljoonalla USD 27 000 neliöjalan ranta-alueen lähellä Shatin pakolaisleiriä, jonka lähellä hän kasvoi aikuiseksi.
Politicians Face The Press: PM Netanyahu Presents Israel Hostage Deal Under Press’ Scrutiny – I24NEWS

3. Israelilainen upseeri siirrettiin uuteen yksikköönsä hänen jätettyään paikkansa Jerusalemin hyökkäyksen aikana.

Tapaus vaati MGB-sotilaan Rose Lubinin hengen paljastaen samalla vakavan kurin-pidollisen ja operatiivisen epäonnistumisen yhden upseerin taholta.

Kuolemaan johtaneen puukotuksen johdosta lähellä Jerusalemin Shalem asemaa, Rajapoliisin upseeri siirrettiin toiseen yksikköön tutkimusten paljastusten jälkeen.

Tapaus vaati MGB-sotilaan Rose Lubinin hengen ja paljasti operatiivisen virheen yhden sotilaan taholta.
Israeli Officer Transferred After Abandoning Post During Stabbing Attack – I24NEWS

LÄMPÖTILAT TÄNÄÄN ISRAELISSA,

Jerusalem 15 -20; Tiberias 15 -23; Dimona 15 -24; Eilat 19 -28 +C-astetta, osalla aluetta pilvistä ja heikkoa sadetta.
Kuva

Job 22:26 silloin on ilosi oleva Kaikkivaltiaassa, ja sinä nostat kasvosi Jumalan puoleen.
Avatar
Irene
Ylläpitäjä
 
Viestit: 5633
Liittynyt: 24.10.2013 09:02

Seuraava

Paluu Uutisia Israelista

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron